2120: 100 helgon

I DN:s stora kändisupprop underskriver de inblandade att efterkomma följande maning:

”Grundläggande värden som vi länge tagit för givna är satta under press. De måste försvaras.
Vi står upp för medmänsklighet och humanitet.
Vi tar avstånd från alla former av hat, hot och rasism.
Kring alla människors lika värde finns inget utrymme för kompromiss.”

Ändamålet är att folket skall lära sig, folket som inte förstår sitt bästa. I varje fall är raderna skönt befriade från intellektuella ansträngningar. Det utlovade torde vara omöjligt att leva upp till.

Det är naturligtvis inte tänkt att den läsande skall tänka själv. I så fall kan t ex den första meningen om att ”Grundläggande värden som vi länge tagit för givna är satta under press” knytas till de alltmer illasinnade kraven på att ”yttrandefrihet inte skall missbrukas”. Trots att ”missbruk” är det som konstitueraryttrandefrihet. Men man inser att det var nog inte det de tänkte på.

Den världsbild som manas fram i uppropstexten är den alltmer utnötta slagdängan om att högerextrema krafter håller på att ta över Europa. Nå, det är väl nödvändigt med ett undergångprojekt, den tidigare så populära ekologiska undergången avancerar alltför långsamt för att passa vår tids krav på raska sensationer. Du måste oroa dig annars blir du aldrig lycklig.

Vidare skall undertecknarna förbinda sig att visa medmänsklighet och humanitet. Det klarar man lätt, det är ytterst låga trösklar och det skulle vara svårt att leta fram exemplar som inte tycker att det verkar, ja, medmänskligt och humant att visa medmänsklighet och humanitet. Däremot blir det svårare att leva upp till att ta ”avstånd från alla former av hat, hot och rasism”. Naturligtvis grasserar det hat i dessa led, de har åsikter och övertygelser och är inga maskiner. ”Hot” borde bytas ut mot ”grova hot” eftersom distingerade och indirekta hot får anses vara fullt legitimt, t ex: Delar du inte alla dessa våra åsikter kommer du att bli motarbetad och utstött.

Det här med ”Kring alla människors lika värde finns inget utrymme för kompromiss”, där får man nog säga att ”kompromiss” är vad det handlar om. Alla människor skall ha samma rätt men så är det inte. Den som är besutten och har goda kontakter har ett annat värde än den som saknar dessa tillgångar. Och det är förstås så att vissa delar av mänskligheten anses vara värda mer än andra varför detta på olika sätt måste kompenseras. Frågan är också vilka konsekvenser ”lika värde” har på ett globalt plan. Den frågan är dock lätt att besvara, praktiskt taget inga. Dessutom är det lätt att hävda att man tillhör de goda människor som med stort allvar ser på ”allas lika värde”. Det handlar egentligen bara om att visa sig smidig och hålla sig med någon ideologi som anses vara anständig.

Allt detta fattar nog initiativtagarna också men det obildade folket behöver ett bibliskt ord på vägen. Och det är bäst att glömma bort regeringsformens paradox: ”Den offentliga makten skall utövas med respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans frihet och rättighet”.

Det här inlägget postades i debatt. Bokmärk permalänken.

164 svar på 2120: 100 helgon

 1. Från Graven skriver:

  Ludvig torkar sig i arslet med Sokrates, Platon, Aristoteles, Voltaire.

  Sedan håller han upp sitt smutsiga toapapper här på Vilks.net och säger ”titta på ert sketna Europa!

 2. Krister skriver:

  En annan artikel angående Rosling-febern, gamla vänstern vs. nya vänstern och nyliberalernas pro-invandringsagenda.

  http://detgodasamhallet.com/2015/09/09/gastskribent-johannes-nilsson-hans-rosling-vansterns-nyliberale-fralsare/#more-2242

 3. Ludvig K skriver:

  Du verkar ha svårt att kännas vid tanken på att du sitter i den mest privilegierade delen av världen och delvis lever på andra. Eftersom jag tror att det finns klasser osv så tycker jag att det är rimligt att vi ger till de som behöver. Jag tror inte att folk flyr från Syrien pga dålig tillgång på tandimplantat. Jag tycker det är för cyniskt att se människor fly och säga att de gott kan stanna hemma.

 4. Från Graven skriver:

  Jag tror inte att folk flyr från Syrien pga dålig tillgång på tandimplantat

  Ett klipp från SkyNews:

  https://www.youtube.com/watch?v=QZUuoaq1MLM

 5. Lars Vilks skriver:

  Vill bara lägga till att det är många som följer diskussionerna på bloggen. Antalet unika besök är ca 2 000 per dag medan totalt besök ligger på ca 7 000.

 6. Från Graven skriver:

  Den sorgliga sanningen bakom Alans död som gav upphov till den ikoniska bilden på hans drunknade kropp är att hans far satte sin hustru och sina barn – utan flytväst – i en rank båt på öppet hav – därför att han behövde tandimplantat och det var för dyrt i Kanada.

  Alan dog – inte för att hans far flydde för sitt liv – men för att han ville få nya tänder bekostade av Europa.

 7. Från Graven skriver:

  LV

  Utmärkt!

  Då tar vi det igen för våra nya gäster:

  https://www.youtube.com/watch?v=QZUuoaq1MLM

 8. CeDe skriver:

  För att vara lite distinkta i just fallet med tandimplantatet så flydde inte mannen med de dåliga tänderna Syrien. Han var sedan 2012 bosatt med sin familj i Turkiet och arbetade där som frisör.
  Men de flesta önskar ju alltid att få det lite bättre och då var ju idén att förena sig med de stora flyktingströmmarna och ta sig till Sverige inte dålig.
  Tyvärr så slutade den drömmen i en familjär katastrof.

 9. Från Graven skriver:

  Du verkar ha svårt att kännas vid tanken på att du sitter i den mest privilegierade delen av världen och delvis lever på andra.

  Då tar vi det igen, Ludvig:

  Kina har sedan 1949 varit under kontroll av Kinas kommunistparti – man skulle m.a.o. kunna förvänta sig att de hunnit läka en del av de kolonialistiska såren och lyckats göra lika privilegierat som Europa.

  Men så här ser det ut (från Human Rights watch):

  https://www.hrw.org/world-report/2015/country-chapters/china-and-tibet

 10. Från Graven skriver:

  Du och din inhumana ideologi stinker, Ludvig, och du försöker gömma dig bakom bilden på en drunknad 3-årig pojke.

 11. Ludvig K skriver:

  Jag gömmer mig inte, jag säger bara att vi nog har råd att ta emot dem. Det är bra att diskutera t ex bilden på 3-åringen, men jag tror inte att den talar för alla. Folk flyr till Europa, deal with it. Ditt mörker är ju att man ska sortera folk. I förlängningen blir ju det resonemanget väldigt svårt att försvara utan att åberopa något slags konservering av ett Europa, vilket är en myt. Europa är en av de mest framgångsrika installationerna någonsin.

 12. Från Graven skriver:

  Ditt mörker är ju att man ska sortera folk

  Absolut!!!!

  Folk skall sorteras efter skyddsbehov!

  Och det skyddsbehovet skall avgöras av UNHCR’s klassificeringar – inte av dig!

 13. Från Graven skriver:

  Absolut!

  Folk skall sorteras efter skyddsbehov!

 14. Från Graven skriver:

  Inte efter behov av tandimplantat!

 15. CeDe skriver:

  Ludvg K. Sverige har inte råd att ta emot dessa flyktingströmmar. Sverige måste redan nu öka sina lån och höja skatterna för att ha råd med de många flyktingar som redan finns i landet.
  Ta reda på fakta i stället för att tro; ”vi har nog råd att ta emot dem”.

 16. Från Graven skriver:

  Råd eller inte – folk skall sorteras efter skyddsbehov!

  Denna medmänskliga princip tar ifrån Ludvig hans främsta argument!

  En gång för alla!

 17. Doktorn skriver:

  EU är 500 milj. Mellanöstern 400 milj. Juncker påstår att 60 milj. migranter är på flykt undan IS och motsvarande på annat håll samt destabiliseringen efter den underbara arabvåren.

  Since the English Revolution, history reflects the gradual process by which mainly X-finance and its satanic Y-allies have used Freemasonry, ”revolution” and war to overthrow Christian civilization and replace it with their economic, social, political and cultural hegemony, i.e. ”The New World Order.”

  Dagens knäckfråga – varför ser X och Y det nödvändigt att även bringa västvärlden i kaos?

 18. Ludvig K skriver:

  FG: hur bra tror du tandvården är i flyktinglägrena i Libanon, Jordanien och Turkiet? För övrigt känns det som att vi har två olika diskussioner. Jag diskuterar rimligheten i att inte låta folk på flykt komma hit. Ni tror ju inte att de är på flykt och då kan jag förstå att ni inte tycker att de förtjänar att komma hit. Men hur var det med svenskarna som emigrerade till USA för hundra år sen?

 19. Från Graven skriver:

  Pah!

  Försök inte påstå att jag inte tror att folk är på flykt!

  Du är ett ynk, Ludvig, ett ynk!

 20. Från Graven skriver:

  Jag har tagit ifrån dig rasist-kortet, Ludvig.

  Och nu skall jag ta ifrån dig flykting-slagträet i dina kollektivistiska ambitioner.

  Det är du som är inhuman – inte jag!

 21. Ludvig K skriver:

  Vad bråkar du om då, din oförbätterlige grobian?

 22. Pöbeln skriver:

  Graven
  Har du börjat lyssna mer på konspirationsteoretiska nyheter. Varför sprider du just den bilden som den sanna bilden. Varför ljuger mainstream om sanningen? Varför tror du inte att familjen kurdi flyr från Damaskus? Varför Graven? Förklara det för mig. Varför agerar du nyttig idiot och basunerar berättelsen om implantaten? Varför tror du att Amanda Björkman(DN) ljuger när hon säger:

  När bilden på den drunknade treårigen Alan Kurdi, uppspolad med ansiktet ner i sanden, blev en världsnyhet vinklade den SD-kopplade hatsajten Avpixlat det till att pojkens öde berodde på att hans pappa bara var ute efter ”ett nytt vitt leende” i Sverige. Detta efter att pappans syster berättat att tänderna dragits ut under IS-tortyr.

  Varför Graven?

 23. Från Graven skriver:

  Essensen i Ludvigs kollektivistiska människosyn uttrycker han så här:

  Ditt mörker är ju att man ska sortera folk. I förlängningen blir ju det resonemanget väldigt svårt att försvara utan att åberopa något slags konservering av ett Europa, vilket är en myt

  För Ludvig är flyktingarna objektet i meningen. De är Ludvigs medel för att uppnå ett mål; för att uppnå en ny ideologisk ordning.

  För det behöver Ludvig kollektivet – han behöver ALLA.

  Och får inte ALLA komma så konserveras det Europa som Ludvig vill riva ned!

  För mig är flyktingarna subjektet!

  De som har störst skyddsbehov skall få hjälp först!

  Sen får kollektivisterna på Vilks.net applådera Ludvig så mycket de vill.

  Det är Ludvig som är inhuman – inte jag!

 24. mohammad skriver:

  Ljugarparet von Graven & CeDe

  Varav den förste tycks vara inne i sin maniska fas av storhetsvansinne…

 25. Från Graven skriver:

  Pöbeln

  Bra!

  1) Då vill jag först ha källan till det uttalandet från hans syster så tar vi sedan…

  2) …diskussionen om islamisternas tortyrmetoder mot de som inte delar Koranens bokstavliga påbud.

  3) Därefter tar vi diskussionen om hur vi löser problemet

 26. Ludvig K skriver:

  Att jag skulle vilja riva ned Europa är enbart din tolkning. Jag vill inte riva ned någonting. Men jag förstår att om du ser på Europa på det sättet, som något som kan rivas ner av exempelvis en muslimsk rörelse, ja, då förstår jag att du är orolig. Men hela den synen på Europa är för mig en myt och därför har jag ingen ambition av att riva ner något. I förlängningen legitimerar ju ditt synsätt att man driver ut folk som bor i Europa som kan tänkas vilja riva ner bygget.

 27. Från Graven skriver:

  Och för alla våra 2000 nya läsare får jag presentera:

  ”mohammad” som inget ont har att säga om koranen 4:34 (om kvinnans underkastelse mannen och våld som äktenskaplig konfliktlösningsmetod)

  När diskussionen går fel försöker han alltid störa ut den, hellre än att ge argument i sak

 28. Från Graven skriver:

  Trion är på plats!

  Pöbeln, Ludvig och mohammad!

  Säg ”hej rasist” till alla våra nya läsare!

 29. Ludvig K skriver:

  Och tillåt mig att presentera Från ”Liberal när det passar och alla som inte är lika stockkonservativa som jag är inhumana ynk” Graven

 30. Från Graven skriver:

  Och angående DN

  Om Wolodarski och hans stall av brunetter (där Björkman verkar ha dragit ”längsta strået”) har jag endast följande att säga:

  http://www.dn.se/ledare/huvudledare/sd-slass-mot-vaderkvarnar/

  Sedan kom attitydundersökningarna om att 14% av ålderssegmentet röstberättigade i Frankrike stödjer IS – d.v.s. dom som lär ha dragit ut tänderna på Kurdi!

  Ridå

 31. Pöbeln skriver:

  Graven

  Nja, ganska bra…

  1 Det är du som får hitta trovärdiga källor till allt du spridit ut om Alan. Och då menar jag källor som ÄR trovärdiga.

  2 Det råder stor enighet om att IS är avskum.

  3. Som sagt, efter att du presenterar trovärdiga källor. Tex verkar det väl belagt att familjen Kurdi inte flyr från trkiet vilket du påstår, utan ifrån Kobane. Tills du presenterar detta är du att betrakta som nyttig idiot.

 32. Pöbeln skriver:

  CeDe, Doktorn och Graven är också på plats…

 33. Krister skriver:

  Det är märkligt att man aldrig hör några diskussioner om varför människor flyr och försöker hitta lösningar kring detta – att bota den verkliga orsaken till problemet istället för att lindra symptomen som nu sprider sig

 34. Från Graven skriver:

  Pöbeln

  1) https://www.youtube.com/watch?v=QZUuoaq1MLM

  Det är Kurdis syster som talar i klippet.

  Skall JAG nu hitta källorna till DINA påståenden???

 35. Från Graven skriver:

  Det här är det enda trovärdiga jag kan hitta:

  http://www.bbc.com/news/world-us-canada-34142695

  Är det någon som har ursprungliga källan med Teemas påstående om Islamiska Statens tortyr av brodern?

 36. Från Graven skriver:

  Och det här:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Alan_Kurdi#cite_note-Guardian-9

  Uppenbart en ofullständig historia som förhoppningsvis klarnar.

  Systern har ju gjort stor skada på sin trovärdighet med påståendet att Kanada nekat Kurdi flyktingstatus/asyl.

  Hur det ligger till med IS-tortyren kommer förhoppningsvis att klarna.

 37. Pöbeln skriver:

  Det tragiska i denna tragedi, är att alla skriker ut för att främja sina agendor, oavsett sanningen. Sanningen kanske aldrig kommer fram. Men vad vi vet är att ett barn drunknat pga att inga lagliga vägar finns in i fortress europe. Det är om detta debatten ska handla. Och det är här de nyttiga idioterna klär av sig och blir fullt synliga. En oerhörd cynism visar sig, inte minst från Vilks själv som agerar nyttigt och driver en misstänkliggörande linje, precis som avpixlat gör.

  (Tack graven för ditt ref. gräv, även om vi skulle tolka saker olika.)

 38. Beppe Grillos Vänner skriver:

  En sammanfattning till alla nya läsare.
  A En bild döljer mer än tusen ord
  ( se Från Graven, CeDe)
  B The bottom is nådd
  (se Muhammad, Pöbeln)
  C Alla människors lika värde är satt till 42 vilket gör att de hundra har fått en lösning på detta problem.

 39. Från Graven skriver:

  Ahh…

  42 tog en minut!

 40. Per skriver:

  Citat från Ludvig:

  ”Sedan kan man fråga sig hur humanistiskt det är att exploatera övriga världen och suga ut och beröva befolkningen på sin värdighet fullständigt. Luftslottet Europa är byggt på plundringar och exploateringar av övriga jordens skatter och människor.” Ludvig Kl 2015, 9 september kl 09:05

  ”(…) åberopa något slags konservering av Europa, vilket är en myt. Europa är en av de mest framgångarika installationerna någonsin.”
  Ludvig2015, 9 september kl 11.12

  Ludvig, du har fått det mesta om bakfoten vad gäller Orsakerna till (Väst) Europas framgångsrika utveckling. Den baseras inte på stöld o exploatering av andra länder. Det har haft marginell betydelse. Dessutom har Europa bidragit med kunskap o tekniisk o administrativ utveckling i de länder man haft kolonier. Utvecklingsfatorerna är andra. Dels den gradvisa sekulariseringen, religion ersätts av vetenskap o upplysningsfilosofierna; klansamhället o furstemåndömen ersätts av nationalstaten som fr allt högre legitimitet, o möjliggör ett högt skatteuttag; effektiv statlig administration o finansiering av kollektiva nyttigheter, som utbildning, svenska folkskolan införs väl på 1840-talet (o även för flickor faktiskt), sjukvård, järnvägsbyggande, tekekommunikationer etc; o fr.a. INDUSTRIALISERINGEN, som utvecklas snabbt pga uppfinningar o innovationer av kreativa ingenjörer, i Sverige t.ex. Ericssons telekommunikationsutrustning. Avancerad verkstadsindustri är centrum för den ekonomiska utvecklingen. Demokratiseringen, rösträtten. Kvinnorörelsen. Daghemsutbyggnaden. Alltmer platta organisationer på företagen. Välutbildade verkstadsarbetare som i samarbete med ingenjörena producerat högkvalitativa produkter, t.ex. avancerade maskiner, produktionsutrustning åt andra företag. Osv. Osv. Så kan man hålla på att rekapitulera Väst-Europas historia. Ludvig kanske sov på historie- o samhällskunskapslektionerna?
  Och du Luvig Europa är ingen myt o inget postmodernt påhitt eller en installation, utan resultatet av hårt arbetande industri o en kunskapsrevolution, o demokrati etc, kort sagt modernisering. Den islamska kulturen har uppnått noll av detta i grova drag. ….

 41. CeDe skriver:

  Pöbeln, återigen, den lille pojken hittades inte uppspolad på stranden med huvudet i sanden. Aylan hittades död i strandkanten bland stenblock. Han blev därefter flyttad och tillrättalagd på sandstranden för att fotografen skulle få en bättre bild, den bild som sedan hela världen fick beskåda.
  Cyniskt men sant:

  http://israelmatzav.blogspot.co.il/2015/09/pallywood-comes-to-turkey.html

 42. Pöbeln skriver:

  Om CeDe läste mer än propagandan skulle hen se denna disclaimer:

  Update: A close up of the soles of both shoes has found they are different boys. Although we were wrong on this occasion and quick to the conclusion it is always good to remain vigilant and open minded.

  Detta gäller även Vilks. Sluta att agera nyttiga idioter…

 43. Från Graven skriver:

  Jag tycker Ludvig har betett sig riktigt grisigt här idag.

  Han har en ideologisk dröm och alla runda fenomen skall han tvinga in i det fyrkantiga hålet på sin förklaringsmodell (klass & kolonialism).

  Men gränsen går när han börjar dra Europa i skiten men är blind för hur världen ser ut utanför (nävisst, jag glömde ju… det är ju Europas fel, det med!)

 44. Lars Vilks skriver:

  Det där med ”nyttiga idioter” är särdeles utslitet, ett argument när man inte har något. Nu vill du väl också kalla Anders Johansson för detsamma… http://www.aftonbladet.se/kultur/article21385683.ab

 45. CeDe skriver:

  Någon har antagit det, ja. Titta noggrant på första bilden så ser man att vänster skon har samma färg som på båda fotona men på den högra tycks det ha fastnat typ kanske några bruna alger.
  Tänk efter själv, hade det funnits två pojkar i samma ålder och klädsel drunknade på nästan samma plats så hade det väl varit dubbelt angeläget för fotografen att dokumenterat det.
  Bilderna säger mer än någons spekulation om ev olika färg på skosulorna.
  Det är nog snarare du som lägger dig platt för propagandan när den gynnar din skeva uppfattning.

 46. Ludvig K skriver:

  Den enda som beter sig grisigt här idag är ju du, FG. Man skulle nästan kunna tro att en dröm har gått i kras och nu försöker du med hjälp av invektiv och andra mindre sakliga debattknep famla efter de få halmstrån du får tag på. Men jag förstår. Insikten att Europa/Västvärlden faktiskt är skyldig till mycket av kaoset är en smärtsam historia och inget man kommer över på en fikarast. FG verkar rätt desillusionerad…

 47. Krister skriver:

  Kanske Pöbeln är en ”farlig idiot”.

  http://psyklopedin.org/wiki/Nyttig_idiot

 48. Från Graven skriver:

  Nej, grisen är du som försöker trycka ned bilden på den drunknade 3-åringen i halsen på folk för att följa upp med att det är Europas fel!

  Det var inte Europa som torterade hans far (om detta stämmer) och sköt ut honom på öppet hav utan fungerande flytväst och utan bensin i tanken.

  Det var islamister, en totalitär Assad, samt människosmugglare som gjorde det!

  Du får hitta andra metoder för att få igenom din ideologiska agenda Ludvig.

  Du är grisen här!

 49. Doktorn skriver:

  Det finns 500 milj. i EU och 400 milj. i Mellanöstern. Juncker hotar att 60 milj. är på väg pga. IS och och den underbara destabiliserande arabiska våren. De som fått makten att trycka pengar ur tomma luften har allt sedan den Engelska revolutionens dagar ägnat sig åt det uppenbara – att växla denna makt makt mot realvärden och genom en efterhand skapad kommunistisk/socialistisk ideologi kontrollora allt ägande. Av någon för mig outgrundlig anledning har de nu även satt igång processen att såga av den västerländska civilisationens gren de själva sitter på. Det torde handla om en psykopatisk hybris med oinskränkt kontrollbehov vi alla kommer att duka under i om vi inte i tid kommer till insikt. Det är nära midnatt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.