2367: Tvivel och avsaknad av tvivel

Så har vi detta med förintelseförnekarna. Nu är det vanligtvis så att förnekarna inte är blånekare utan petar i kanterna. Antalet mördade judar är ett favoritämne och alldeles särskilt är siffran 6 miljoner offer intressant. Denna siffra vecklas ut en vidare ram som handlar om en prefabricerad siffra bakom vilken den judiska världskonspirationen döljer sig.

Olika grader av förintelseförnekande är relativt vanligt. Man kan bli varse detta när man följer den FB-tråd som Ingrid Carlqvist skapat genom sitt, åtminstone för mig, något oväntade utspel om förintelsen. Saken har kommenterats på många håll

”Jag uppmanar alla att gå igenom bevisen för Förintelsen. De flesta är övertygade om att det finns tonvis med bevis, men när man går igenom det blir det inte alls så tydligt längre. Kolla alltid allting”,

I ytterligare inlägg framhåller Carlqvist att hennes avsikt är vikten av att betvivla. Man skall alltid ifrågasätta det som framstår som officiella fakta. Det man då undrar är varför av alla fakta vi kan ifrågasätta, varför väljer Carlqvist Förintelsen? Ja, vilken hund kan ligga begravd? Carlqvist meddelar på sin FB-tråd att man skall lägga fram alla bevis på att Förintelsen har ägt rum och sedan skall man diskutera detta. Det låter inte riktigt bra, varför detta envetna intresse? Men det kommer mera. Det visar sig att Carlqvist har fått veta att antalet offer i Auschwitz har skrivits ned från 4 miljoner till 1 miljon. Varför har då inte antalet mördade judar minskats med samma antal?

Den påläste känner väl igen detta från konspirationsteoretikernas utläggningar. Sådant kan man göra mycket av och antyda att det naturligtvis är några ondskefulla judar som ligger bakom den heliga siffran 6 som inte får beröras. I detta läge kunde Carlqvist ha påmint sig om sin egen tes: att man skall granska fakta. För den påläste (och det är lätt att ta reda på) framgår att siffran 4 miljoner var en tidig och mycket grov skattning från ryskt håll. Siffran kunde med noggrannare forskning justeras till 1 miljon. Men detta påverkar inte antalet mördade judar bara var de mördades.

Carlqvist tycks ha varit ute på en tur i konspirationsvärlden och smittats av de därstädes rådande stämningarna. Carlqvist får naturligt nog ifrågasätta vad hon önskar, det skall aldrig vara förbjudet. Men i den position hon intar som islamkritiker blir det problem med trovärdigheten.

Det kan vara av intresse att följa förintelsediskussionen på Carlqvists FB. Det är märkligt nog många röster som lutar sig mot konspirationsteorier och som argumenterar enligt den välkända parollen: Viktigast är att lägga fram mitt tyckande i den här saken.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

105 svar på 2367: Tvivel och avsaknad av tvivel

 1. CeDe skriver:

  Visst kände Hitler till att judar var framgångsrika, Ateisten. Han kunde ju bara se sig omkring. Många tyskar levde fattigt medan judarna alltid hade mat för dagen och var framgångsrika affärsmän. Det är klart att det stack i ögonen på Hitler så det var ju inte svårt att hitta syndabocken för många tyskars elände. Det smög sig sakta på, först bland Hitlers kompanjoner och sen insåg han det själv.

 2. Ludvig K skriver:

  Adam

  Ok, fair enough. Som med det mesta är det inte helt okomplicerade saker med andra ord. Världen var redan globaliserad när Tredje Riket grundades, och det fanns impulser från när och fjärran. Tycker ändå det är ohederligt att tala om tyska nazisterna som kristna.

  Den stora majoriteten av de som mördades under Förintelsen var minst lika fattiga som den tyska majoritetsbefolkningen. Många av de rika hann sticka till USA och Israel. Av de 3 miljoner som kom från Polen var majoriteten ett slags lantisar som hade en egen kultur som varken var urban eller helt agrar. Tyskarna raderade nästan helt denna kultur. De hade varken pengar eller kontakter.

 3. Adam skriver:

  Ludvig K

  Det fanns ledande nazister med en hållning som liknar ateism. Martin Bormann och Joseph Goebbels, för att nämna två exempel. Men i både Tyskland och Österrike fanns många som identifierade sig som katoliker och protestenter. Det är inte ohedeligt (på ett intellektuellt vis) att tala om likheter mellan kristendom och nazism. Har diskuterats i universitetsvärlden på ett seriöst vis. Framför allt Martins Luthers skrifter har varit föremål för analys, och de har framlagts som en hypotes för att nazismen inte uppstod ur ingenting. Det fanns redan ett urgammalt judehat i Europa, och kristendomen var en av de istitutioner som haft talrika utövare som upprätthållit judehat. Både genom tvångskonvertering av judar till kristna, eller uppmana till/ utföra pogromer.

  Det andra du skriver, att många judar var fattiga, är sant. Därför ska man inte ge så mycket för hypotesen att nazismen uppkom som en reaktion mot rika judar, medan tyskarna var fattiga. Den hypotesen är mest att betrakta som gammal nazipropaganda. Så i det avseendet håller jag med dig.

 4. Inge skriver:

  En av grunnene til at jeg stiller spørsmål ved holocaust er at jeg ikke liker å bli løyet for.

  Da jeg gikk på barneskolen lærte jeg at seks millioner jøder ble gasset i hjel av nazistene. Lærerinnen min var kristen og oppriktig, men hun løy. Det er en løgn at seks millioner jøder ble gasset i hjel av nazistene. Gjennom årene hørte jeg den samme løgnen gjentatt av mange andre. Selv har jeg bragt løgnen videre i diskusjoner fordi jeg hadde grunn til å tro at den var sann: den var blitt fortalt meg av myndighetspersoner.

  Hvis det er noe jeg liker enda mindre enn å bli løyet for, så er det å lyve selv. Jeg ble en løgner fordi jeg stolte på myndighetspersoner.

  Jeg har ikke lest hva Ingrid Carlqvist har skrevet om saken, så jeg vet ikke om hun har gått gjennom den samme prosessen som jeg har gjort. Men hvis målet hennes er å søke sannhet – ”kolla alltid allting” – så har hun min støtte.

 5. Lars Vilks skriver:

  Vad vill du säga med detta? 6 miljoner judar blev inte mördade enbart genom gasning men procenttalet är högt. Jag har sett uppgifter om detta och det lär inte vara svårt att söka upp det på nätet.

 6. Inge skriver:

  Lars,

  Jeg skriver jo rett ut hva jeg vil si med dette. Målet er sannhet.

  Internett fantes ikke på den tiden da jeg og du og Ingrid Carlqvist lærte om jødeforfølgelsen, så vi har alle blitt løyet for.

 7. Lars Vilks skriver:

  Men vad är det som inte är korrekt?

 8. Inge skriver:

  At seks millioner jøder ble gasset i hjel.

 9. CeDe skriver:

  1940 var Sveriges befolkning 6 miljoner – en hisnande jämförelse.

 10. sl skriver:

  Inge.

  Vi har varit igenom den här avsiktliga missuppfattningen tidigare, den bottnar i att man påstår att någon sagt att sex miljoner judar gasades ihjäl, men det har ingen påstått. Revisionisterna hittar på att någon påstått att sex miljoner gasades ihjäl, det är revisionisterna som hittar på vad de sen ”motbevisar”. Ingen har fått lära sig att sex miljoner gasades ihjäl, men däremot kan någon att trott det, i efterhand.

  Sex miljoner judar mördades, men majoriteten dog av att få för lite näring, de svältes ihjäl instängda i läger eller ghetton med taggtråd runt. De skickades ut på landet med spadar, fick gräva sina egna gravar, ställdes på kanten av hålet de själva grävt och sköts av soldatplutoner. En miljon judar dog i Auschwitz, men bara vissa av zyklon-B. En minoritet av judarna gasades ihjäl, men antalet offer för judeutrotningarna är ca sex miljoner.

  Det är ett nynazistiskt vandringssägen att någon påstått att sex miljoner judar gasades ihjäl, inga utredningar visar på det. Utredningarna är klara som korvspad, nynazisternas desinformation går i cirklar runt sanningen och försöker plocka ut små bitar av den och sen motbevisa deras eget hittepå. Sex miljoner judar utrotades; instängda att svältas ihjäl, skjutna, hängda, gasade, utsatta för experiment i fallande ordning.

  Neil Armstrong har gått på månen, nazisternas judeutrotningen har utförts, pyramiderna är gravar, inte landningsplatser för rymdskepp, folket blir inte välmående av socialism och en minimal ökning av koldioxid i atmosfären påverkar inte jordens medeltemperatur eller klimatet. Vissa idéer är vandringssägner.

  Människan är ett svagt käril man kan lura på vad som helst, men inte alla på en gång.

 11. Inge skriver:

  Hinsides er også at over fem millioner mennesker døde i krigene i Kongo for et tiår siden. Drapene fortsetter og ingen bryr seg.

 12. Inge skriver:

  sl,

  Jeg vet ikke hvor gammel du er, men jeg kan forsikre deg om at da jeg var ung ble det påstått at seks millioner jøder ble gasset i hjel. Du kan tro det eller ikke, men det jeg skriver er sant.

  Ellers skriver du mye bra.

 13. Ulf skriver:

  Vilken trevlig och intressant diskussion. Till dig Inge så vill jag bara säga att lärare i grundskolan påstår mycket saker som inte är sant. Jag fick lära mig att medeltidens europeiska lärde trodde att jorden var platt och att Galileo Galilei avrättades av inkvisitionen.

  Det är naturligtvis helt felaktiga påståenden men de lärare som trodde på dem och berättade dessa ”fakta” för oss elever var i övrigt bra lärare.
  Hoppas den lärare du hade Inge i övrigt var lika bra lärare som mina fast hennes påståenden om Förintelsen inte stämde.

 14. Inge skriver:

  Ulf,

  Ja, hun leste bøker for oss og forklarte fremmedord.

 15. mohammad skriver:

  Benjamin Freedman´s Testimony…

  https://www.youtube.com/watch?v=UmXbbPXAR_s

 16. sl skriver:

  Inge, då har din lärare missuppfattat saken. Däremot föreligger ingen historieförfalskning, judeutrotningen är grundligt undersökt.

 17. Ludvig K skriver:

  mohammad går från klarhet till klarhet märker jag…

 18. pöbeln skriver:

  mohammad=minnesdagen=mohammad…??? Eller?

 19. sl skriver:

  Det är sällan man ser det anglosaxiska judehatet på pränt, det blev skämmigt 1945. Vi kan notera att precis allt är judarnas fel, judarna är dessutom asiatiska mongoler, Djingis Kahns kusiner. En extra-allt-rasistisk text. Faktum är att biten om khazar-riket rymmer element av sanning. Arthur Kostlers ”Den Trettonde Stammen” är intressant läsning.

  Men se texten om tyskarna. Man påminner sig Wagners åsikter om judar 1848, dessa tyskar som inte krökte ett hår på judiska huvuden förrän judarna förrått Tyskland. Första världskriget var ett tyskt angreppskrig, det är anledningen till att det inte fördes på tysk mark. Tyska ubåtar dödade amerikaner. USA drogs in i kriget av Tyskland, inte av judarna. Hyperinflationen i Tyskland efter kriget utfördes av den tyska centralbanken, för att möta allierade skadeståndskrav. Det som inte passar Herr Freedmans agenda är inte med. Vad som däremot är med är Den Judiska Världsdominansen, det är nästa artikel om man läser talet på sweetliberty. Det här är en variation på Sion Vises Protokoll, som vi vet författats av Ochranan, tsarens säkerhetspolis.

  Herr Freedman synes vara en judiska avhoppare, katolsk konvertit. Kanske det. Vad som driver självhatare kan man inte riktigt veta. Men det namnet på texten vi förhåller oss till är Satans Synagoga. Det här är nyheter från Radio Islam.

 20. Inge skriver:

  sl,

  Min lærer hadde ikke misforstått noe. Hun gjenfortalte det som var den alminnelige forståelsen av holocaust på 1960/70-tallet. Seks millioner jøder ble gasset i hjel av nazistene. Det ble kokt såpe av likene deres og hudene ble brukt til lampeskjermer.

  Senere har det blitt klart at dette var usant. I dag ser konsensus blant historikere ut til å være at de fleste jødene døde av skyting og sult.

 21. sl skriver:

  Inge,

  60/70-talen är länge sen, det är svårt för mig att förhålla mig till andras minnen som inte sammanfaller med mina. Jag var mycket intresserad av andra världskriget och alla trettioen versioner av Spitfire, jag var vad man idag kallar en MÖP, en militärt överintresserad person. De uppgifter jag minns ur sådan litteratur som ”Ögonvittnen till andra världskriget” talade entydigt om 6 miljoner utrotade judar, varav 1 miljon i Auchwitz, vissa gasades, vissa brändes, många tippades i massgravar, allt finns på bild, förövarna var duktiga organisatörer och förde statistik. Det framgick klart att de flesta koncentrationsläger inte hade gaskammare. Det framgick klart att de flesta judar dog på ställen som inte hade gaskammare. Jag ser det så att jag har fått en korrekt framställan redan från början, från litteratur avsedd att ge korrekt uppfattning. Eventuella vandringssägner och vad folk säger till varandra har jag inte byggt min uppfattning på. Jag läste de historiska standardverken av väl renommerade författare. De innehöll inte gravt missvisande uppgifter. Lampskärmar och tvål på judefett kan jag inte direkt koppla till något verk av William Shirer et al. Alla bilderna föreställde människor som fått en brödskiva om dagen sen de fängslats, och inte hade något fett kvar att göra tvål på. De hade randiga kläder och löss.

  Vi har idag ett problem med människor födda på nittiotalet och senare som tror eller vill tro att de är felinformerade om judeutrotningen. Jag vet att jag är korrekt informerad, men ser att de blir lätta kap för charlataner, eftersom de inte är några välskolade möpar, utan offer för ganska simpel politisk propaganda.

 22. Bosse J skriver:

  Angående siffran 6 miljoner
  Men jag antar att det bara betyder något helt annat än det uppenbara i huvudet på somliga 🙂

 23. Ulf skriver:

  Det spreds många rykten under första världskriget som inte var sanna. De artiklar du hänvisar till är ett bra exempel på just ett sådant falskt rykte.

 24. sl skriver:

  Jag ser istället en utmärkt källa till kongruent information i de här artiklarna. 1941-45 utrotades 6 miljoner judar, nästan allihop i östeuropa. Alla tidningsartiklarna hänvisar till att 6 miljoner judar hotas, långt före Herr Hitlers maktövertagande. I stort sett lika många som hotas 1915-38, huvudsakligen av svält och pogromer, blir alltså faktiskt utrotade 1941-45. Större delen av den östeuropeiska judenheten hotades 1915-38 och utrotades 1941-45. Därför påminner siffrorna om varandra. Det finns ett inslag av mysticism i siffran 6; det tror jag vi kan bortse från. 6 miljoner hotade, 6 miljoner utrotade. Den enklaste och mest närliggande förklaring bör åsättas störst rimlighet.

  Ryktesspridning och tsardömets judeförföljelser ska man inte bortse från. Jag tror att europas judar föredrog Tyskland och Österrike framför Ryssland, Baltikum och Polen. Men framförallt försökte många emigrera till USA, vilket räddade deras liv.

 25. Bosse J skriver:

  Jag tycker nog att de många uppgifterna/artiklarna mer vittnar om att det handlar om uppdiktade historier.
  Det finns däremot nedskrivna planer på en verklig förintelse av ett helt folk i boken Germany Must Perish från 1941
  Projektion är ett ord som ligger nära till hands.
  Massmedial propaganda/hjärntvätt hade kommit långt redan för 90 år sedan, Edward Bernays t.ex.

 26. sl skriver:

  Judeförföljelser i tsar-ryssland av ”de svarta hundradena” var inte uppdiktade, men heller inte i industriell skala. Tsar-ryssland ägde Polen till 1918. Om man läser tidningsartiklarna han pekar på är det inte frågan om utrotning, utan hot om utrotning och svält. Många judar flydde till USA från östeuropa under början av 1900-talet, det är ingen slump var artiklarna står att läsa och varför. Det står rakt upp och ner 6 miljoner hotas i alla artiklarna, det var kanske grovt sett så många som fanns, och sen i paritet med det faktiskt utrotade antalet. Vi har glömt rätt mycket av historien före 1939. Artiklarna är tryckta och ska nog ses som uttryck för förtvivlan, och inte som dikter. Det finns ingen anledning att misstro vare sig nyhet eller uppsåt, däremot fanns det förstås ryktesspridning.

  När det gäller Tyskland 1941 fanns det hos de allierade en åsikt om att Tyskland måste förändras, omvärlden kunde inte tolerera ett Tyskland som anföll alla grannarna varannan generation. Det fanns också planer på att göra Tyskland till ett agrart land, utan industri, mer som Polen. Sovjetunionens ockupation av östra Tyskland stoppade alla såna planer i väst. Istället tvangs västtyskland på en amerikansk federal modell.

 27. CeDe skriver:

  Jag kan inte säga emot vad du skriver, sl. Det tycks mig vara helt trovärdigt.
  En undran bara – var motivationen av förföljelsen av judar i Ryssland den samma som den i Nazityskland.

 28. Bosse J skriver:

  Om jag inte minns fel så fanns det inget Tyskland innan 1871, så det där med ”varannan generation” stämmer helt enkelt inte. Det som blev Tyskland bestod då av många små rikedömen. Med agrart land menas att man tänkte göra det till ett u-land. Låter väl humant?
  Vad som kallades Judea förklarade Tyskland krig redan 1933. De initierade andra världskriget som inte utbröt förän 6 år senare. Så skulden för det ligger någon helt annanstans än vad du antyder.
  Att anklaga en hel befolkning, gammal som ung, som du gör och de allierade gjorde är inget annat än ondskefullt som jag ser det.

  @CeDe
  Bolsjevikerna var de mest aggresiva kommunisterna i Sovjetunionen/Ryssland på den tiden och bestod till majoriteten av judar.

 29. Ulf skriver:

  Påståendet om någon slags krigsförklaring mot Tyskland 1933 är en myt utan någon förankring i verkligheten.

  Däremot borde USA, Frankrike och Storbritannien förklarat Tyskland krig 1933.
  Det skulle har räddat många liv och även hindrat Sovjetunionen att lägga beslag på halva Europa eftersom andra världskriget aldrig skulle ha utkämpats.

 30. Bosse J skriver:

  Å föresten så räcker det med att man läser lite av vad Kaufman skriver i boken ”Gemany Must Perish” som jag länkade till här ovan för att inse vilken attityd man hade gentemot det tyska folket. Hela folket!

 31. Bosse J skriver:

  @Ulf
  Det är ju så lätt att ta reda på sådant här som krigsförklaringen mot Tyskland i Daily Express om man bara intresserar sig lite grand för det. Varför inte försöka ta reda på lite själv vad som försigick istället för att bara förlita sig på vad andra säger.

 32. Ulf skriver:

  Kaufmans bok har inget med Förintelsen att göra. Boken var ett privat projekt och inte en del av något officiellt politiskt program stött av USA:s regering.

  Däremot skulle Tyskland under 1941 inleda en verklig Förintelse av judar och romer. Den operationen var till skillnad från Kaufmans fantasier en verklig händelse där judar och romer bestals, våldtogs och mördades systematiskt.

  Det verkar som om du Bosse har lite svårt att skilja på dikt och verklighet!

 33. Lars Vilks skriver:

  Ulf, vi har en konspirationsteoretiker som är ute och svänger sina lurviga ben. Judarnas bojkott med anledning av behandlingen av judar i Tyskland är ett av de många strån som man drar i den stacken.

 34. Ulf skriver:

  Nu har ju den tidningsrubriken inte något verklighetsunderlag eftersom någon krigsförklaring aldrig utfärdades.
  Det finns ju inte ens något land eller organisation som heter Judea.

 35. Ulf skriver:

  Till Lars Vilks.

  Du har naturligtvis helt rätt. Jag vill bara att Bosse inte skall stå oemotsagd.

 36. sl skriver:

  Preussen, det framtida Tysklands kärna, anföll grannarna 1871. Tyskland anföll sina grannar 1914 och 1939. De krigen har det gemensamma att tysk trupp marscherade ut ur det egna landet och in hos grannarna. Det vara alla tyska angreppskrig. Den tredje gången valde de allierade att krossa Tyskland och hindra framtida tyska angrepp. Något som diskuterades under själva kriget var att eliminera Tyskland som industrination, det ansågs humanitärt att hindra Tysklands angrepp på grannarna. I praktiken gjorde USA efter kriget tvärtom, erbjöd Marshall-planen till tysk återuppbyggnad under framgångsrikt påtvingad konstitution av amerikansk typ. Numera resonerar tyskar i termer av befrielse från nazismen även när det gäller deras eget land, och har slutat se det som sin rättighet att invadera grannarna.

  Enstaka judar eller hittepå-judar som förklarat Tyskland krig kan man hitta lika lätt som sion vises protokoll. Allt kan hittas på nätet, inklusive nazistiska flygbaser på månens baksida. En sån som Kaufman talar bara för sig själv, inom centraleuropeisk judenhet fanns två dominerande tendenser, assimilering i det kristna landet eller ett judiskt hemland i Palestina. All text presenterad är sannolikt autentisk, men ska sättas i sitt sammanhang. Fram till Hitlers maktövertagande förföljdes judar allra mest i Ryssland, nästan alla lika utfattiga som ryska bönder, och många hoppades på arbetarklassens demokratiska diktatur, där alla skulle vara jämlika.

  Tricket att göra judarna ansvariga för att de blev förföljda är tidlöst, men det blamerar till sist bara den som hävdar det. De europeiska judar som lyckades följa med i industrialismens uppgång försökte anpassa sig, många konverterade till kristendom. Mot den patologiske judehataren hjälper inte det, han är besatt av den här folkspillrans uråldriga historia, och tror att den styr världen. Indirekt, via kristendomens judiska ursprung, finns en påverkan. Men när man klämmer judehataren på pulsen, gäller alltihop det så kallade judeblodet, det anses förgiftat. Med tretusen års historia av migration kan man bara konstatera att vi alla har en smula judeblod, vi har alla någon förfader som i sin tur har förfäder där det någon gång blandats in enstaka jude i släktets fortplantning. Så blir judehatet ett slags självhat, och judehataren förstör till sist sig själv.

  Vi vet alla alla européer är afrikaner, även Bosse stammar från emigrerande afrikaner. Bosse är till ursprunget förgiftad först av afrikanskt och sen av judiskt blod. Är det orsaken till ondska eller dumhet? Nej, den utvecklar man själv, om man inte aktar sig.

 37. sl skriver:

  Cede undrade om motiven för judehat i Ryssland. Där fanns en mix. Det vanliga; i den obligatoriska boken dödade judarna Jesus, att han själv var jude ignoreras. Ryssland var agrart, de betydde sannolikt att det var svårt för judar att äga land, de hänvisades till handel och måste bo i ghetton kallade shtetl. Tsarregimen hade en slags kosackliknande stormtrupper, de s.k. svarta hundradena. När det blev oroligt i ryska imperiet, det kunde handla om missväxt, överklassens fasoner och stridigheter mellan olika nationella undergrupper, gick de svarta hundradena till angrepp på judar, initierade pogromer så att oroligheter kanaliserades mot judarna, och den underliggande konflikten inte drabbade regimen eller dess imperium. Regimen närde judehatet, men hade inte någon officiell utrotningspolitik. Av alla europeiska länder att vara jude i var Ryssland värst. Möjligen förklarar det judefrekvensen i socialdemokratiska bolsjevikfraktionen.

  Under Stalins sista år inledde han en kamp mot ”kosmopoliterna”, den var riktad mot judar, som i sin judiskhet inte kunde vara ryssar, och möjligen explicit mot hans judiska läkare. Stalin var uppfostrad med stryk, närde en enorm misstänksamhet mot alla, samtidigt som han klappade hundrar. Stalins död i slaganfall gjorde att kampanjen kom av sig, de ryska härskarbyråkraterna blev tvungna att välja sida i efterträdarkampen, där det fanns varierande grad av blodtörstighet att förhålla sig till. Berija, den värste, blev kortlivad. Möjligen kan många ha dragit en lättnadens suck.

 38. CeDe skriver:

  Tack sl – vilken kunskapsbank du har att hämta ur.

 39. Inge skriver:

  Denne tråden startet med noe Ingrid Carlqvist har skrevet om Förintelsen. Hun mener at alt ikke er så klart når man begynner å undersøke Förintelsen selv og at man bør undersøke selv.

  Jeg er enig med henne og jeg tror jeg forstår hvor hennes tvil kan komme fra: hun har i ung alder blitt overbevist om noe som hun senere har forstått er feil.

  Jeg er ikke på Facebook og har ikke lest hva hun har skrevet, så det er fint om noen av dere kan opplyse meg om hvorvidt hun søker sannhet.

 40. pöbeln skriver:

  Inge
  Läs vad SL skriver istället. Här får du gratis historieundervisning. Bara att tacka o ta emot.

 41. Lars Vilks skriver:

  Hon skrev att eftersom siffrorna har ändrats angående Auschwitz från 4 milj till 1 skulle det totala antalet också ha justerats. Den synpunkten är anlig bland förintelseförnekare som gör en stor affär av den saken. Som det redan har framkommit finns det en mycket enkelt förklaring till detta. Men vad man undrar är varför Carlqvist drar fram detta. Hon kunde lätt ha tagit reda på hur det förhåller sig. Eller kommer inflytandet från annat håll?

 42. sl skriver:

  Det verkar som att Carlqvist är lite dum, en ganska vanlig sd-åkomma. Om man äger en fråga på allas läppar, varför blamera den med spekulationer utan grund i en grundligt utredd fråga, varför frivilligt ge motståndaren det bruna kortet?

  Siffran 4 miljoner i Auschwitz lär vara en rysk uppskattning i närtid till kriget. De ryska förlusterna var i storleksordningen 20 milj, det kostade ryssarna 14 milj soldater att förinta Wehrmacht och SS. Att ryssar gjorde felaktiga kalkyler på ett tidigt stadium är inte konstigt. Däremot var dessa tidiga höftningar ersatta av siffran runt 6 milj döda judar, varav 1 milj i Auschwitz, redan på 60-talet.

  Vi diskuterar cirkelresonemang ur vitmaktmiljö som inte tål kontakt med vanlig historiebok. Den som vill hittar ett lösryckt citat och använder det som bevis på judisk sammansvärjning. Den enda stora sammansvärjning som existerat var nazisternas slutgiltiga lösning, och den är grundligt redovisad.

  Om man finner problem med muslimers integration, finns inget bättre sätt att göra sig själv irrelevant än att börja sprida vandringssägner och lösryckta citat från nynazister. Svenska islamkramare blir naturligtvis skadeglada, motståndaren skjuter sig i foten, alla immigrationskritiker kan sen dras över en kam. De enda som blir riktigt glada av denna detour är islamister, detta är rakt upp deras allé. De andliga bröderna islamism och nazism, kamrater i kampen mot judarna. Att öppna brunnslocket mot detta avloppsdike ger bara möjlighet att dissekera bajs. Om Carlqvist vill studera bajs kan ingen hindra det. Notera att ett enkelt sätt att sänka Carlqvist är att sprida just en sån här nyhet.

 43. Jor-El skriver:

  Jag tycker Lars Vilks avhandling av dom förändrade beräknade dödstalen för Auschwitz är lite lättvindlig i originaltexten för posten – ”…4 miljoner var en tidig och mycket grov skattning från ryskt håll. Siffran kunde med noggrannare forskning justeras till 1 miljon.”.

  Saken är ju den att justeringen gjordes först 1990, efter murens fall, och 45 år efter krigsslutet.
  Den ursprungliga siffran får nog snarare bedömas som en segrande skurkstats försök att krama så mycket ur en krigsvinst över en förlorande skurkstat som möjligt, snarare än en för grov skattning / oturlig felräkning.

 44. sl skriver:

  Nu har jag gått ner och tittat i min gamla ursprungliga källa till korrekt historieuppfattning, ”Ögonvittnen till andra världskriget”, Tidens Förlag utgiven 1964. På sidan 207 i del 4 står det ”totalt 6 miljoner döda judar”. Det var den gängse och korrekta uppfattningen redan på 60-talet. Den ger inget utrymme för 4 milj döda i Auschwitz, den korrekta siffran som gällt nästan hela tiden är 1 milj döda i Auschwitz. Öppningen av sovjetiska arkivet har inte inneburit stor förändring i denna fråga.

  Ni blir inlurade i pseudodebatt. Korrekta fakta är kända. Sen länge.

 45. pöbeln skriver:

  Islamkritikernas politiska arm bär dessvärre på antisemitiska föreställningar. Dessa föreställningar går inte att tvätta bort med fakta, då faktaresistensen sitter hårt fast. I flera av antiislam propagandavideorna som CeDe länkar till är antisemitismen slutpunkten på resonemanget. Invandringen skulle enligt dessa konspirationer vara ett judiskt påfund för att störta Europa. Och när man läser kommentarer här verkar många vara inne på samma sluttande plan. Tvivlet kring meningslösa frågor. Som när klimatskeptiker ifrågasätter sin debattmotståndare varför denne inte vet exakt vilken temperatur som var i Löddeköping för 40.000 år sedan. Samma märkliga kognitiva felslut.

 46. CeDe skriver:

  Tuggan växer i munnen på dig – pöbeln. Jag tror det är åttonde gången som du tar upp att CeDe länkar till propagandavideor med antisemitismen som slutpunkt i resonemangen.
  Sanningen är att jag för ungefär 4 månader sedan länkade till 1 islamkritisk video innehållande, vad jag missade, även antisemitism.
  Denna har nu accelererat till ett flertal videos och måste ideligen upprepas som klara bevis för att CeDe är antisemit.

 47. Bosse J skriver:

  Lätt att konstatera att här florerar verkligen dumheten. Flock- och konsensus-mentalitet, oförmåga till kritiskt tänkande. Egentligen något eget tänkande överhuvudtaget.
  Bortförklarande av det uppenbara.
  Judea representerar den internationella judendomen som anordnade världsomspännande konferenser även på trettiotalet. Vilka beslutade om fullständig bojkott av tyska produkter, vilket hade stor inverkan om ni nu inte trodde det.
  För övrigt Benjamin H. Freedman 1961 speech
  Men jag tvivlar på att något egentligen gör någon skillnad för faktaresistenta stolpskott 🙂

 48. pöbeln skriver:

  Men Bosse, du presenterar ju inga fakta att vara resistent emot. Att länka till olika klipp med spridda innehåll är INTE fakta, Bosse. Du är dessutom medioker i dina försök att förolämpa dina medkommentatorer.

 49. pöbeln skriver:

  Cede
  Du borde istället be om ursäkt för ditt raljerande. Om du inte ens kollar på vad du sprider för dynga bör du hålla käft, så slipper du hamna där du hamnat. Sen kan du ju reflektera över varför dina kamrater bär på det antisemitiska viruset…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.