2498: Alla dessa förslag om att göra världen bättre

I det ändlösa debattflödet saknas det inte uppslag. Alla är kanske inte genomtänkta men det spelar inte så stor roll eftersom det tycks handla om att i första hand debattera. Nina Åkestam, reklamforskare lägger fram tesen att ingen debattör är bättre än sin egen svans (Metro). Hon siktar in sig på tre irriterande debattörer och opinionsbildare, Ivar Arpi, Hanif Bali och Ann Heberlein. De här tre är besvärliga eftersom de inte utan vidare kan avvisas. Det gäller alltså att finna något som inte har med argumentationen att göra. Emedan de har en del påhejare som ligger utanför den rekommenderade åsiktsbildningen skall de, enligt hennes förslag, diskvalificeras.

Det är nog så att problemet inte ligger i svansarna utan i vilka debattörer som anlitas. Några mer avancerade kvalifikationer brukar medierna inte kräva. Åkestam gör också det man antagligen önskar, skriver något som väcker uppmärksamhet. Det räcker – och det skrivna är snart bortglömt.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

126 svar på 2498: Alla dessa förslag om att göra världen bättre

 1. Från Graven skriver:

  *förr

 2. Per skriver:

  Man kan ju också undra VILKA (av dem som varit drivande för projektet massinvandring från Mena) som INTE kommer att lämna skeppet under överskådlig tid. Och hur dessa mår, och tänker, med en krympande skara omkring sig.
  Sedan kan ju också undra hur den stora skaran som trott på dessas politik känner sig idag.

 3. Ulf skriver:

  Att jag ”snöat in” på judar beror på att runt tjugo procent av den svenska väljarkåren säger sig stödja ett parti som helt öppet lägger fram lagförslag i syfte att göra det omöjligt att leva som jude i Sverige.

  När jag här på Vilk.net påtalar detta enkla faktum så möts jag av en skitstorm vilket väl får sägas vara något anmärkningsvärt.
  På en blogg som administreras av en person som säger sig stödja tanken på religions och yttrandefrihet är alltså ett försvar av judarnas rättigheter att fritt utöva sin religion en provokation. Det hänger helt enkelt inte ihop!

 4. CeDe skriver:

  Var tycker du friheten för barnen ligger som berövas sin mänskliga rättighet över sin egen kropp.

 5. Från Graven skriver:

  … eller djurskyddet, för den delen, CeDe.

  @ Ulf,

  det hänger inte ihop därför att du själv skapat bilden av den antisemitism du påtalar.

  Hade du varit genuint bekymrad över antisemitism så hade du inte lyst med din debatt-frånvaro när judar flyr Sverige på grund av importerad reell antisemitism snarare än dina obalanserade påhopp på de facto icke-antisemiter här i trådarna.

 6. mohammad skriver:

  ”Den som tiger samtycker är också ett gammalt talesätt…”

  …host!

  https://kolbjorn.se/2016/ser-lars-vilks-manniskor-som-rattor/

 7. Lars Vilks skriver:

  Vad som inte finns med i den vinklade artikeln är att jag påpekade att mannen var indier och hur skall vi vita västerlänningar sätta oss på andra kulturers uppfattningar? På sistone har detta ändrat sig något men tidigare gillade man det relativistiska perspektivet.

 8. Från Graven skriver:

  Så bra att vi fick det utrett.

  ”mohammad” samtycker att ”alla judar skall skjutas”, såsom det skanderades på svenska gator och torg härförleden av anhängare till nya spännande värdegrunder i Sverige, till mohammads tysta medgivande.

  …host, host!

 9. sl skriver:

  Idén att göra Lars Vilks ansvarig för andras hat har bara fått en ny infallsvinkel, denna gång via en indier. Det kan vara värt att påminna om att Muhammeds påhitt, underkastelse på arabiska, inte bara terroriserat väst. Indien, Burma, Filippinerna och Kina fick också påhälsning, och deras erfarenhet är densamma som vår. Muslimernas önskan är lag.

  På den indiska subkontinenten finns två kärnvapenbeväpnade makter som ibland beskjuter varandra. Det muslimska Pakistan kräver territorium av det hinduiska Indien. Indien samarbetar med Ryssland, Kina och Pakistan inringar Indien. Det liknar Europas säkerhetspolitik från 1912.

  Alla länder som erfar islam, erfar samma problematik, oavsett väderstreck. Det beror på att islam är gjort för erövring, poängen med religionen är att andra ska underkasta sig. Islam sprids med svärdet. Jag har besökt Indien ett par gånger. De pratade inte om muslimer, precis som vi. Av samma skäl, skulle jag tro.

  ”Don´t mention the war”.

 10. CeDe skriver:

  Liknelsen vid råttor är väl lite beskuren. I sammanhanget menades det väl att muslimer förökar sig som råttor. En viss sanning ligger ju i det. I moskéer predikas det att kvinnorna bör skaffa många barn för att på så vis skynda på islamiseringen.

 11. CeDe skriver:

  Dessutom – varför ska just Lars Vilks ta på sig ansvaret att korrigera andras uppfattningar.

 12. sl skriver:

  Man kan tycka vad man vill om det. Jag tror att många som invandrar från islams territorier flyr islam, dess praktik, dess moral, tänkesätt och historia. De vill vara konsumenter i det moderna västsamhället, de vill vara fria att spendera sin tid på jorden på ett enklare sätt, de vill slippa muhammeds dom. Väldigt många muslimska länder har haft en kort kärleksaffär med sovjetunionen, köpt dess vapen, strategi, säkerhetspolis och doktrin. Muslimsk och socialistisk korruption producerar flyktingvågor.

  Tyvärr har svenskarnas politiska apparat godkänt de värsta muslimska extremisterna som talesmän för alla muslimer i Sverige. Istället för att använda käppen ger vi dem morötter att leva rövare. Livrädda att kallas rasister av de importerade religions-rasisterna.

  I vilket fall är Lars inställning lättfattlig. En indier har lämnat ett bidrag till verket, sagt vad hen tycker. Genast tycker våra mest lättlurade propagandister att det är Lars fel att en indier anser att muslimer fortplantar sig som råttor. Men det är det inte. Det är inte Lars fel att islamister mördar, att indier på goda grunder hatar islam, att vi inte ens kan debattera frågan utan att ge oss själva skulden, att vi inte kan hantera islam. Vi är så vana att vara monokulturella framgångsrika protestanter att vi inte ens tror att någon vill vara något annat än det.

  Islam hanterar oss, vi viker oss. Lars låter islamisterna visa hur. Lars eget arbete är litet, men uppoffringen stor. Han har gjort ett par allmängiltiga bilder som kan tolkas som man vill, och inte ens spritt dem själv. Det är andra som gör spinoff-effekter, nästan hela verket. En indier la till ett streck, en svensk skräpjournalist skrev en kolumn som avsiktligt missar målet.

  Är journalisten dum eller korrumperad? Varför inte bägge? Journalister skriver klimatstrunt, genusstrunt, strunt om kungahuset, kändisstrunt. Nu skrev en nobody strunt om Lars Vilks.

 13. Krister skriver:

  Samuel P Huntington kommer gå till historien som vår tids mest insiktsfulle och upplyste political scientist.

  ”When you’re able to mention the war”

 14. sl skriver:

  I praktiken har västvärldens intellektuella centrum flyttat till nordamerika, presidenten till trots. Förutom Huntington finns bla Victor Davis Hanson och Jordan Peterson att avnjuta på egna hemsidor och youtube. Sveriges bidrag till samtidens idéprestationer är väl Guillou och Bard. Kalhygget efter 68 växer långsamt, det är mycket bråte ivägen.

 15. Per skriver:

  Det finns inte för många skjutvapen i Sverige, utan för få. Och de som finns är i fel händer. Detta kan vara en rimlig prognos om en långsamt framväxande insikt.

 16. Per skriver:

  Älgstudsare etc. är exkluderade från mitt resonemang ovan.

 17. Ulf skriver:

  Lars Vilks svar är ett mysterium. Sedan när får man inte kritisera andra kulturer!
  Men vänta, kanske är det därför som Lars inte vill ta avstånd från antisemitismen bland kommentarerna. Lars tror uppenbarligen att det är indier som skriver dessa inlägg 🙂

 18. Från Graven skriver:

  LV’s svar är ett mysterium för dig i det att svaret innehåller ironi, och människor med diagnos inom autismspektrumet inte förstår ironi.

  Ord 19 – 29 är en ironisk retorisk fråga, förstår du Ulf.

 19. Krister skriver:

  Tack för tips sl om Victor Davis Hanson.
  Jordan Peterson följer jag redan via hans podcast.

 20. Ulf skriver:

  ”Från Graven” hittar uppenbarligen sina liknelser i likboden.

 21. sl skriver:

  VDH ger oss insikter i varför Trump valdes. Den svenska vänsterbubblan, som dessvärre innehåller våra vanligaste fyra borgerliga partier, tror att han är dum, hans väljare dumma, att valrörelsen var smutsigare än vanligt och att ”kapitalet” har satt honom i regering. VDH korrigerar en hel del svenska missuppfattningar om tidigare presidenter. Ett intressant flöde.

  Amerikansk politik utgår inte från den svenska bubblan. Att följa svensk media om USA´s inrikesförhållanden är att aktivt desinformera sig. Det är baserat på ogiltiga antaganden, sånt som kallades ”fördomar” när det inte var i vänsterns smak.

 22. Lars Vilks skriver:

  Ulf, du vet ju redan att betraktaren skapar verket.

 23. CeDe skriver:

  Det sprider sig nu även in i den heliga kammaren. Isabella Levin intar talarstolen i ett kolsvart färgat hårsvall. Integration pågår.

 24. Från Graven skriver:

  Gissa partiet!

  Vill reglera invandringen!
  Vill höja straffen för våldsbrott!
  Anger militär som möjlig metod mot gängkriminaliteten!

  Vilket parti!?

 25. sl skriver:

  Att vi anpassar oss är den påbjudna integrationen. 3,8-procentspartiet jaså-sägarna bara demonstrerar sina fakta. Kritiska och normlösa.

 26. LH skriver:

  Och bytt namn har hon tydligen gjort också, till det mer judiskt klingande Levin. Varför det, tro? CeDe vet säkert besked.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.