2426: Go Go samt böcker ha sina öden

Bekymmer, bara bekymmer i konungariket. Efter stöket i Rinkeby blev en av de centrala frågorna vad man skall (om man alls skall) kalla de områden där det förekommer stök. ”No-go”-zoner anses av många opinionsbildare vara en olämplig benämning. Man kan alltid vara lite postmodern och se språkets makt som avgörande. Skapar man ”no-go”-zoner med ett ord är det risk att det blir så. Om det var så från början kan man i postmodern övertygelse strunta i. Det börjar och slutar med språket. Det kan göras underfundigt och får man säga undanglidande som i dagens Expressen där polismannen Erik Åkerlund hävdar att det rör sig om något som han kallar för ”go-go”-zoner. I dessa zoner arbetar polisen, säger han. Så var väl det problemet ett minne blott: Från no-go till go-go.

Tino Sanandajis bok fortsätter att vara ett irriterande inslag för mången god medborgare och opinionsbildare. Två bibliotek vägrar köpa in den eftersom den strider mot mänskliga rättigheter eller något i den stilen. Lisa Magnusson på DN har dock en annan uppfattning om bibliotekens uppgifter.

Irritationen har tagits till nya höjder genom intressanta insinuationer från Johannes Klenell. Tino skriver på FB:

”Förläggare Johannes Klenell försvarade igår bibliotekens censur av min bok. Idag skriver han en fascinerande konspirationsteori om Massutmaning.
Genom resonemang a lá ”stål smälter inte” om Twin Towers bevisar han att boken omöjligen kan ha sålt slut, att den måste vara Print On Demand, att den nog inte finns på förlagssystem, att jag ger bort böcker gratis och att jag omöjligen kan haft råd att beställa så många exemplar. Han säger om andra tryckning på tio tusen ex. ”Låter helt omöjligt. Det tar uppemot 4 veckor att trycka en bok”
Det är komiskt att se härdsmältan, men också talande att dessa vaneföreställningar gillas av etablerade journalister på public service, Kulturredaktör för Flamman, Timbroit Mattias Svensson och
Ordförande för Sveriges unga muslimer. Arena Opinions Jenny Lindahl skriver konspiratorisk: ”På adlibris är den i danskt band och på bokus häftad. Det är också konstigt”
Läs gärna träsket av bittra konspirationsteorier och missunnsamhet. Kan dessa aggressivt ologiska människor ge min bok en rättvis behandling?
Jag fick flera erbjudanden att ge ut min bok på etablerade förlag, men tack vare ert stöd hade jag 632.000 kr i kapital och därmed möjlighet att ge ut boken själv med professionell typsättning och grafik, och med avtal om 30.000 böcker att tryckas ut i Riga i tre omgångar. Tredje tryckningen har redan lagts in. De som inte klarar av att sälja fem hundra ex av sina böcker använder det faktum att jag lyckades ge ut en bestseller på eget förlag som svepskäl för censur. Om hatvänstern och deras fejkliberala svans vill läsa sig hur man ger ut böcker ekonomiskt ger jag gärna de tips pro bono, så de slipper parasitera på skattebetalare.”

Det kan ju vara så att Tino är en notorisk bedragare som bara distribuerat ett fåtal exemplar av boken. Allt jag vet är att det helt säkert existerar två exemplar. Ett har jag själv liggande på bordet och idag såg jag ett andra exemplar hos en bekant. Man får dock inte bortse från möjligheten att Tinos bok misshagar Klenell och en del andra med åsikter.

Det här inlägget postades i Böcker, politik. Bokmärk permalänken.

63 svar på 2426: Go Go samt böcker ha sina öden

 1. mohammad skriver:

  Tack för klargörandet Per – men du skriver faktiskt initialt det motsatta.

  Jag ställer mig emellertid fortfarande frågande till att du använder dig av begreppet
  ”könsmaktsordning” i mening av statiskt motställda könsmaktsordningar.

  I jämställdhetskontexten bör vi enligt min mening snarare se till dynamik och historisk kontinuitet – detta betyder dock inte att begreppet är obsolet.

  Härtill – och särskilt nu mot bakgrund av Mollys och CeDe:s kommentarer – har du kvar att utveckla på vad sätt kön skulle vara ointressant när det kommer till värderingar och politiska/ideologiska ståndpunkter…

 2. sl skriver:

  Tyvärr finns ett mycket enkelt svar; de löften som ställdes ut krävde ständigt stigande skatter. Totalskatt på lön är nu ca 75%, och det svårt att höja skatten. Då finns bara andra ändan att hämta pengarna, svik de löften som motiverade alla skattehöjningarna. Där är vi sen ett par decennier. Försvaret har lagts ner, a-kassan har havererat, pensionerna har sjunkit till i bästa fall 50% av lön, men pensionärerna kan se fram mot fler springnotor, det är varje regerings regleringsmekanism att hugga dem som har skägget i brevlådan genom att konfiskera inarbetad men ej utbetald lön. Just där visar det sig alltid att ”inget” har betalts in…

  Samma ”feministiska” lögnhalsar som sätter på sig huckle och hånar de boende i no-go-zoner skyller på någon slags massiva skattesänkningar som inträffade under ett par år, det är sagan som berättas om folkhemmets död. Folkhemmets haveri låg inbyggt i konstruktionen. 65 års skattehöjningar avbröts tillfälligt av några jobbskatteavdrag som räddades oss undan Lehman Brothers-kraschen.

  Vad är miljöpartiets uppgift i regeringen? Att höja skatten över 75%, med hjälp av koldioxidhysteri och allmän klimatskrämsel. Sen sitter de där också för att inte kunna leka överbudspolitik i opposition, och erodera sossarnas vänsteflygel. Notera aftonljugets dagliga bullshit-dos; det är miljöpartism.

  Vad kan vi förvänta oss? Solidarisk privatisering, ministrarna visar sig vara aktieägare i företag som köpt skattebetalarnas egendom på rea.

  ”Thy name is solidarity” det betyder ”någon annan betalar”. Eller så gör inget det.

 3. Från Graven skriver:

  sl

  Gratis PC till de i Malmö som fått avslag på asylansökan men vägrar lämna landet; Malmö vars budget till stor del är statssubventionerad på grund av det enorma budgetunderskottet (invandrare tar 7-9 år på sig för att få 50% i arbete), samtidigt som svenska skattebetalare får föda barn i bilen för att de lokala sjukhusen läggs ned.

 4. mohammad skriver:

  SL – nu fabulerar du allt

  Skatteeffekten för en genomsnittlig arbetstagare inom inkomstspannet 25 000-35 000 kronor brutto/månad – med hänsyn tagen till jobbskatteavdraget:

  Ca 23 % resp 25 % exklusive arbetsgivaravgift – ca 41 % resp 43 % inklusive arbetsgivaravgift.

  Inte ens i de bästa av fabler – käre vän – går det med hänsyn även tagen till momsen att komma i närheten av ett total skattetryck av 75 %.

  Fultrick sa man förr – numera kallas dylikt påhitt för Fake News…;)

 5. sl skriver:

  När jag levererar egen åsikt är jag mycket noga med att påpeka att det.

  Uppgiften om 75% skattetryck är hämtad ur en av våra största men subventionerade morgontidningar, jag visste det ändå, men noterade att den torgförde den initierades korrekta bedömning. Tyvärr hittar jag inte länken dit, men det är bara någon vecka sen.

  Det faktiska skattetrycket har bara en grundplåt om 43%. Statens enskilt största skatteintäkter är bensinskatt och moms, allt betalas av hushållen i slutändan. Ovanpå bensinskatt, moms, skatt på bruttolön och sociala avgifter som inte kommer att leverera pension har vi oändliga mängder påhittade avgifter och pålagor av hittepå-slag.

  Som sagt, 75% är inte min uppgift, utan offentlig statistik. Exakt hur de räknar vet jag inte, men Sverige toppar statistiken.

  Nu är inte det den värsta i sammanhanget. Det värsta i sammanhanget är att den svenska självbilden som smart, rättvis och före sin tid är ett bländverk för folket. Vår offentliga ekonomi, insåld mot löften om trygghet, kräver ständigt stigande skatekvot, och problemen började redan på 80-talet. Först lånade politikerna pengar när skatten var för hög, sen började de skära i nödvändiga utgifter, försvaret och underhåll av infrastruktur.

  Är det en svensk företeelse att staten kväver samhället med ständigt stigande skatt på hushållen? Nej, redan det gamla Roms, osv.

  Våra affärsdrivande statliga företag, byggda för skattebetalares pengar för att leverera samhälleliga tjänster som tex el, mjölkar sina egna medborgare men går ändå med förlust. Snart ska vi få betala för det. Igen. Det påminner faktiskt lite om sovjetekonomi.

  Vad är grön ”skatteväxling”? Minimala sänkningar av skatt på lön kvittad mot stora skattehöjningar på konsumtion som vårt södermalmsfrälse ogillar. Skatt på konsumtion är också skatt på lön, och nästan värre.

  Att just Mohammad, som sannolikt inte är muslim utan en svensk vänsterkvinna som antagit ett solidaritetsalias med fiendefolken, inte förstår den svenska modellens förutsägbara undergång är inte ägnat att förvåna.

  Grunden för svenskens mästrande och uppfostrande attityd låg förr i protestantismen, men nu hos dess arvtagare den kleptokratiska socialdemokratin. Ett parti som ej företräder svenska arbetare, men däremot sina egna tjänstemän.

 6. Per skriver:

  mohammad

  Begreppet ”könsmaktordning” använde jag mer som en ironisk blinkning till våra vänsterfeministers (missvisande) användning av detta begrepp för våra samhällen. Men jag anser inte att det är ett relevant begrepp för nordvästeuropeiska samhällen (i modern tid). Det indikerar som du påpekar en statisk cementerad maktstruktur, baserad på könstillhörighet, med varaktighet över lång tid, som inte existerar här (utom möjligtvis lokalt i muslimskt dominerade framväxande enklaver, typ Järvafältet, Rosengård osv). Könsmässg relativ dominans är väl ett bättre begrepp och som i nordvästeuropeiska länder har olika karaktär i olika samhällssektorer. Men i länder som har en muslimsk/islamsk kultur och politik beskriver begreppet könsmaktsordning en fundmental del i en generellt existerande patriarkal samhällsstruktur (särskilt utanför de största städerna). Men samhälleliga förhållanden är inte för alltid givna. Allt som är fast förflyktigas (så småningom) som Marx skrev, ni parentes.

 7. Från Graven skriver:

  Men det är inte lika fel att våldta en svensk tjej som att våldta en arabisk tjej”, säger Hamid

  DN 2000-02-11

  Innan Wolodarski blev chefredaktör, naturligtvis.

 8. Per skriver:

  Våldtäkt som inte anmäldes, i DN ovan.

  Det är mkt debatt om brottsstatistik nu.
  Det är väl utvecklingen av POLISANMÄLDA brott
  som diskuteras?
  (Och dessutom som inte lagts ned pga svårighet att utreda vidare?)

  Allt fler brott begås idag av gäng, grupper av personer, mer eller mindre organiserade. Därmed har uppkommit en hotsituation gentemot brottsoffer
  och vittnen som inte funnits tidigare. Ger lägre andel anmälningar av faktiskt begångna brott! Vidare kommer en stor andel gärningsmän och offer och vittnen idag från kulturer där tilltron till staten/polisen är mkt låg, vilket oå ger lägre andel anmälningar.

  Ytterligare en variabel är utvecklingen av HOT OM BROTT som inte verkställs.

  Slutsats: offentliga statistikens bild utgör bara en (allt mindre) del av verkligheten.

 9. Från Graven skriver:

  He! Krister, Ulf, mohammad!

  Har ni koll på vad som försiggår ute på de kommunala badhusen!?

  Va!? Står det inte i Aftonbladet!!!?

 10. Per skriver:

  Den muslimska könsmaktsordningen har fått fäste i Sverige, i miljonprogrammet, och sprider sig sakta ut i andra offentliga arenor, t.ex. badhus.
  Ett grundtips är att islamiseringen blir nästa stora debattämne, efter samhällsekonomiska kostnader och utvecklingen av kriminalitet som resultat av massinvandringen från mena-länder. Denna fråga har ännu inte nått upp över ytan i den offentliga debatten, i Sverige! Om det sker så tror jag vänstern i bred bemärkelse är körd, dess tid är förbi, som dominerande politisk kraft. Man har målat in sigi ett politiskt/ideologiskt hörn, utan utväg. Lyssna på intervjun med Gert Wilders på Avpixlat.

 11. CeDe skriver:

  Betyget för Trump i natt: ”EN HOME RUN”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.