1973: Som ett fotbollslag med en man utburen

11 stycken var vi i den senaste laguttagningen. En internationell elva:

01IntelCenter-AQAP-HitList-Nationality-8Jan2015-w

Publiken ingrep på det mest vedervärdiga sätt och så var vi bara 10. I det här spelet är det särdeles hårda tag och huliganerna bemöttes med svart kort och blev evigt avvisade. Laget ser för närvarande ut så här:

01Amuslimsk-dodslista

Donnorna får inte vara med på bild. Det kan vi inte göra något åt, men jag hoppas att feministerna tar upp saken och även kräver en bredare kvinnlig representation (just nu 20%).

Laget skulle nog kunna samverka i intressanta diskussioner och projekt. Då bortsett från den något aparte medlemmen pastor Jones. I all blygsamhet, och utan de andras hörande, vill jag framkasta förslaget att medlemmarna måtte givas ett något större inflytande. T ex att själv få välja in en ny spelare.
Nåväl, de medverkande bör känna till vad som väntar dem. Så här skall det gå till enligt regelboken:

1) Identify your target. Collect information about him and methods of meeting him, including occasions with the least security measures.
2) Move as close to him as possible, at least one metre from the target. Try to carry out the operation together with a hand shake or a hug.
3) If you are able to target him with a gun for example, then do not depend on the bomb. Because the circumstances behind using this bomb is tight security.?

Det här inlägget postades i debatt, yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

118 svar på 1973: Som ett fotbollslag med en man utburen

 1. Pöbeln skriver:

  Vad är ME. Förlåt min okunskap…

 2. Heidegger skriver:

  @Pöbeln Jag känner inte din bakgrund, men jag misstänker att du är ateist (agnostiker på sin höjd). Om det stämmer (?) tycker jag det är konstigt att du sätter andra ramar för andra än dig själv. Jag tror inte att du på fullt allvar tycker att moseböckerna utgör en lika bra förklaringsmodell som evolutionsteorin..

 3. Heidegger skriver:

  Sen kan det naturligtvis finnas religiösa personer i MELLANÖSTERN som tror på evolutionsläran..

 4. Pöbeln skriver:

  Hmm…ja evolutionsläran ligger risigt till i starkt judeo-kristna troende områden. I Turkiet vill Erdogan införa kreationism i läroplanen. Och USA har den hösta andelen kreationister i den industrialiserade världen, närmare 50%. Mycket oroväckande….

 5. Heidegger skriver:

  Ja precis vedervärdigt var det än sker.. Men du kan väl besvara min fråga?

 6. Från Graven skriver:

  Pöbeln

  Rumi och Sufi är lika mycket Islam som någosin Shia eller Sunni, det finns alltså inte ett Islam, utan många.

  Kvalitativt, möjligtvis, och detta i begränsad omfattning; men definitivt inte kvantitativt!

  Hur en mycket liten minoritet tolkar islam sätter naturligtvis inte samma prägel som de dominanta denominationerna.

  Det är därför det är viktigt att titta på hur olika attityder fördelar sig.

 7. Från Graven skriver:

  Du har väl hört talas om Lärkpastej?

  Mycket dyrt; trots att man drygar ut lärkpastejen med 50% oxkött.

  En lärka och en oxe.

 8. Pöbeln skriver:

  @Heidegger
  Ja, ateist. Med en släng åt mysticism eller vad man ska kalla det 🙂

 9. Lars Vilks skriver:

  Så kan relativisera, men vilka är de dominerande inriktningarna? Och vad har de gemensamt?

 10. Pöbeln skriver:

  @Graven
  LOL.

  Visst kan man se saker ur ett majoritet-minoriet perspektiv. Men jag tror det blir mer fruktbart att bejaka multituden (i en Deleuzeiansk mening), och tänka sammanhang som sammansättningar av många tankar, funderingar, övertygelser och, ja, fundamentalism också. Vid sidn av Sufi har vi ju också den snabbaste växande Islamska sekten Ahmadiyya. Vi kanske kan bryta oss ur kategorierna…

  Jag tyckte förövrigt artikeln (Stefan Arvidsson) du länkade tidigare var bra på många sätt. Iaf för att utveckla språket. Islamsk konservativ höger beskriver väl IS ganska bra som politiskt projekt?

 11. Heidegger skriver:

  @Pöbeln. men Pöbeln om du är ateist, finns inte då anledning att kritisera dem som inte tror som du? Antingen är väl Koranen/Bibeln/Talmud sann eller så är den inte det. Om nu folk (enligt din egen förståelse av världen) har fått saker om bakfoten (t.ex. Att jorden skapades på sju far eller att Mohammad flög på en häst) varför inte försöka övertyga dem om det du själv tror? Förlåt mig men jag tycker det osar hyckleri.. Om folk går och gör irrationella saker (omskärelse t.ex) för att de har felaktiga föredtällningar, varför ska man inte försöka få dem att förstå det?

 12. Från Graven skriver:

  Pöbeln

  Det fanns Anti-Nazisterna även i Nazityskland.

  Men de spelade ju ingen som helst roll när Nazisterna drog igång både världskrig och Holocaust.

 13. Pöbeln skriver:

  Deleuze är min hjälp i detta. Se världen eller politiken som topografier där en mängd motsättningar kan samsas i ett och samma samtal. Det finns ju alltid både en subjektiv och en objektiv sanning. Men visst gillar jar Richard D när han förklarar evolution för en ”young earthare”.

  Jag hoppas att de destruktiva krafterna inte ska blomma ut till ett Naziliknande hegemonisk rörelse. Jag ser inga tecken på det i ME. Däremot stora lokala problem. Men vem vet. Mina vänner på försvarshögskolan är mer besatta av Ryssland för närvarande, ett helkristet land.

 14. Heidegger skriver:

  @Pöbeln. Deleuze skull nog säga att evolutionsläran bara var ett uttryck för ”the fascism in us all”, frågan är om du är beredd att ta det steget?

 15. Rurik skriver:

  Ang. Antinazister i Nazityskland.

  Vill inte blanda mig i den pågående dialogen men önskar att fästa uppmärksamheten på tillfälligheternas betydelse.
  Elsers attentat kunde mycket väl ha lyckats – i såna fall hade vi näppe fått något världskrig. Elser var uttalad antinazist.
  Och om Chamberlain varit mindre imötekommande hade Hitler angripit Tjeckoslovakien 1938. Det hade utlöst en planlagd militärkupp av antinazisterna inom generalstaben som planla att arrestera Hitler och hela partiledningen . . Tilläggas bör att de antinazistiska grupperingarna försvagades i takt med Hitlers politiska och militära framgångar.

 16. Gurun Gudrun skriver:

  Pöbeln, tolkningen av Rumi är min egen, utifrån en engelsk version.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.