Del 393: Som rondellhund

Nyheterna kommer också hit ner. Jag hörde att jag blivit gestaltad som rondellhund i Växjö. Den första personifieringen i branschen? Tackar den okände initiativtagaren för denna upphöjelse.

Det muslimska religionsproblemet vinklad från en kristen intellektuell: Sören Ulrik Thomsen skriver i Kritik av den negativa uppbyggligheten: ”Politik och religion bör vara åstskildamen hålla varandra i schack….åtskillnaden dem emellan garantera att religionen inte får politisk makt, ty den är ’endast för invärtes bruk'”.

Där någonstans har vi problemet som diskuteras via rondellhunden. Om politiken skall sanktionera en viss religions helighet eller symbol blir blandningen fatal eftersom det öppnar för alla religioner att kräva undantag.

Och en kort kommentar till Documenta och modrnismen. Vad jag kan förstå av Buergels hållning är att han förordar form och estetisering samt ger dessa en universell mening. Därav allt det konsthistoriska materialet som skall visa hur den väldiga konsthistorien migrerar sina former och håller den stora enheten samman. Namnet på en sådan enhet blir av naturliga skäl Modernsimen. Man kan också säga att i slutändan (under Buergels förutsättningar) handlar konsten om det estetiska som vi kan förnimma genom mötet med former från alla tider och från alla delar av världen.

Det här inlägget postades i Grand Tour 2007, Kommentarer nästan varje dag, Muhammedsaken. Bokmärk permalänken.

315 svar på Del 393: Som rondellhund

  1. Mikael skriver:

    ”jazz” Jag kan inte svara på din fråga eftersom jag inte förstår den. Hur menar du att det är logiskt? Menar du att hans föräldrar på något sätt visste Lars Wilks framtida handlingar. Det är endast så jag kan förstå ditt uttryck och det låter ju minst sagt absurt. Därför är jag tvungen att be dig om en förklaring. Du menar också på något sätt att hela mänskligheten skulle bära ansvar. Från medeltiden, romarriket, stenåldern och vikingar ända till starten för människorna (adam och eva).

    Du menar att alla bär de ansvar för en sketen rondellhund i lilla Sverige. Som enligt Sara faktiskt är ren skit.

    ”jazz” du snackar bara skit och goja. Du och Lars Vilks borde göra en bok ihop. Han målar och du pladdrar talet.

  2. sigsen skriver:

    Vil bare vise min støtte til Vilks. Stå på! Masser av folk begynner nå å bli drittlei av at myndighetene bøyer seg for hvert eneste krav muslimene kommer med, og forlanger at vi som opprinnelig etnisk befolkning i våre land, skal akseptere alt hva muslimene krever. Det gjør vi ikke lengre! Nå er det nok! Det er muslimene som er de fremmede i våre land, og dermed er det også muslimene som skal rette seg etter _våre_ regler, og _våre_ skikker! Det er ikke vi som skal rette oss etter dem! I våre land har vi ytringsfrihet og frihet til religionskritikk, og det får muslimene godta hvis de vil bo her! Ellers er de velkomne til å flytte til et muslimsk land!

  3. sara skriver:

    Till tobias: jag tycker verkligen INTE att det var rätt att han blev hotad, jag är mot att al qaida kommit ut med att dom ska öda honom, det föder bara mer krig. men jag tycker att han ska vara beredd på att få kritik tillbaka. Och jag är svensk, men vad spelar det egentligen för roll om jag är infödd eller inte? är du rasist?

    Till jazz: jag tycker inte det är konst att måla någon som en rondellhund, även om det är en profet, en kompis eller kungen, jag tycker inte det är rätt att rita av någon på det sättet, därför kallar jag det ren skit.

  4. sara skriver:

    Jag tycker inte att muslimerna borde ta åt sig av det Vilks ritade, men jag tycker ändå att det är fel det han gjorde, för det är kränkande, men eftersom vi har yttrandefrihet i Sverige så ska även muslimerna acceptera våra regler i Sverige.

    Invandrare kommer till Sverige för att dem är kränkta i sitt eget hemland, därför blir dom säkert upprörda när en sån bild dyker upp, men jag tror att om han hade hitat av jesus som en rondellhund hade många kristna också känt sig kränkta.. jag tycker bara det är fel att rita av någon på detta sätt.

    och Tobias, jag ÄR svensk, men bara för att jag är det betyder det inte att jag tycker att Vilks bild av profeten som rondellhund var lite väl onödigt.

  5. sara skriver:

    Jag tycker inte att muslimerna borde ta åt sig av det Vilks ritade, men jag tycker ändå att det är fel det han gjorde, för det är kränkande, men eftersom vi har yttrandefrihet i Sverige så ska även muslimerna acceptera våra regler i Sverige.

    Invandrare kommer till Sverige för att dem är kränkta i sitt eget hemland, därför blir dom säkert upprörda när en sån bild dyker upp, men jag tror att om han hade ritat av jesus som en rondellhund hade många kristna också känt sig kränkta.. jag tycker bara det är fel att rita av någon på detta sätt.

    och Tobias, jag ÄR svensk, men bara för att jag är det betyder det inte att jag håller med att Vilks bild av profeten som rondellhund var bra.

  6. Tobias skriver:

    Till sara:
    läs Mohsens inlägg i en annan artikel, hur man använder ordet rasist för att tysta folk, precis som judar använder skällsordet ”Antisemit” för att tysta folk.

    Själva ordet racist är racistiskt eftersom det inte finns raser hos människan utan istället geografiska/etniska ”raser”.. Du förstår jag är lite smartare än de flesta aftonbladetläsare är. På gott och ont tyvärr..

    Däremot anser jag att islam är mer politik än individuell religion. Den grövsta brottsligheten i detta land begås av muslimer. Av alla fängslade är 70% invandrare, av dessa är 90% muslimer. Dra en liten kik hur pass stor brottsligheten är i Skåne.

    Problemet i vårt land är ICKE invandrare av alla dess hudfärger utan muslimer. Särskilt de som intinsivt dyrkar sin ”sex hundra år efter alla andra – religion”. Hela europas befolkning kommer bli varse om detta inom 20 år precis som författaren av satansverserna varnat oss för.

  7. Fröken Sverige skriver:

    ”To: The Swedish government

    We have with growing alarm watched the increase in Islamic terror during the past few years, and now that terror has reached Sweden. A reward has been posted by al-Qaida for the murder of Swedish artist Lars Vilks, who drew a caricature of Islam’s prophet Muhammed. Ulf Johansson, the editor of Nerikes Allehanda, which published the drawing, has also been threatened.

    We consider this to be an attempt at limiting freedom of speech in Sweden by threatening with violence. We will not stand for this, nor will we stand for the demands for laws against ”blasphemy” which have been put forward by certain Muslim groups during the debate surrounding Vilks’ cartoon. We find all of these attacks on our freedom of speech to be totally morally reprehensible.

    We demand that the Swedish government reacts forcefully against all demands for religious laws, as well as direct threats from terrorists. We demand that our elected government defend the citizens of Sweden and their rights and freedoms. We therefore call upon the Swedish government to condemn the threats made against Lars Vilks and Ulf Johansson, and demand that they guarantee that the Swedish people and their rights and freedoms will be defended.

    Sincerely,

    The Undersigned ”

    Skriv på petitionen här:http://www.petitiononline.com/vilks/petition.html

  8. Mikael skriver:

    Sara, det är så det är.
    Det är en ny typ av uttryck för rasister där budskapet inte förfrågas. Det blir istället stor koncentration kring hur det uttrycks.
    Rasisterna letar hela tiden nya vägar för att få uttrycka sina åsikter.
    Men där budskapet faktiskt förfrågas (muslimerna som uttrycker förfäran över förnedringen) så tar rasisterna ordet och försöker få det till att muslimerna är terrorister.

    Jag ger blanka fan i om Lars har fått ett pris på sitt huvud. Var det inte det han ville? Hans stora bestörtning var ju att det inte var mer än 100 000 dollar.

    Som jag tidigare sagt, detta måste väl ändå vara ett brott mot den svenska rättssäkerheten. När man planerar som Lars gjort.

  9. sara skriver:

    Till Mikael,
    tack för att någon vettig person tänker normalt, alla andra verkar tycka att det han gjort är en bra sak, det är därför jag säger att när han ville publicera sin konst så skulle han vara beredd på detta hot också.

  10. Andreas skriver:

    Efter priset på ditt huvud:

    http://www.flashback.info/showpost.php?p=8354392&postcount=3

    Det vore klockrent! Du ska veta att du har de flesta svenskars stöd, vik inte ner dig!

  11. sara skriver:

    Jag tycker inte att muslimerna borde ta åt sig av det Vilks ritade, men jag tycker ändå att det är fel det han gjorde, för det är kränkande, men eftersom vi har yttrandefrihet i Sverige så ska även muslimerna acceptera våra regler i Sverige.

    Invandrare kommer till Sverige för att dem är kränkta i sitt eget hemland, därför blir dom säkert upprörda när en sån bild dyker upp, men jag tror att om han hade ritat av jesus som en rondellhund hade många kristna också känt sig kränkta.. jag tycker bara det är fel att rita av någon på detta sätt.

    och Tobias, jag ÄR svensk, men bara för att jag är det betyder det inte att jag håller med att Vilks bild av profeten som rondellhund bra.

    Och jazz: jag tycker inte att man ska rita av någon, vare sig det är kungen, profeter eller min kompis, därför kallar jag det ren skit.

    Till tobias: Vad spelar det för roll om jag är svensk eller inte? är mina åsikter viktigare bara för att jag kommer från Sverige? tänk på dina ord.

  12. kristoffer skriver:

    Mikael: vad jag tror ”jazz” menar är att ditt resonemang resulterar i den tankegången, dvs som du själv lyckas konstatera, är helt ologisk.

  13. TJ skriver:

    Till slut lyckades även DN:s kulturansvariga får ur sig en anständig och bra text. Inget hymlande, inga konstiga förbehåll, inga missriktade ursäkter. Grattis DN, när verkligheten tränger sig på väljer ni äntligen rätt sida.
    http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1058&a=692806

  14. Toble skriver:

    Mycket bekymmersamt att Vilks väljer att cencurera bort inlägg. Han har tagit bort flera inlägg här, sen kan han senare komma och prata om spamfilter eller vad han vill.
    Där försvann respekten vilket ledde till att jag inser att han är ute efter lite fame. Tragiskt.

  15. TomTom skriver:

    Synd att herr vilks väljer att bort-cencurera vissa inlägg.

  16. Tomtom skriver:

    Tragist att herr Vilks väljer att radera vissa inlägg.
    Detta innebär att jag inte längre tror på ett gott syfte i hans senaste konst utan snarare ett rop efter uppmärksamhet ur ett egoistiskt perspektiv.

    Jag har evigt gott om IP-adresser och webproxies som kommer att innebära att jag kommer att fortsätta spamma om detta tills jag får en intelligent förklaring varför han raderar inlägg.

  17. Mikael skriver:

    Kristoffer om du syftar till min tolkning av det jazz skrev så är min frågan fortfarande följande, hur kan man tolka sig till den tankegången?

    Jag tyckte själv att det var helt ologiskt att komma fram till det. Tack Kristoffer för det! Då återstår ju frågan om hur jazz kunde komma fram till det.

    Eller menar du Kristoffer att den tankegången som jag konstaterar när jag analyserar jazz är helt ologisk.

    Eller skall vi vrida på det en stund till. Läs istället och försök att ge ett svar på grunden i skriftutbytet.

  18. fritt yttrat skriver:

    Det här kan bli en dyr historia! Historiskt har det begåtts fler fruktansvärda ”brott” i form av avbildande av profeten. Ett pris måste i profetens namn även sättas på dessa syndares huvuden. Ut och jaga!

    http://blatherreview.mu.nu/archives/Mohammedbirth.html
    http://blatherreview.mu.nu/archives/prophet_on_rug_large.html
    http://blatherreview.mu.nu/archives/mohammed3.html
    http://blatherreview.mu.nu/archives/mohammed8.html

  19. Synd skriver:

    Synd att Vilks väljer att cencurera, ta bort inlägg. Mitt förtroende sjönk med hastigheten av ljuset. Dagens reaktion: En egoistisk själ som skriker efter uppmärksamhet ’ala Linda Rosing?

  20. Hans J. Gaschler skriver:

    betrifft: Mohammed Karikaturen
    Man kann auch eine ausgedrückte Zahnpastatube mit dem Schriftzug MOHEMMED versehen. Es werden sich sicher sofort einige dieser ”visuellen Analphabeten finden”, um ihre Dämlichkeiten zu wiederholen. Christlicher Fundamentalisten produzieren sich ähnlich beschränkt. Gruss aus Hamburg, Hans J. Gaschler.
    http://muhammad.visuelle-kommunikation.de/
    http://www.hamburger-illustrierte.de/content/htm/tic/2006/02/02/2006020001.html

  21. Cecilia skriver:

    Tack. Det var skönt att läsa att någon journalist förstått vad det handlar om. Enkelt och rakt beskrivet.

  22. hobbit skriver:

    Mikael: skall vi inskränka yttrandefriheten?

  23. T skriver:

    Jag kan tillägga att herr Vilks modererar alla inlägg samt tar bort vissa av dem trots att han har skrivit:
    ”jag kan garantera att inga kommentarer lämnas åt sitt öde.”

    Helt plötsligt ser jag en person som vill hamna i rampljuset.
    /T

  24. Cecilia skriver:

    Till er rädda som fördömmer:
    Jag skulle vilja sätta upp lite blågula rondelltigrar.
    En svensk ”tiger” – era rädslor ser välbekanta ut.

    Den frihet vi har i västvärlden, har inte kommit av sig själv. Många människor har genom åren utsatt sig och vågat mycket. Kämpat. Tyst är bara den som finner sig i förtryck.

    All min sympati och mitt stöd till de muslimer som jobbar för en förändring. Som vågar stå för värden som respekt och integritet. Jag tror de är många!

  25. T skriver:

    Herr Vilks: jag kommer åt bloggen hur mycket du än vill, bara erkänn att du tar bort inlägg av politisk korrekthet eller andra skäl så blir jag nöjd. Jag vill ändå informera alla er som läser detta att han verkligen raderar inlägg! Detta är sanning 🙂

  26. Mattias skriver:

    Nu är det humor!
    Patetiske mediokre konstnären Vilks ville tjäna pengar på Muhammed genom att förlöjliga honom. Nu kommer någon att tjäna $150 000 på Vilks. Tadá!

    Tänk om Vilks haft lite medmänsklighet i sig? Då hade han inte gjort narr av en den symbol som är det viktigaste i 700-800 miljoner människors vardag. Varför i hela fridens namn ska man förlöjliga en sådan symbol?

    Tycka vad man vill om religion men ca 80% av jordens befolkning tror på någon form av Gud. För de flesta av dessa är religion dessutom det viktigaste i livet. Kan man inte bara lämna människor & deras tro i fred?

  27. mellis skriver:

    Mattias: Om 700-800 miljoner människor har en 1637 år gammal pedofil som det viktigaste i sin vardag är det nog snarare något fel på dessa miljoner.

  28. fritt yttrat skriver:

    Det här kan bli en riktigt dyr historia!
    Historiskt har det begåtts fler fruktansvärda ”brott” i form av avbildande av profeten. Ett pris måste i profetens namn även sättas på dessa syndares huvuden. Ut och jaga!

    http://blatherreview.mu.nu/archives/Mohammedbirth.html
    http://blatherreview.mu.nu/archives/prophet_on_rug_large.html
    http://blatherreview.mu.nu/archives/mohammed3.html
    http://blatherreview.mu.nu/archives/mohammed8.html

  29. E skriver:

    mellis, det märks att du inte har något som helst vett i din hjärna.

  30. mellis skriver:

    T: Har ingen anledning tro att något raderas här. Däremot kan vissa inlägg fastna i spamfilter under upp till ett dygn. Under mellantiden får man besked genom ett automatprogram att inlägget håller på att ”modereras”.

  31. jazz skriver:

    Till Mikael

    Citat” “jazz” Jag kan inte svara på din fråga eftersom jag inte förstår den.”

    Förlåt, jag borde ha insett att du inte är mottaglig för ironi. Tänk dig följande: Jag ämnar företa en bilresa genom sverige. Jag är medveten om att det innebär en risk för att jag blir inblandad i en trafikolycka med dödlig utgång. Det som inte får hända händer. En bilförare ignorerar stopplikten och kör ut framför mig. 4 personer mister livet. I vad mån är jag nu ansvarig för 4 människors död. Jag var ju medveten om risken och avstod ändå inte från att genomföra bilresan.

    Vilken riskkalkyl Lars hade när han gjorde sina teckningar har jag ingen aning om, men anvaret för våldshandlingar ligger på de som överreagerar och inte på Lars. Skall Malmö FF lägga sig i en match mot AIK, därför att om Malmö FF vinner så går AIK-fansen ut på stan och slår sönder allt de kommer över.?

    Mvh Jazz

  32. Wikipedian skriver:

    Lars Vilks, Jag vill fråga om du kunde ge Wikipedia tillstånd att använda din bild av Muhammed som rondellhund. Om det går bra skulle jag behöva en postning av dig i stil med:

    I, Lars Vilks, give my permission to publish my picture om Muhammed in Wikipedia. This applies to all language editions.

  33. Linus skriver:

    Blir oroad över Vilks totala avsaknad av medkänsla för andra religioner. Det verkar mest som att Vilks tycker det är häftigt med all uppmärksamhet och att han verkligen njuter av att stå i centrum. När jag läser bloggen får jag intrycket att Vilks ser sig själv som en konstnär upphöjd över samhällets riktlinjer.

    Det kan inte ha undgått honom att de danska Muhammed-teckningarna skapade ett riktigt stort rabalder. Jag tror därför att Vilk skapade rondellhundarna med den enkla avsikten att få publicitet kring sig själv och bli en känd konstnär. Jag skulle inte känna till honom om han inte gjort dessa. Skulle du?

    Mest oroväckande med det hela, som jag ser det, är att det pågår en starkt rasistisk debatt i ett ”finrum”. På en konstnärs hemsida och med ett vårdat språk. Ska skymfer legitimeras bara för att det är någon som kallar sig för konstnär och därmed anser sig stå över andra människors tro och åsikter som uttalar dem?

    Att vi i det ”upplysta” Norden inte har samma regler och riktlinjer som de andra sex miljarderna som bor på denna jord, betyder inte att vi har rätt att göra narr av dem.

  34. DILEN FREE skriver:

    LONG LIVE LARS VILKS!!!!!! DOGS R GRATE MUHAMAD IS NOT!!!!!

  35. mellis skriver:

    Linus: Vi har all rätt att göra narr av folk som objudna tränger sig in i vårt land och vill få oss att ändra våra lagar och seder för deras skull.

  36. Gote skriver:

    Mikael, det är så det är.
    Det är en ny typ av uttryck för islamister där budskapet inte förfrågas. Det blir istället stor koncentration kring hur det uttrycks.
    Islamisterna letar hela tiden nya vägar för att få tvinga igenom sina åsikter.
    Men där budskapet faktiskt förfrågas (konstnären som uttrycker förfäran över inskränkningar i sina rättigheter) så tar islamisterna ordet och försöker få det till att konstnären kränker.

    Jag ger blanka fan i om muslimerna hamnar i dålig dager. Var det inte det de ville? Deras stora bestörtning var ju att ingen såg dem som ett verkligt hot.

    Som jag tidigare sagt, detta måste väl ändå vara ett brott mot islam. När man planerar som islamisterna gjort.

  37. Fredrikzon skriver:

    Vad vill fanatiska islamister uppnå genom att utlova en belöning till den som tar livet av Lars Vilks? Kan vi fundera på det en stund?

    Jag är ganska säker på att en islamist i inbördeskrigets Bagdad ger blanka f-n i om en svensk konstnär ritar några streck och kallar det ”Muhammed som rondellhund”. Ärligt talat, det finns större problem där.

    Däremot är rondellhunden användbar för en motprovokation. Om det absolut värsta man kan tänka sig är muslimer som håller på att integreras i ett demokratiskt västsamhälle som Sverige, vad gör man då? Jo, man hittar något svepskäl till utfärda ett terrorhot mot Sverige i förhoppningen att det ska göra situationen omöjlig för muslimer som har sökt skydd i det landet.

    Och vem nappar? Jo mellis, fröken Sverige och Bagdad-Bob! Mellis vill köpa ut alla muslimer, fröken Sverige vill tvinga regeringen till konfrontation, och Bagdad-Bob tycker ”att utvecklingen är lovande”. Fattar ni inte att ni går terroristernas ärende? Extremister på bägge sidor vill samma sak, konfrontation.

    Någon på denna sida frågade: Vilken sida är du på, islams eller demokratins. Jag skulle vilja omformulera frågan. Är du för konfrontation eller är du för förståelse?

  38. PD skriver:

    I saw your $100k bounty on story on BBC,
    just want to say:

    long live freedom of expression ^.^
    ??????~

    -from Taiwan.

  39. Fröken Sverige skriver:

    När man fritt får bygga kyrkor eller vara atetist i alla muslimska länder…och när man slutar att hänga homosexuella och oliktänknade och slutar gifta bort småflickor i dessa länder……och när dessa länder tar till krafttag mot terrorister….då ska jag börja respektera dem.

    Men inte ens då ska de bestämma vad vi har för lagar i Sverige!

    Och det är så TRÖTTSAMT med allt dravel om hur många muslimer det finns. Muslimer är ingen homogen grupp….däremot har de en sektliknande religion gemensamt….men sig emellan slåss de ständigt och ska därför inte benämnas som ”1.2 miljarder” bla bla…

    /FS

  40. mellis skriver:

    Fredrikzon: Så enkelt är det inte. Jag är för förståelse – med Heinrich Himmler. Förlåt, det var ett skämt.

  41. Fredrikzon skriver:

    Jag visste att du hade humor, mellis!

  42. Lars O skriver:

    Lars kan du öppna ett post eller bankgiro konto. Jag vill gärna skänka dig en slant så du kan hyra dig några riktiga livvakter, Polisen kommer väl att sätta Securitas gubbar i en bil utanför ditt hus. Du är värd bättre larm, kameror, skyddskläder och proffs livvakter (som man ser på film). Fixa konto och sätt ut information på hemsidan, att kontot är till för ditt personliga skydd!!

  43. stoppaislam skriver:

    Stoppa den nya moskén i Göteborg. Byggs på saudiska penagr. Man kräks.
    http://www.gt.se/nyheter/1.279172

  44. Fredrikzon skriver:

    Konstnär i skyddskläder, Lars O? Hm, har lite svårt att föreställa mig det. Blir det inte otympligt när han ska ta sig ner till Nimis?

  45. mellis skriver:

    Fredrikzon: Tack! Förresten har jag ett nytt förslag till ”deportation”. Man väljer ut ett lagom stort område av Sverige, t ex hela Skåne, och deporterar etniska svenskar därifrån och ger landet till våra muslimer. Där får dom sedan bilda sin islamska stat. För när våra styrande tagit emot 5 % utländska muslimer är det väl likvärdigt med att dom skänkt bort 5 % av vårt land till muslimerna. Varför då inte dra dom fulla konsekvenserna av den gåvan? Muslimerna föredrar ju uppenbarligen att leva under sitt eget rättssystem.

  46. kristoffer skriver:

    Linus: Sätt igång och debattera. Argumentera mot rasisterna och övertyga dom till den goda sidan. Debatten är en chans att påverka.

  47. Fredrikzon skriver:

    mellis, du har en lysande karriär framför dig som stand-up komiker. På scen kan man möjligen komma unden med generaliseringar om muslimer.

  48. Gote skriver:

    Det gör mig glad att den unga(?) vänstern i sverige har börjat tänka till så smått även i denna fråga. Alla avvisar inte teckningskrisen bara som diskriminering, utan verkar ha lite problem att hitta ett självklart förhållningssätt. Detta är positivt, att inte ha en självklar uppfattning om att alla problem här i världen, enbart beror på vita västerlänningar, är ett tecken på tankeverksamhet.

    Hittade en länk till ”Internationalen” som PDF:

    http://www.internationalen.se/e107_files/downloads/muhammaddebatten.pdf

    Har bara skummat den än men tycker ändå att det jag läser där tyder på mera tankeverksamhet än den jah mötte då jag började debattera denna sak på:

    http://www.socialism.nu/index.php?page=forum&section=thread&id=17786&view=1

    Ok, alla på socialism.nu var inte rabiata förnekare av av att det finns ett problem i mötet mellan det sekulära och relativt fria Sverige och de muslimer som inte förstått hur yttrandefrihet och demokrati fungerar, men en stark tendens mot att se problemet med islam, som ”falskt” tyckte jag mig märka. Tyckte dock att det dök upp en del mera nyanserade röster ungefäår vid halva debatten. Fick tyvärr inte fortsätta debattera själv då jag blev utslängd tre ggr av ubersturmbahnfuhrer Saviola.

    Hur som helst. Får se hur det utvecklar sig. Förstår egentligen inte hur vänsteranhängare överhuvudtaget kan tveka att ta Vilks i försvar i denna fråga, men ibland kan man ju bli blind av ideologi. Det gäller oss alla.

  49. mellis skriver:

    Kristoffer: Är jag en av ”rasisterna” som Linus uppmanas debattera med? Jag anser ju att den muslimska kulturen är överlägsen vår. Muslimerna lyckas exempelvis förtrycka sina kvinnor utan att kvinnorna själva uppfattar sig som förtryckta, med få undantag. Ayaan Hirsi Ali är ett.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Ayaan_Hirsi_Ali

  50. Fröken Sverige skriver:

    mellis:

    Jag tycker inte vi ska ”ge bort” något alls (mer) till muslimerna och allra minst Skåne – det med tanke på att skåningarna vaknat före alla andra i denna frågan och gör sitt bästa för att väcka resten av Sverige.

    De som som inte vill lyda svenska lagar och acceptera vår yttrandefrihet och vår kultur, får sluta att drömma om ett stor Umma…och istället flytta till något av 60 muslimska länder. Där kan de leva under sharialagar och skära halsen av varandra i lugn och ro, utan att behöva se oss smutsiga kafier dagarna i ända.

    /FS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.