2430: Du skall icke

Nyhet med genomslag blev det för terrorforskaren Magnus Norell och hans medförfattare till rapporten om islamismen (DN. SvT, SvT). Ett antal forskare blev omedelbart gramse och protesterade kraftfullt. Det borde inte ha varit så mycket att bråka om, det är en lägesrapport och ingen forskning. Emellertid är det inte svårt att räkna ut att det rör sig om två läger. De protesterande forskarna representerar en återhållsamhet och mera positiv syn på situationen i Sverige. Man kan t ex erinra sig att det inte var så länge sedan Mattias Gardell menade att Muslimska Brödraskapet vill bygga ett folkhem (Aftonbladet). Den andra sidan har etablerat ett utrymme i korridoren som trovärdiga men som inte agerar med den ängslighet som har ansetts lämplig. En och annan tomte som Rashid Musa (ordförande i Sveriges unga muslimer) kan dock inte hålla sig utan travar på som det har varit brukligt: ”Det är beklagligt att en myndighet väljer att lansera en rapport som bygger på rasistiska konspirationsteorier.”

Rashid Musa tycker att muslimer inte skall lyssna på vad jag säger (utan att han har den ringaste aning om vad jag skall säga). Som många andra har han det lite trassligt med yttrandefriheten (nwt).

Ställningskriget fortsätter.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

103 svar på 2430: Du skall icke

 1. CeDe skriver:

  Om det är någon som tror på något annat om de släpps fritt så är det väl bara att betrakta både historia och nutida islamska stater som bara kan upprätthålla ordning medelst hängningar, steningar, stympningar, piskning och annat smått och gott.

 2. CeDe skriver:

  Per, Ulf tror antagligen att islam skulle bli annorlunda i Sverige. Men det finns inget som tyder på det. Koranen och Mohammed är ledstjärnan varhelst muslimer befinner sig.

 3. Från Graven skriver:

  Men Per…

  Ulf vill ju ha islam! Med eller utan terrorism! Antagligen med terrorism, om jag får gissa.

 4. CeDe skriver:

  Terrorism är inbyggt i islam och plockas fram vid behov.

 5. Från Graven skriver:

  Steget är nog ganska litet från att förespråka skäktning utan lugnande/smärtstillande till att skjuta skallen av sådana som säger emot ”ni vet vem”*.

 6. mohammad skriver:

  Per

  Om det Muslimska Brödraskapet har skapat och kontrollerat och styrt Sveriges muslimska organisationer att arbeta gentemot ett segregerat muslimskt parallellsamhälle under Sharia och härtill infiltrerat statsmakten i samma och avgörande riktning – i enlighet med Norells studie – är detta givetvis synnerligen allvarligt till följd att Sveriges säkerhet och demokratiska värden kan anses vara i fara.

  Om utredarna sitter inne med empiriskt stöd att styrka sina påståenden då är jag med dig Per – mörkar Norell bevisen är det landsförräderi…

 7. Från Graven skriver:

  Norell har ju en insider med i förstudien.

  Det lustiga med mulfhammad är att de ser nazister överallt, men när någon säger att de är islamist med en utomlands ifrån sanktionerad agenda så blir de blinda, döva och högljutt protesterande!

  Ta dig själv som exempel, gosse, på empiri där någon ligger och nöter på sociala forum om sharia!

 8. Per skriver:

  mohammad

  Jag har fått uppfattningen att Norell inte är en person som är lagd för överdrifter. Snarare tvärtom. Han verkar vara ganska timid och sansad och han har ju hitintills kommunicerat i en debattmiljö med sådana styrkeförhållanden att han tvingats (valt att) ligga ganska lågt i formuleringen av sina teser. En slutsats kan då vara läget/processen ute i samhället är mer omfattande och djupgående än den bild som rapporten/förstudien ger. Men som jag sagt tidigare, jag är inte insatt i detaljerna, utan följer bara utvecklingen på avstånd som en samhällsintresserad.

 9. CeDe skriver:

  Det inger väl ett visst hopp om typ mohammad börjar vakna upp ur sin dvala.

 10. CeDe skriver:

  Kan det sägas tillräckligt många ggr;

  https://twitter.com/TarekFatah/status/838372430636777475

 11. CeDe skriver:

  Jag tror att det finns många muslimer – framförallt unga – som själva inte förstår den innersta kärnans intentioner och talar som de politiskt korrekta att IS inte skulle vara islam. Ingenting kan väl vara mer fel.

 12. mohammad skriver:

  CeDe

  Om Norells påståenden äger giltighet och därtill enligt Per såsom underdrifter – är det snarare Säkerhetspolisens exekutiva ledning som bör vakna upp än dess förvisso allierade broder mohammad…;)

 13. CeDe skriver:

  Det låter vettigt – gubben!

 14. Ulf skriver:

  ”Från Graven” menar att de som tolererar eller utövar judiska slaktmetoder också förespråkar mord på oliktänkande. Det är bara att notera ett nytt antisemitiskt bottennapp av ”Från Graven”!

 15. Ulf skriver:

  Till Per.

  Nej jag är inte särskilt orolig för en islamisering av samhället. Jag har ett klart minne av hur Sverige såg ut på sjuttiotalet när antalet muslimer var mycket litet jämfört med dagens Sverige.
  På sjuttiotalet klassades homosexualitet som en sjukdom, barnaga var tillåten och det dödades enligt BRÅ fler kvinnor och barn i familjerelaterat våld än det gör nu. Kvinnors möjlighet till en yrkeskarriär var fortfarande starkt beskuren.

  Faktum är att Sverige i takt med att andelen svenskar som bekänner sig till islam ökat så har också kvinnorna och de sexuella minoriteterna fått en starkare ställning.
  Att andelen muslimer ökar i samhället behöver alltså inte betyda att det samhället blir mer intolerant. Sverige är ett bra exempel på att det påståendet stämmer.

 16. Från Graven skriver:

  Nej, jag menar dig, Ulf.

 17. Ulf skriver:

  Självklart menar du mig ”Från Graven” men också alla judar som följer sin tros religösa regler.

  Du vill göra det omöjligt för judar att utöva sin religion i Sverige och till på köpet så beskyller du judarna för att vara ett folk som anser mord på oliktänkande som en självklarhet. Illa!!!

 18. Från Graven skriver:

  Jag tror inte ”alla judar” lider av samma tvångssyndrom som du gör, Ulf. Det är ett specifikt uttalande som gäller dig personligen.

 19. Ulf skriver:

  Ditt tvångssyndrom ”Från Graven” är att ljuga om judar och Israel. Jag avslöjar bara dina lögner och ditt skitsnack. Jag förstår att det känns bittert.

 20. Från Graven skriver:

  Känns inte ett dugg bittert, tvärtom har jag flera gånger påpekat att du gör din egen sida en otjänst – och därmed min sida en stor tjänst, genom att hålla på som du gör. I princip alla utom mohammad har bett dig lägga ned, inklusive Lars Vilks – men det klarar du inte. Det är OCD, dåligt för dig, och bra för mig. Men för all del, fortsätt du.

 21. CeDe skriver:

  Får man vara så ofin Ulf och fråga vad du jobbar med.

 22. Ulf skriver:

  Man får absolut fråga CeDe men jag svarar inte.

 23. CeDe skriver:

  Jag jobbar med ekonomi – inte så hemligt!

 24. mohammad skriver:

  När von Graven går in i den numera så välkända narcissistiska fasen – och härtill falsetten går upp i vart fall ett halvt tonsteg – då vet vi att sakargumenten börjar tryta och fabulerandet tar vid.

  Eller hur…?

 25. Från Graven skriver:

  whatever

 26. mohammad skriver:

  Gumman…???

 27. Per skriver:

  Ulf

  Helt sant att mycket har blivit bättre idag jämfört med 70-talet.
  Men det har ju inte med massinvandringen från mena-länder att göra.
  Men det som har blivit sämre under 2000-talet har nog mycket med denna
  nya typ av invandring att göra.
  Du tycker läget är utmärkt och att allt blir stadigt bättre samtidigt som denna
  massinvandring fortsätter. Men problemen som allt fler ser är hitintills förknippade med relativt avgränsade miljöer och samhällsfunktioner, även om utträngningseffekterna inom välfärdssystemen börjar bli påtagliga, speciellt för resurssvaga grupper initialt.
  Men frågan om islamiseringen av Västeuropa är en sakta pågående process, som samtidigt innebär en gradvis tillvänjning, det som är normalt idag var det inte för tio år sedan osv. Men HUVUDFRÅGAN är framför mot vad som händer framöver och på lite längre sikt och efter det, de närmaste decennierna, det samhälle som våra barn skall leva i. Du verkar inte vara så framtidsorienterad/prognosinriktad Ulf.

 28. Ulf skriver:

  Till Per.

  Vad konkret har blivit sämre under 2000-talet i Sverige?
  Faktum är ju att svenskarna aldrig tjänat så mycket och haft en högre levnadsstandard än i dag 2017.
  Att världen genomgått den största ekonomiska krisen sedan den stora depressionen har naturligtvis påverkat även Sverige negativt. Ingen nationalekonom menar dock mig veterligt att krisen som utöstes 2007 orsakades av islam. De två länder som haft de största problemen här i Norden är Finland och Island. Två länder som inte direkt kan sägas vara de länder här i Norden med den största muslimska befolkningen.
  Därför är det inte så konstigt att det är i Finland regeringen nu skär ner på välfärden och inte i Sverige.

  De länder som där kvinnor nekas abort och sexuella minoriteter förföljs ligger oftast i Östeuropa där invandringen från MENA har varit minimal.

  Det är som du Per märker mycket svårt att koppla ihop ekonomiska problem, kvinnoförtyck, intolerans mot religösa och sexuella minoriteter eller en sviktande välfärd med invandringen från MENA.
  Därför ser jag inget hot mot mina barns framtid på grund av just islams negativa inverkan på det svenska samhället.

 29. CeDe skriver:

  Men snälla Per vårt samhälle är inget som MENA vill ha. Men kostnaderna och problemen är enorma för Sverige med MENA-invandringen. Pengarna växer inte på träd. För att klara dessa ”utmaningar” skärs det djupt i den svenska välfärden. Välfärden ökar inte med tillväxten som beror på pengar som tagits från välfärden..
  Du måste leva i något parallellsamhälle.

 30. CeDe skriver:

  Menar förstås Ulf!

 31. Ulf skriver:

  Du har helt rätt i att pengar inte växer på träd ”CeDe” men sedan blir det lite konstigt. På vilket sätt ökar tillväxten på bekostnad av välfärden och hur länge har det förhållandet pågått?

 32. CeDe skriver:

  BNP ökar med invandringens konsumtion, inte sällan med lånade pengar.

 33. Från Graven skriver:

  Ulf skriver (2017 7 mars kl. 18:36):

  Vad konkret har blivit sämre under 2000-talet i Sverige?

  1. Ökat antal sexualbrott (enligt BRÅ)
  2. Handgranater i vardagen
  3. Ökat antal bilbränder
  4. Ökad känsla av otrygghet (enligt BRÅ)
  5. Sexuella ofredanden på kommunala badhus och konserter
  6. Ökat gängvåld.
  7. Ökat antal socialt utsatta områden med ökad otrygghet (enligt medborgarna själva)
  8. Ökat vårdbehov på grund av skjutningar (enligt sjukvården)
  9. Neddragning på lokal sjukvård
  10. Ett alltför ökande skattetryck (enligt LO)
  11. En alltmer inskränkt yttrandefrihet
  12. Religiöst (islamskt) betingade dödshot mot konstnärer

  måste laga middag, återkommer med mer.

 34. Ulf skriver:

  Men ”CeDe Sveriges statsskuld har ju minskat från femtio procent av BNP år 2000 till bara fyrtio procent av BNP 2015. Hur kan statsskulden sjunka om Sverige är i behov av att hela tiden låna pengar?

 35. CeDe skriver:

  Det beror på hur BNP ser ut under tidsrymden.

 36. Per skriver:

  Från Graven

  Lägger till en post medan du äter.

  13. Bostadsbristen är akut. Trångboddheten i miljonprogramnet är inte heller att leka med. Närmar sig väl ren misär för många ”storfamiljer” där.

  Kan du senare fylla på med 14. osv…..

 37. Per skriver:

  14. Skolundervisningen fungerar så där med 10 modersmål i klassen på vissa håll och stor andel svagpresterande elever.

  15. Socialtjänsten m.fl. personalgrupper ”vid fronten” ”är nere på knä”

 38. CeDe skriver:

  Ja, det är lite märkligt att trots att man inte ens kan försörja sig själv eller har råd till större bostad så fortsätter barnproduktionen oförminskat.

 39. Per skriver:

  16. Muslimska Brödraskapet bygger ut sina organisationer och infiltrerar främst vänsterpartierna och rekryterar unga i miljonprogrammet liksom andra islamistorganisationer.

 40. Från Graven skriver:

  Helt rätt, Per: SKOLAN!!!

 41. Från Graven skriver:

  LÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅNGT ned i PISA

  Svenska skolan SUGER!!!

 42. Från Graven skriver:

  Eller… är det eleverna!?

 43. CeDe skriver:

  Skolresultaten har ju ÖKAT sen 1571

  /Uffe

 44. Från Graven skriver:

  Ulf, du som vet allt: är det svenska skolan som underpresterar katastrofalt eller är det eleverna?

  Som du vet har ju FINLAND en av världens BÄSTA skolor och SKOLRESULTAT och som du själv påpekat så är FINLAND ett land ”som inte direkt kan sägas vara de länder här i Norden med den största muslimska befolkningen

  Hmmm…..

 45. Ulf skriver:

  Det är väl bra att Finland har en så bra skola. Tyvärr så sjunker ju resultaten samtidigt som svenska elever presterar bättre i mätningarna 2016. Intressant att Island har så dåliga resultat. Måste bo vådligt många muslimer där. 🙂

 46. Från Graven skriver:

  Fluktuationer i botten jämförs med fluktuationer i toppen!

  Ha ha ha, även ulf SUUUUUUGER i sina desperata försök att haussa SHARIA!!!

 47. Från Graven skriver:

  Men jag skall ge dig en sak som du inte suger på, Ulf:

  DJURPLÅGERI!!!!

 48. Ulf skriver:

  Jag vet redan att du tycker att judar är en grupp människor som inte bara är djurplågare utan också tack vare sin religion ser mord som en självklar del av politiken.

  Att du nu återigen skriker ut samma sak förvånar mig inte , antisemiter gillar att bröla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.