2928: Vem man talar med och patriarkatet

Under det sistlidna dygnet har vi återigen fått ta del av den alltid lika spännande föreställningen: Vem får tala med vem? Alexander Bard hade i fjor samtalat med högerextremister. DN:s chefredaktör tog fram det röda kortet och menade att TV4 skulle säga upp bekantskapen med Bard. För barnens skull (Expressen). Bard är bekant som synnerligen frispråkig och i sitt svar till redaktören lades inga fingrar emellan. I det komplexa sällskapsspelet ”Vem får tala med vem?” är det inte givet vem som skall vara domare. Det kan röra sig om Den Allmänna Meningen, Den Politiska Korrektheten eller Den Liberala Frispråkigheten. Den som känner sig kallad att vara representant kan använda sin tyngd som övertygelse. Öppenheten har dock ökat en del och DN:s redaktör är inte längre någon som självklart kan avgöra de feltalandes öde. Karin Olsson på Expressen tycker att Bards odygdiga konversation med Kasselstrand inte talar till hans nackdel i sak. Och det är svårt att styra oönskade samtal och arrangemang. Stina Oscarson och Navid Modiri har ju redan felat svårt i den här branschen men med framgång.

En annan liten historia som förtjänar viss uppmärksamhet den akademiska forskningen och dess besatthet av patriarkatet. Sådana småsaker som sanning och objektivitet är enligt vissa forskare ett utslag av patriarkatet. Eller som författaren i fråga medger: Åtminstone är det en aspekt av alla de många som relativiseringsprincipen frikostigt kan tillåta. (ARW)

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

51 svar på 2928: Vem man talar med och patriarkatet

 1. Från Graven skriver:

  Peter Wolodarski har låtit DN ta emot en stor summa pengar av diktaturen Kina för en helsidesannons med den kinesiska regimens propaganda. Uppenbarligen oproblematiskt i Wolodarskis tycke, samtidigt som Wolodarski försöker deplatformera Alexander Bard från TV4 för att ha talat med fel människor.

  Samtidigt varnar Reportrar Utan Gränser om kinesiska påverkanskampanjer mot svensk media. Kina rankas på plats 177 av 180 i RUG’s pressfrihetsindex.

 2. Från Graven skriver:

  Undrar vem det är som ”horar” ut sig.

 3. Jor-El skriver:

  Peter Wolodarskis dragna lans mot Alexander Bards brist på ideologisk renhet är en spegelbild av den strid som Ulf här på bloggen för mot Lars Vilks. Man ska inte tala med, diskutera med, intervjuas av eller överhuvudtaget befinna sig i samma sammanhang som de förtappade. Detta skapar legitimitet åt dem och ens eget rykte kontamineras. Ideologisk apartheid anbefalles.

 4. Per skriver:

  Ulfs vurmande för fortsatt stor invandring från Menaländer innebär att han inte har något emot att islamfascismen breder ut sig i Sverige.

 5. Från Graven skriver:

  Nånting är det.

 6. Från Graven skriver:

  Nånting är det

 7. Ulf skriver:

  Signaturerna ”CeDe”, ”Från Graven” och Per fortsätter att använda Vilks.net som ett intellektuellt runkbås.

 8. CeDe skriver:

  Varför klarar du inte av att se verkligheten, Ulf.
  Du har en fäbless för islam och IS är islam i original – varken mer eller mindre.

  Så länge LV inte portar oss från sin blogg så får du stå ut med oss och vi med dig.

 9. Igor skriver:

  och ”Ulf” förstår inte skillnaden mellan ökning av BNP och ökning av BNP per capita. Detaljer som antiintellektuell vänster inte förmår hantera. Om befolkningen ökar procentuellt mer än BNP, sjunker BNP per capita. Kan vara bra att minnas nästa gång man möter en bostadslös svensk 60åring som vill ha en krona till kaffe.

 10. killeri skriver:

  Hur kul är det att läsa kommentarer som sjunger i samma tonart? Ulf fyller alltså en funktion på bloggen. Om inte annat måste övriga i kören vässa sina argument. Vi är nämligen många som läser men sällan kommenterar.

 11. Ulf skriver:

  Igor verkar inte han någon aning om hur Sveriges BNP/capita utvecklats under det senaste decenniet.
  Sverige har räknat i BNP/capita haft en bättre utveckling än de flesta av våra Nordiska grannländer. Den som tvivlar kan gå in på Ekonomifakta och söka efter ”BNP per capita, volym USD – internationellt”

  Det är naturligtvis tragiskt att det finns 60 åringar som väljer att leva på gatan. Men det valet har inget att göra med invandring eller BNP/capita.

 12. CeDe skriver:

  Klart att BNP per capita har ökat mest i Sverige. Vi har den högsta invandringen och ger de högsta bidragen som just används till konsumtion av tjänster och varor.
  Men det betyder inte att välfärden för svensken i allmänhet har ökat.

 13. PM skriver:

  Där fick solidaritetsvänsterns tolkningsföreträde till en femetta; svenska pensionärer som kastats ur sin bostad och har halv pension att leva på har valt det själva. Snyggt och stilsäkert.

  Nej, vänsterfascist-Ulf, svenska 60åringar har halv pension, allmännyttan fylls av somalier och afghaner som får bidrag vi betalar, regeringen strör miljarder över tomma projekt i klimatskojarbranschen och utvisningsdömda våldtäktsaraber bara släpps ut på gatan. Det är huvuddragen, de hänger ihop, och statsministern lovar rejält sänkt invandring i DN. Den impotenta rörelsen vrider sig i plågor över röran den administrerar.

 14. Ulf skriver:

  De pensionärer som du ömmar för ”PM” skiter mer eller mindre bokstavligen på golvet och hotar sina grannar. Antingen så tröttnar gamlingarna och flyttar ut frivilligt eller så vräks de eftersom de är omöjliga att ha som grannar och ofta vägrar att betala hyra. Sponken går ju som bekant först för en riktig svensk!

  Naturligtvis finns det bostäder för dessa uteliggare men de trivs ofta inte inomhus och ger sig i många fall rätten att bete sig som svin. Det är tufft för det sociala att hitta bostäder åt sådana människor.

  Invandrarna har sällan sådana problem som dessa utslagna existenser. De sköter sig hyfsat och betalar hyran. Klart att sådana hyresgäster får bo kvar.

 15. Från Graven skriver:

  Människosynen!

 16. Lars Vilks skriver:

  Vad jag kan se är att Sverige har en bättre utveckling än Finland men sämre än Norge och Danmark.

 17. PM skriver:

  Haha… Där visade vänsterfascisten Ulf upp hela spektrat av medelklassförakt för svensk arbetarklass, och så här går visorna numera inom den inkluderande feministiska vänstern. De svenska uteliggarna har först försörjt sig och betalat skatt, sen förlorat jobbet, sen lägenheten. Sen finns det inte någon lägenhet att få, och de har en pension som inte ens räcker till hyran, och kan bara titta på när kommuner fyller lägenheter och äldreboenden med bidragsförsörjda invandrare som ingen frågat efter. Det förekommer förstås alkoholism, när skatten skulle upp och ”ansvarstagandet” var på topp berodde den på kapitalism och skulle botas, men nu är pengarna på bortslarvade på asylklimatgenus och föraktet sitter i högsätet.

  ”Vurmar för pensionärer”? Alla ska bli pensionärer.

 18. Från Graven skriver:

  Ja, vänsterfascist.

  Notera hur Ulf aldrig är här för att debattera, men för att kasta gatsten och skit.

  Så fort en bildad tanke krävs av honom springer han sin väg – precis som hans svartklädda AFA-kompisar.

 19. Per skriver:

  AFA var finns dom idag? Verkar ligga lågt. Expo likaså. Det kanske, om det stämmer, i så fall beror på att det även bland vänsterextrema börjar växa fram en insikt om att fascismen idag huvudsakligen finns bland muslimer. Muslimska Brödraskapet m.fl. islamistiska rörelser är vår tids helt dominerande fascism. Och dessa rörelser har troligen etablerade kontakter ända in i Rosenbad och statliga myndigheter. Framför allt det Socialdemokratiska partiet är infiltererat av islamfascister räknat i absoluta tal.

 20. Ulf skriver:

  ”PM” fantiserar om den svenska arbetarkassen och ”Från Graven” påstår att Sverigedemokraterna är utsatta för en judisk konspiration.

  Allt är sig likt på Vilks.net.

 21. Från Graven skriver:

  Som sagt: Ulf är så nära en gymnasie-drop-out man kan komma.

  Begär ett bildat inlägg i en debatt och Ulf springer antingen och gömmer sig eller så kastar han gatsten och skit runt omkring sig.

 22. PM skriver:

  Svensk arbetare på väg mot pensionen kan överväga vänsterfascisten Ulfs omdöme; den som står med halv pension utan bostad och ber om en krona i tunnelbanan är en golvbajsande fyllerist.

  Att Ulf menar vad han säger behöver ingen tveka om. Vänstern har alltid varit extremt dryg, föraktfull, empatilös och dogmatisk.

 23. minnesdagen skriver:

  Det är skillnad på olika vänster. Det finns de som bryr sig, och de som inte bryr sig.

  Den demokratiska vänstern tog hand om sina gamla.

  Den andra vänstern, som bara låtsas bry sig, är ett verktyg för rika exploatörer och mediamagnater som utnyttjar något de kallar klasskamp. För sina egna syften.
  Det är den typ av vänster som tog över i Ryssland 1917.
  De kallar sig neokonservativa när de är höger. För de är inte konservativa i egentlig mening. Lika lite som de är en riktig vänster.
  De pendlar mellan vänster och höger – beroende på vad som för tillfället tjänar deras agenda.

 24. Ulf skriver:

  Wow, vilket getingbo. ”Från Graven” och ”PM” går bananas!

 25. Från Graven skriver:

  Och som alltid representerar detta ditt ”bidrag” till debatten.

 26. PM skriver:

  När Ulf meddelat sina fega vänsterfascistiska värdering, att svenska pensionärer är golvbajsande alkisar som flyttar ut därför att de stör sina grannar och väljer att bo på gatan när pensionen inte räcker ens till hyran, då borde det bli liv i luckan.

  Egentligen är det så här den berömda värdegrunden ser ut. Politiker importerar kortväxt 25åringa gatukriminella från Marocko, kallar det asyl, placerar dem i skolan med svenska 15åringar, ger dem förtur till bostäder. Svensk myndighet berättar att 7000 i månaden räcker åt gammal svensk, men att 14000 i månaden inte räcker åt importerad. Nu har många svenska städer problem med allmänna ordningen och finanserna. Värdegrunden går bananas, och debatten om det finns överallt bland folk.

 27. Ulf skriver:

  ”PM” fortsätter att fantisera om den svenska arbetarklassen och pensionärernas villkor.
  Enligt ”PM” så består den svenska arbetarklassen av drogmissbrukare och psykfall. Så är naturligtvis inte fallet.

  Sedan så har våldet minskat i Sverige i takt med att landet fyllts av invandrare. Antalet offer för dödligt våld har aldrig varit så många som under åren runt 1990. När svenskfödda fyrtiotalisterna för ungefär ett tiotal år sedan blev för gamla för att syssla med grova brott så kunde staten stänga flera fängelser.

  ”PM:s” vurm för svenska knarkare och öppna avsky mot skötsamma invandrare är ändå ganska intressant.
  Det är ett bra exempel på hur rasism ser ut i praktiken.

 28. Från Graven skriver:

  Ulf, som vanligt lägger du – i brist på argument – ord i munnen på meningsmotståndarna.

  PM talar om de invandrar som inte sköter sig. De skötsamma kommenteras överhuvudtaget inte.

  Var säger PM att svensk arbetarklass besår av drogmissbrukare?

  Som vanligt är du här för att slänga gatsten och skit, precis som dina svartklädda AFA-kompisar.

  Du är en vänsterfascist.

 29. PM skriver:

  Det är som alla vet vänsterfascisten Ulf som kom med påståendet att bostadslösa svenska pensionärer är golvbajsande alkisar som väljer att bo på gatan. Det ska vi ständigt påminna honom om, allihopa. Ingen annan har lagt de orden i hans mun.

  Golvbajsar-Ulf.

 30. Ulf skriver:

  Jag har hellre bajs på golvet än mellan öronen som du ”PM” tycks ha. Det ruttnade liket har som vanligt inte förstått vad som står i den text hen refererar till. Inte särskilt konstigt eftersom hen är antisemit. Antisemitism är ju en lära som bara lockar idioter.

 31. Från Graven skriver:

  Som sagt, Ulf/Ola – som befinner på Asperger-spektrumet och knappt klarade gymnasiet – är inte här för att debattera.

  Ulf är här för att kasta skit och gatsten precis som sina svartklädda AFA-kompisar.

  Ulf är vänsterfascist.

 32. CeDe skriver:

  Hets mot ”folkgrupp” det där Ulf! Du påstår med andra ord att alla som följer islam är idioter.

 33. Ulf skriver:

  ”Ruttnade liket” fortsätter med sina runkfantasier om min ringa person. Ska du inte skriva lite om mitt andra alias och min barndom eller har du släppt det.

 34. Från Graven skriver:

  Du har låg status här, Ulf, precis som på andra fora där du också kastar gatsten och skit – precis som dina svartklädda AFA-kompisar.

 35. PM skriver:

  vänsterfascisten Ulf´s värdegrund med hans egna ord:

  ”De pensionärer som du ömmar för “PM” skiter mer eller mindre bokstavligen på golvet och hotar sina grannar. Antingen så tröttnar gamlingarna och flyttar ut frivilligt eller så vräks de eftersom de är omöjliga att ha som grannar och ofta vägrar att betala hyra. Sponken går ju som bekant först för en riktig svensk!

  Naturligtvis finns det bostäder för dessa uteliggare men de trivs ofta inte inomhus och ger sig i många fall rätten att bete sig som svin. Det är tufft för det sociala att hitta bostäder åt sådana människor”

  Golvbajsar-Ulf i farten.

 36. Ulf skriver:

  Signaturen ”liket” har naturligtvis rätt när hen påstår att jag har dålig status här på Vilks.net.
  Förvarar man som jag judarnas rätt till att åtnjuta de mänskliga rättigheterna på detta
  kommentarsfält bland alla antisemiter och förintelseförnekare så får man naturligtvis räkna med en låg status. Det kan jag leva med.

  ”PM” väljer att i sin kommentar citera ett tidigare inlägg av mig. Att ”PM” inte kan åstadkomma några egna texter beror på att den gode guden gav signaturen en hundskit istället för hjärna.

  Det måste vara tråkigt att leva som en rasistisk idiot men det är nu ditt öde ”PM”!

 37. Från Graven skriver:

  Ola,

  Du kan skylla PM för mycket – men ”rasism” är inte en av dem.

 38. CeDe skriver:

  Även judars barn har väl rätt att åtnjuta mänskliga rättigheter, Ulf – eller???

 39. Per skriver:

  Vänsterfascister är nyttiga idioter åt islamfascismen.

 40. Ulf skriver:

  ”CeDe” tycker inte att européernas mord på sex miljoner i mitten på förra seklet räcker. Nu vill signaturen förfölja offrens ättlingar och kasta dem i fängelse för att de begått brottet att vara judar.

  ”PM” tycks också hysa en stark avsky gentemot judar. Det kom lite oväntat.

 41. Ulf skriver:

  Det ska naturligtvis stå ”Per” och inte ”PM”.

 42. Per skriver:

  Du är lite snurrig huvudet du Ulf.

 43. Ulf skriver:

  Personangrepp istället för sakargument. Jag är inte förvånad.

 44. Från Graven skriver:

  Nu kan inte Ulf ens hålla isär vem han kastar skit och gatsten på!

 45. Per skriver:

  Ulf
  Personangrepp är väl vad du ägnar dig åt. Jag känner ingen som helst avsky mot judar! Jag tycker att det är tur att israel finns. Den enda demokratin i Mellanöstern. Jag anser att Europas judar generellt har spelat än väldigt positiv roll för våra demokratiska samhällen och vår ekonomi och kultur. Är jag tydlig nog för att du skall förstå?

 46. PM skriver:

  Golvbajsar-Ulf har skrivit vad han har skrivit, och är en vanlig provokatör.

 47. Från Graven skriver:

  Ulf skriver (2020 19 januari kl. 18:42):
  De pensionärer som du ömmar för “PM” skiter mer eller mindre bokstavligen på golvet och hotar sina grannar.

 48. Ulf skriver:

  Signaturerna ”PM” och ”Från Graven” vet inget om de svenskar som lever som uteliggare idag. Men vad kan man begära när den ena signaturen är rasist och den andre antisemit.

  Sådana brukar ju inte tillhöra begåvningsreserven direkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.