2488: Ständigt denne Nydahl

Han är en exceptionellt flitig skribent. Han är ingen optimist och emellanåt förefaller det som om han är på väg att ge upp. Men icke, det finns en otrolig energi i den mannen. Jag talar om Thomas Nydahl som med sitt sedvanliga flit har kommit ut med ytterligare en bok: ”Ett huvud är mer än fyra hundra struphuvuden”.

Inte bara att han skriver, han läser också och konsumerar otroliga mängder litteratur. Mycket av sin läsning redovisar han med sina egna reflektioner i sin blogg. Nydahl tillhör ingen grupp utan agerar helt på egen hand. Hans frankhet i politiska spörsmål passar förstås inte riktigt in i dagens värdegrundstänkande och officiella bullor. Det kan också vara så att Nydahls envishet vinner i längden nu när åsiktkorridoren har börjat rämna.

Varför skriver Nydahl? Ja, han säger själv i boken: ”Medskrivandet försöker jag hävda att man inte kan gömma sig. Man har, om inte annat så inför en själv, en plikt att formulera det man bör i sitt hjärta.” Och han fortsätter: ”I vanlig ordning skriver jag som en fri man och låter mig inte hindras av tidens politiska korrekthet och krav på självcensur och blundandet för det som kräver något av oss. Jag förvandlar ord som ’utmaning’ till vad det verkligen handlar om: stora och djupa problem och kriser för Sverige och västerlandet/…/ Mitt språk är det oroliga hjärtats.”

Så talade Nydahl och sammanfattar sin kritik så här: ”Man kan inte i en destruktivt förändringsnit i politisk eller religiös mening verka för olika former av förtryck och våld och tro att man i längden kan gå fri från anklagelser. Vår egen tid och vårt eget land bär på många sådana inslag i vardagen och det mesta har hittills försvarats med mångkulturmytologins allt slitnare argument.”

Nå, det är ändå inte en vanlig politisk bok utan litterära resor kors och tvärs genom tid och geografi. För Nydahl ger ständigt nytt liv åt såväl klassiker som mer eller mindre bortglömda skribenter. Det är ofrånkomligt att bildning inte kan glömmas bort. Nydahl ger mig en påminnelse om allt jag inte har läst och mycket som jag inte ens kände till. Det är alltid en givande stund att ta del av hans stora arbete med världslitteraturen.

Det här inlägget postades i Böcker. Bokmärk permalänken.

115 svar på 2488: Ständigt denne Nydahl

 1. Krister skriver:

  Thomas Nydahl är genialisk och jag tittar ofta in på hans blogg.

  Han var tidigare ett givande tillskott här men lämnade kommentarsfältet då tonen stundtals var alltför primitiv.

 2. minnesdagen skriver:

  “Han är ingen optimist”
  Nä, han verkar vara värsta dystergöken, raka motsatsen till LV, där jag finner en viss humor även i det allra svartaste.

  Från Nydahls websida “Det som förgör Europa är fegheten, den moraliska fegheten, oförmågan att försvara sig, samt den uppenbara moraliska dypöl som kontinenten inte förmått ta sig ur alltsedan Auschwitz.”
  Ja, på pricken, det får man ju hålla med om, men hur kan man ta sig ur dypölen ? den som försöker blir ju kallad nazist. Finns det någon bättre väg ?

 3. sl skriver:

  Nazismen är en avgörande del av dypölen. Du försöker inte ta dig ur dypölen, minnesdagen, du är dypölen.

 4. minnesdagen skriver:

  haha, ja jag väntade mig inget vettigt svar.

 5. sl skriver:

  Det beror på att du inte ställde någon vettig fråga, givet din track-record. Du har skämt ut dig, uppenbarligen utan att fatta det.

 6. minnesdagen skriver:

  Jag är inte nazist, det har jag redan sagt. Du i din trångsynthet måste sätta människor i fack efter dom mallar du har lärt dig från dummedia. Du och dina gelikar snärjer in er i en massa tabu om vad man får säga eller forska om. Inte är det konstigt att det blir hopplöst.

 7. Från Graven skriver:

  Vilken tur att vi har Krister som höjer den primitiva nivån på kommentarsfältet!

 8. sl skriver:

  Du är förintelseförnekare, minnesdagen. Varför ska någon tro att du vet vad en nazist är? Varför ska någon tro att du inte är nazist, när du är förintelseförnekare? Som förintelseförnekare får man finna sig i att bli betraktad som förintelseförnekare.

  Jag tror att du har ett enkilobytes arbetsminne, för att en tanke ska gå in, måste den andra ut. Det finns inget som helst sammanhang i något resonemang du framför. Du påstår en osann sak, beslagen med osanning hoppar du till nästa osanna påstående, och så fortsätter det. Jag tror att du inte ens minns att du just blivit beslagen med osanning mellan hoppen. En kilobytes arbetsminne. Nästan ingenting får plats samtidigt.

 9. Krister skriver:

  Jag är en nobody precis som du FG. Det som skiljer oss är att jag inser det – och att jag inte är en bully.

  Förr var det flera intressanta skribenter som hängde här. Nu är endast sl kvar.

 10. elina skriver:

  Nydahl har gett mig lusten att läsa skönlitteratur åter efter många år av bara facklitteratur. Han skriver ofta det jag vill skriva om dagens händelser men jag har inte samma förmåga. Besöker två blogg alltid till frukost. Han är den ena.

 11. Kenneth Karlsson skriver:

  Minnesdagen: förnekar du att förintelsen har inträffat?

  För övrigt så är Thomas Nydahl en sådan man vill läsa. Även när man egentligen inte vill. Denna tjurighet gör mig intresserad och många gånger bedrövad, men lika många gånger upplyft. Jag vet inte om fler av den sorten behövs, men de behövs absolut.

 12. Från Graven skriver:

  Självklart är du inte en bully, Krister. Inför förtryck knyter du näven i byxfickan.

 13. Ulf skriver:

  Till skillnad från dig “Från Graven” så försöker Krister uppföra sig civiliserat, som en demokrat helt enkelt.

 14. Från Graven skriver:

  lol

  Ulf, jag tror inte det uppfattas som en merit för Krister att du, han, och mohammad har bildat ett kotteri här på Vilks.net 🙂

 15. minnesdagen skriver:

  svar till Kenneth; jag tror att det som hände har blivit berättelser som berikats med religionens metaforer. Det finns en lång artikel idag från ett äldreboende i aftonbladet av peter kadhammar. Jag betvivlar inte att många av de gamla känner en genuin ångest. Men jag frågar mig varför och om inte rädslan kommer av de ständiga påminnelserna vad som väntar dem, som dom säkert fått höra hela livet.

 16. sl skriver:

  Du har just mött bloggens psykfall, Kenneth.

  Som du ser är minnesdagen en hal ål, han slingrar sig i varje mening. Han svarar inte på din fråga, för då måste han svara ja eller nej, och antingen vidgå vad som bevisats hände eller förneka det, och därmed framstå som idiot. Han vill inte vidgå vad som hände, så han slänger in en mening utan mening; vad betyder “religionens metaforer” som svar på om nazisterna mördade miljoner judar på olika sätt? Ingenting. Nazisterna mördade ca 6 miljoner judar 1941-45, det är bevisat på så många och fullständigt uttömmande sätt, det finns alla beslut på papper, plan, genomförande, läger, gaskammare, massgravar, fotografier, ögonvittnen till allt. Det enklaste sättet att få frågan av bordet är förstås att medge att man känner till det, men det vill inte minnesdagen. Minnesdagen vill trixa med ord, insinuera, debattera sånt som minnesdagen har hittat på, i slutändan visar det sig att minnesdagen tror att judeutrotningen är ett påhitt. Men det sägs sällan rakt ut, eftersom det är så lätt att motbevisa, enär det är så oerhört gott om bevis. Då får du ett mumbojumbo-svar om “berikade religiösa metaforer”, dvs ingenting. Orden tjänar till att dölja det uppenbara; du får inget svar på en direkt fråga.

  Och så äldreboendet för judar. Textens innebörd är enkel; duschen påminner om gaskammaren, judarna leddes in till gasning under förevändning att de skulle duscha. Minnesdagens lyckas presentera sig som generös; hen “betvivlar inte att gamlingarna känner ångest”. Ska vi låta oss imponeras? Notera tekniken; “ständiga påminnelser om vad som väntar dem”. Det är ett sätt att förvilla dig. Verkligheten är ju motsatsen till detta; deras släkt har utsatts för detta, därav ångesten.

  Minnesdagen är en språklig manipulatör, mycket simpel till tekniken, vrider varje mening i sin motsats, utelämnar och förvränger. Minnesdagen, som valt sitt alias i hån mot offren. Vartenda svar från minnesdagen är ett manipulationsförsök.

 17. mohammad skriver:

  “Du i din trångsynthet måste sätta människor i fack efter dom mallar du har lärt dig från dummedia.”

  SL i ett nötskal…(hoho!)

 18. Från Graven skriver:

  lol, en ny “hit and run” från vår hobby-islamist, mohammad.

 19. sl skriver:

  Nu citerar dumskallarna varandra, riktigt kul. Jag har naturligtvis inte använt svenska massmedia för att lära mig något om förintelsen, jag har läst de vedertagna stora engelska, amerikanska och i viss mån ryska historikernas verk. Sen har jag besökt Polin, muséet byggt på Warszawaghettots mark, de har en utställning av oerhört hög kvalitet. Om man gräver fem centimeter i jorden rakt utanför muséet, kommer man genast till ett tjockt lager röd tegelkross. Själva ghettot är kvar, tillplattat. Jag känner ett fåtal judar, deras släkt är ofta mycket tunn, den har blivit damm i Baltikum.

  I mina tonår förelåg många verk, bla “Ögonvittnen till andra världskriget” i fyra band, men på den tiden hade inte fnl-rörelsen blandat bort korten för hela generationer, inte Göran Persson förstört historieämnet i skolan, det var socialt omöjligt att vara nazist. Det fanns bara makarna Oredsson och Klas Lunds RAG, och framförallt importerade vi inte muslimernas judehatargift från mellanöstern.

  Jag har träffat minst två tyska soldater, från församlingen eller grannar. En stridsvagnskompanichef och en dekorerad barnsoldat. Ytterst obenägna att tala om kriget, de flyttade hit i traumat efter förlusten. Den tyska skulden över att ha startat kriget, förlorat det, förlorat allt och så utrotningspolitiken på det var mycket att bära. Det är tänkbart att minnesdagen är en slags andra- eller tredjegenerations tyskättling som gått i baklås. Det är något psykotiskt med språkmanipulationerna, minnesdagen är oförmögen till att bara förlika sig med fakta, oförmögen att argumentera, förmår bara att lägga ut rökridåer på ett försåtligt sätt. Varje inlägg från minnesdagen är ett minfält av insinuationer och språkliga innovationer i lögnens tjänst.

  Mohammad är något annat, bara låg nivå, barnslig, kanske lite brunsvart vänster med stenkastartycke. Inget utvecklat språk. “Hit and run” är antagligen den rätta analysen, som ett arabiskt barn som gått i hatar-skola.

 20. mohammad skriver:

  “Du i din trångsynthet måste sätta människor i fack efter dom mallar du har lärt dig från dummedia.”

  Von Graven i ett nötskal…(hehe!)

 21. pöbeln skriver:

  Ja, så kommer vi då till SD iaf.

  https://www.dn.se/kultur-noje/vag-av-judehat-sprids-efter-ung-mans-dod/

  samnytt (f.d avpixlat) är en central motor i spridandet av dessa inbillningar.

 22. Från Graven skriver:

  Och vilket fack har vår hobby-islamist mohammad försökt tvinga in Vilks i, alla dessa år?

  Ho ho!
  Ha ha!
  He he!
  Hi hi!

 23. Från Graven skriver:

  Hu hu!

 24. Från Graven skriver:

  mohammad, ärligt, du vet väl att du endast har Ulf som beundrare här?

 25. Ludvig K skriver:

  pöbeln

  vad menar du med att vi kommer till SD?

 26. Ulf skriver:

  Tack för en intressant länk “pöbeln”. Onekligen är konspirationsteorierna som sprids väldigt obehagliga och visar på den ständigt latenta antisemitismen i det svenska samhället. Ibland är det invandrare ibland är infödda svenskar som står för den.
  Även om islamisterna och högerextremisterna är oense om allt annat så är det alltid en sak som de kan enas om. Det är bögarnas, nej judarnas fel 🙂

  Jag noterar att forumet hobbyantisemit “Från Graven” håller en av sina vanliga monologer, som oftast utan sans och vett. Att formulera argumenterande texter verkar närmast omöjligt för signaturen.

 27. CeDe skriver:

  Så har då äntligen polletten ramlat ner hos sossarna med finansminister Magdalena Andersson i spetsen.
  Integrationen fungerar inte som den ska. Det finns anledning för oss att vara självkritiska. Vi kan inte ha ett större mottagande än vi klarar av, det är inte bra för dem som kommer hit och det är inte bra för samhället i stort.

  Man tycker sig ha hört det resonemanget tidigare från annat håll men som ingen har velat lyssna till.

 28. CeDe skriver:

  Åt vilket håll ska nu rasistanklagelserna riktas?

 29. Jor-El skriver:

  Ja, tänka sig att det här med integrationen inte funkar så bra. Men svensk kultur och svenska värderingar har vi fått veta att vi trots allt har på sistone. Sen kan tydligen även ’icke-vita’ människor vara rasister har vi även fått lära oss av grisarna i Djurfarmen.
  Detta betecknades som ren och skär nazism för två år sedan, men det gäller att hänga med sin tid.
  Förresten har vi alltid varit i krig med Oceanien…

 30. CeDe skriver:

  Belysande belysning av Rolf Malm;

  https://samnytt.se/fortroendekris/

 31. sl skriver:

  Jag tror inte man ska dra för stora växlar på Maggans uttalande. En väldig massa väljare står i valet och kvalet; sd eller ej? Det säger de inte högt, eftersom det är stigmatiserande. Om man kan inbilla dessa att en socialdemokratisk regering är mer restriktiv än en alliansregering, finns något att vinna för en röstmaximerare.

  Notera att babyface genast invände. Regeringen som topprider parlamentet med “antirasism” spelar det gamla sossespelet “opposition mot sig själv”. På den tiden då den delade ut andras egendom till svenskar funkade det, men att dela ut våra pensioner till tjugoåttaåriga araber med otryckbara åsikter är en annan femma.

  Man kan fundera över sd´s valresultat 2018 så här i förväg. Jag gissar på mellan 25 och 30%. De som frågar längtar efter lägre siffror, de som svarar har negativt incitament att svara sanningsenligt. Maggan följer näsan.

 32. Från Graven skriver:

  Jag noterar att Ulf har ett skov.

 33. Per skriver:

  Maggans och många andra socialdemokraters oro inför valet 2018 speglar väl det gamla kloka ordspråken
  Högmod går före fall och Övermod följs av nederlag …
  Ikaros Reinfeldt har ju redan störtat.

 34. Ulf skriver:

  Magdalena Anderssons utspel får väl ses i skenet av rekordinvandringen till Sverige år 2017 och amnestin för ensamkommande minderåriga. Det gäller att lugna den invandringskritiska delen av opinionen samtidigt som den nuvarande regeringen fortsätter med alliansens generösa invandringspolitik.

  Jag tror att vi inte kommer att se någon radikal omläggning av den nuvarande invandringspolitiken så länge näringslivet och forskare inom ekonomi och demografi fortsätter att rekommendera massinvandring som en lösning för Sveriges demografiska problem.
  Rekordsiffror i opinionsundersökningarna för Sverigedemokraterna skulle också leda till en restriktivare invandringspolitik. Men just nu så verkar också väljarna prioritera andra frågor än invandringen, den stora oron från 2015 har helt enkelt lagt sig.

  Reinfeldts visioner om ett mångkulturellt Sverige med öppna gränser lever fortfarande kvar i den rödgröna regeringen även om Magdalena Andersson med sina senaste uttalande påstår motsatsen.

 35. Från Graven skriver:

  Ett påstående som hade gjort Bagdad Bob grön av avund.

  Verkligheten är ju den att många kommuner förklarar att de inte klarar av mer invandring.

  Malmö som skulle vara landets paradexempel på lyckad integrering präglas av social oro, utanförskapsområden och en otrygg miljö. Malmö hade dessutom varit bankrutt om inte kommunen erhållit miljarder i subventioner för att bekosta invandringen

  I och med att antalet utanförskapsområden växer i antal med invandringen så skapas det som omstritt benämnts “no go-zoner” där skottlossningar och droghandel är vardag för en alltmer otrygg befolkning; helt enligt egen utsaga. Shariapolis som vaktar vid diskotek för att förhindra att ungdomar inte skall träffa andra ungdomar av motsatt kön, har bildat en spricka rakt igenom socialdemokratin där Nalin Pekgul nu äntligen fått gehör för sina varningar om ett värdegrundssegregerat samhälle och äntligen fått Ylva Johanssons stöd i uttalandet att “i Sverige skall svenska värderingar gälla”.

 36. CeDe skriver:

  Drömmen om ett mångkulturellt samhälle är ju bara nonsens.
  Talet från alla håll är väl enhälligt vikten av assimilering till det svenska samhällets normer och traditioner.

  Nöten att integrera dem som inte vill integreras är svårknäckt.
  Själv begränsar jag mig till julnötterna – klart enklare.

  GOD JUL till er all på denna härliga blogg.

 37. Ulf skriver:

  Opinionsundersökningarna visar att allt färre svenskar delar din världsbild “Från Graven””.
  Att du sedan känner dig otrygg och kämpar mot diverse hjärnspöken är en annan femma.

 38. sl skriver:

  Opinionsundersökningarna vilar på att den tillfrågade svarar sanningsenligt. Stigmatiseringen är så omfattande att man inte vet någonting alls om det. Maggans uttalande speglar antingen oro över väljarflykt, statfinanser eller bägge. Den berömda högkonjunkturen byggd på invandring är en lånefest; regeringen häller över kostnaderna på kommunerna efter ett år. Våra trygghetssystem havererar i ultrarapid. BNP per capita sjunker när arbetskraften ökas på med araber som gått ut mellanstadiet, och grundkursen hette judehat.

  Den feministiska regeringen är byggd på tron att den är god, och att svenskar som inte stöder den är onda. Den är inte förmögen till “skarpa åtgärder” mot några andra än svensk familjeförsörjare och pensionär. Den klarar knappt av att vakta gränsen på ett fåtal avgörande platser, den är inte förmögen att samla ihop marockanska gatugangsters, den skyller på polisen så fort den kan. Även i Stockholms innerstad måste man se sig över axeln och analysera gatan innan man beträder den när det är lite folk ute. Vänner har blivit rånade av utrikes kriminella som inte talar svenska, de blir helt enkelt överfallna. Den feministiska regeringen är ovärdig Sverige; statsministern en marionett, utrikesministern en närig konsumkassörska marinerad i pensionärsvänsterns USA-hat. Inte heller alliansen är regeringsduglig, bägge blocken skänker bort vårt självbestämmande till en hydra i Bryssel för en vattvälling plus sina egna karriärsmöjligheter. Tydligen har Bryssel rätt att

  Den miljösocialistiska regeringen är experter i ämnena manipulation, demagogi och undflyende av ansvar under pladder om ansvarstagande. Antagligen stannar Maggans uttalande i minnet, vilket är meningen. Det är så förtvivlat många som hoppas på en uppryckning. Sannolikt förgäves. Vi kommer att få höra ord, inget mer.

 39. Per skriver:

  Ulf
  Du verkar vara allvarligt oroad över utseendet, profilen/formen på Sveriges befolkningspyramid. Men vad du istället borde vara oroad av är staplarna sammanlagda längd. Och det gäller både i Sverige och på jorden som helhet. Det är nämligen den snabba befolkningsökningen i världen som är det allvarliga problemet! På 1960-talet kallad “befolkningsexplositionen”. Andelen äldre i ett lands befolkning kan pareras med ny teknik/robotisering etc., ökad produktivitet i näringslivet. Jordens befolkningsökning är det största miljöproblemet. Men detta bekymrar tydligen inte Mp m.fl. partier då de inte driver frågan om behovet av barnbegränsning. Varför kan man fråga sig.

 40. Från Graven skriver:

  Det är väl endast logiskt att den vänsterextreme Ulf inte firar jul, men här börjar min:

  GOD JUL PÅ ER!

 41. Inge skriver:

  God jul!

 42. sl skriver:

  God Jul!

 43. Ulf skriver:

  Signaturen “Per” ställer den befogade frågan om varför inte befolkningsexplosionen längre ses som ett trängande problem.
  Svaret är att födelsetalen sjunker i nästan alla länder utanför Afrika vilket gör att den tidigare oron för att världen skulle drabbas av en okontrollerbar befolkningstillväxt med vidhängande fattigdom inte längre känns aktuell.

  Dagens forskare är mer oroade över de problem som en åldrande och ständigt krympande befolkning kommer att innebära för majoriteten av världens länder.

  Just nu så genomgår Afrika en ekonomisk revolution som kommer att innebära att många afrikaner kommer att finna välbetalda arbeten i sina hemländer eller nära grannländer.
  Den demografiska kräftgången i Europa kommer också att innebär möjligheter för en massiv immigration från Afrika till Europa vilket kommer att vara till gagn för alla inblandade, särskilt då för oss i Europa.

 44. Ulf skriver:

  När “sl” påstår att den nuvarande invandringen till Sverige leder till försämrad tillväxt så är det viktigt att påpeka att den åsikten inte har något stöd bland majoriteten av de nationalekonomer som studerar invandringens inverkan på den svenska ekonomin.

  Tvärtom så menar nationalekonomer att invandring är en förutsättning för ekonomisk tillväxt och naturligtvis även en fortsatt utbyggnad av den svenska välfärden.

 45. sl skriver:

  Teoribyggen med påhittade kausaliteter är teoribyggen. Vem som helst kan påstå vad som helst numera, det blir aldrig synat. Det enda vi vet är att överheten antingen inte vill eller inte kan få till fungerande vakthållning vare sig inom gränserna eller längs gränserna. Överheten har gett bort vårt självbestämmande, som om den ägde rätt därtill.

  Om alla som kom “sattes i arbete”, ett begrepp som antyder att det är vi som är skyldiga till att det inte lyckas, skulle de kanske bidra till stigande BNP, trots sina sex år i skolan. Men om de inte arbetar i samma utsträckning som vi, blir resultatet sjunkande BNP per capita. Man kan alltså ha stigande BNP, men dividerat per individen sjunker den, antagligen står vi där.

  Vi bjuder på gratis bostad och uppehälle, först bjuder staten på våra pengar, sen kräver staten att kommunerna bjuder på våra pengar. Förmodligen finns en slags mix av arbetssökande unga män blandat med flyktingar bland dem som kommit. Tyvärr med en bakgrund i etniska inbördeskrig baserad på fientlig religion. Den svenska staten har misslyckats med att skilja agnarna från vetet, misslyckats med att avhysa oönskade, misslyckats med att hitta bostäder. Den vägrar skydda kristna flyktingar från muslimska. Det enda den lyckats med är att spendera våra pengar. Givetvis har den anställt kommunikatörer som berättar om alla fördelarna, och skaffat dessa en lämplig förklädnad. “Ekonom” kan man kalla det, och förespegla kredibilitet. “Ekonom” är vår tids profet, har man tur har ekonomen rätt. Ekonom spänd framför politisk vagn är anställd till att få fel att låta rätt.

 46. SSAB skriver:

  Nydahl skriver på sidan 157:

  Den digitala världen gav möjlighet för alla och envar att presentera “åsikter”, hållningar, ställningstaganden. Men om man anstränger sig att läsa de kommentarsfält som de flesta håller sig med möter man snabbt en rännstenspublik som både i språk och tankar representerar det värsta hos människan. Det finns inga bortre gränser för tarvliga förslag, vulgära uttryck, blottat hat och förakt. Det är som att sticka in huvudet i en källarlokal som stinker av dålig luft.

 47. Lars Vilks skriver:

  Det stämmer att Sverige får en ökad tillväxt genom invandringen . förutsatt att invandrarna kommer i arbete inom rimlig tid. Dessvärre fungerar inte det och därför blir det inte mycket kvar av de sprudlande ekonomernas beräkningar. Det kostar naturligtvis och även regeringen är medveten om detta. Pensionerna skulle säkras genom invandring men det blev inte riktigt så.

 48. mohammad skriver:

  “Vem som helst kan påstå vad som helst numera….”

  Kloakernas slussvaktare har talat…(hehe!)

 49. Ulf skriver:

  Jag måste påpeka för Lars att ditt resonemang om hur invandringen påverkar det svenska samhället och vårt lands ekonomi inte har något stöd bland majoriteten av nationalekonomer.

  Däremot så är de tankarna mycket vanliga bland de debattörer som är starkt negativa till den nuvarande generösa svenska invandringspolitiken.

  Så länge de som förespråkar tesen att invandringen till Sverige är olönsam inte kan presentera någon forskning som stöder den tanken så kommer med största säkerhet framtida regeringar oavsett partifärg fortsätta att se invandring som en nödvändig faktor i det svenska samhällsbygget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.