Del 1138: Efter senaste hacket

Det tog en stund att få ordning på bloggen efter hackarens senaste operation. Den muslimske hackaren har förföljt bloggen alltsedan Kalabaliken i Uppsala i maj. Den här gången var han påpasslig att utnyttja att webmastern hade några dagar ledigt och därför inte hade full uppdatering flera gånger per dag. Hackaren raderade databasen och det var en del arbete innan webmaster kunde återskapa materialet. Men nu fungerar det igen. Hackarens timing var inte dålig, hans inhopp sammanföll med terroristaktiviteten i Köpenhamn. Han har deklarerat att han skall fortsätta sina attentat utan slut. Måltavlorna har han tidigare angivit: Vilks, Westergaard och Geert Wilders.

Nåväl, det gör inte så mycket eftersom webmaster står rustad att bemöta nya attacker.

En del av det skrivna kommentatorsmaterialet har tyvärr försvunnit. Jag skall se om jag har något sparat och kommer då att komplettera.

Under tiden har jag blivit en dyr historia eftersom jag nu har bevakning dygnet runt. En hel del klagomål har redan dykt upp där de klagande menar att jag skall betala själv eftersom jag själv har ställt till det. Man må ha vilken uppfattning man önskar i detta spörsmål men det är en politisk fråga. Den som anser att livvaktsskydd som kommer genom Säpos bedömning skall ses över och eventuellt justeras får vara så vänlkg att vända sig till sina politiker eftersom det är på den nivån som säkerhetsfrågor bestäms. Jag har inte själv begärt något men det vore föga intelligent att avvisa en rekommendation som bygger på information som jag inte har tillgång till.

De klagande gnällspiken drar runt på den gamla versen om att ”det var onödigt”, att jag har ställt till det så att människoliv riskeras. Att yttrandefrihet inte skall missbrukas. Till detta säger jag som jag redan har sagt många gånger: I en demokrati skall det inte vara något problem att föra fram kritik mot en religion och inte minst av missbruket av religion. Under inga omständigheter skall en sådan kritik stoppas på grund av att terrorister grymtar fram sina dödshot eller kommer med bomber. Börjar man visa undfallenhet och tillmötesgå deras önskningar, då styrs demokratin utifrån och av oönskade krafter. Man skall inte vika en tum, en demokrati måste stå upp för att det inte lönar sig att lägga press på det parlamentariska systemet.

Det här inlägget postades i Muhammedsaken. Bokmärk permalänken.

250 svar på Del 1138: Efter senaste hacket

 1. Breakdancer skriver:

  Humanist,

  :D. Det var lite roligt måste man säga, du verkar ha en mildare form av autism ;).

  ”Citera:
  Folkgrupp är en benämning på en grupp av människor som på ett- eller flera sätt skiljer sig från andra grupper. Folkgrupper kan vara etniska, exempelvis samer och romer. Det kan även handla om trosbekännelse, och då innefatta exempelvis kristna och judar. Personer av en viss sexuell läggning anses också vara en folkgrupp – dock ej etnisk – och begreppet omfattar därigenom bland annat hetero- och homosexuella. Således kan alla människor på olika sätt anses ingå i en eller flera folkgrupper. Det kan tilläggas begreppet ”folkgrupp” inte är analogt med minoritet.

  I Sverige är det olagligt att hota eller uttrycka missaktning för en folkgrupp. Det som omfattas av lagen är: ras, hudfärg, nationellt ursprung, etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning. Den sistnämnda kriminaliserades genom lag 2002:800.”

  Så vår vän, med begåvningsgrad som en treårings och som var tvungen att åka över sundet till vårt kära grannland Danmark och alliera sig med en främlingsfientlig tidning i sin strävan att ”uttrycka sin åsiktsfrihet” och som resulterat i att han i dagsläget kostar det Svenska folket lite drygt en miljon svenska kronor PER MÅNAD ballanserar på en mycket skör, tunn linje. 😉

 2. Lars Vilks skriver:

  Breakdanceer. Jag bara undrar vem som har åkt över sundet till Danmark och allierat sig med en främlingsfientlig tidning?
  Missaktning mot folkgrupp innefattar inte kritik av religion och den ideologi den bär med sig.
  När du beskriver den muslimska världen med 99 % som bara vill leva i all fredlighet får man nog justera dessa siffror direkt eller indirekt. Hela Mellanöstern består av gangsterstater utan demokrati, styrda av en teokrati där homosexuella avrättas, kvinnor förtrycks, etc. Enligt religionens sharialagar. Åtskilliga muslimer ser positivt på införandet av sharialagar även utanför Mellanöstern. Religionen, när den blandar sig i politiken, kan självklart kritiseras och även i satirisk form. Det borde vi kunna vara överens om.

 3. Breakdancer skriver:

  Säpo, som med en gigantisk stor sannolikhet sitter och febrilt läser allt som skrivs härinne, fakturera Vilks för guds skull så denna historia inte blir allt för pinsam, man skulle ju kunna öppna upp ett nytt äldreboende i världsklass för pengarna eller spendera dem på ett nytt dagis istället 🙂

 4. Humanist skriver:

  Breakdancer,

  Lars Vilks rondellhund har redan prövats juridiskt och är fullt legitim. Däremot faller dina egna utfall mot Lars Vilks under förtalsparagrafen och är en straffbar handling.

 5. Breakdancer skriver:

  Lars Vilks: Breakdanceer. Jag bara undrar vem som har åkt över sundet till Danmark och allierat sig med en främlingsfientlig tidning?
  Missaktning mot folkgrupp innefattar inte kritik av religion och den ideologi den bär med sig.
  När du beskriver den muslimska världen med 99 % som bara vill leva i all fredlighet får man nog justera dessa siffror direkt eller indirekt. Hela Mellanöstern består av gangsterstater utan demokrati, styrda av en teokrati där homosexuella avrättas, kvinnor förtrycks, etc. Enligt religionens sharialagar. Åtskilliga muslimer ser positivt på införandet av sharialagar även utanför Mellanöstern. Religionen, när den blandar sig i politiken, kan självklart kritiseras och även i satirisk form. Det borde vi kunna vara överens om.    

  Att rita en rondellhund av en profet är väll i mildaste laget att betrakta som ”kritik” mot en religion. Sen så talar du om gangsterstater som styrs av teokrati så försöker du dra med den vanliga medborgaren som i mångt och mycket bara vill existera. Du borde satsa en del av de slantar du anskaffat dig, åka till Afghanistan samt tio andra muslimska länder och intervjua 1000 personer på gatan så du får en korrekt världsbild. 50 procent av alla du hånar är kvinnor och bara där kanske du skall fråga dig hur många som vill leva i ett samhälle styrt av charia lagar. Allt det teoretiska svammel du och ”humanisten” mfl häver ur er skapar ett polariserat, hårt samhälle som skapar MÄNGDER med främlingsfientlighet och lidande i kölvattnen. Som jag ser det är du skyldig oss Svenskar en miljon svenska kronor varje månad du inte bekostar ditt eget skydd. 10 utsatta, misshandlade kvinnor hade kunnat leva säkert för de pengarna istället.

  Men jag har sagt att jag inte ska skriva mer så jag lägger ner nu för trotts allt, du lever ju av all den uppmärksamhet du skapat kring dig i elfte timmen av din karriär

 6. Breakdancer skriver:

  Humanist: Breakdancer,
  Lars Vilks rondellhund har redan prövats juridiskt och är fullt legitim. Däremot faller dina egna utfall mot Lars Vilks under förtalsparagrafen och är en straffbar handling.    

  Bara för att Vilks rondellhund slank mellan stolarna i Sverige säger det ingenting om hur juridisk riktig den egentligen är och om du fiskar efter att han skulle utsatts för något förtal inne på ett forum som han själv modererar… SÅ dum är du väll ändå inte 🙂

 7. Humanist skriver:

  Breakdancer,

  Det verkar som du äntligen har förstått konceptet. När Vilks hädar profeten Muhammed slår han samtidigt ett slag för den vanliga medborgaren i muslimska länder som tvingas leva under ett teokratiskt förtryck med Muhammeds sharialagar.

 8. Kenneth Karlsson skriver:

  mohammad,

  ”Poeten” – kanske en freudiansk felskrivning, för han var ju också hyfsad på att dikta ihop en historia, den småkåte profeten.

 9. Kenneth Karlsson skriver:

  Breakdancer,

  När en muslimsk grupp i framtiden säger till dig att du absolut inte får tala illa om Mohammad, och du får absolut heller inte skoja om honom, för då sårar du en utsatt grupp människor bestående av 1,4 miljarder individer, vad säger du då?

 10. Lars Vilks skriver:

  Breakdancer. Sansa dig något. Det du talar om är politiska beslut. Vill du ändra på säkerhetssystemet, tala med dina politiker.

 11. Breakdancer skriver:

  Lars Vilks,

  Det är ironi Lars, ingen människa i Sverige skall behöva leva under dödshot oskyddad, oavsett vad denne nu har gjort och definitivt inte pga ett par karikatyrbilder. Trygghet är en mänsklig rättighet givetvis

 12. Breakdancer skriver:

  Kenneth Karlsson: mohammad,
  ”Poeten” – kanske en freudiansk felskrivning, för han var ju också hyfsad på att dikta ihop en historia, den småkåte profeten.    

  Det smyger fram en mer pervers sida allt efter som man följer dina inlägg.. Du har mer i bagaget än bara autism visar det sig… 😉

 13. Lucas skriver:

  Alla ni som debatterar om bilden av profeten, måste förstå det att eftersom det i de flesta fall varit förbjudet att avbilda profeten och i mot islamsk lag kan ju inte någon veta hur han såg ut.Kanske Vilks rondellhund är närmare sanningen än vi anar ,jag tror på att muhammed har utvecklats som rondellhund i mecka till profet i vårat århundrandet inte så fel.I min forskning under ett långt liv tror jag på att rondellhunden är en kossmisk gåva till oss på jorden för att leva i fred.

 14. Lucas skriver:

  Jag tror att det som finns i vintergatan, alltet även kallat är det som vi ska rätta oss efter.Om vi inte bryr oss kommer Wrihyt den starke att storma oss och förgöra vårt sol system.Den som skrattar åt detta inlägg ska döden dö och förbannat var er avkomma ty mycket dynamit ska åtskilja eder från livet och sanningen och ni skola ligga där ooch kräla i stoftet av dalademokrater.Jag tror även på en profet som är av ondo som heter Muhammed som är en pedofil som knullade unga flickor på sin tid twii.Men jag tror på att han ångrade sig och bad Allah om ursäkt för han kom bara inte in!!!!!!!!

 15. markus skriver:

  Breakdancer: markus,
  Du är ingen upplyst demokrat, bara en förmodad mobb offer alternativ finnig datanörd som vänt ekvationen offer till förövare     

  Se där, så talar diktaturens kreatur. 😀

 16. Lucas skriver:

  Nästa debatt bör handla varför kom inte M in var den för stor eller fanns det inte glidmedel på den tiden.Sorry herr profet men aftonbladet och våra läsare vill gärna veta.

 17. Lucas skriver:

  oj oj kom med faxen från min kusin i USA kanske FBI är InblanVad är sanning om profeten Muhammed och hans kvinnor? Innan man kommenterar predikanten Runar Sögaards påstående i Filadelfiakyrkan i Stockholm om att Muhammed var en ”förvirrad pedofil” finns det anledning att studera fakta i målet.
  Så länge Muhammeds första hustru Khadidja levde – de gifte sig 595 och hon dog 619 – var hon enda hustrun. Men när hon dött skaffade Muhammed sig snabbt fler kvinnor.
  Här följer en förteckning över de kvinnor Muhammed gifte sig med åren 623-628 samt, där uppgifter finns, brudens ålder när äktenskapet ingicks. (Uppgifterna kommer från Jan Opsahl, Lydighetens vei, Oslo, s. 350; jfr Jørgen BÆk Simonsen, Islamlexikonet, s. 191 ff.):
  Aisha (9 år)
  Hafsa (18)
  Umm Salama (29)
  Zainab I (30)
  Djuwairiya (20)
  Zainab II (35?)
  Maria
  Umm Habiba (35)
  Safia (17)
  Maimuna (27)
  Raihana

  Uppenbarligen var inte alla hustrur, utan minst tre var konkubiner – bihustrur och älskarinnor – däribland judinnan Raihana och den kristna Maria. De ville tydligen inte konvertera till
  islam och blev därför konkubiner.

  Muhammed verkar även ha haft en lösare relation med ytterligare några kvinnor: Omm Sharik, Maimuna, Zainab III och Chaola (Robert Morey, Islams invasion, s. 78 f.).
  Enligt Muhammeds favorithustru, Aisha, lär han ha sagt: ”Tre ting i denna värld har varit mig särskilt kära. Jag har älskat kvinnor och vällukter, men mitt hjärtas tröst har varit bönen”, (Sören Wibeck, Religionernas historia, s. 221.)

  Redan under Muhammeds eget liv blev hans sexuella aptit föremål för kritik. Judarna i hans omgivning undrade vad det var för profet som i 50-årsåldern började bygga upp ett harem.
  Till och med hustrurna själva reagerade:
  ”En kort tid härefter hade Muhammed nio hustrur, konkubinerna oräknade. Ett så stort harem var inte problemfritt. Fruarna hade var sin hydda på moskéns gård, och för att undvika svartsjuka tillbringade han nätterna i tur och ordning hos dem. Detta rullande schema blev sedan en regel för muslimer med flera hustrur”, (Wibeck, s. 220.)
  Även favorithustrun Aisha
  kommenterade Muhammeds dragning till andra kvinnor, (AndrÆ-Widengren, Muhammed. Hans liv och hans tro, 1967, s. 200f)

  Egentligen får muslimer bara ha fyra hustrur (Koranen, Sura 4:3), men Allah gav Muhammed den ena dispensen efter den andra. Till sist blev han ändå förbjuden att äkta fler hustrur.
  I fortsättningen fick han nöja sig med älskarinnor/slavinnor. Detta framgår av Koranen:
  ”Hädanefter är det ej tillåtet för dig [Muhammed] att äkta andra kvinnor och icke heller att taga andra hustrur i stället, även om deras skönhet skulle behaga dig, utan blott de slavinnor, över vilka du råder, ty Gud är väktare över allting”, (Sura 33:52, Zetterstéens övers.)

  Av Muhammeds många äktenskap är det framför allt två som väckt starka reaktioner. I det ena fallet handlar det om att han fattat tycke för sonhustrun Zainab, som var gift med hans adoptivson Zaid. Med lock och pock lyckades han driva fram en skilsmässa, varefter han kunde gifta sig med Zainab.
  Stora delar av sura 33 ägnas åt att legitimera detta, med
  en specialklausul för Muhammed i 33:49. När Muhammed fick den uppenbarelse som ligger bakom sura 33, kommenterade hustrun Aisha litet syrligt:
  ”Sannerligen, din Herre skyndar sig att lyda dig”, (Karen Armstrong, Muhammed. En biografi, MånPocket, s. 208.)

  Än mer omdiskuterat är äktenskapet med favorithustrun Aisha:
  ”Aisha … utsågs till hans hustru när hon var bara sex år. Bröllopet stod när hon var nio och Muhammed 50. Efter tidens sed var detta inte särskilt uppseendeväckande. I Iran är det utifrån profetens exempel fortfarande nio år som gäller som giftasålder för flickor”, (Wibeck, s. 220)

  Kristendomens bibel anger aldrig en lämplig giftasålder. Men man kan notera, att i romarriket var många flickor gifta redan i 12-årsåldern, och äktenskap med tioåringar var inte ovanliga (Rodney Stark, The Rise of Christianity. A Sociologist Reconsiders History, s. 105 ff).

  Man kan av flera skäl ifrågasätta Runar Sögaards ordval i hans predikan i Filadelfiakyrkan i mars. Men fakta i målet är alltså
  följande:
  När Muhammed var 58 år gammal hade han ett dussin kvinnor, hustrur och konkubiner, varav den yngsta, 14-åringen Aisha, varit hans hustru i fem år.
  dat.Nej för glödheta H köp en koran och läs på!!!!

 18. Lucas skriver:

  Alla ni som har en massa skumma och felaktiga åsikter vad Koranen innehåller varför inte studera mera och kom till baka med fakta inte bara vad ni tror eller vad som andra har sagt till er.

 19. Lucas skriver:

  Faan börjar bli snart 50+ är så jäkla avundsjuk tänk att få knulla på alla dessa snyggingar i Guds namn inte undra på att M inte hade några potensproblem .

 20. Lucas skriver:

  Men för er egen skull varför skriva en massa skit och bråka med varandra.Ta till er Koranen läs och begrunda och kom igen med era synpunkter.Jag försöker gång på gång att beskriva vad Koranen handlar om och ni som skriver på detta forum fortsätter bråka om ja vadå en massa skitsaker.Det finns två tolkningar som är genomgående i koranen.Den stilla underfunderliga tron där frid råder+ den tron som mång Ilsamister tror på och bägge tolkningarna kan man få stöd i Koranen utan att behöva anstränga sig.

 21. mohammad skriver:

  Lars Vilks,

  En reflektion – mot bakgrund av ditt brandtal över yttrandefriheten i slutklämmen synes hela saken vara en uppenbar cirkulär konstruktion av konstnär och ansvarig utgivare i salig enighet.

  Fullständigt onödigt att dina Mo-doggies kom att publiceras då ju inget är vunnet, betänk att tiden innan fanns inget yttrandefrihetshot att kontraargumentera, någon terrorverksamhet i landet eller något hot mot din person.

  Teckningarna hade passat bäst att arkivera i ”stora” byrålådan.

 22. mohammad skriver:

  Humanist: Lars Vilks rondellhund har redan prövats juridiskt och är fullt legitim.

  Saken har såvitt jag känner till aldrig prövats rättsligt utan enbart varit föremål för åtalsanmälan.

 23. Humanist skriver:

  mohammad,

  Du behöver inte vara orolig. Dåvarande justitiekansler Göran Lambertz slog fast redan för tre år sedan att hetslagstiftningen inte innebär ett förbud att kritisera eller angripa religioner.

 24. Breakdancer skriver:

  Jag var bara tvungen att sticka in efter att jag läst knäppgöken Lucas alla perversa inlägg. Jag har nu förstått vilket dårhus du har byggt in dig i Lars och vilka perversa beteende störda individer som allierat sig med dig. Inte ens en psykiatriker skulle orka ta tag i dig Lucas 😉

  Din legitimitet som ”konstnär” är ju helt bortblåst. Ni står verkligen för bottenskrapet av det Svenska folket och om det är ni som vill hålla fanan för en villkorslös yttrandefrihet kan jag bara med glädje och belåtenhet betrakta denna cirkusföreställning med ett hånflin! 😀

 25. Breakdancer skriver:

  Lucas,

  Hela bunten måste ju vara medlemmar i Aspergers syndroms riksförbund. Hade du varit en fotbollsmålvakt hade du varit så bortfintad att man fick leda ner dig från läktarna efter varje bakåtmål. Det handlar ju inte ett dugg om din perverterade åsikt om koranen, det handlar om att vis a hänsyn och respekt mot andras trosuppfattning. Ingen har ju sagt något om en saklig debatt eller en sund reflektion men när du på ett överlägset och sarkastiskt sätt lägger fram din sak får allt ett annat ljus. Detta är ett klassiskt fall av en gravt sinnessjuk perssons projektioner, inget annat. Lika galet som en självmordsbombares projektion av sin aggression är dina sarkastiska påhopp. Man kan skriva ihop sjuka, sarkastiska texter om precis vad och vem som helst. Hade jag kunnat läsa om ditt liv hade man med säkerhet kunnat såga dig vid fotknölarna men vilken normal Svensk hade lagt ner tid på det, samma sak gäller er fanbärare Vilks etc.

  Månggifte är en kulturell aspekt som var tolererat i en massa kulturer vid den tiden. För en frisk människa är detta inget märkligt historiskt fenomen min lilla sjuka vän 🙂

 26. JohannaV skriver:

  Mohammad,

  tvärt om, du har all anledning att vara orolig: risken är stor att koranens innehåll kan bedömas som hets mot folkgrupp.

  För övrigt tycker jag det är bedrövligt att det finns svenska människor som anklagar Vilks för den uppkomna situationen. Jag förstår inte varför de inte emigrerar? Det finns gott om ofria länder att flytta till.

 27. mohammad skriver:

  Humanist: Dåvarande justitiekansler Göran Lambertz slog fast redan för tre år sedan

  Som statens företrädare i yttrande och tryckfrihetsmål gjorde justitiekanslern bedömningen att han inte skulle kunna vinna målet, därför åtalade han inte.

  Saken har således inte varit föremål för rättslig prövning.

  Sorry…!

 28. Breakdancer skriver:

  JohannaV,

  Om alla som står upp för människors lika värden och försvarar ord som respekt, tolerans, ödmjukhet och som står upp för svaga i samhället skulle emigrera skulle Sverige bli ett riktigt dårhus.

  Det roligaste av allt är att alla ni som så hårt försvarar Lars är ju på ren Svenska ett okultiverat whithe trailor trash pack med en skrämmande snäv världssyn.

  Asperger Kenneth, Perverterade Lucas och ”Humanisten” som på fullaste allvar anser att Svensken är förtyckt och fritagen rätten att häda med en av världens mest toleranta yttrandefrihetslagstiftning.

  Du kan väll ta och emigrera till Danmark eller Finland istället 😉

 29. JohannaV skriver:

  Breakdancer,

  Jag har redan besvarat dina åsiktsfränder här:
  https://www.vilks.net/2010/12/13/del-1123-analysen/#comment-286003

  Jag kan nu lägga till Nils Sundin, Sven Tycker och Breakdancer till listan på samhällets fiender.

  PS. Jag skräms faktiskt av din Danmarks- och Finlandsfobi. Och vad beträffar dina åsikter för övrigt kan jag bara säga att större ondska finns inte än den som förkläs till godhet.

 30. Humanist skriver:

  mohammad,
  ”Som statens företrädare i yttrande och tryckfrihetsmål gjorde justitiekanslern bedömningen att han inte skulle kunna vinna målet, därför åtalade han inte.”

  Just det! Du får bestämt bege dig till Pakistan för att finna en åklagare som är beredd att åtala Vilks.

 31. Humanist skriver:

  Breakdancer,
  ”Om alla som står upp för människors lika värden och försvarar ord som respekt, tolerans, ödmjukhet och som står upp för svaga i samhället skulle emigrera skulle Sverige bli ett riktigt dårhus.”

  Du blandar bestämt ihop begreppen. Tolerans är att tillåta människor att tro på allsköns vidskepelse och det är omistlig rättighet i Sverige. Men när du kräver att alla andra ska visa respekt för Gudar och profeter då har vi snart fått samma dårhus i Sverige som i den underutvecklade muslimska världen.

 32. Breakdancer skriver:

  Humanist: mohammad,
  ”Som statens företrädare i yttrande och tryckfrihetsmål gjorde justitiekanslern bedömningen att han inte skulle kunna vinna målet, därför åtalade han inte.”Just det! Du får bestämt bege dig till Pakistan för att finna en åklagare som är beredd att åtala Vilks.    

  Det räcker med Tyskland 😉

 33. Breakdancer skriver:

  Humanist: Breakdancer,
  ”Om alla som står upp för människors lika värden och försvarar ord som respekt, tolerans, ödmjukhet och som står upp för svaga i samhället skulle emigrera skulle Sverige bli ett riktigt dårhus.”Du blandar bestämt ihop begreppen. Tolerans är att tillåta människor att tro på allsköns vidskepelse och det är omistlig rättighet i Sverige. Men när du kräver att alla andra ska visa respekt för Gudar och profeter då har vi snart fått samma dårhus i Sverige som i den underutvecklade muslimska världen.    

  Jag kräver ingenting och jag står till 100 procent bakom trosuppfattningar, ateism etc. men när man gömmer sig bakom yttrandefriheten för att hugga en FOLKGRUPP, visa sitt förakt och sin sarkasm mot en helig person menar jag att man skapar ett sämre Sverige, ett Sverige som polariseras och det på bekostnad av ett försämrat samhällsklimat. Man tom utsätter Svenskar runt om i världen för onödiga risker, förstör affärer för Svenska företag som i en förlängning drabbar stadskassan etc etc etc etc…

  Att hetsa upp människor i vilket syftet nu är skapar ju knappast några positiva värden.

 34. Lars Vilks skriver:

  Breakdancer. I dina ivriga utfall blir precisionen lidande. Du skriver att min legitimitet som konstnär är helt bortblåst. Den saken avgörs av konstvärlden och där har den aldrig ifrågasatts. De negativa reaktionerna var dominerande 2007 men idag är det långt mera balanserat. En konstnär med bortblåst legitimet inbjuds inte till filosofiska institutionen vid Uppsala universitet för att presentera sitt projekt.
  Jag menar, lite ordning kan vi ha på saker och ting även om affektens vågor svallar högt.

 35. JohannaV skriver:

  Breakdancer,

  ”Jag kräver ingenting och jag står till 100 procent bakom trosuppfattningar, ateism etc. men när man gömmer sig bakom yttrandefriheten för att hugga en FOLKGRUPP, visa sitt förakt och sin sarkasm mot en helig person menar jag att man skapar ett sämre Sverige, ett Sverige som polariseras och det på bekostnad av ett försämrat samhällsklimat. Man tom utsätter Svenskar runt om i världen för onödiga risker, … ”

  Bara tre frågor till Breakdancer: Vilken folkgrupp är det som Vilks ”hugger” mot, vilken är den ”helige personen” som Vilks visar förakt mot och, sist men inte minst, vem eller vilka personer gömmer sig bakom ordet ”Man”? Det sistnämnda är mycket viktigt att få svar på eftersom denna/dessa ”man” utsätter ”Svenskar runt om i världen för onödiga risker”.

 36. Breakdancer skriver:

  Lars Vilks,

  Lars, att bli inbjuden till en filosofisk fakultet beklär dig knappast med en konstnärlig legitimitet men du har en poäng i det du säger med precisionen förövrigt.

 37. Lars Vilks skriver:

  Breakdancer. Precision, ja. Filosofiska institutionen har en estetisk sektion. Det var till den jag blev inbjuden. Jag tog bara det som ett exempel, det finns åtskilliga konstkritiska texter som skrevs under det senaste året. Skulle jag lägga fram min kompletta legitimetetslista skulle jag kunna räkna upp utställningar som jag har deltagit i och många andra platser som jag har föreläst på. Att göra kontroversiella projekt behöver inte betyda att legitimiteten förändras i någon större utsträckning.

 38. Breakdancer skriver:

  JohannaV: Breakdancer,
  Jag har redan besvarat dina åsiktsfränder här:
  https://www.vilks.net/2010/12/13/del-1123-analysen/#comment-286003Jag kan nu lägga till Nils Sundin, Sven Tycker och Breakdancer till listan på samhällets fiender.PS. Jag skräms faktiskt av din Danmarks- och Finlandsfobi. Och vad beträffar dina åsikter för övrigt kan jag bara säga att större ondska finns inte än den som förkläs till godhet.    

  Mycket intressant lista du stoltserar med. Hur skulle denna ”onska” ge sitt uttryck menar du. Är man ond för att man inte vill att Sverige ska bli en nation att skämmas över så fort man reser utanför dess gränser vilket jag gör väldigt ofta. Är man ond för att man motsätter sig bilden av en muslim som en förtryckare när jag suttit mig ner vid mängder med människors matbord, samtalat om livet, politik, religion runt om i världen och där jag faktiskt kan säga att den inavlade bild DU har av andra människor i mångt och mycket är helt galen.

  Är man ond för att man hävdar, av erfarenhet till skillnad från Lars att människor inte skiljer sig i grund och botten åt speciellt mycket, oavsett hudfärg, religion etc utan att det handlar om grundläggande egenskaper som sinne, hjärta etc när en människa interrakterar med sin omgivning. Varesig man gömmer sig bakom en religion, en ideologi, en myndighet, en position eller rent av yttrandefriheten i vissa fall är det samma pappskallar, i ungefär samma representativa mängd vart än man är i världen.

 39. Breakdancer skriver:

  JohannaV,

  Om du inte förstår vilken folkgrupp han hugger på eller vilken helig person han ritat karikatyr på så måste jag nog lägga ner diskussionen med dig 🙂

 40. Breakdancer skriver:

  Lars Vilks,

  Lars, saken är enkel. Du ritade ett gäng, enligt mig obegåvade teckningar på en helig muslimsk profet av den enkla anledningen att du ville provocera fram en reaktion och debatt samt givetvis göra en sen karriär och min poäng är att alla i Sverige skulle kunna tillskriva sig ordet ”konstnär” om det anses vara en legitim konstnärlig handling eller om någon uppriktigt skulle kalla det begåvat. Så enkelt är det.

 41. Breakdancer skriver:

  Vilket härligt gäng man debatterar med. ”Asperger Kenneth”, ”Perversa Marcus”, den ”anarkistiske humanisten” och så ”JohannaV som inte begriper vilken folkgrupp Lars attackerat. HELT LYSANDE

 42. Lars Vilks skriver:

  Breakdancer. Det var som sagt det här med precision. Först och främst hade jag redan gjort karriär 2007 och var en synnerligen välkänd konstnär. Att mina teckningar skulle väcka någon debatt utanför konstvärlden förväntade jag mig inte, min kritik handlade om hur konstvärlden ser på detta ämne. Jag hade redan visat andra teckningar på en stor utställning i Norge utan några kontroverser. Utställningen i Värmland var på en mycket liten plats och skulle med största säkerhet inte ha lett till några konsekvenser om inte arrangörerna plötsligt blivit oroliga för terrorister och därför tog bort teckningarna. Så blev det en nyhet. Förmodligen hade inte ens detta medfört problem om inte Nerikes Allehanda hade publicerat dem och att en grupp muslimer inledde demonstrationer och tog kontakter för att uppmärksamma saken i Mellanöstern.

 43. markus skriver:

  Breakdancer: Lars Vilks,
  Lars, saken är enkel. Du ritade ett gäng, enligt mig obegåvade teckningar på en helig muslimsk profet av den enkla anledningen att du ville provocera fram en reaktion och debatt samt givetvis göra en sen karriär och min poäng är att alla i Sverige skulle kunna tillskriva sig ordet ”konstnär” om det anses vara en legitim konstnärlig handling eller om någon uppriktigt skulle kalla det begåvat. Så enkelt är det.    

  Helt fel och helt utdaterad syn på konst. Lars var ju först, så det blir svårt för ”alla i Sverige” att göra om det utan att vara simpla plagiatörer. Vem som är konstnär avgör ju inte du (tack och lov) eller andra totalitära bakåtsträvare, utan konstvärldens institutioner.

 44. Krister skriver:

  Breakdancer,

  Om du nu har något intelligent att komma med så rekommenderar jag dig att avstå från dina grova kränkningar och smädelser av de du debatterar med. Det skymmer liksom totalt det du vill föra fram.

  Att prata om respekt, tolerans och att man inte ska kränka andra människors religionsuppfattning och samtidigt kalla människorna här med annan åsiktsuppfattning än dig för ”Asperger Kenneth”, ”Perversa Marcus”, den ”anarkistiske humanisten”, ”autistiska” och ”white trailer trash” slår liksom tillbaka och tar död på både din värdighet och trovärdighet. Du uppfattas just som det du anklagar andra för.

 45. Breakdancer skriver:

  Lars Vilks,

  Jag ska i ärlighetens namn medge att jag inte känner till din konstnärliga historia och kan därför inte göra en bra bedömning i just den frågan. Google funkar ju inte som informationskälla då de första 200 sidorna handlar om just teckningarna 🙂

  Om du ärligt kan säga att ditt uppsåt var att skapa debatt inom konstvärlden ser jag inget som helst fel med detta, tvärt om. Vill man besöka en utställning gör man det, vill man inte så kan man strunta i det.

  Det jag vänder mig mot är den publicistiska kanal som användes då man går ut i en tidning. Där anser jag att man gör ett övertramp och just hetsar en folkgrupp. Allt kommer ju lite väl tajmat med den högerradikalisering (även om jag själv står till höger i det politiska landskapet i Sverige) som pågår runt om i Europa och i en redan grovt polariserad värld som vi lever i anser jag att Sverige borde stå pall alla dessa influenser och praktisera det som hittills gjort Sverige till en nation MÅNGA i världen ansett vara lite av en utopi där vi lever i samförstånd med starka mänskliga värderingar som grund men jag är för yttrandefrihet som jag hoppas trots allt har belysts.

 46. Breakdancer skriver:

  Krister: Breakdancer,
  Om du nu har något intelligent att komma med så rekommenderar jag dig att avstå från dina grova kränkningar och smädelser av de du debatterar med. Det skymmer liksom totalt det du vill föra fram.Att prata om respekt, tolerans och att man inte ska kränka andra människors religionsuppfattning och samtidigt kalla människorna här med annan åsiktsuppfattning än dig för ”Asperger Kenneth”, ”Perversa Marcus”, den ”anarkistiske humanisten”, ”autistiska” och ”white trailer trash” slår liksom tillbaka och tar död på både din värdighet och trovärdighet. Du uppfattas just som det du anklagar andra för.    

  Ingen av de drabbade är främmande för ordet sarkasm Krister och skyddar ju rätten att villkorslöst kunna uttrycka sin åsikt regardless. Hade det varit taget ur sitt sammanhang i en annan debatt kring en annan fråga hade jag inte riktat angrepp på det sättet.

 47. Lars Vilks skriver:

  Breakdance. Jag kan inte styra medierna, Nerikes Allehanda skrev en balanserad artikel om ”rätten att kränka en religion” och visade samtidigt en bild av teckningen. Den hade tidigare publicerats i bl a Aftonbladet och DN utan att någon hade reagerat. Vill du veta mer om min karriär, gå till Wikipedia.

 48. Lars Vilks skriver:

  Breakdance. Ännu lite mer precision. För vilken folkgrupp ger jag mig på. Den islamska? I den ingår otaliga folkgrupper. Eller anser du att kristna är en folkgrupp?

 49. Kenneth Karlsson skriver:

  Breakdancer,

  Jag ställde lite längre upp i tråden en fråga til dig som du inte svarat på:
  ”När en muslimsk grupp i framtiden säger till dig att du absolut inte får tala illa om Mohammad, och du får absolut heller inte skoja om honom, för då sårar du en utsatt grupp människor bestående av 1,4 miljarder individer, vad säger du då?”

 50. Lucas skriver:

  Det där med aspergers var vellan ändå ett lågvattenmärke att ge sig på en folkgrupp som har det svårt redan.Men vad som gör mig mest upprörd är att jag har varit målvakt i mer än 15 år både i handboll och fotboll i de högre divisionerna.för övrig gå till ditt bibliotek låna koranen och läs på Guds egna ord som man inte kan rucka på eller omtolka.Som sagt det finns två vägar i tolkningen av koranen den stillsamma som manar till fre och försoning,samt den mera våldsamma som vi i dagligt tal kalla för islamister det är den gruppen jag skriver om som måste stoppas.Jag har inget emot troende muslimer av den andra skola det vill säga den fredliga varianten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.