2928: Vem man talar med och patriarkatet

Under det sistlidna dygnet har vi återigen fått ta del av den alltid lika spännande föreställningen: Vem får tala med vem? Alexander Bard hade i fjor samtalat med högerextremister. DN:s chefredaktör tog fram det röda kortet och menade att TV4 skulle säga upp bekantskapen med Bard. För barnens skull (Expressen). Bard är bekant som synnerligen frispråkig och i sitt svar till redaktören lades inga fingrar emellan. I det komplexa sällskapsspelet ”Vem får tala med vem?” är det inte givet vem som skall vara domare. Det kan röra sig om Den Allmänna Meningen, Den Politiska Korrektheten eller Den Liberala Frispråkigheten. Den som känner sig kallad att vara representant kan använda sin tyngd som övertygelse. Öppenheten har dock ökat en del och DN:s redaktör är inte längre någon som självklart kan avgöra de feltalandes öde. Karin Olsson på Expressen tycker att Bards odygdiga konversation med Kasselstrand inte talar till hans nackdel i sak. Och det är svårt att styra oönskade samtal och arrangemang. Stina Oscarson och Navid Modiri har ju redan felat svårt i den här branschen men med framgång.

En annan liten historia som förtjänar viss uppmärksamhet den akademiska forskningen och dess besatthet av patriarkatet. Sådana småsaker som sanning och objektivitet är enligt vissa forskare ett utslag av patriarkatet. Eller som författaren i fråga medger: Åtminstone är det en aspekt av alla de många som relativiseringsprincipen frikostigt kan tillåta. (ARW)

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

51 svar på 2928: Vem man talar med och patriarkatet

  1. Från Graven skriver:

    Ulf skriver (2020 19 januari kl. 18:42):
    De pensionärer som du ömmar för “PM” skiter mer eller mindre bokstavligen på golvet och hotar sina grannar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.