2516: Filmning med förhinder

Idag har det varit filminspelning. En dokumentär som handlar om de personer som har hamnat på al-Qaidas dödslista.

Svårigheterna är många. Dels är det mycket som av säkerhetsskäl inte får filmas och dels är det naturligtvis så att ingen filmning kan förekomma i på min hemliga ort. Polisen kan erbjuda ett litet kalt rum med neddragna jalusier. I övrigt får inomhusscener improviseras. Man kan gå till väga på tre sätt. Ett sätt är att be om lov och berätta precis vad som skall förekomma. Det brukar inte gå så bra. Skräcken breder snabbt ut sig och det blir ett nej tack. Man kan också säga att man skall filma en person i en viss situation. Idag skulle jag agera som porträttmålare. Inledningsvis fungerar detta intill det blir klarlagt vem personen är. Då blir man utkörd. Ett tredje sätt är att inte fråga alls utan sätta igång och se om det går. Det fungerar ibland. Idag tillämpades metod två och tre. Det blev utkörning på båda ställena men filmarna hann med en del dessförinnan.

Så går det till.

Det här inlägget postades i Projekt. Bokmärk permalänken.

7 svar på 2516: Filmning med förhinder

 1. Från Graven skriver:

  lol

  Utan Vilks hade Sverige varit mer såsom vänstern vill ha det.

 2. sl skriver:

  Man får konstatera att du kompenserar för omfattande brister i svenskt mod, Lars. Du står i ena vågskålan, tiotusentals räddhågade och inställsamma småpåvar står blinkande mot ljuset i den andra. Många förstår inte ens att de inte kan se sig själva i spegeln.

  Al Qaeda står också på dödslistor och får drönarbesök, ingen stor tröst, men än liten. Tyvärr finansieras de av samma gökar som vill riva Stureplan och bygger moskéer i svenska småstäder, och erhåller inhemsk hjälp av de inställsamma. Nyss hindrades ett muslimskt parti från valregistrering, de kommer igen med nya Mehmets i täten. Saker och ting är sammanlänkat mellan oss och de onda på ett sätt som förr inte existerade.

 3. Från Graven skriver:

  Var kan man crowdfunda Heberlein!?

  Kunde man crowdfunda Sanandaji så kan man crowdfunda Heberlein! Jag vill hjälpa till att stödja henne så att hon får sin bok skriven!

 4. Från Graven skriver:

  Jag har Sanandaji och Janouch i bokhyllan. Jag vill a.s.a.p ha en Heberlein att ställa bredvid! Strax till höger om mina Vilks!

 5. Jor-El skriver:

  Från hennes FB:
  ”DN kultur skriver om att min crowdfunding stoppats. Jag får tacka er som anmälde – mitt projekt hade sannolikt aldrig fått uppmärksamhet av DN utan er hjälp! Den som vill stödja projektet kan swisha till 0708176006.”

 6. Från Graven skriver:

  Ah! Man tackar, Jor-El!

 7. Från Graven skriver:

  Har nu betalat för en signerad bok. 300 spänn – billigt!

  Här finns fler överföringsalternativ:

  https://ledarsidorna.se/start/crowdfunding-for-boken-valdtakt-och-kultur/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.