3359: Konst och mode.

På Waldemarsudde pågår bland annat en modeutställning. Det som intresserar migär den konstteoretiska synpunkt som dyker upp på en av skyltarna.

I texten undras över om det finns någon skillnad mellan design och konst. Den elementära skillnaden är vilken kategori som begagnas och vilket erkännande som objektet får. Vanligtvis brukar design uppträda som design medan konst uppträder som konst – designvärlden respektive konstvärlden. Det går utmärkt att byta kategori men för att det skall få någon mening måste det väcka gehör vilket det vanligtvis inte finns någon särskild orsak till. Om nu någon designer så gärna vill komma in i konsten kan man försöka att lägga till lite mer konsrekvisita. Det kan bestå i lite enkel kolonial diskurs som vi kan se nedan. Men det blir knappast någon större succé.

Det här inlägget postades i om utställningar m m. Bokmärk permalänken.

1 svar på 3359: Konst och mode.

  1. minnesdagen skriver:

    Fin bedrift utifrån en lampskärm.
    Den passar fint i vardagsrummet, om det blir brist på samtalsämnen kan man alltid älta kolonialism eller något liknande.
    Såg på TV förra helgen att det var ett program om Görings stulna skatter i form av dyrbara tavlor. Jag trodde att de ställde undan viss konst i bergrum för att skydda mot de allierades bombmattor som förvandlade städer till grushögar. Men en bra story är kanske bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.