2430: Du skall icke

Nyhet med genomslag blev det för terrorforskaren Magnus Norell och hans medförfattare till rapporten om islamismen (DN. SvT, SvT). Ett antal forskare blev omedelbart gramse och protesterade kraftfullt. Det borde inte ha varit så mycket att bråka om, det är en lägesrapport och ingen forskning. Emellertid är det inte svårt att räkna ut att det rör sig om två läger. De protesterande forskarna representerar en återhållsamhet och mera positiv syn på situationen i Sverige. Man kan t ex erinra sig att det inte var så länge sedan Mattias Gardell menade att Muslimska Brödraskapet vill bygga ett folkhem (Aftonbladet). Den andra sidan har etablerat ett utrymme i korridoren som trovärdiga men som inte agerar med den ängslighet som har ansetts lämplig. En och annan tomte som Rashid Musa (ordförande i Sveriges unga muslimer) kan dock inte hålla sig utan travar på som det har varit brukligt: ”Det är beklagligt att en myndighet väljer att lansera en rapport som bygger på rasistiska konspirationsteorier.”

Rashid Musa tycker att muslimer inte skall lyssna på vad jag säger (utan att han har den ringaste aning om vad jag skall säga). Som många andra har han det lite trassligt med yttrandefriheten (nwt).

Ställningskriget fortsätter.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

103 svar på 2430: Du skall icke

  1. Thomas Jackson skriver:

    Det är en som heter Ulf som brölar ikväll kl 21.43 – uppenbarligen: omskärelsen gav ett ärr som smärtar och inte läker.

  2. Ulf skriver:

    Thomas Jackson verkar uppenbarligen inte vara särskilt insatt i det som brukar benämnas netikett.

  3. Adam skriver:

    Elaka personangrepp, eller beskylla någon för att intellektuellt sett vara en omedveten nazist/fascist/antisemit osv. Verkar vara folks absoluta favoritsysselsättning på nätet. Ligger nog ändå nåt i att västerlandets stora rädsla, är att tala allvarligt med varandra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.