1973: Som ett fotbollslag med en man utburen

11 stycken var vi i den senaste laguttagningen. En internationell elva:

01IntelCenter-AQAP-HitList-Nationality-8Jan2015-w

Publiken ingrep på det mest vedervärdiga sätt och så var vi bara 10. I det här spelet är det särdeles hårda tag och huliganerna bemöttes med svart kort och blev evigt avvisade. Laget ser för närvarande ut så här:

01Amuslimsk-dodslista

Donnorna får inte vara med på bild. Det kan vi inte göra något åt, men jag hoppas att feministerna tar upp saken och även kräver en bredare kvinnlig representation (just nu 20%).

Laget skulle nog kunna samverka i intressanta diskussioner och projekt. Då bortsett från den något aparte medlemmen pastor Jones. I all blygsamhet, och utan de andras hörande, vill jag framkasta förslaget att medlemmarna måtte givas ett något större inflytande. T ex att själv få välja in en ny spelare.
Nåväl, de medverkande bör känna till vad som väntar dem. Så här skall det gå till enligt regelboken:

1) Identify your target. Collect information about him and methods of meeting him, including occasions with the least security measures.
2) Move as close to him as possible, at least one metre from the target. Try to carry out the operation together with a hand shake or a hug.
3) If you are able to target him with a gun for example, then do not depend on the bomb. Because the circumstances behind using this bomb is tight security.?

Det här inlägget postades i debatt, yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

118 svar på 1973: Som ett fotbollslag med en man utburen

  1. Heidegger skriver:

    Jag älskar Ayaan Hirsi Ali, en sylvass tänkare!!!

  2. Doktorn skriver:

    För en i den högre konstdebatten oinvigd doktor förefaller den ettusenniohundrasjuttiotredje bloggen en smula kryptisk. En elva blev tio, men det presenteras ett obegripligt tårtdiadram med sju bitar samt en misstänkt tillrättalagd uppmaning att döda nio islamkränkare (vore affischen av genuint ursprung skulle jag tänkt mig ett annat utseende) – men ovavsett tryckeriverkstad verkar Du ligga risigt till, min vän. Jag hoppas detta endast är propaganda och att Du har hedrat Din moder och Din fader på det att Du länge må leva i Ditt land!

  3. Från Graven skriver:

    Al Qaidas hemsida är väl värt ett besök.

    Bl.a. bemödar sig Al Qaida med att förankra alla sina ställningstagande, motiveringar och påbud med referenser till urkunderna.

    De tycks inte bekymrade över att det är ”en 1500 år gammal text” de rotar runt i.

    Kanske något för Reinfeldt att begrunda.

  4. Lars Vilks skriver:

    De nio utpekade har alltså blivit till åtta. Därtill kommer de två damerna som endast är nämnda med namn. Tårtbitarna är nationell procent. Al-qaidas lista har funnits länge och den uppdateras då och då.

  5. Heidegger skriver:

    Alla dessa fanatiskt religiösa människor, hur tänker dom? Det enda rimliga är att anta att deras hjärnor avviker, att de hallucinerar så starkt, att hallucinationerna skapat en mer fundamental bild av verkligheten än allt annat, ungefär som att människor inte är beredda att ge upp tanken på fri vilja just för att de upplever det så starkt (de ifrågasätter de kemiska reaktionernas obönhörlighet istället). Det vore onekligen intressant att diskutera med en sådan. Hursomhelst Lars du är en sann hjälte som kompromisslöst står upp för ditt projekt!

  6. Från Graven skriver:

    Ja för f*n – utan Lars Vilks hade vi fortfarande sovit vår politiskt korrekta törnrosasömn.

    Charlie Hebdo var ju endast en tragisk bekräftelse på att Vilks (och Molly Norris, m.fl.) har rätt.

  7. Från Graven skriver:

    Dags att titta lite på ”Väst” som förklaringsmodell till allt vad islamister företar sig – t.ex IS.

    Ottomanska riket – som expanderat från 1300-talet (långt innan USA ens upptäckts av Columbus) var under de facto styrning av ”de tre Pashorna” vid tiden för det Armeniska folkmordet 1915 och framåt.

    Enver Pasha, som var krigsminister, var explicit med att alla dhimmis (icke-muslimer) måste deporteras från landområdet.

    ”Deportationerna”, som hade föregåtts av diverse smärre massakrer på armenier redan på 1800-talet, utvecklade sig till rena massmord, med dödsmarscher ut i öknar, utför stup, massvåldtäkter, m.m.

    Det var lika explicit de Armeniska kristna var målet.

    Bl.a. förklarade Jevdet Bey, guvernör över det ottomanska administrativa distriktet Van Vilayet, att ”I shall kill every Christian man, woman, and” (pointing to his knee) ”every child, up to here”.

    Etnisk rensning, folkmord, och expansion av islamsk dominans var m.a.o. ett väl etablerat beteende långt innan de mellanösterkonflikter som idag skylls (delvis berättigat) på västerländska interventioner

    Problemet är hur man – med detta i åtanke – skall kunna göra trovärdigt att islamistisk expansion och terror idag är en produkt av ”väst”.

  8. Doktorn skriver:

    Hur blev de 9 utpekade 8 (så de med två damer kunde bli 10) och procent av vad?

  9. Heidegger skriver:

    @Doktorn. % är nationstillhörighet men de ska nog mest tolkas som uppskattningar

  10. Heidegger skriver:

    ..sen kan man ju undra vad det är för fel på ”die dummen schweden” egentligen: https://meritwager.wordpress.com/2015/02/01/det-ar-inte-svart-for-terrorister-och-andra-med-onda-avsikter-att-ta-sig-in-i-sverige/

  11. Heidegger skriver:

    ..konsensuskulturen har säkert varit bra i många lägen, men på väg mot ättestupan kan det ju bli rätt farligt med all kappvändare..

  12. mohammad skriver:

    Hm…vem är det härinne som själv rotar runt i ”en 1500 år gammal text”?

    Vår kära islamolog von Graven givetvis!

    Snacka om att skjuta sig i foten.

    hehe..

  13. Heidegger skriver:

    @mohammad. Är du religiöst övertygad?

  14. Heidegger skriver:

    @Från Graven. Pöbeln är inte ensam; kolla här vilken smörja som produceras under täckmanteln ”forskning”, man blir verkligen mörkrädd: http://ilansade.com/2015/02/01/oklokt-att-aldersdiskriminera-forskning/

  15. Molly skriver:

    Mohammad! På tal om 1500 år gammal text och din yttrandefrihet. Du borde nog vara lite försiktigare att visa din uppfattning av värdet i den gamla texten just för dem som lever för att hålla texten helig! Du kan själv bäras ut på någon bår av just personer som inte gillar yttrandefriheten.

  16. Molly skriver:

    Tack Lars för denna text. Det är precis detta som svenska folket måste få veta. Då framstår t.ex. figurer som Täppas som aninslösa dumskallar som är förvissade om att ”sånt händer inte här i lilla Sverige”.

  17. Lars Vilks skriver:

    Doktorn. För några veckor sedan angreps en redaktion i Paris. Efter detta var de 9 reducerade till 8. Listan med markeringen, som syns på bilden, publicerades via twitter. Man kunde förvänta sig att även damerna skulle vara med på bild men i linje med religiösa uppfattningar är det uteslutet. Procenten avser listans nationalitet. Av de utpekade är de flesta amerikaner. En medlem i listan motsvarar 8 %, vilket dock har gått upp till 10 % efter reduktionen.

  18. Doktorn skriver:

    Okidoki Lars.
    1973 är som att läsa en ’instruktionsföljesedel’.

  19. Ateisten skriver:

    Åsa Linderborg visar återigen vilken duktig demagog hon är: http://www.aftonbladet.se/kultur/article20245344.ab Med anledning av Putins frånvaro vid 70-årsfirandet försöker hon få Stalin att framstå som en hyvens grabb.

    Under kommunisttiden försökte en västerländsk forskare räkna ut hur många dödsfall som Stalin stod för; han jämförde antal invånare i olika delar av Sovjet under 20- och 50-talet. Med hänsyn till normala födelsetal och livslängder tror jag han med försiktig beräkning kom fram till rena skräcksiffror, kanske 10 – 20 miljoner. Efter Sovjets fall visade det sig att han tagit till i underkant.

  20. Heidegger skriver:

    @Minnesdagen Å andra sidan är det ju hedersamt att hon bekänner färg -mörkröd – men det visste vi ju redan..

  21. minnesdagen skriver:

    Åsa Linderborg har fel i mycket, jag gillar absolut inte hennes kommunistkramande av Stalin.
    Men det är bra att hon är orädd och säger sådant som dom flesta vill tysta ned. Nedanstående avsnitt från aftonbladet-länken ovan är intressant.

    ”Det är många sanningar om andra världskriget som trängts bort.
    Isaac Deutscher, judisk marxist och Stalins antagonist, skriver i boken Den ojudiske juden att mellan 2,5 och 3 miljoner ryska judar på ­Stalins order evakuerades från de ­delar av Sovjet som invaderats av Tyskland. Så räddades de undan gaskamrarna. Deutscher skrev sin bok på 1950-talet och beklagar att det ­redan då var bortglömt.”

    – Ja, delar av Sovjet inkluderar östra halvan av Polen före 1939. Över hälften av de polska judarna evakuerades till östra Ryssland, det är förklaringen till hur de försvann. De polska judarna fick medborgarskap i Sovjetunionen. Orwell skrev 2+2=5, var fick han det ifrån ?

  22. Rurik skriver:

    Innan vi övergår till nästa post finns det anledning att begrunda verkligheten som den gestaltar sig för Lars och ett antal människor som lyssnat på sitt samvete , trott på våra lagars okränkbarhet och agerat som en demokratiskt sinnad människa förväntas göra i en demokrati. Det är inte mer än tio år sedan de allra flesta av oss instämmde i att detta var ett riktigt sätt att agera , åtminstone i princip.

    Idag är hoten inte längre något man skrattar åt.
    Verkligheten är just så brutal som Lars antyder i sin beskrivning av den reducerade laguppställningen.
    Hoppas vi alla kan ge honom det stöd
    och den uppbackning han och hans lagkamrater behöver.
    För vår egen skull . .

  23. Från Graven skriver:

    OK det här är obehagligt.

    Jag rekommenderar er att INTE titta på videon där IS sätter den jordanske piloten i en bur; iklädd kläder indränkta i bensin; och sedan tänder på – ni kommer bara att må mycket dåligt.

    MEN…. om IS gör det så kan man nästan vara helt säker på att det står någonting i koranen om tillvägagångssättet.

    Och mycket riktigt:

    Koranen 22:19-22

    These twain (the believers and the disbelievers) are two opponents who contend concerning their Lord. But as for those who disbelieve, garments of fire will be cut out for them; boiling fluid will be poured down on their heads. Whereby that which is in their bellies, and their skins too, will be melted; And for them are hooked rods of iron. Whenever, in their anguish, they would go forth from thence they are driven back therein and (it is said unto them): Taste the doom of burning.

  24. Från Graven skriver:

    kommentarer mohammad?

    kommentarer Pöbeln?

  25. CeDe skriver:

    Islam är ändå till viss del moderniserad. Bensin är ju en nymodighet. Så visst går det framåt.

  26. Pöbeln skriver:

    @G
    Jag tror att du har svårt att förstå att det finns människor som kan utsätta andra för barbari, men för många, inte minst bland mina judiska vänner, är barbariet högst reellt och möjligt… Om du studerar historien så kommer du märka att barbariet ofta kläder sig i ideologisk skrud.

  27. Heidegger skriver:

    @Pöbeln du är inte fri från ideologi..

  28. Pöbeln skriver:

    Som Werner Herzog säger, det är barbariet vi måste bekämpa, inte de vackra kullarna i Bayern.

  29. Pöbeln skriver:

    @Heidegger
    Nej, men fri från barbari!

  30. Från Graven skriver:

    Pöbeln

    Och om barbariet står att finna i islamsk doktrin?

    Hur bör vi förhålla oss till den doktrinen då?

  31. Heidegger skriver:

    @Pöbeln. Nja men det kan gå fort när gohetsapostlarna får fria händer, som när Kampuchea utropade år 0!

  32. CeDe skriver:

    För de bloggläsare som ännu inte har förstått.

    http://www.avpixlat.info/2015/02/03/jordansk-pilot-brand-levande-av-is/

  33. Från Graven skriver:

    Detta är mycket intressant!

    Lägg märke till hur mohammad och Pöbeln ALDRIG kritiserar koranen!!!

    mohammad undviker ämnet helt.

    Pöbeln kritiserar fenomen i allmänna termer – t.ex. ”barbariet” nämnt ovan – men så fort det specifikt handlar om koranen tystnar han tvärt!!

    Mycket intressant

  34. Från Graven skriver:

    Pöbeln

    Seriös fråga

    Ditt personliga ”kognitiva ramverk” – är det influerat av några yttre faktorer som påbjuder dig att ej kritisera Allahs ord?

    Möjligtvis?

    För ”ja” – blinka en gång
    För ”nej” – blinka två gånger

    (ingen behöver få veta)

  35. Pöbeln skriver:

    @G

    😉 😉

    Nu får jag fråga dig, igen…
    Kan du hitta något i Rumis texter som antyder något annat än ett kärleksfullt förhållningssätt till sig själv, din partner eller världen…?

    Kör blinkningssvar du oxå!

  36. Pöbeln skriver:

    @heidegger
    Det blir ju väldigt dystert om man tror att allt gott egentligen vill folkmord. Jag menar, kommer vi att få se rubriker om att Amnesty har torterat fångar??? Nej, så dyster är jag inte, och jag vill verkligen inte utsätta någon för barbari, det vill jag att du ska veta!

  37. Heidegger skriver:

    @Pöbeln. Marxism har väl alltid slutat i barbari när det implementerats?

  38. Heidegger skriver:

    @Pöbeln. Jag har inget emot Amnesty, förutom undfallenheten kring fängslandet av Dan Park..

  39. Pöbeln skriver:

    @Heidegger

    …du menar kommunism? Marx är för övrigt en av kapitalismens viktigaste kritiker (kritiker i bemärkelsen att utvidga förståelse). Det är därför han studeras så flitigt på tex handelshögskolan. För att man kan och studerar Marx betyder inte att man önskar kommunism.

    Men allt detta visste du nog redan…

  40. Heidegger skriver:

    @Pöbeln Nej jag avsåg marxism, eller i sin modernare tappning kulturmarxism (A.K.A feminism intersektionellt perspektiv mm.) Idén att man kan titta bakom kulisserna och se ”de verkliga mekanismerna” och ”maktförhållandena”. Tanken att man ska åtgärda ”orättvisorna” kommer sedan som ett brev på posten.. ..slutar som bekant i förtyck och barbari!

  41. Från Graven skriver:

    Det är bara att konstatera

    Pöbelns kognitiva ramverk består av suror och ayats.

    Heidegger; jag är inte övertygad om att Pöbeln är främst marxist; jag tror att han visserligen är marxist, men även använder marxism delvis för att kunna flyga under den religionskritiska radarn. Jag tror att han främst bekänner sig till islam. Först därefter är han marxist.

    Som strategi bör det fungera – de svenska marxisterna gillar ju islamismen också.

  42. Tallskog skriver:

    Pöbelns kognitiva ramverk drog slutsatsen att blogginnehavaren knappt har några besökare och att han författade nästan alla kommentarer själv 🙂
    Jag tycker att det är ett osedvanligt skojigt sätt att betrakta tillvaron 🙂

  43. Från Graven skriver:

    IS har använt Twitter för att få förslag på avrättningsmetod.

    Bl.a. har pålning, den sedvanliga halshuggningen, men även att brännas levande föreslagits.

    http://www.liveleak.com/view?i=7f0_1419867986

  44. Rurik skriver:

    Lutar fortfarande mot leninism . Då han är utrustad med ett kognitivt ramverk med förmåga till pluralistisk värdegrund är det möjligt att vara neomarxist ,islamist , antifascist ,antisemit , relativist och humanist allt utefter vad som gagnar ”saken” bäst.
    Det centrala i leninismen är tanken på den lilla elitens plikt att agera på vägnarna av en underklass som ännu inte förstår sitt eget bästa.
    De neomarxistiska metoderna är ägnade till att försöka skapa den socialistiska människan.
    I brist på en revolutionär situation är det en lämplig uppgift.
    Samt att befrämja uppkomsten av ett nytt proletariat.
    Här kan goda kontakter med islamisterna vara av värde.

  45. Pöbeln skriver:

    @Heidegger
    Vi åtgärdar väl orättvisor hela tiden, eller?

  46. Från Graven skriver:

    Rurik

    Återigen – hatten av!

    Att läsa dina analyser är förlösande intressant!

  47. Från Graven skriver:

    Pöbeln

    Du åtgärdar då inga orättvisor!

    Du har all möjlighet i världen att förklara islamsk doktrin som fundamentalt orättvis mot kvinnor.

    Istället försöker du tysta (!) de som vill se en ändring i hur kvinnor behandlas i många islamska samhällen!

  48. CeDe skriver:

    Islam går nog inte att göra så mycket åt utifrån. Sätt alla muslimska flickor i skola, se till att de får gedigna utbildningar och egen försörjning så kommer nog revolutionen av sig själv.

  49. Från Graven skriver:

    CeDe

    Exakt!

    Och det är ju naturligtvis just därför som Talibanerna skjuter flickebarn i huvudet när de försöker gå till skolan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.