2266: Den stora politiska operan Mångkulturen

Hur går det med det storslagna projektet Mångkulturen? Som jag ser det tycks det inte inkassera några betydande framgångar. Jag har konsekvent avvisat mångkulturprojektet. Strängt taget bör man inte göra det eftersom man då lätt får beteckningen ”rasist”. Men projektet är dömt att misslyckas ty man får komma ihåg att det är ett politiskt projekt baserat på problemet med invandring och främlingsfientlighet. Teoretiskt sett kan dessa ömmande frågor lösas genom att man utropar mångkultur. Hur dessa kulturer skall konstrueras är naturligtvis ett formidabelt problem. Eftersom det skapas i den postkoloniala andan betingas det av de vitas skuld och därför kan man omedelbart stryka allt om ”vit kultur” och enbart se detta som upphovet till hela problemet. En svårighet har varit att vinna ett brett folkligt stöd medan det politiska stödet har varit en stabil enhet. Varför man ej, trots enorma kampanjer och givmilda utbetalningar, har fått med sig folket kan förstås med den enkla formeln att de etniska svenskarna är rasister.

Den forskning som bedrevs inom ramen för projektet kunde gång på gång visa att så var fallet. Och det framkom att den svenska rasismen var gigantisk, den omfattade alla vita och spred sig även till ett antal förrädare med annan hudfärg. Den strukturella rasismen blev den slutgiltiga lösningen på det teoretiska problemet. Nackdelen var att rasistbegreppet urholkades. Visserligen kunde man länge hålla det vid liv genom att hota och verkställa utpekanden när någon kritiserade den absolut sanna religionen. Den hade ju t o m bevisats genom beställd forskning som dessutom ingår i de åtgärdspaket som universiteten ålades att genomföra för att förverkliga mångkulturen. Denna skulle, försäkrades det, bidra till att insikten att mångfald genererar utveckling, högre kvalitet, mera reflektion, kreativ miljö i forskningen m. m. Man skall komma ihåg att det inte är tal om internationalisering, den hade man redan, utan att det rör sig om det politiska projektet mångkultur som skall råda bot på rasismen och skapa evig lycka åt alla och envar. En tjusig tanke som resulterade i att det bedrevs mycket forskning som ständigt bevisade närvaron av den förargliga strukturella rasismen.

Skälet till att jag skriver några rader om mångkulturen är att jag tagit del av en dansk samlingsvolym Multikulturalismens fælder. Recension i Berlingske. Jag har under en tid kunnat följa den danska debatten och lärt känna en rad intressanta personligheter genom mitt deltagande i Fri Debat. Fri Debat är inriktad på att framför allt diskutera yttrandefriheten.

En sådan bok är ännu inte tänkbar i Sverige. Särskilt inte med tanke på att författarna respekterade akademiker och debattörer. Sammanfattningsvis kan den sägas vara en kritik av antirasismens stereotyper och dess blomstrande retorik. Det är t ex inte nödvändigt för mångkulturens antirasister att bemöta kritik. Det räcker med påståendet att en text kan öka främlingsfientligheten, vara exkluderande utifrån ett vitt perspektiv eller rentav dölja en mörk agenda.

Under alla omständigheter är boken ett mycket läsvärt underlag för vidare diskussion i det alltmer trassliga ämnet mångkultur.

03multi

Det här inlägget postades i politik, yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

229 svar på 2266: Den stora politiska operan Mångkulturen

  1. Molly skriver:

    Adam:
    Ny forskning har visat att vi hos människan funnit gener som är äldre än själva människoarten. (rasen) En ny teori är att Adam är äldre än människorasen och kan ha sitt ursprung i en urtidsmänniska – grottman – neandertalare ?
    Genetikern Michael Hammer vid university of Arizona, USA säger:
    ”Kromosomen passar inte in i det existerande stamträdet.”
    Kan det ha något att göra med varför du är försedd med 32 taggar?

  2. CeDe skriver:

    För Adam är det svårt att hålla två tankar samtidigt i huvudet.

    Att begreppet renässans myntades av den franske konsthistorikern Jules Michelet i mitten av 1800-talet betyder inte att epoken inföll under samma tid.

    Mer klartext förmedlar Wikipedia:

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Renässansen

  3. sl skriver:

    Katoliker och vetenskap. Begreppet ”scuola” kommer från katolska bibelstudier på medeltiden. Studierna av bibeln hade en milt vetenskaplig karaktär, vill jag minnas, även om hädelse eller förkastande av bibelns innehåll säkert var straffbart.

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Skolastik

    Religion och vetenskap är två olika saker som avhandlar olika verkligheter. Religion avhandlar en verklighet som inte kan påvisas existera någon annanstans än i det mänskliga medvetandet, fantasi om man vill. Vetenskap är undersökning av omgivningen med hypotes-metoden. Vetenskap är oavhängigt religion rent logiskt, men kanske inte som politisk realitet. Siffran noll har ingenting med koranens innehåll att göra, men kan ha vandrat från Indien till Europa via kalifatet ändå.

    Islam är arabisk imperialism via religiös erövring, och därmed psykiskt och fysiskt ohälsosamt för islams grannar, men under islam blomstrade matematik, arkitektur, astronomi per se i det muslimska väldet, och det kan mycket väl vara i samvariation med väldets expansion. Våra förfäders lott kunde vara att bli tagna som slavar vid muslimska strandhugg, även längs Nordsjöns stränder.

    Ett fientligt väldes vetenskapliga landvinningar under en människofientlig lära har vi varit med om på närmre håll. I ”Skunkworks” redogörs för hur Lockheed utvecklade stealthflygplanet F117 Nighthawk baserat på matematik de hittade på bibliotek i Moskva, den underliggande vetenskapliga teorin var ryskt, men sovjetunionen gjorde inget av det. Minimering av radarprofil har ingenting med kommunism, kapitalism, kristendom eller islam att göra.

    Vilks brukar efterlysa reformation av islam. Själv tror jag att wahabismen, försöken att restaurera ursprunglig arabisk islam sedan turkarna övertagit kalifatets centrum, är den aktuella religiösa rörelse som pågår, och att spridandet av ateism är vägen framåt i länder plågade av islam. Politiskt-religiöst har islams kontrarevolution förstört livet för miljoner afghaner, perser och araber. Vår reformation, med religionen på folkspråk och påven detroniserad, är en omväg för ickearabiska muslimer. De behöver förkasta islams absurda anspråk i sin helhet, eller leva i dess skugga. En oroväckande tanke är att islams bas som arabisk imperialism lär ut en livshållning som principiellt gör muslimer till våldsmän med högburet huvud, myllan är så förgiftad att ingen tidsenlig politik baserad på acceptansen för andras fria val är möjlig, livsfilosofin baseras på att andra ska lyda. Islam är Europas arvsfiende, bästa tänkbara utfall för vår del kan vara islams nuvarande degenerering och sammanbrott, enda alternativet är kanske ett aggressivt islam med självförtroende som på 900-talet. Importen av en främmande våldsbenägen underklass utan möjlighet till anpassning innebär då en slags europeiskt självskadebeteende.

    Islam bör i Sverige klassas som samhällsfarlig rörelse, förbjudas och beivras. Vi bör ha religionsfrihet; frihet från islam.

  4. Adam skriver:

    Molly: Visst är jag en apa. Om någon på Vilks blogg säger jag är det måste det vara så.

    CeDe: Hahahaha. Väldigt kul du anklagar mig för att inte veta när renässansen ägde rum.

  5. Lars Vilks skriver:

    Du har naturligtvis rätt i att om man något mera ingående skall diskutera ”renässansen” bör man börja med begreppet. Det skapades som du nämnde på 1800-talet. Man använde t ex det inte i de tidigaste konsthistorierna. Man kan sedan pröva att bedöma vad man egentligen menar med ”renässansen”. Tyvärr är den diskussion som har utbrutit politisk och intressset för ”renässansen” är bara ett tillhygge.

  6. CeDe skriver:

    Nu blev jag faktiskt rätt äcklad av falskheten från flera håll.

  7. mohammad skriver:

    Sånt är livet CeDe…;))

  8. Från Graven skriver:

    CeDe
    För mig är det mycket tydligt; men icke desto mindre, för att undvika missförstånd: har du styrkan att var mer specifik så skall jag göra vad jag kan för att stötta.

  9. CeDe skriver:

    Tack, Från Graven, men jag drar inte allt ännu en gång. Det räcker för mig att det var tydligt för dig. Jag har lärt mig att det inte lönar sig att skrika till döva.

  10. Adam skriver:

    CeDe: Du är ju själv den döva gaphalsen… Men jag får tacka dig och graven för alla dåliga inlägg ni skrev om renässansen. Jag hade väldigt kul under läsningen.

  11. Adam skriver:

    Graven: Ska du stötta..? Haha. Du, det största kräket av alla, nu även som jourhavande kompis=0 Ojojoj. When hell freezes over…

    Plugga på om renässansen istället;)

  12. CeDe skriver:

    Du får ju stöd från högre ort för dina nyanserade inlägg, Adam – så varför klaga!

  13. Adam skriver:

    CeDe: Jag klagar inte, jag jävlas med er. Är väl det man ska göra i kommentarsfältet? Jävlas med andra?

  14. CeDe skriver:

    Love you 2, Adam!

  15. Från Graven skriver:

    Det är lugnt Adam

    Gud älskar t.o.m dig.

    Det är bara det att…

    … DET INTE FINNS NÅGON GUD!!!

    LOL

  16. Från Graven skriver:

    Och du har en pytteliten snopp!

  17. Molly skriver:

    Jag tror du är ledsen Adam! De som känner sig påhoppade brukar håna och förolämpa sina belackare. Sedan går de hem och gråter. Du är inte den ensamma apan på jorden. Det intressanta är att det bara är män (sic) som har neanderthalgenen. Den ingår som en del av mannens könshormoner, som vi kvinnor saknar. Så omfamna dina apbröder och var stolt över den du är.

  18. mohammad skriver:

    Ofertila män

    Men enligt evolutionsgenetiker Svante Pääbo är det mest intressantaste fyndet att det finns stora delar av det mänskliga genomet där vi inte ser bidrag från neandertalare. Bitar i arvsmassan som helt enkelt selekterats bort från det DNA som kommit in från neandertalarna.

    Framförallt handlar det om de manliga könscellerna:

    – Förmodligen är det så att de hybridindivider (av manligt kön) som uppstod när man blandade sig med neandertalarna, hade problem med sin fertilitet och därför har man förlorat en hel del av neandertal-genomet.

    Så för tiotusentals år sedan var det alltså ”hybridkvinnorna” som lyckades föra vidare sina gener, för de enskilda männen var det troligen svårare.

    /SVT Nyheter

  19. Adam skriver:

    Molly: Pucko! Du mobbas lika kasst som du kritiserar islam. Är du bra på någonting?

    Graven: Det var inte jag som satte på dig med en liten kuk, det var din pappa. Blanda inte ihop mig med det svinet.

  20. Adam skriver:

    Graven: När kommer din bok om renässansen ut? Va!? Har du inget förlag att ge ut på? Hmm. Men kontakta Doktorn! Han kan säkert hjälpa dig komma i kontakt med ett seriöst förlag.

  21. CeDe skriver:

    Nu får du ta och lugna ner dig, Adam, annars kan du ta och försvinna från bloggen. Och gör du det inte frivilligt finns risk för att du kommer att få hjälp med det.

  22. Molly skriver:

    CeDe: Det värsta med personer som Adam är att de triggar andra att följa hans sätt att kommentera. Det är synd. Han drar ner stämningen. Obehagliga vetenskapliga sanningar tål de flesta. Men personliga förolämpningar på lymmelnivå är inte bra för diskussioner.
    Adam: En sak är du bra på. Att förstöra seriösa bloggares vilja att diskutera med dig.

  23. Adam skriver:

    CeDe: Jävla gnäll på mig för jag beter mig som Graven. Vad måste jag göra för att min mobbing ska bli lika accepterad som hans? Hata islam, förneka epoker under medeltiden, posta undermåliga reseskildringar från Spanien?

  24. Adam skriver:

    Molly: Haha! Läs inlägget jag postade till CeDe och tänk efter. Du attackerar mig på samma grunder som du försvarar Graven din antiintellektuella skithög.

  25. CeDe skriver:

    Molly, visst, men jag kan inte se att någon seriös bloggare dras ner i Adams sjukdomstillstånd. Från Gravens snopp var nog bara en parodi.

  26. Adam skriver:

    CeDe: Vad är du egentligen? En misslyckad abort? Jag har varit fullkomligt uppriktig med att jag ämnar svina mig precis som alla andra. Så vad är problemet med det? Ta ditt bigotteri och kör upp i röven din lipsill.

  27. CeDe skriver:

    Nu börjar du nästan bli lite rolig, Adam. Antingen skojar du bara eller också är du rolig på riktigt.
    Ett det är ett fel som är trasigt är ändå ganska uppenbart.

  28. Adam skriver:

    CeDe: Graven har varit den här bloggens troll i snart ett år. Att hans kassa inlägg tas emot med öppna armar säger något om hur dåliga alla som skriver här är. Så jag tänkte va fan, jag ska börja skriva som honom. Jävlar vad sura alla blev då! Själv roas jag något enormt av era koketta inlägg.

  29. Krister skriver:

    Någonting måste ha hänt med Adam. Det känns inte riktigt friskt.
    Ta hand om dig! Ärligt!

  30. Adam skriver:

    CeDe: Du använder ordet trasigt. Ordet trasigt får mig att associera till dina och Gravens kunskaper om medeltidens intellektuella värld.

  31. Adam skriver:

    Krister: Jaså, är det ett expertutlåtande från en psykolog? Eller är du bara stor i käften?

    Att CeDe gnäller på min psykiska hälsa förstår jag inte. Han kallar den här bloggen ett av få glädjeämnen han har i livet. Om den gär bloggen är ett av få glädjeämnen man har i livet, tycker jag det låter som psykisk ohälsa;)

  32. CeDe skriver:

    Adam, den tid du ägnar den här bloggen så hinner du väl inte med så värst mycket annat.
    Jag har många glädjeämnen men bloggen är en av favoriterna.
    Sen, en liten upplysande detalj bara: jag har ingen snopp!

  33. CeDe skriver:

    ps Jag har aldrig diskuterat medeltiden här. ds

  34. Adam skriver:

    CeDe: Så lät det inte när du bölade här för ett tag sen om hur mycket den här bloggen betydde för dig. Ang medeltiden så har vi diskuterat den. Ang hur mycket jag skriver, hört talas om mobiltelfoner? Man kan använda dom var man än är! Om man är ensam, tillsammans med andra osv.

  35. CeDe skriver:

    Det var några månader av smärta när jag följde en kär bror in i sin död.
    Att ni diskuterat medeltiden kan väl inte belasta mig.

  36. mohammad skriver:

    Mobbarna och mobben

    Illvilja, spydiga kommentarer och ifrågasättanden, jämt och ständigt.

    Och så den goda tonen när den mobbade ger igen i hopp om att mobbningen inte skall framstå så uppenbar för oss andra läsare.

    Så oskyldiga de framställer sig.

    CeDe, Graven och Molly – mobbargänget….

  37. mohammad skriver:

    Och så Krister – som nu ämnar ta över stafettpinnen – eller….?

  38. Adam skriver:

    Mohammad: Att mobba dig är helt ok, ingen fara, ingen bryr sig. Mobbar man CeDe och Graven går man emot pöblen. När stod någon upp för dig när du blev påhoppad? Aldrig. Kommentarsfältet är som en skolgård med sina gängbildningar…

    CeDe: Du förnekade en period under medeltiden. Tips: om man inte hört talas om något betyder inte det att det inte finns.

  39. CeDe skriver:

    Adam, hänvisa gärna till i vilken kommentar jag förnekade en period av medeltiden.

  40. Adam skriver:

    CeDe: Aldrig! Tror du jag frivilligt går igenom gamla inlägg här? Läser om allt skräp i jakt på ett dåligt inlägg från dig. Men du har alltså slutat förneka filosofin och vetenskapen hos araberna under medeltiden? Bra! You go girl!!!

  41. mohammad skriver:

    Adam

    Yo my man, du har alltid stått stark, och levererat i sak som en av bloggens mest läsvärda, fortsätt med det, att Helan & Halvan eller hybridkvinnan skulle kunna ändra på detta förhållande är ett önsketänkande från deras sida.

    Love ya….

    /m

  42. Krister skriver:

    Försök inte moham, din lille lintott, du vet att jag gillar dig – och Molly som alltid är balanserad och intressant.
    Och Från Graven och Adam som båda visar prov på omfattande bildning men ibland rullar runt på skolgården i utdragna brottningsmatcher. Inte särskilt intressanta då, men ett visst underhållningsvärde har det ju.

  43. Adam skriver:

    Krister: Måste jag mobba Mohammad (som alla andra gör) för att bli accepterad? Jag får väl mobba precis vem jag vill..? Eller..?

  44. Krister skriver:

    Det är nog lättare att bli accepterad om du inte mobbar

  45. mohammad skriver:

    Krister – din lille smilfink

    Att Greven skulle besitta en ”omfattande bildning” är jag inte helt säker på, att han själv tror detta råder det dock ingen tvekan om.

    Att Molly i ett balanserat tillstånd ”kan” vara nog så intressant kan medges, särskilt i de fall hon håller sig till ämnet.

    Adam är en av mina favoriter om jag skall rangordna, här osar det bildning…men det finns flera.

    Okey då, när Krister verkligen anstränger sig så…;))

  46. Adam skriver:

    Krister: Jag mobbar precis som alla andra. Vad är det för fel på det? Kommentarsfältet här på bloggen handlar ju om att mobbas. Det handlar inte om att diskutera om du tror det. Folk härinne är faktaresistenta.

  47. CeDe skriver:

    Här på bloggen fanns i stort sätt ingen mobbning tidigare, framförallt inte den vulgära och råa som signaturen Adam nu torgför.
    Tror man sig själv vara en 34-taggare då är det en underdrift att kalla det hybris.

  48. Krister skriver:

    Ja, mobba på då Adam. Jag blev lite orolig ett tag för du var så in i helsike ilsk. Inte riktigt likt en akademisk 32-taggare.
    Men det är ju några andra här som gärna söker fajt för fajtens skull så det är väl lätt att bli arg.
    Och kanske är det en del av charmen med den här bloggen som man hängt på nu ett tag. Kombinationen av LV’s spetsfundiga krönikor om samtiden och konsten och kommentarsfältets högt och lågt.

    Det är viktigt att det inte bara blir islamkritiska (som jag) och SD-anhängare (inte som jag) som hänger här utan att andra röster också vågar sig hit. Då blir det intressantare, mer dynamik, och ibland gyttjebrottning.
    Det skulle behövas några till mohammad här och jag saknar Pöbelns inlägg, även om jag inte höll med för det mesta. Däremot så saknar jag inte antisemitgänget.

  49. Adam skriver:

    CeDe: haha. Lögn i helvete varenda ord.

    Krister: Jag gillar också dynamik och jag gillade också pöbelns inlägg, och jag minns även hur smutsigt folk kommenterade hans inlägg. Men visst, jag är boven. Visst…

  50. CeDe skriver:

    Ja, Adam, du är den stora boven. Dra till någon annan blogg, ingen skulle sakna dig här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.