Del 393: Som rondellhund

Nyheterna kommer också hit ner. Jag hörde att jag blivit gestaltad som rondellhund i Växjö. Den första personifieringen i branschen? Tackar den okände initiativtagaren för denna upphöjelse.

Det muslimska religionsproblemet vinklad från en kristen intellektuell: Sören Ulrik Thomsen skriver i Kritik av den negativa uppbyggligheten: ”Politik och religion bör vara åstskildamen hålla varandra i schack….åtskillnaden dem emellan garantera att religionen inte får politisk makt, ty den är ’endast för invärtes bruk'”.

Där någonstans har vi problemet som diskuteras via rondellhunden. Om politiken skall sanktionera en viss religions helighet eller symbol blir blandningen fatal eftersom det öppnar för alla religioner att kräva undantag.

Och en kort kommentar till Documenta och modrnismen. Vad jag kan förstå av Buergels hållning är att han förordar form och estetisering samt ger dessa en universell mening. Därav allt det konsthistoriska materialet som skall visa hur den väldiga konsthistorien migrerar sina former och håller den stora enheten samman. Namnet på en sådan enhet blir av naturliga skäl Modernsimen. Man kan också säga att i slutändan (under Buergels förutsättningar) handlar konsten om det estetiska som vi kan förnimma genom mötet med former från alla tider och från alla delar av världen.

Det här inlägget postades i Grand Tour 2007, Kommentarer nästan varje dag, Muhammedsaken. Bokmärk permalänken.

315 svar på Del 393: Som rondellhund

 1. Bobby Roberts skriver:

  Hej Lars !

  Följer med stort intresse den senaste tidens debatt om din rondellhund och tycker väl som de flesta demokratiskt sinnade debattörer att karrikatyrer är ett självklart inslag i en fri debatt.
  Som jag förstår dina förklaringar så är huvudskälet till din mohammedkarikatyr att skapa en debatt om den ”fria debatten”.
  Reaktionerna som blivit, visar med all önskvärd tydlighet att du är ute i ytterst legitima och angelägna ärenden.
  Har noterat att du blivit beskylld för ”hets mot folkgrupp” av diverse religösa förespråkare.
  Den logiska processen i ett sådant läge, i ett demokratiskt rättssamhälle, är att man lämnar in en anmälan till berörda rättsmyndigheter.
  Min undrar blir då om detta har skett, och om inte, i så fall du själv borde ta initiativ till en sådan anmälan mot dig själv, för att få saken juridiskt prövad ?
  Följer som sagt, med stort intresse debatten och skulle verkligen se det som ett viktigt inlägg, att någon allmän åklagare fick klargöra de juridiska aspekterna kring en sådan här viktig yttrandefrihetsfråga.

  Vänligen /Bobby

 2. arbetaren skriver:

  DETTA ÄR EN ORDER!
  SVENSKA FOLKET SKALL 2009 HAVA LÅNGA SKÄGG OCH BÄRA TURBANER,
  (det var väl en bra headline?)
  UTOM KVINNOR SOM SKALL BESLÖJA SIG!
  20090101 kommer alla som inte åtlyder detta dekret att halshuggas.
  Detta kommer troligen att yttras av det nya partiet som heter:(håll i er nu) SVERIGES MUSLIMSKA PARTI FÖR SHARIA!

 3. Fröken Sverige skriver:

  ”Statsminister Fredrik Reinfeldt avstod i går från att kommentera utfästelsen om belöning för mord på NA:S chefredaktör Ulf Johansson och tecknaren Lars Vilks.
  Men i dag uttalade sig Reinfeldt.

  – Jag tycker precis som de muslimska företrädare som jag har lyssnat på i dag: Vi ska mana till lugn, vi ska mana till eftertänksamhet, vi ska förneka alla som ropar på våldsanvändning och hålla bortaextremisternas försök att förvärra frågan…..bla bla…..”

  Läs mer på Nerikes Allehanda : http://www.na.se/artikel.asp?intId=1218514

  Han tycker ”precis som de muslimska företrädarna”…. Förvånad? Någon? Jag hoppas att de som röstade på den islamist-kramaren i valet, inte gör om det misstaget igen.

 4. Fredrikzon skriver:

  Fröken Sverige

  Jag beklagar verkligen att jag måste rätta dig hela tiden, men nu har du fel igen. Statsministern HAR fördömt hoten mot Vilks och det rapporterades redan kl 16.45. Har du ingen radio?

 5. Fredrikzon skriver:

  Just det, nu har dnyheten nått fram till dig, Fröken.

  Jag ska inte försvara statsministern, men vad är det för fel med att han ”precis som de svenska muslimska företrädarna” fördömer hot och våld?

 6. Malin skriver:

  Skäms på dig! Lars Vilks, vem tror du att du är? Du menar enligt dagens artikel i Sydsvenskan att du står upp för västerländska värderingar och att du därför måste agera så som du gjort. Va?? Vem har bett dig? Jag står också upp för demokratiska rättigheter med allt vad det innebär men att göra sig lustig över en av Islams viktigaste symboler är väl enbart korkat. Ett lika barnsligt tilltag som när man viftar med handen framför någon annan och hävdar att ”luften är fri”. Nu har du till och med fått beskydd av polisen vilket jag tycker är helt förkastligt. Jag tycker att du får skylla dig själv, du visste mycket väl hur reaktionen skulle bli. Det är inte bara du själv som drabbas, stora svenska företag drabbas och du i stort sett uppmanar allehanda idioter att ge sig på dina ”konstverk” på kullaberg. Än en gång, va?? Jag tycker att du ska ta och plocka ner dina rishögar själv. Som jag ser det är du en mycket liten man med hybris. Svenska företag riskerar förluster, skattepengar går till polisens extra insatser för dig och ett av skånes vakraste naturskyddsområden riskerar att drabbas av förstörelse på grund av dig. Du tycker att regeringen ska fördöma hoten från al-Qaida, jag tycker att du ska be hela mänskligheten om ursäkt för din existens.

 7. mellis skriver:

  ”Jag tycker att du ska ta och plocka ner dina rishögar själv”. Hahaha, mitt sinne för konst är inte särskilt välutvecklat och jag har sett Nimis och Arx bara på bild. Bilderna räckte dock för mig för att se att Lars är en genialisk konstnär.

 8. stefan peterson skriver:

  Skäms på dig Malin

  ”islams viktigaste symboler är väl enbart korkat”
  Jo visst är det korkat. Den viktigaste Profeten var aktiv Pedofil !, och skämdes inte ens.
  Det är verkligen något att hylla. !!
  Det kanske har undgått dig, men Pedofileri och sex med mideråriga är förbjudet i vårt land.
  Det läggs ner miljader i bekäpningen av denna kriminella verksamhet.

  Dess bättre för dig så har vi full YTTRANDEFRIHET. den rätten är
  HELIG även för de mest idiotiska uppfattningar.
  Men ALDRIG för HOT och MORD.

 9. tim kreider skriver:

  I read about the recent threats against you in this morning’s paper. I’m not sure how seriously you’re taking them, but if you feel it would be wise to make yourself difficult to locate for a time I will offer you the use of my isolated cabin on the east coast of the United States for as long as you may need it. I am not living there presently and would be pleased to provide safe refuge for a colleague endangered by the forces of Assholism. I can be contacted at the above email address.

  Sincerely,

  Tim Kreider

 10. Lennart skriver:

  Till Malin:

  Du har helt rätt i att hela att Kullabergs naturområde kommer att drabbas av förstörelse om man nu ger sig på Vilks fina konstverk där.

 11. Tomas F skriver:

  Paranoid politisk satir?

  Till slut kan den gränslöst naiva vänstern hoppa jämfota av lycka för att den äntligen i trans kan frottera sig med de galna islamistiska hundarna som inget annat vill än att utplåna vår existens. Nu har de aningslösa så till den milda grad baxat vårt land till den djupa klyfta, där de själva så innerligt önskar att kasta sig, där mänsklig moral och vårt sekulära rättstänkande befinner sig i fritt fall. Sverige, ett land där den politiska klassen och statsministern utan att blinka ber om förlåtelse till diktaturambassadörer, i vars ofria hemländer, människor av annan politisk, etnisk eller religiös uppfattning bestialiskt stenas till döds. Sverige, ett land där de okränkbara ej har några skyldigheter, förutom att uppfylla Islams påbud och fullfölja den dolda agendan att islamisera västvärlden, och där de som i sin nedärvda rätt använder sig av, och vågar värna, sin yttrande- och tryckfrihet hotas med våld och beläggs med dödshot. Inget är heller främmande för den politiska korrekthetens och multikulturalismens överstepräst Mona Sahlin, som nu kan se frukten av sitt framgångsrika hårda arbete för att få oss svenskar att hata oss själva, ge upp vår upplysning, demokrati och frihetsideal och i självföraktets och undfallenhetens lov, i glansen av de sylvassa dolkarna, patetiskt utropa: – snälla, hugg var som helst, bara inte i ansiktet!

  Tomas F

 12. mellis skriver:

  Malin,
  En fin sak med demokrati och yttrandefrihet är att stora personligheter kan komma in från sidan och visa oss världen från ett nytt men inte nödvändigtvis vackrare håll.

 13. Malin skriver:

  Lars Vilks har enligt de svenska grundlagarna rätt att i tal yttra och i skrift trycka i stort sett vad som helst. Det är inte hans rätt som jag ifrågasätter, inte heller vill jag rättfärdiga mordhot men när man utnyttjat sina rättigheter får man också ta ansvar för dem. Detta kallas att försöka förutse konsekvenserna av sitt handlande. Jag har svårt att tro att Lars Vilks inte kunde förutse vad som komma skulle. Alltså anser jag hans handlande korkat och nej Stefan, det har inte undgått mig att pedofili är förbjudet enligt svensk lagstiftning men vad har det med Lars Vilks handlande att göra?
  På tal om korkat förresten.. Stefan Peterson, allvarligt talat…….

 14. Fröken Sverige skriver:

  Fredrikzon: Med den meningen: ”– Jag tycker precis som de muslimska företrädare som jag har lyssnat på i dag”….så har han inte fördömt NÅGOT. Han har bara berättat att han är en dhimmi och uppfört sig om muslimer vore den enskilt största gruppen av människor i vårt land. Vilket de inte är.

  Samtliga de muslimer som har fördömt detta har gjort det med förbehåll av olika slag – ingen har tagit avstånd på allvar, utan att säga något mer i samma mening.

  Aldebe: “Sverige som tog avstånd från kriget i Irak inte ska drabbas”

  Om du hittar någon som fördömt detta – utan förbehåll eller utan att måla upp muslimer som offer…så påvisa gärna det.

  /FS

 15. Malin skriver:

  mellis,
  Håller med dig men Lars Vilks har inte dirket kommit med något nytt, eller?

 16. R.E. skriver:

  SVENSKEVITS
  Det kule er at Vilks tegning av profeten har hengt i et galleri en 50 min. kjøretur fra Oslo (Vestfossen) i hele sommer, og ingen har brydd seg. I Sverige brennes Vilks kunstverk, samtidig med at utallige oppfordringer om boikott av svenske varer og interesser strømmer ut i majoriteten av muslimske land.

  «Den nedstigende solens land» skjelver nok en gang angående milliarder i tapte eksportinntekter. Kunst har et større nedslagsfelt med hjelp av ytringsfrihetselskende avisredaktører og WordPress.

 17. Jörgen Sällergård skriver:

  Jag gillar ALLA invandrare utom muslimer… varför? jo de andra tar seden dit dom kommer! Jag har aldrig träffat en trevlig muslim.. har du?

 18. Peter Pan skriver:

  Tack, Marlin, du är svenska folkets röst. 🙂

  …och du mellis , man blir faktisk inte en stor personlighet för att man törs prutt i kyrkan, om du fatter vad jag mener,
  fast det är väl mer än man kan hoppas på.

 19. mellis skriver:

  ”Hur ser du på att ditt liv prissatts till 100 000 dollar?
  – Med tanke på vad konstverk kostar nu för tiden är det billigt för en hel konstnär.

  Vad skulle vi ta oss till utan Lars Vilks? 🙂

 20. Fredrikzon skriver:

  Fröken Sverige, du är otrolig. Kan du inte läsa? Länken jag skickade dig i mitt tidigare inlägg leder till följande formulering:

  ”Sveriges Muslimska Råd tar bestämt avstånd från och samtidigt fördömer hot mot enskilda individer och svenska institutioner. Vi godtar varken lagbrott eller etiska övertramp på allas rätt till liv i trygghet och till värdigt och respektfullt bemötande.

  Vi anser oss ha fått igång en god dialog med både politiker och andra och vi förespråkar detta samtidigt som vi påminner alla muslimer om ramadans fredliga anda.

  Sveriges Muslimska Råd”

  Du borde vara överlycklig. Du har uppmanat Sveriges muslimer att ta avstånd från våld och hot, och Sveriges muslimer gör just så. Du har uppmanat till namninsamling för att statsministern ska ta avstånd från våld och hot, och statsministern gör just så. Men blir du nöjd? Inte! Istället retar du dig på att statsministern i sitt avståndstagande från hot och våld gör gemensam sak med Sveriges muslimer. Förmodligen på precis samma sätt som någon extrem islamist i Irak som vill så osämja mellan svenskar och muslimer retar sig på statsministerns uttalande.

  Nej, verkligheten är inte din bästa vän.

  Jag har ett förslag till dig. Börja istället en namninsamling riktat mot Ericsson som enligt uppgift har halat flaggan i något muslimskt land. Det är allvarligt! Precis som många nya inlägg på denna sida under dagen indikerar det att det finns en del människor i Sverige som tycker att arbetstillfällen och exportinkomster är viktigare än yttrandefriheten.

 21. Jiddrare skriver:

  Dödskulten har återigen visat sitt rätta jag, stoppa skiten vid gränsen. NU!

  Rädda civilisationen från kulturrelativism och socialistiskt självförakt.

 22. mellis skriver:

  Malin,
  Lars Vilks har kommit med mycket nytt. Han har exempelvis visat att en inte obetydlig grupp i Sverige boende muslimer har en inställning som gör dom farliga för vår demokrati. För min del hade jag föredragit att de muslimer som gatudemonstrerat i Sverige mot teckningarna hade nonchalerat dem och i stället ägnat sig åt kriminalitet och bidragsberoende. Seriöst sagt.

 23. Fredrikzon skriver:

  Så mellis tycker inte muslimer ska få demonstrera? Yttrandefriheten gäller bara renrasiga infödda svenskar i tio generationer eller?

 24. Cecilia skriver:

  Fredrikzon – dina inlägg ovan är bra – tack.

 25. Nils skriver:

  Trist att du är så ”mediakåt” Lars Wilks att du är beredd att utsätta andra människor för fara!
  Svenska intressen skadas också, och din polisbevakning får såklart skattebetalarna stå för.

  Tråkigt nog för dig finns det många förvirrade människor som kanske försöker komma åt belöningen på 100 000 dollar. Sverige är exemplariskt för dem att slå till i. Låga straff och mycket hög standard på fängelserna.

  ”Halal-slakt” är tydligen värt mer för de som satt ett pris på ditt huvud. Ett synnerligen obehagligt sätt att dö.

  Jag fattar inte varför du frivilligt utsätter dig för detta!

  Vi får väl hoppas för din skull att ingen försöker komma åt belöningen.

 26. stefan peterson skriver:

  Jo du Malin
  Vad Pedofiler gör har naturligtvis inget med Lars Vilks handlande att göra.
  Men det har väldigt mycket med Islam att göra. Och speciellt Mycket med
  alla extrema fundmentalisters handlande att göra.
  Korkat var visst ordet du själv använde.

 27. Malin skriver:

  Mellis, seriöst, kom det verkligen som en nyhet för dig att det finns grupper i Sverige som inte värnar om demokratin? Du väljer att kalla gruppen muslimer, jag kallar gruppen för fundamentalister och fanatiker och de finns inom alla religioner. Denna vetskap tackar jag inte Vilks för.

 28. Framtidsvisionen skriver:

  1. Lars Vilks stryker med.

  2. Rasismen ökar.

  3. Konstverket är fullbordat, Lars Vilks blir mot sina postmoderna principer i kött och blod en del av konstverket.

  4. Muslimer i Sverige återvänder i protest mot den svenska yttrandefriheten till sina ursprungsländer.

 29. Malin skriver:

  Stefan Peterson, snälla du gör mig nyfiken… Du kan väl lite mer utförligt redogöra för sambandet mellan pedofili och Islam.

 30. usch skriver:

  Rätt åt dig din jävla attentionwhore. Äckliga joker.

 31. Abd el Vilks skriver:

  Det finns inte någon Gud och Vilks är hans profet.

 32. mellis skriver:

  Fredrikzon,
  Gatudemonstrationer kan väl vara okej om det kan komma något gott efter dem. På vilket sätt skulle demonstrationerna mot Nerikes Allehanda ha lett till något gott? Skulle väl då vara att en del av oss fått bekräftat att vi inte hade fördomar mot muslimer, efter nu genomliden ”reality check”.

 33. Pappa skriver:

  Det visar sig hur instabil en religion eller personlig tro är, när det räcker med en tafflig teckning av en tidigare okänd konstnär för att skaka om grunden hos miljoner “troende”. Mycket tacksamt offer. Ungefär som att retas med en 4-åring.

  Fruktansvärt löjligt och fantastiskt skrämmande hur inskränkta människor har blivit på grund av två tusentals år gamla böcker. En bild på Muhammed med en dildo i baken skulle kanske ge en del av de mest hårdtroende att trilla av pinnen av chock?

  “Min pappa är häftigare än din pappa!” “Snacka inte skit om min morsa!” Det är bara att inse att fundamentalisterna är efter både som kultur och mentalt.

  Jag vill leva i en religionsfri nation – med det menar jag en nation utan religioner…

 34. per skriver:

  såg ni agenda? anstränger sig tv för att hitta de dummaste företrädarna för islam, eller har verkligen muslimer lägre IQ? Jag har inte hört en enda sansad kommentar från en muslim i detta ärende.

 35. Fredrikzon skriver:

  mellis: Du har tydligen tänkt efter och kan nu tänka dig att tillåta svenska muslimer att demonstrera. Under förutsättning att demonstrationen kan leda till något gott, vill säga.

  Du fortsätter din Stand Up Comedian-karriär och jag skrattar gott.

 36. Fröken Sverige skriver:

  Agenda kan man se här nu: http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=909189

  Muslimen som var med, Rawia Morra, imponerade inte precis när hon liknade publiceringen av Vilks bilder med barnpornografi och likskändning …och heller kunde hon föra ett normalt samtal heller…det blev det vanliga…gast, gnäll och krav……..riktigt lågt!

  Vilks och Johansson skötte sig däremot utmärkt – precis som förväntat!

  /FS

 37. mellis skriver:

  Per: Inte nämnvärt lägre IQ men deras ansträngda känsloliv gör att dom framstår som korkade. Men när nu frågan är uppe. Tror mig kunna namnge hundratals svenska judar som lämnat positiva bidrag till vårt samhälle. Men kan inte komma på en enda muslim. Tyder väl på att något är galet i den kulturen.

 38. Fuckislam@fuckislam.dk skriver:

  Godt Gået Lars .. de skal fandme ikke bestemme hva vi tegner her i europa , de er ikke et hak bedre med deres fucker religion til Islam ,
  Anti semitiske cartoons fra de arabiske medier ..
  http://www.tomgrossmedia.com/ArabCartoons.htm
  http://www.radioislam.org/cartoons/arabic/presse.htm
  http://www.islamanazi.com/cartoon2.htm

  Så de fucking Al Queda svin vil når de udlever deres martyrium , i martyrdøden opdage at de de mange Jumfruer de blev lovet er en masser Rosiner de kan fiske ud af røvhullet på profeten Muhammed , nede i helvedes forgård . samtidig med at de kysser Profetens skæg i røven, .

  Jeg er så træt af den fucker religion og den terror og al det islamistiske lort at det er til at brække sig over .. De laver så meget kriminalitet i danmark muslimske indvandre , og kræver særbehandling , de burde skrubbe hjem og kysse profeten Muhammad og Bin Ladens skæg i Røven

 39. Usama El-Swenson skriver:

  Hoppas verkligen Rawia Morra inte har några barn, om en liten svårtydd teckning av Vilks är lika avskyvärd som barnpornografi för henne.
  Är dom sociala myndigheterna kontaktade?

 40. Patrik skriver:

  Navelskådande och inskränkta ”intellektuella” ”konstnärer” är ju bara pinsamma. Om man gör det till sport att förolämpa folk för att testa gränserna så får man ju skylla sig själv. Om du ändå hade haft något vettigt att säga, så kunde man ju har förstått det -men poänglös provokation för att göra sig märkvärdig bland sina lika navelskådande och inskränkta vänner är ju helt obegripligt.

  Säger ordet ”såra” dig någonting egentligen? Har du minsta aning om vad religiös tro är, ens? Tror du på allvar att kristna är så oändligt toleranta? Testa kristnas tålamod så får du se. Ditt problem är att du inte kan föreställa dig och erkänna andras världsbilder. Det är bara ditt, ditt, ditt som gäller.

 41. mellis skriver:

  Tyckte mig se Rawia Morra fladdra med ögonfransarna andra gången hon nämnde barnpornografi. För sent insåg hon att hennes profet haft intressen i just den branschen. Gift med en nioåring …

 42. Patrik skriver:

  Om man skummar inläggen här så ser man att en mycket stor andel består av intoleranta människor som försöker attackera Islam utifrån ett överlägsethetsperspektiv. De förstår antagligen inte ens skillnaden mellan Islamism och Islam. Undrar om det var en sådan hejarklack som geniet Vilks önskade sig? En ”vi är bäst, fuck the rest”-klack..

  Någon hade aldrig träffat en trevlig muslim!! Det kan jag ju säga att ett oartigare folk än svenskarna (särskillt runt Stockholm) har jag aldrig träffat, och då är jag rätt berest. Jag är helsvensk, men har utlandsperspektiv. Kliv ner från era höga nationalchauvenistiska hästar och försöka odla en liten aning ödmjukhet!

 43. Fröken Sverige skriver:

  Usama El-Swenson / mellis: Ja…..likskändning var mycket inne på…

  Det var skrämmande att höra…fastän man har hört det så många gånger innan.

  Glöm nu inte petitionen pojkar och flickor:

  http://www.petitiononline.com/vilks/petition.html

 44. Patrik skriver:

  ”We demand that the Swedish government reacts forcefully against all demands for religious laws, as well as direct threats from terrorists.”

  Liera sig med USA i kampen mot totalitär islamism, alltså? Eller har ni tänkt er något annat sätt att ”not stand for this”?

 45. Felicia skriver:

  Ja, apropå rondellhundar
  och läget som har uppstått så borde du kanske skaffa en vakthund.
  Läste någonstans att ditt hus inte låg så bra till med tanke på att någon skulle vilja skada dig.
  Om du lyder mitt råd så har jag ännu ett råd att ge dig.

  Döp honom inte till Muhammed, det vore litet dumdristigt.

 46. stefan peterson skriver:

  Patrik
  Jag tror inte att Lars har någon svårighet med varesig att föreställa sig eller erkänna andras världsbilder.
  Problemet just nu är väl snarare att de så kallade ”religiösa” inte kan se något annant än en Islamsk världsbild. Den världsbilden handlar mycket lite om religion, enbart om Makt. Politik och Sex.
  Vilket framgick med all tydlighet i kvällens TV program.
  För att gämföra Vilks rondellhunar med barnpornografi och gravskändning, då måste det nog till en ganska sjuk hjärna, skadad av allt för många tidelag med hundar.
  I sverige (och Europa) blir ”var och en blir salig på sin tro”. Det stora Problemet med Isalm är att
  ALLA skall bli saliga på samma tro. Den med en Pedofiel som främste profet. Jag, och många med mig, har lite svårt att förstå att det skulle vara så mycket ”bättre” än att göra några teckningar av en arabliknande gubbe med turban. Om Muslimerna själva ser Profeten Muhammed i dessa bilder,
  så är väl dom själva som har största problemet.

 47. rex skriver:

  under Ramadan är du fridlyst, men vad händer hädanefter?
  varför göra sådana provokationer?
  vad är syftet? vill du bli en ny Salman Rushdi,
  kändis, håna heliga symboleler är så primitivt….det gör fotbollshuliganer överallt,

 48. Patrik skriver:

  Stefan,

  Du avfärdar Islam som värdelöst, så det är kanske ingen större mening med att ens bemöta ditt inlägg. Vad menar du med ”så kallade religiösa”? Jag såg inte TV-inslaget, men man får väl anta att jämförelserna var till för att få tröga och känslokalla svenskar att begripa djupet av religiösa känslor genom att dra några analogier?

  Att ”ha svårt att förstå” som du säger att du har är just en konsekvens av att inte begripa vad religion är. Och nu pratar jag inte bara om fundamentalister, om du nu trodde det. Du kan aldrig förstå eller påverka något genom att dölja dig bakom att du har ”svårt att förstå”, men att alla andra är dumma och borde tycka som du.

 49. Göran E skriver:

  Akta er, Talibaner, All Kajda (ny svensk stavning enl. SAOL 2008) och Väktarråd, ty vi har
  FREDRIK REINFELDT!

  Skulle Lars Vilks vilja se en Fredrik Reinfeldt som statsminister den dag vårt land befinner sig i krig?

  Var en fråga jag ställde i tidigare inlägg, efter en del överslätande beröm. Dagens statsministeruttalande lät dröja på sig och kom säkert efter långa grubblerier. Svårare den här gången, det gällde ju inte kränkta ambassadörer från Libyen, Syrien eller Iran, bara en sketen svensk konstnär som fått en dödsdom uttalad över sig. Det verkar som om Fredrik haft svårt att få audiens i Arvfurstens palats den här gången.

  Men vad hade Fredrik förväntat sig: Herr Carl Bildt vill väl inte ha något onödigt bråk på sitt storgods Svea Rike.

  Ni som är så imponerade över Herr Bildt: Läs gärna om hans lyckade nedmontering av det svenska försvaret. Med hjälp av springpojken Fredrik. Skrivet av Kristian Gerner, professor i historia vid Lunds Universitet och publicerat i Expressen 10/9-07. http://www.expressen.se/1.833549

 50. Göran E skriver:

  Får vi möjligen höra en riktigt kraftfull förbannelse mot våld och ALL KAJDA (svensk stavning) i Stockholmsmoskén på Medborgarplatsen nästa fredag?

  Lars Vilks:

  Är du mest besviken över islamisternas, den svenska offentlighetens eller de förtroendevaldas beteenden? Alla var de ju ganska förutsägbara.

  Jag noterar att du fortsätter att citera riksprofessorn i Islamologi Jan Hjärpe, landets minst trovärdige person i frågor som rör Islam. Ingår detta i farsfasen, att hela tiden föra in den blåögde och ljusröstade skojaren på scenen?

  Om skojaren och riksprofessorn har rätt existerar ju aldrig någon egentlig fysisk fara förutom möjligen den självförvållade. Betyder detta att terroreffekten också upplöses?

  Du har som tidigare mina självklara och fulla sympatier även om jag fruktar att ytterligare en del av den bisarra verkligheten i samtiden återstår att upptäcka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.