2426: Go Go samt böcker ha sina öden

Bekymmer, bara bekymmer i konungariket. Efter stöket i Rinkeby blev en av de centrala frågorna vad man skall (om man alls skall) kalla de områden där det förekommer stök. ”No-go”-zoner anses av många opinionsbildare vara en olämplig benämning. Man kan alltid vara lite postmodern och se språkets makt som avgörande. Skapar man ”no-go”-zoner med ett ord är det risk att det blir så. Om det var så från början kan man i postmodern övertygelse strunta i. Det börjar och slutar med språket. Det kan göras underfundigt och får man säga undanglidande som i dagens Expressen där polismannen Erik Åkerlund hävdar att det rör sig om något som han kallar för ”go-go”-zoner. I dessa zoner arbetar polisen, säger han. Så var väl det problemet ett minne blott: Från no-go till go-go.

Tino Sanandajis bok fortsätter att vara ett irriterande inslag för mången god medborgare och opinionsbildare. Två bibliotek vägrar köpa in den eftersom den strider mot mänskliga rättigheter eller något i den stilen. Lisa Magnusson på DN har dock en annan uppfattning om bibliotekens uppgifter.

Irritationen har tagits till nya höjder genom intressanta insinuationer från Johannes Klenell. Tino skriver på FB:

”Förläggare Johannes Klenell försvarade igår bibliotekens censur av min bok. Idag skriver han en fascinerande konspirationsteori om Massutmaning.
Genom resonemang a lá ”stål smälter inte” om Twin Towers bevisar han att boken omöjligen kan ha sålt slut, att den måste vara Print On Demand, att den nog inte finns på förlagssystem, att jag ger bort böcker gratis och att jag omöjligen kan haft råd att beställa så många exemplar. Han säger om andra tryckning på tio tusen ex. ”Låter helt omöjligt. Det tar uppemot 4 veckor att trycka en bok”
Det är komiskt att se härdsmältan, men också talande att dessa vaneföreställningar gillas av etablerade journalister på public service, Kulturredaktör för Flamman, Timbroit Mattias Svensson och
Ordförande för Sveriges unga muslimer. Arena Opinions Jenny Lindahl skriver konspiratorisk: ”På adlibris är den i danskt band och på bokus häftad. Det är också konstigt”
Läs gärna träsket av bittra konspirationsteorier och missunnsamhet. Kan dessa aggressivt ologiska människor ge min bok en rättvis behandling?
Jag fick flera erbjudanden att ge ut min bok på etablerade förlag, men tack vare ert stöd hade jag 632.000 kr i kapital och därmed möjlighet att ge ut boken själv med professionell typsättning och grafik, och med avtal om 30.000 böcker att tryckas ut i Riga i tre omgångar. Tredje tryckningen har redan lagts in. De som inte klarar av att sälja fem hundra ex av sina böcker använder det faktum att jag lyckades ge ut en bestseller på eget förlag som svepskäl för censur. Om hatvänstern och deras fejkliberala svans vill läsa sig hur man ger ut böcker ekonomiskt ger jag gärna de tips pro bono, så de slipper parasitera på skattebetalare.”

Det kan ju vara så att Tino är en notorisk bedragare som bara distribuerat ett fåtal exemplar av boken. Allt jag vet är att det helt säkert existerar två exemplar. Ett har jag själv liggande på bordet och idag såg jag ett andra exemplar hos en bekant. Man får dock inte bortse från möjligheten att Tinos bok misshagar Klenell och en del andra med åsikter.

Det här inlägget postades i Böcker, politik. Bokmärk permalänken.

63 svar på 2426: Go Go samt böcker ha sina öden

 1. Krister skriver:

  Tino gjorde ett imponerande intryck när han medverkade i Epstein & Nordegren igår. Han beskrev och motiverade varför Sverige har gjort i princip alla fel i sin flyktingpolitik, både ur ekonomisk och humanitär synvinkel.
  Det hade varit intressant att höra Tino i en debatt med Fredrik Reinfelt, fakta vs. önsketänkande.

 2. Från Graven skriver:

  Vem bryr sig om vad du tycker, Krister?

  Du vill ju att den del av världen som mest respekterar mänskliga rättigheter skall iklädd slöja skrapa med foten inför de som förtrycker, för egen fördel.

 3. Från Graven skriver:

  Ja just det, nu kommer jag ihåg!

  De som bryr sig om vad du tycker, Krister, är de som GILLAR att vi iklädda slöja skrapar med foten inför de som förtrycker!!!

 4. Per skriver:

  Det största hotet mot Sverige som modern sekulär välfärdsstat med högteknologiskt näringsliv, och jämställhet etc. är, vid sidan om muslimska massinvandringen från från menaländer, en utflyttning av etniska svenskar, med eller utan företag, till andra länder. Om en ”white flight” startar på allvar så kan det gå snabbt framöver med folkutbytet. Båda processerna, massinvandring av muslimer och utflyttning av etniska svenskar, kommer att vara ömsesidigt förstärkande.

 5. Krister skriver:

  Du är en liten omogen pallevante FG, besatt av att vinna i din argumentationssport, som du ägnar dig heltid åt, och du använder alla fula trix. Din fuskspecialitet är halmgubbe finten där du bygger upp din motståndare av argument som han aldrig påstått och som du sen går till attack mot. Och du blir besatt och outtröttlig som en dåre av att slå mot denna halmgubbe.
  Nu sätter jag dig på ignore, där din vapendragare Sancho Panza har befunnit sig sedan flera år.

 6. CeDe skriver:

  Har man Aftonbladet som huvudkudde är det bara att tacka för komplimangen.

 7. pöbeln skriver:

  Per
  Har du några nära vänner som är muslimer? Om inte, hur får du informationen om hur de tycker och tänker?

 8. Ludvig K skriver:

  Vita svenska företagares utflytt från kungariket Sverige är en anrik tradition som säger mer om deras inställning till solidariskt skattesystem än plötslig överrepresentation av invandrare i Sveriges rikemanskommuner. Kapitalismen är färgblind och skiter fullständigt i kulturella värderingar. Den amerikanska drömmen har indoktrinerats framgångsrikt över världen och nu ser vi att bubblan spricker och Medelsvensson kanske kände att det finns något mer i livet än vovve, villa och volvo. Kom ihåg att förnekandet av kulturella skillnader initerades av den nihilistiska konsumtionskulturen från andra sidan Atlanten… i ett land där alla är kunder behövs inga medborgerliga rättigheter eller skyldigheter. Fråga Kamprad hur han ser på att anpassa IKEA-kataloger till Saudiarabien. Eller varför han flyttade till Schweiz för länge sedan.

  Ordet pallevante fick jag slå upp. Tungt! Är du från Österbotten, Krister?

 9. Från Graven skriver:

  ignore mänskliga rättigheter

 10. CeDe skriver:

  pöbeln,
  Det finns c:a 1,6miljarder utövare av islam. Även om man skulle råka känna några av dessa så är det väl ändå förment att påstå att man då vet hur muslimer tycker och tänker.

 11. CeDe skriver:

  Besök ett antal moskéer världen över så kanske du kan få en bild av vilka deras ideal är.

 12. Från Graven skriver:

  Om du ens får komma in överhuvudtaget.

  Indonesien, 1989 – besöker en moské tillsammans med en holländare och en indonesisk väninna. Bemöts vänligt av flera unga män och bjuds att sitta ned i ”förmaket” för vänliga (icke-politiska) samtal. Inom fem minuter ombeds vi lämna moskén av imamen. ”Vi har inte där att göra”. Diverse generade ansikten bland de unga männen.

  Jodu, jag har sett islam i vitögat även under ”vänskapliga” former.

 13. Från Graven skriver:

  Den indonesiska väninnan brevväxlade fram tills hon började klä sig i slöja och blev alltmer hätsk i tonen mot väst varefter hon avbröt all kontakt. Holländaren, som gifte sig med en indonesiska (Indonesien har ju som bekant varit holländsk koloni – mycket holländsa traditioner och namn kvar i Indonesien), meddelade för några år sedan att hon även brutit kontakten med dem.

  Tja, så kan det gå. Det kallas för ”islam”.

 14. asiktenmin skriver:

  ”go-go” zoner, verkar mer som slow go zoner med tanke på insatstiden vid Rinkeby upploppet. Först rörs det om i grytan och det blir stökigt, då lämnar polisen platsen, för att återkomma när vandalismen och förstörelsen är fullbordad. Bra jobbat.

  http://www.gp.se/nyheter/sverige/ygeman-inte-lika-positiv-till-polisinsats-1.4171692

 15. Varför blir jag så glad när du refererar (smått ironiskt, men ändå) till formen för det du ska säga – och innehållet lämnar mig ganska oberörd? Visst – språkets makt är avgörande. Ganska. Eller kanske ofta. Eller nästan totalt. Är det bara genier, barn och dårar som kan se vad som finns utanför?

 16. mohammad skriver:

  Krister och Ludvig K – två tunga retoriker på Vilks.net – både till form och innehåll när de väl lägger manken till.

  Keep up the good work guys…!

 17. Från Graven skriver:

  Ja för tusan, Krister, gör nu som mohammad säger!

 18. CeDe skriver:

  Go Go Boys!

 19. Per skriver:

  Ludvig K

  Du skriver: ”Vita svenska företagares utflytt från kungariket Sverige är en anrik tradition som säger mer om deras inställning till solidariskt skattesystem än plötslig överrepresentation av invandrare i Sveriges rikemanskommuner. Kapitalismen är färgblind och skiter fullständigt i kulturella värderingar.”

  Min poäng var att eventuellt kommande massiv utflyttning av svenskar (och deras företag i vissa fall) från Sverige kommer att ha en helt ny orsak som inte varit förekommande tidigare i historien. Effekten av en sådan utflyttning pga den tilltagande islamiseringen kommer sannolikt att vara irreversibel och fundamentalt förändra vårt land. Din gamla karta gäller inte för denna helt nya utveckling!

 20. Från Graven skriver:

  Regeringen och fejk-media håller på att tappa kontroll över narrativet!

  HÄRLIGT!!!

 21. Från Graven skriver:

  Längre ned i kommentarerna i twitterflöder uttalas besvikelse över Sveriges regering.

  ”Dorsa Derakhshani är den sanna feministen – inte svenska regeringen”, säger Darya Safai.

  Här har vi det från iranierna själva! De vill ha stöd i rätten att slippa slöjan – INTE att svenska fejk-feminister åker dit och sviker dem!!!

 22. Från Graven skriver:

  Chang Frick driver en riktig tidning!

  Carl Bildt och tidigare socialdemokratiske näringsministern Björn Rosengren håller på att via bolag de själva är aktieägare i sälja en för försvarsmakten vital ubåtshamn till en rysk oligark!

 23. CeDe skriver:

  Likstelheten är permanentad.

 24. CeDe skriver:

  Den lesbiska regeringen har nog gjort sitt för den här gången!

 25. Per skriver:

  CeDe
  Varför skriver du ”den lesbiska regeringen”?
  Om det är i nedsättande syfte så är det ett dåligt sätt att argumentera.
  Är lesbisk något dåligt enligt dig?

 26. CeDe skriver:

  Nej, absolut inte. Men det verkar som att det ska var ett tillstånd att föredra framför andra. Isabella Lövin, vad jag kan förstå, inte är gift eller har barn och bara omger sig med kvinnor ser jag som ett uttryck för att männen bör uteslutas. Lika rasistiskt som det motsatta skulle vara.

 27. mohammad skriver:

  Fake News CeDe – tagen på bar gärning med fingrarna i syltburken – hoho!

  Isabella är gift med Lasse – två barn – Ester och Gunnar…

 28. Hellhounddog skriver:

  CeDe > Jag håller med dig! Regeringar skall inte genom uttalanden eller ens genom antydningar, favorisera någon sexuell orientering/preferens framför någon annan! Jag skulle dock inte kalla det för rasistiskt, eftersom det inte har med etnicitet att göra. Sexistiskt är däremot vad det är!

 29. CeDe skriver:

  moham – jag sökte på Wiki och där fanns inte de uppgifterna.Bra att du rättade till den detaljen.

 30. CeDe skriver:

  Det förändrar dock inte inställningen att negligera män!

 31. mohammad skriver:

  ”Hon är gift med Lasse Nilsson….”

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Isabella_L%C3%B6vin

 32. mohammad skriver:

  CeDe bör argumentera mer trovärdigt för sin åsikt – ett tyckande utan sakliga skäl är inte tillräckligt..

 33. CeDe skriver:

  Isabella Lövin tycker det är något att skryta med och lägga ut bild på att inga män finns med i hennes stab. Det är inget tyckande från min sida, mohammad, utan det är klara fakta.

 34. CeDe skriver:

  Lövin visar inte upp sin stab för att berömma de för sina arbetsinsatser de gjort utan enbart för att de råkar vara kvinnor.

 35. Per skriver:

  En ny/omvänd ”könsmaktsordning” växer fram i Sverige inom flera sektorer, i stora delar av offentlig sektor företrädesvis. Men mycket allvarligare är beslutsfattarnas sneda/ickerepresenativa politiska preferenser. ”Vänstern” har gjort en mjuk/gradvis statskupp skulle man kunna säga.

 36. Ulf skriver:

  ”Från Gravens” antar att signaturens indonesisk brevvän bröt kontakten på grund av islam.
  Kanske är det så enkelt att hon inte ville brevväxla med en antisemit som anser att invandrare till Sverige bara kan välja mellan att tafsa på svenska flickor eller leva i utanförskap.”

  Den typen av världsåskådning går i längden inte att dölja för en intelligent person även umgänget begränsas till bara en brevväxling.

 37. Från Graven skriver:

  Jösses

 38. mohammad skriver:

  ”Donald Trump tycker det är något att skryta med och lägga ut bild på att inga kvinnor finns med i hans stab. Det är inget tyckande från min sida, CeDe, utan det är klara fakta.”

  http://www.gp.se/image/policy:1.4144812:1486161469/1l%C3%B6v.JPG?$p=a1d276d&w=1136&$w=ec52ab9

  Trumps regering är således en Bög regering…not

 39. mohammad skriver:

  Helt rätt Per – vi män behöver återta tolkningsföreträdet – inte minst här på Vilks.net.

  Mer Islamisering kanske…?

 40. sl skriver:

  ”Vi män”? Hoho. Hehe. Haha.

 41. Från Graven skriver:

  Ouch! mohammad – Apply ice!

  lol

  sl – 1
  mohammad – 0

 42. Per skriver:

  mohammad

  Jag känner inte mer samhörighet med män än med kvinnor.
  Jag utgår ifrån vilka värderingar och politiska/ideologiska ståndpunkter personer har. Kön och sexuell läggning m.m. är synnerligen ointressanta variabler i sammanhanget. Så uttrycket ”Vi män borde/behöver ….” osv, får mig bara att må illa, känna en unken doft av dumhet typ.

 43. CeDe skriver:

  ……dito – ”kvinnor kan!

 44. mohammad skriver:

  Per

  Du skriver:

  ”En ny/omvänd ”könsmaktsordning” växer fram i Sverige inom flera sektorer, i stora delar av offentlig sektor företrädesvis. Men mycket allvarligare är….”

  Det kan inte uppfattas annat än att du ser allvarligt på att det maskulina tolkningsföreträdet/makten trängts tillbaka – alltså inte just den maskulina ”samhörigheten”.

  Att ”kön och sexuell läggning” skulle vara ointressanta variabler när det kommer till ”värderingar och politiska/ideologiska ståndpunkter” behöver därför sakligt argumenteras…

 45. Per skriver:

  mohammad

  Jag ser det inte alls som allvarligt att det ”manliga/maskulina” tolkningsföreträdet trängs tillbaka. Tvärtom! Men jag vill inte att det ersätts av ett ”kvinnligt/feminimt” tolkningsföreträde. Jag är motståndare till könsmaktsordningar. Jag är för jämställdhet mellan kvinnor och män. Så enkelt är det.

 46. Från Graven skriver:

  Tja, det var väl andra smockan mohammad åkte på idag.

  Välförtjänat också.

 47. Molly skriver:

  Kvinnors uppdrag för människans födelse, omhändertagande och vård får i vår värld inte kosta något. Det ska vara så nära gratis det bara går. En generation tillbaka var vård av gamla mamma och pappa, av barntillsyn och de biologiska kraven på kvinnan, att föda och amma en ny världsmedborgare hennes plikt. I Sverige ändrades det då staten behövde fler skattebetalare. Vi, Staten tar hand om era mammor när de blir skröpliga. Vi ger era barn mat i i skolan, Vi tar hand om småungarna på daghem. Ut och jobba!
  Nu ser vi hur gamla mamma inte får sylt till pannkakan och gamla pappa får inte gå ut för det finns inte personal som har tid att sätta honom i rullstol och ge honom frisk luft.
  Men när socialdemokratisk samhällen, som Sollefteå lägger ner BB så att kvinnorna ska föda barn någon annan stans för att spara pengar, då sviker man våra kvinnor.
  Alla löften man gav kvinnorna i början av 1960-talet har man svikit. Vart tar kvinnornas skatt vägen?

 48. CeDe skriver:

  Det är en skam, Molly. Ett lurendrejeri att sen inbilla kvinnor att de inte duger som de är utan måste gå ut och demonstrera ; kvinnor kan. Visst fan kan de. Jag kan se tillbaka på min mamma vad hon kunde och gjorde. Sex barn (jag yngst) 10 rum, en jätteträdgård att ta om hand sylta safta konservera lagra för vinterns behov. Sydde virkade spetsar till alla lakan, vävde mattor, lakansväv. Sjöng i kör, skrev dikter, blev nämndeman.
  Skulle hon inte duga. Hon skulle spy på dagens feminism.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.