2518: Angående en dokumentärfilm

För en tid sedan träffade jag Bo Persson. Han är filmregissör och har blivit omtalad i samband med dokumentärfilmen Watching the Moon at Night, som han har regisserat tillsammans med Joanna Helander. Filmen har visat i riksdagen och på många festivaler och har mottagits positivt. Men SVT som har varit samarbetspartner vägrar visa den. Orsakerna är oklara men det troliga är politiska motiv. Filmen handlar om terrorism och antisemitism. Kopplingen mellan jihadism och antisemitism är en känslig fråga även om den på det allra senaste har blivit accepterad som en realitet. Men så var det inte när filmen skulle visas. Jag har själv inte sett den så jag kan inte annat än att hänvisa till några artiklar i saken.

Aftonbladet
Thisongoingwar

Och här är en trailer: Vimeo

Det här inlägget postades i om utställningar m m, politik. Bokmärk permalänken.

4 svar på 2518: Angående en dokumentärfilm

 1. minnesdagen skriver:

  ”Marianne Ahrne var långfilmskonsulent på Svenska Filminstitutet fick hon slåss mot sin chefs väderkvarnar för att filmen skulle få produktionsstöd.” (Aftonbladet)
  – jag misstänker att filmen inte alls blev så som Marianne Ahrne hade utlovat. Hon hade förmodligen lyckats övertala folk på SVT att öppna pengakranen med löfte om att filmen skulle vara någorlunda balanserad. När nu resultatet verkar vara extremt vinklad propaganda (som det verkar i trailern) så har inte SVT fått vad de har betalat för.

 2. Ateisten skriver:

  95 % av dem som svarat i AB:s artikel håller med Anders Carlgren. Detta var verkligen ett lågvattenmärke i SVT:s historia. Konstigt att Janne Josefsson får jobba kvar men han är väl för stark.

 3. CeDe skriver:

  Rädda människor är en fara både för sig själva och andra.

 4. SSAB skriver:

  Tyskar, gas och människor. Tar det aldrig slut?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.