Nimis & Arx

21 svar på Nimis & Arx

 1. Heinrich Gürtler skriver:

  Lars Vilks – jeg besøgte Nimis 2 gange i okt. 2010. Jeg vil spørge, om jeg må bruge et billede derfra som tag på Twitter. Og så lige: Gik du en tur i skoven eller havde du udset dig stedet fra søsiden.

  Venlig hilsen
  Heinrich Gürtler, København

 2. Lars Vilks skriver:

  Hej Heinrich, självklart, brug vad du önsker!

 3. Camilla Olsen skriver:

  Hej Lars

  Vi håller på med ett projektarbete på Lunds universitet, Campus Helsingborg från Kandidatprogrammet Service Management. Projektarbetet handlar om turism, hur en attraktion/upplevelse skapas. Vi är nyfikna över bakgrunden och historien om ditt arbete bakom Nimis och Ladonia. Finns det en möjlighet att få intervjua dig för att styrka vår information? Mvh Camilla, Evelina och Lovisa

 4. Anders Pettersson skriver:

  Hej Lars!

  Jag besökte Nimis förra sommaren, vi träffades faktiskt, men jag glömde fråga:

  Längs järnvägen norrut från Ängelholm finns en hög stödmur. Den är klädd med plankor, uppsatta lite spretigt och oregelbundet. Det slog mig att Trafikverket gjort arrangemanget som en replik på ditt verk på andra sidan viken, vad tror du om det?

  Vänliga hälsningar

  Anders Pettersson

 5. Lars skriver:

  Hej!
  Besökte Nimis häromdagen och måste säga att det var det mest fantasiska jag någonsin sett! Underbar känsla som sitter kvar länge!

  Mvh
  Lars

 6. Maggie skriver:

  Bedriften med Nimis och Landonien, med alla dess byråkratiska turer var en verklig bedrift anser jag..har dock inte besökt det ännu.

 7. Marcus skriver:

  Hallå
  Besökte Nimis för första gången i förra veckan. Det var nog det häftigaste jag någonsin har sett. Verkligen imponerad.

  Mvh
  Marcus

 8. CeDe skriver:

  Det var väl inget sabotage, det lyfte ju hela anläggningen !

 9. bitte boström skriver:

  ligger Nimis på Håle stenar?

 10. bitte boström skriver:

  erik nylander skriver om en stendös, har du koll på den?

 11. Lars Vilks skriver:

  Tror det, den ligger ett stycke upp i terrängen.

 12. Marco andersson skriver:

  Hejsan lars, var idag och besökte ladonien och vi hade även turen att hejja på dig mitt i byggandet. Blev verkligen helt hänförd och kommer troligtvis besöka ladonien snart igen, något som jag inte kan sluta fundera över är att du har ängnat en stor del av ditt liv åt att bygga ladonien om och om igen. Vad har du då för tankar om framtiden för nimis? och det finns garanterat fler än jag som verkligen önskar och hoppas att ladonien kommer finnas en lång tid framöver, tack för ett minne för livet. Marco.

 13. Lars Vilks skriver:

  Du kan vara lugn. Verksamheten kommer att pågå fram till 2030.

 14. barbara ahlberg skriver:

  Grattis på födelsedagen till en modig och stark,duktig, konstnär. Jag/vi bor bo Bjärehalvön och har många gånger vandrat ner till Nemis,med vänner och barn, under åren.Även möt dej många gånger på väg med byggmaterial!

  MVH B. ahlberg

 15. Magnus Hellstrand skriver:

  Kullaberg 5 augusti 2016
  Hej Lars. Har med dagens besök varit på Nimis fyra gånger i år. Alltid lika spännande, intressant och avkopplande, särskilt när man som jag försöker komma på ett besök från tidig morgon till senare kväll. Solnedgången på Nimis är bara det ett fantastiskt skådespel. Dagens största överraskning var dock att du idag var på plats och du åter kunnat snickra på ditt fantastiska verk. Tack för ett trevligt samtal i den övre delen av anläggningen.
  Mvh M. Hellstrand

 16. Alexander skriver:

  Hej igen,

  Jag menar självklart ett porträtt. Glad midsommar!

  Mvh

  Alexander

 17. Frida Persson skriver:

  Hej Lars,
  vi har glädjen att i tre generationer förknippas med dina konstverk. Min mor målade i Jonstorp hos dej och jag kommer ihåg du försökte strikt lära mej perspektiv ritning som 6åring och gav mej friheten att slänga ut stolen genom fönstret när du märkte jag blev lite sur… tack för ett komiskt minne idag. Mina egna barn är nu vuxna och vi har alla varit på Nimis, fantastiskt och spännande. Du har öppnat dialoger genom dina konstverk på senare år som ifrågasätter världsproblem med kort stubin. Det är väl någon vågar göra det, och jag hoppas att illasinnade människor kommer i rampljuset pga att dom inte tolererar dej.

  Jag ser fram emot framtida turer till Nimis i många år framöver.

  Frida

 18. Pelle skriver:

  Hej!
  Jag undrar vart jag kan köpa den fina Nimis-tshirten?

 19. Lars Vilks skriver:

  Tyvärr, sedan länge slutsåld.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.