2517: En dag i åsiktskorridoren

För närvarande kan konsten inte bjuda på något som kommer i närheten av det paternosterverk som estetiseringen av värdegrunderna presterar.
I samma takt som värdegrundsamöban breder ut sig stramas yttrandefriheten åt. För att få filmstöd skall man nu genomgå en utbildningsdag med jämställdhet och normkritik, skriver Hynek Pallas. ”Normkritik” har blivit en förrädisk värdegrundsterm. Det kan verka som om det handlar om att utmana normer (vilket är en utgångspunkt för konsten). Man blir dock snart varse att det är en alldeles särskild grupp av normer det handlar om.

Så var det dagens nedslag. Ann Heberlein hade startat en insamling till en bok om kultur och våldtäkt. Kickstarter har emellertid stoppat den. Motiveringen som så här långt har kommit fram är följande:
”Kickstarter har inte publicerat någon offentlig förklaring men på Twitter återfinns ändå en motivering som en person som sponsrat säger sig ha fått från plattformen:
’Olämpligt innehåll, som inkluderar, men inte begränsar sig till explicit eller pornografiskt material. Hatiskt eller kränkande innehåll som misslyckas med att uppfylla Kickstarters inkluderande anda genom att bidra till diskriminering, trångsynthet eller intolerans mot marginaliserade grupper.’”

Logiken är enkel. Ingen tvekan om vad man kan förvänta sig av en sådan undersökning. Resultatet kan missförstås av mindre vetande medborgare som generaliserar. Vi är ännu inte mogna för så avancerade efterforskningar. Men Heberlein, trots att hon är starkt kontroversiell och förföljd av mången hatare, får sin sak uppmärksammad i t ex DN (den artikeln är låst).

Heberlein skall naturligtvis inte stoppas på det här nesliga sättet. Man kan tycka vad man vill om hennes svängiga stil (rondellhunden blev t ex för mycket för damen) men hon behövs för att få debatthjulen att gnissla.

En höjdare är den offentligt onanerande tv-chefen. Han fick lämna sin post men försvaras av flera kändisar. Det här exemplet är en utmaning för värdegrundskonstruktörerna. Om detta beteende skall ingå i en politiskt korrekt värdegrund hur skall det formuleras? Det som sker på fritiden och inte är olagligt och inte heller handlar om felaktiga åsikter skall ej föranleda arbetsgivarens anmärkning?

Kanske är HM-strumpan ändå en av de allra bästa. Mönstret på strumpan, förutsatt att man läser det upp och ner, påminner om det arabiska ordet för Allah. Kränkningen blev givetvis explosiv och HM lovar att se över sin värdegrund.

Dick Harrison har ägnat några spalter åt att förklara att det inte var bättre förr. Våldet under medeltiden var t ex mera utbrett än i vår tid. Ingen har påstått något annat och Harrison har kommit igen med nya påståenden om att dödligt våld ligger på samma nivå idag som på 50-talet (SvD). Tino Sanandaji kommenterar detta på FB:
”Under 1950-talet låg dödligt våld på 51 per år, eller 0.7 per hundra tusen invånare. Förra året var det preliminärt 110, eller 1.1 per hundra tusen.
Låt mig upprepa för de långsamma eleverna och professorerna. Sverige hade liksom nästa hela västvärlden en ökning av dödligt våld efterkrigstiden, en topp i slutet av 80- eller början av 90-talet följd av en kraftig nedgång. I Europa, Japan och USA har homicide rate ungefär halverats sen 1990.
I Sverige föll spontanvåld, alkoholmord och familjemord medan gängmord ökade. Det anmärkningsvärda är trendbrottet de senaste åren som ätit upp delar av nedgången, så att det Sverige är nästan tillbaks på samma nivå som 1990, avsevärt högre än 1950-talet.”

Slutligen har vi den alltmer invecklade könsidentiteten. Här haglar kränkningsmöjligheterna och i det här fallet fick man ta till censur för att de marginella skulle tillfredsställas. (Minerva)

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

153 svar på 2517: En dag i åsiktskorridoren

 1. Ulf skriver:

  Näringslivet efterfrågar både experter men även outbildad arbetskraft som kan sysselsättas som städare, byggnadsarbetare och i tjänstesektorn. Det är därför vi har massinvandring.
  Vad jag förstår så undviker Tino att närmare diskutera näringslivets roll i den svenska invandringspolitiken. Kanske är det lättare att bara skylla på politikerna och massmedia.

  Till sist så finns det ingen majoritet bland svenska politiker som önskar en gränslös asyl för flyktingar.

 2. Lars Vilks skriver:

  Det skulle vara intressant att se var du har uppgifterna om näringslivets behov av outbildad arbetskraft.

 3. sl skriver:

  Du förstår inte så mycket Ulf, det är det vi förstår.

  Tinos hypotes är mycket enkel och lättfattlig, men du förstår den ändå inte. Importen är bidragsfinansierad, på vår bekostnad. Om de invandrade inte får jobb blir de en nettobelastning på offentliga sektorn. De invandrade får inte jobb annat än i undantagsfall. Normen är att de inte får jobb förrän efter 8-10 år, eller så får de offentligt finansierade hittepåjobb. De immigrerande som inte efterfrågas ska bidragsfinansieras, vi ska betala dem för att de tar upp plats i svenska bostäder.

  När du hänvisar till ditt hittepå, hänvisar du till att immigranterna är anställda och betalar skatt. Vore det sant, gällde inte Tinos beräkningar, men han har gjort sina beräkningar just därför att de inte är anställda och inte betalar skatt. Han pratar om offentliga utgifter och intäkter. Verkligheten motsvarar Tinos beräkningar, och ditt hittepå är inte verklighet.

  Bland svenska politiker finns bara en enda önskan; att bli återvald och njuta maktens berusning. Politiker är tvivelaktiga personer i skyddad verkstad med hög lön, och verksamheten har mycket gemensamt med korruption. Svenska politiker är inte hedersknyfflar och änglar. De har ingen annan åsikt än att allt är andras fel, och att de själva är värda mycket hög lön. Vad svenska politiker uttrycker om flyktingar har ringa värde, det enda som betyder något är vad de gör. När de gör något, betalar vi.

  Vilket är näringslivets roll i samhället? Näringslivet består till 99% av mycket små företag, mängder av oanställbara individer är hänvisade till att ”starta eget”. De stora företagen från förra sekelskiftet som driver tillväxten anställer inte särskilt många, produktionen är automatiserad, de som jobbar i exportindustrin är civilingenjörer. Atlas Copco, AGA, Sandvik mfl är stora intjänare, men små anställare. De här företagen behöver inte alls 150.000 personer som talar fel språk, inte använder det latinska alfabetet och har eventuellt gått sex år i tveksam skola. Däremot ska man nog inte underskatta drivkraften som fört dem hit, den kan enrolleras till allt möjligt.

 4. Jor-El skriver:

  Ulf håller på att uppfinna en ekonomisk Perpetuum Mobile – alla flyttar någonannanstans, och voilá så ökar välståndet dit flytten går.

 5. Från Graven skriver:

  Özz Nujens familjeföretag har iallafall uppskattat den outbildade och billiga arbetskraften

 6. Jor-El skriver:

  Visst är det fascinerande hur familjen Nûjen har gått all-in på det migrationsindustriella komplexets all-you-can-eat-buffé.
  Lätt parodiskt att den blivande lastbilsterroristen var den som skulle göra det hela publikt för den stora allmänheten. Och att han gjorde det i IS namn, kurdernas stora fiende.

  Mohamed Omar sammanfattar just Özz’ gärning fyndigt på temat – Svensk nationalism, jättedåligt. Kurdisk nationalism, jättebra:

  https://detgodasamhallet.com/2018/02/02/jalla-jalla-kurdistan-tillhor-alla/

 7. Ulf skriver:

  Jag måste erkänna att jag blir lite förvånad över dina inlägg i den här tråden Lars. Du verkar helt utan problem svälja Tino Sanandajis påståenden om den svenska medeltiden trots att de avfärdats av expertisen och inte heller stöds av några relevanta källor. Bara för att något är tryckt så behöver det inte vara sant Lars.

  Nu efterfrågar du källor till mina påståenden om organisationen Svenskt Näringslivs syn på invandringen. Egentligen behövs ju inte några mera källor eftersom vi redan konstaterar att Maud Olofsson sitter styrelsen för organisationen. Uppenbarligen tycker Svenskt Näringsliv att Maud är en person som passar in i organisationens värdegrund på ett alldeles utmärkt sätt. Det säger ju egentligen allt om hur organisationen ser på den förda invandringspolitiken under de borgerliga styret.

  År 2013 publicerade Svenskt Näringsliv den här annonsen som noggrant beskriver beskriver hur invandringen gynnar Sverige.
  https://www.svensktnaringsliv.se/migration_catalog/annons-vad-vet-du-om-invandringen-och-invandringspolitiken_575039.html/BINARY/Annons:%20Vad%20vet%20du%20om%20invandringen%20och%20invandringspolitiken-

  Här är en artikel publicerad för ett år sedan: http://blogg.svensktnaringsliv.se/fokus-pa-jobben/invandring-ar-avgorande-for-sveriges-kompetensforsorjning/

  Här är en mer än tio år gammal artikel med ungefär samma innehåll som de övriga:https://www.svensktnaringsliv.se/fragor/integration/myt-att-invandrare-bara-far-okvalificerade-jobb_540960.html

 8. Ulf skriver:

  Jag undrar om du besökt en stort företag med många anställda de senaste åren ”sl”. I dag på den arbetsplats som jag arbetar på så är det många av mina arbetskamrater som varken talar, läser eller skriver på svenska.
  För att arbeta som städare, handplockad expert eller i storkök så behövs inga kunskaper i svenska eller som och detsamma gäller överallt i dagens Sverige. Det är väl ungefär det som Maud har fattat när hon säger att invandrarna kan lära sig svenska på jobbet. Maudan är inte så dum som du tror ”sl”. 🙂

 9. Lars Vilks skriver:

  Jag kan inte säga att jag är förvånad över din inbitna envishet att inte läsa innantill. Jag uppgav i mitt inlägg att Tino har angivit sina källor i sin bok. Jag kan inte se att det är något fel på den hänvisningarna.
  De länkar du ger säger ingenting om något behov av outbildad arbetskraft.

 10. Ulf skriver:

  Till skillnad från Dick Harrison så är du Lars inte professor i historia. Det är därför som du köper Tinos påståenden.

 11. Ulf skriver:

  I artikeln med titeln ”Invandring är avgörande för Sveriges kompetensförsörjning” konstaterar författaren att citat: ”51 procent av alla städare” är utlandsfödda. Där har du Lars ett tydligt exempel på hur viktig outbildade invandrare är för den svenska ekonomin.
  Åtminstone om vi får tro Svenskt Näringsliv.

 12. CeDe skriver:

  Jag vet inte Ulf, om du har varit inlagd på något sjukhus under de senaste åren. Jag har varit det och många med mig konstaterar att städningen på våra sjukhus i nutid är en katastrof och en fara för både patienter och vårdare.

 13. Lars Vilks skriver:

  Återigen. Tino hänvisar till historiker, det är deras påståenden som Tino använder.

 14. Lars Vilks skriver:

  Det är bara det att det inte räcker långt. Du får allt visa siffror på vad du mumlar om.

 15. Ulf skriver:

  För det första så har Dick Harrison har helt enkelt konstaterat Tino har hittat på det där själv, något stöd från andra historiker har Tino inte presenterat. Anser du Lars att du är kunnigare än Dick Harrison när det gäller svensk medeltidshistoria?

  Det framgår ju av de artiklar jag presenterat att organisationen Svenskt Näringsliv tycker att i princip invandring är lönsam och oumbärlig för det svenska näringslivet. Case closed!

 16. Från Graven skriver:

  https://www.svensktnaringsliv.se/fragor/enkla-jobb/nio-ar-for-att-fa-ett-jobb_666070.html

  Publicerad 13 januari 2017
  Det tar alldeles för lång tid för en flykting att få ett jobb. Tyvärr går utvecklingen åt fel håll. Tröskeln till arbetsmarknaden blir allt högre, skriver ekonom Jonas Frycklund.

  Statistiska Centralbyrån har uppdaterat den registerbaserade arbetsmarknadsstatistiken. Där framgår att flyktingars väg till arbetsmarknaden har blivit ännu längre.

  Hittills har gällt att det tagit 8 år för hälften av en årskull flyktingar att komma i jobb. Den senaste statistiken från SCB visar att denna siffra nu har ökat till 9 år. Verkligheten går alltså i motsatt riktning mot vad som är önskvärt.

  För 2014 hade de som varit här i åtta år en förvärvsgrad på 54 procent, 2015 hade motsvarande siffra sjunkit till 49 procent. Den registerbaserade statistiken kommer med ett års eftersläpning och vi vet därför inte hur det såg ut 2016. Utifrån annan arbetsmarknadsstatistik kan man befara att det kommer att fortsätta att se dåligt ut, tudelningen på arbetsmarknaden tilltar.

 17. Jor-El skriver:

  Så Ulf, hur många av dina arbetskamrater som varken talar, läser eller skriver på svenska, är där med avtalsenliga löner utan subventioner från samhället, dvs. skattebetalarna?
  Annars är vi ju tillbaka till denna meningslösa bidragskarusellen jag länkat till tidigare, som bara är konstgjord andning:

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/180-000-ater-arbetslosa-efter-nystartsjobb

  Har svårt att föreställa mig någon arbetsgivare som ser avsaknad av språkkunskaper som en god grund för anställning, om inte någon annan står för fiolerna vill säga.

 18. Ulf skriver:

  Självklart så är de anställda på samma villkor som sina mer svenskspråkiga kollegor i städ och köksbranschen.
  Jag har arbetat med finländare som arbetat i Sverige sedan sextiotalet och som fortfarande (det var tio år sedan) inte kunde läsa ganska enkla instruktioner än mindre tidningar på svenska.

 19. Jor-El skriver:

  Det där var ett politikersvar som inrymmer möjligheten att samtliga på städ- och köksavdelningarna på ditt jobb snurrar runt på arbetsmarknadspolitiska åtgärder, svenskspråkiga eller inte.

 20. sl skriver:

  Vi blir inte förvånade när Ulf blandar bort korten.

  Tolkningar av den medeltida invandringen som referenspunkt för massinvandring från mellanöstern är meningslösa. Det är ingen som bryr sig om Dick Harrissons åsikter, hur de än presenteras, när man egentligen diskuterar invasion av bidragstagare detta decennium som inte efterfrågas och därför inte får jobb. Påståenden om efterfrågan parallellt med utebliven efterfrågan blamerar påståendet om efterfrågan. Jämförelsen med import av finnar under rekordåren är också irrelevant. De togs in till befintliga arbetstillfällen, de anmälde sig inte för 8 års bidrag med barntillägg i bostad som kommunen beordras leverera, och de hänvisade inte till främmande profet.

  Svenskt Näringsliv vill ha ökat utbud av arbetskraft, vilket är samma sak som prispress på arbetskraft. De dumma svennarna får betala repet de hängs med. Maud är inte dum, hon är egennyttig. Hon får bra betalt av oss, men ännu bättre av näringslivet.

 21. Ulf skriver:

  Du får väl tro vad du vill ”Jor-El”. Dina kunskaper om hur den svenska arbetsmarknaden ser ut i dag verkar dock vara obefintliga. Kanske är det därför som du inte förstår varför Svenskt Näringsliv är en organisation som stödjer en generös invandringspolitik.

 22. Mikael Donner skriver:

  Entartete kunst, Nazisternas agerande är in i minsta detalj som dagens feministers och socialisters agerande i fallet ”Hylas och nymferna”. Har de inte lärt sig något av Historien?. Nej, därtill är de för imbecilla och obildade. ”Av Historien lär vi oss att av Historien har vi ingenting lärt”

 23. Ulf skriver:

  På sin Facebooksida den 25 december gör Tino Sanandaji ett inlägg där ha kallar Svenskt Näringsliv för en ”invandringskult”.
  Tino verkar också anse Svenskt Näringsliv som en organisation som propagerar för massinvandring.

 24. Från Graven skriver:

  Jag tittade på ”Trumbo” häromkvällen och tänkte ”Jösses, det här är ju Sverige idag”.

  Offentliga drev mot enskilda, arbetsgivare, förlag, återförsäljare, för att de som vågar ha en annan åsikt i migrationsdebatten skall stå utan försörjning (ta måltavlorna Janouch och Birro som exempel).

 25. Från Graven skriver:

  Publicerad idag 16:52: https://www.expressen.se/ledare/reinfeldt-borde-tala-om-sitt-eget-ansvar/

  Klippt ur den osignerade ledaren: ” Samtidigt banade regeringen Reinfeldt väg för en ohållbar migrationspolitik och öppnade välfärden på vid gavel för kriminella.

 26. Från Graven skriver:

  Publicerad idag 16:30: https://www.di.se/ledare/staden-som-lagen-har-overgivit/

  Klippt ur ledaren:

  Gängrivaliteten förstärks ibland av Mellanöstern-konflikter, den allvarligaste i Ronneby är mellan afghaner och araber, och ibland av släkt- och familjekonstellationer.

  Centrumhandel har det svårt överallt i Sverige. Butikerna pressas av köpcentrum längre ut mot stora vägen och av e-handeln. Men den allmänna uppfattningen i Ronneby är att kriminaliteten har ett högt pris för handlare och krogägare. Det är dyrt med stölder och skadegörelse, men framför allt drar sig kunder för att gå dit, särskilt äldre och de som bor en bit utanför staden.

  Ronnebys ”volymproblem” hade varit mindre med en mer realistisk migrationspolitik, men huvudproblemet är ändå känslan att polisen inte är där. Stadens tradition av öppenhet, omvandling och rörlighet är frisk men hamnar i kris när den inre säkerheten är försvagad.

  Kommunen diskuterar nu att göra centrum till ett ”Paragraf-3-område” som gör att kommunens inhyrda vakter får halvt polisiära befogenheter.

 27. Mikael Donner skriver:

  Esprit d’escalier: om man vill ha en diskussion om konst med utgångspunkt från en målning så bör väl den målningen var allmänt känd. Om den inte är det bör väl den hänga där på museet för allmänt beskådande. Med utgångspunkt från mig själv så tror jag att denna målning är ganska anonym. Jag själv, gedigen akademisk utbildning, min kunskap om konst stammar till 90% från det där underbara skolämnet ”Konst och musikhistoria” med Katarina Duners lärobok ”Kontrapunkt” samt ett antal museebesök genom åren. Bla Emil Noldes konstnärshem i Nordtyskland/Syddanmark. Apropo Entartete. Så denna diskussion förs inom en liten elit och kommer aldrig att nå ut till folket. Men diskussionen är viktig och allmängiltig ty den visar hur man behandlar yttrandefrihet inom det bildade ledande skiktet som alltid vet bäst. Ursäkta, men Fy Fan! I det har fallet är målsägande död sedan 90 år, målningen kom till för 150 år sedan. Vi kan ju då inte fråga konstnären om hans avsikter med målningen. Det är bara vi efterlevande som gör vår tolkning av konstnärens avsikter. Kunde man inte funnit en nu levande konstnär som kunde representera sitt verk och delta i en diskussion? Det måste finnas ”boatloads” av dessa nu levande kontroversiella konstnärer som ställer upp på en sådan diskussion.

 28. Jor-El skriver:

  Man får helt enkelt försöka skratta åt eländet…

  https://twitter.com/daccraft/status/959438999608877063

 29. Lars Vilks skriver:

  För femtielfte gången. Tino har angett sina källor i sin bok. Vill du harva vidare får du ge dig på dem.

 30. sl skriver:

  Företagsdoktorn Ulf af Troll. Detour ahead.

 31. Ulf skriver:

  Allvarligt Lars. Du är inte historiker som Dick Harrison och kan inte bedöma sanningshalten i Tinos påståenden om den tyska invandringen, det kan däremot Dick.
  Varför skall det vara så svårt för dig att erkänna att Tino försöker diskutera något han inte är insatt i?

 32. Från Graven skriver:

  Man får ju ha förståelse för att Ulf inte gärna vill få in på specifika källor. Det har ju gått åt helvete för honom varje gång han har försökt. Jag garvar fortfarande gott åt när vi lyckades klämma ur Riksbanks-rapporten ur Ulf och det sedan i den visade sig stå precis tvärtom emot vad Ulf påstått!

  🙂 🙂 🙂 !!!

 33. Jor-El skriver:

  Kneel before Svenskt Näringsliv, Dick Harrison & Maud Olofsson. Resistance is futile!

 34. sl skriver:

  Envist prickskytte på fel måltavla ger inga poäng.

 35. Ulf skriver:

  Vid läsning av Tinos Sanandajis Facebook så går det inte att skaka av sig känslan av att Tino är en rättshaverist.
  Tinos lögner om vad Dick Harrison skrev i sina två krönikor om Sveriges historia, diverse utbrott mot borgerliga mainstream politiker som Maud Olofsson, Fredrik Reinfeldt, organisationen Svenskt Näringsliv och absurda jämförelse mellan Colombiansk och Svensk politik ger inget seriöst intryck på den som läser inläggen utan skygglappar.

  Jag undrar hur länge Handelshögskolan håller ut innan de kommer överens med Tino om att gå skilda vägar. Att förknippas med rättshaverister kan i längden inte vara något som gynnar en svensk högskola.

 36. Lars Vilks skriver:

  ”Rättshaverist”? Har Tino varit i domstolsprocesser? Eller förväxlar du honom med mig?

 37. CeDe skriver:

  Ska man gå efter Wikipedia så är ju en rättshaverist en person som påstridigt hävdar sin rätt, och där kan man väl enkelt placera signaturen Ulf, om någon.

 38. Från Graven skriver:

  Tino Sanandaji har vunnit gehör för sin objektiva analys och etablissemanget kommer inte åt honom, bl.a. eftersom att vi crowdfundar honom. Han ligger till stor del bakom vindkantringen inom rådande diskurs. Det är naturligtvis därför Ulf försöker karaktärsmörda honom, särskilt som Ulf inte kommer åt honom genom debatt om siffrorna som sådana. Assar Lindbäck har ju givit Tino rätt.

 39. Ulf skriver:

  Begreppet rättshaverist har i första hand inget med juridik att göra. Även om en rättshaverist ibland verkligen kan hamna i klammeri med rättvisan.
  https://sv.wikipedia.org/wiki/R%C3%A4ttshaverist

 40. Ulf skriver:

  Assar Linbeck har stött Tino när det gäller hans bok ”Massutmaningen” men två professorer (Dick Harrison och Jerzy Sarnecki) kritiserat de påståenden och slutledningar som förs fram i boken.

  Däremot så har väl aldrig Assar kommenterat vad Tino skriver på Facebook.

 41. Lars Vilks skriver:

  Jag vet det, men ditt påstående om Tino är helt missriktat. Du vet att han använder sig av offentlig statistik och alltid har hänvisningar till sina påståenden. Tino har fortlöpande stärkt sin position och du vet säkert att han anlitas i många kvalitativa sammanhang. Det har också visat sig att han har rätt i det mesta. Numera är det få som försöker sig på politiskt motiverade svartmålningar av Tino. Det lönar sig inte längre.

 42. Från Graven skriver:

  Det är ju naturligtvis tvärtom.

  Det är Dick Harrison som inte har kompetens att uttala sig i debatten, som trots allt rör nationalekonomiska frågor. DH försöker sig på ett politiskt korrekt uttalande om den historiska invandringens positiva effekter på Sveriges utveckling. Gott så. Men om hälften av de tyska smederna inte kommit i arbete efter ens nio år så had vi fortfarande befunnit oss på medeltida nivå.

  Det är den poängen som Tino understryker och Dick Harrison försöker blanda bort med svepande jämförelser mellan äpplen och päron.

  Tja, Ulf gick ju på det.

 43. Ulf skriver:

  Nej ”Från Graven”, det handlar inte om nationalekonomi när Dick Harrison skriver om svensk historia. Ett ämne han som professor i historia och även huvudredaktör för förlaget Norstedts åtta volymer om Sveriges historia är expert på.

 44. Ulf skriver:

  Nu har vi ju tagit det där några gånger Lars. Harrison har inte jämfört det dödliga våldet på femtiotalet med hur det ser ut i dag. När Tino påstår det så hittar han bara på.

  Vem som helst som läst vad Dick skriver i sina två krönikor kan se att det är så. Rättshaveristen Tino har helt enkelt inte förlåtit Dick att han exponerade Tinos okunnighet om Sveriges medeltidshistoria för alla historiekunniga.

 45. Från Graven skriver:

  Det är inte en debatt om historia. Det rör sig om ett beskäftigt inlägg av stalkern Dick Harrison (hur var det, blev han varnad för det av Lunds Universitet?) i en nationalekonomisk debatt, för vilket naturligtvis Dick Harrison saknar all kompetens.

 46. Från Graven skriver:

  Ja, Dick Harrison blev varnad!

  http://www.corren.se/nyheter/kand-historieprofessor-varnad-av-namnd-4635217.aspx

  Efter en lång rad sexuella trakasserier – icke desto mindre!

  Inte underligt att Dick har en stor beundrare i Ulf!!!

 47. Från Graven skriver:

  Dick Harrison blev varnad av Statens ansvarsnämnd efter se*uella trakasserier.

  Någon förvånad över att han är Ulfs hjälte?

 48. Ulf skriver:

  ”Från Graven” har alltså inte uppfattat att diskussionen i denna tråd inte handlar om nationalekonomi eller om den tyska invandringen till Sverige var lönsam eller ej. Den handlar om något annat och vad det är kan du ”Från Graven” försöka fundera ut själv.

  Det är sedan bara patetiskt när sedan ”Från Graven” som vanligt försöker moralisera över andra människor samtidigt som signaturen jämställer judiska intellektuella med råttor, påstår att judar är psykiskt störda och jämför Israels lagstiftning med Nazityskland .

 49. sl skriver:

  Tino har avsevärt stöd bland sakkunskapen i den sak vi känner till, ämnet där han är specialist. Offentliga intäkter och utgifter i samband med invandring av bidragsfinansierad ej efterfrågad arbetskraft från länder med främmande värderingar och undermålig undervisning.

  Eventuellt för Ulf en sidodiskussion utan betydelse för ämnet. Ett slags virrvarr av påståenden om vad Tino sagt eller gjort. Vi vet inte om det som påstås har hänt eller har sagts, och det spelar ingen roll. Den medeltida tyska invandringen saknar bäring på bidragsfinansierad muslimsk massinvandring

  Bland alla insinuationer kan särskilt den om Handelshögskolan eventuella framtida Tino-värdering lyftas fram. HHS är inte Södertörns Högskola, det är mycket noga med matematiken, statistisken, hypotesprövning och fotnoter på Handels. Tino har givetvis kvalitetscheckats före publicering. Ulf skriver som en journalist vid Aftonbladet, samma språkliga hantering, glidande och antydande, samma försök att sätta agendan. Till ingen nytta.

 50. Från Graven skriver:

  lol

  Jag säger att du är störd, Ulf.

  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.