2489: Nimis, snart på sitt 38:e år

Den alldeles nyss förlidna tisdagen var den dag då medierna upptäckte att det skall bli rättegång i Nimismålet. Alltså angående de reparationer jag gjort av ett par rester som blev kvar efter branden i fjor. Länsstyrelsen anser att det är nybyggnation och att det strider mot områdesskyddet. Generationerna på länsstyrelsen kommer och går och vissa regimer är mera stridslystna än andra. De nu sittande tillhör onekligen hökarna eftersom de vid första möjliga tillfälle slog till. En fråga som har kommit upp är varför man inte handlat tidigare. Jag har med mycket fri hand kunnat reparera – och då jag ansett det motiverat även lägga till – Nimis. Den senaste rättsprocessen angående Nimis status avslutades för 17 år sedan. Länsstyrelsen anger att de har haft viktigare ärenden att ta hand om. De har alltså varit strängt upptagna under 17 år.

När man ger sig in i den juridiska delen av processen Nimis är det en komplex historia man skall manövrera i. Jag har svårt att tro att länsstyrelsen kommer att uppnå någon verklig framgång. Det är inte omöjligt att man kan få mig bötfälld. I mål som Nimis blir den subjektiva faktorn betydande och det hänger mycket på om rätten är för eller emot. Paragraferna kan man alltid vinkla och domstolen har sitt kungsord med den eleganta frasen ”rätten anser”.

För verket är det dock livgivande energi och det är bara att konstatera att länsstyrelsen har varit en drivande (men naturligtvis omedveten) medspelare, nödvändig för att driva upp affekterna hos sig själv, betraktare och vandaler.

Här är några intressanta artiklar i dagens skörd:

hd
Expressen
DN


Nytagen bild från brottsplatsen. På ömse sidor om det brandskadade området kan man skymta de objekt som är föremål för länsstyrelsens ömma låga.

Det här inlägget postades i Nimis. Bokmärk permalänken.

3 svar på 2489: Nimis, snart på sitt 38:e år

 1. Christer skriver:

  Glädjande att Nimis lever och frodas. Behöver du hjälp att spika?

 2. Ateisten skriver:

  Redan för tre år sedan noterade jag DN:s begynnande omvändelse i flyktingfrågan med tillhörande PK-resonemang, visserligen med försiktiga myrsteg (för att sondera terrängen?) men ändå.

  Och idag blommar det ut med en hyllning till LV och hans verk plus en närmast idiotförklaring av länsstyrelsen.

  Att de två kommentatorerna är byråkratälskare förhöjer bara känslan.

 3. Från Graven skriver:

  Ateisten

  DN håller och har hållit en konsekvent linje.

  DN har garderat med en emellanåt i signifikans underordnad avvikande åsikt. Det kan liknas vid hur Himmler i krigsskedets slut reducerade likvideringen av ryska krigsfångar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.