2424: När de höga idealen möter motstånd

Ingen kan klaga på upptågen och tilltagen. De beslöjade ministrarna startade en större föreställning. En del skribenter har försökt dra till att handla om klädkod men det är naturligtvis inte saken. Det är dock lätt att förstå de stunder när de höga idealen kommer på kollisionskurs med realiteterna. Principer är en fin sak och så länge det inte har några konsekvenser är det lätt att hålla sig till sådana. Det roliga med slöjparaden var förstås att reträtten blev så visuell och talande. Men skam den som ger sig, ministrarna samlade sig till en hattparad. Vi tycks hamna i musikalen: Damer på cabaret, från det politiska till det spralliga. Nu väntar jag bara på ett dansnummer med höga bensparkar.

Trumpen håller igång och lyckas varje dag få ett fullständigt mediegenomslag. Som läsarna inte har kunnat undgå kom Sverige i centrum. Det är klart att hans kritik var osaklig men frågan är hur osakliga politiker får vara. Det är en vanlig företeelse.

Nog så vågat har Naomi Abramowicz kommenterat den upprörda händelsen med att påpeka att Sverigebilden inte är vad den har varit. Landet som velat se sig som föredöme för alla andra nationer bemöts inte längre med artighet och beundran.

Det är lätt att gå vilse i sina värdegrunder. Ett flagrant exempel är Ekerö bibliotek som inte vill köpa in Tino Sanandajis bok Massutmaning eftersom man har fått för sig att den skulle ha ett stötande innehåll. Alice Teodorescu (GP) berättar historien om att det en gång var ett bibliotek där man kunde låna Mein Kampf men inte Massutmaning. Men blott den senare hade felaktiga värderingar.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

146 svar på 2424: När de höga idealen möter motstånd

  1. Från Graven skriver:

    När kvinnor i Sverige kan dömas till spöstraff för att de inte har hatt på sig, då blir deras jämförelse relevant. Tills dess är det ett endast patetiskt och desperat försök att bland bort korten. Förhoppningsvis går någon på det (läs Krister).

  2. sl skriver:

    Frågan ställs åter; ska man rösta på hattar eller mössor?
    Att regeringens vänsterreaktionärer väljer hattar när de inte bär slöja är kanske talande.
    Själv bär jag städse mössa.

  3. Ludvig K skriver:

    Twitter är rätt kul igen. Man får hålla tungan rätt i mun så man inte råkar reproducera några fejknyheter. Jag blir frestad att bidra till åsiktshögen men det bästa tycks vara att inte delta i meningsutbytet…

  4. Från Graven skriver:

    Länk?

  5. Per skriver:

    Hattparaden är väl ett lika flagrant politiskt bottennapp som slöjparaden.
    Dagen politiska omedvetenhet gestaltad.

  6. CeDe skriver:

    Sverige har spelat ut sin fejkade stormaktsroll.

  7. Från Graven skriver:

    Upplopp i Rinkeby i kväll! Polisen skjuter varningsskott.

    Ironin!

    Hela MSM/PK-maffian försöker förlöjliga Trump samtidigt som upploppen fortlöper i en av Sveriges NoGo-zoner.

  8. Från Graven skriver:
  9. Molly skriver:

    Jag skulle omedelbart anmält mig till Sparka Högt i Hattbaletten för några år sedan. Nu är det nog för sent! Jag ser en fantastisk framtid som den konstnärliga dansaren med politiskt innehåll, fullt jämförbar med en Vilks eller Park. Risken fina att man åkte in i finkan för hets mot någonting.

  10. Ateisten skriver:

    Läser i DN http://www.dn.se/kultur-noje/snubbelstenar-pa-vag-till-stockholm/ att man i Stockholm vill starta arbetet för snubbelstenar. Anmärkningsvärt att Rasmus Jonlund (L) är förbluffad över det skamliga yttrande hans parti var med om 1910 (se mitt förra inlägg under 2423).

  11. mohammad skriver:

    ”De beslöjade ministrarna…”

    Fake News Vilks.net….?

  12. Från Graven skriver:

    Stämmer inte verkligheten med din karta, mohammad?

  13. sl skriver:

    Problemet med ”värdegrunden” är väl att den inte är någon värdegrund, utan ett tunnelitunntunnt halmstrå man greppar efter varje gång det visar sig att man inte har någon värdegrund. Allt man har är ett avståndstagande till sd, efter att ha gett dem 20% av valmanskåren med en ohållbar politik.

  14. mohammad skriver:

    Precis von Graven

    Lars Vilks påstående att statssekreterare och politiskt sakkunniga samt representanter från myndigheter, organisationer och näringsliv är att betrakta som ”ministrar” skall ostridigt sorteras bort som Fake News.

    Eller hur?

    Hur stämmer din karta med verkligheten von Graven…

  15. Från Graven skriver:

    Ann Linde är handelsminister.

    Vad är problemet, mohammad?

  16. Från Graven skriver:

    Ahh… nu förstår jag!

    Bara för att Ann Linde endast är en minister så har det inte hänt överhuvudtaget!

    Bra tänkt där, mohammad! Lägg den till dina övriga teorier (9/11: insiderjobb, Berlin-attacken: fake).

  17. sl skriver:

    Det är lite Lundell över Trump, han lurar media att ge honom uppmärksamhet varje dag. När ska det gå upp för Hattpartiet De Värdegrundiga att det är själva idén? I den moderna massmediala privatoffentligheten har man värde bara om folk pratar om en, det gäller att ge dem något att prata om. Skandaler är pluspoäng i den nihilist-narcissistiska rockbranschen. Trump har gjort läxan. Media trillar i sin egen fälla varje dag, och stackars Horace manifesterar i egen person hela kultursektorns naivitet.

  18. mohammad skriver:

    Alternativ Facts?

    von Graven Taking The Heat.

    Hoho…

  19. CeDe skriver:

    Så sant, sl – det har Lars Vilks påpekat åtskilliga ggr och det gäller inte bara i konsten.

  20. Från Graven skriver:

    mohammad

    Osäker på vad du fiskar efter; det är ju du som säger att 9/11 och Berlin var ”fake” och att det är ”fake news” att svenska handelsministern klätt sig i hijab!

    Det är väl snarare du som ägnar dig åt ”alternativa fakta”.

  21. CeDe skriver:

    Sveriges kritik mot Ryssland är inte russofobi utan enkla krav på anständighet.
    Kritik av islam är däremot alltid islamofobi!

  22. mohammad skriver:

    Nja von Graven

    ”De beslöjade ministrarna…” – ”Det roliga med slöjparaden…”

    Lars Vilks presenterar Fake News i syfte att göra en höna av en fjäder – Alernativ Facts (den sökta bortförklaringen) står du själv för…

  23. Från Graven skriver:

    Vilket är det nu, mohammad?

    ”Fake news” eller ”höna av en fjäder”? Skall du bestämma dig, så att vi kan diskutera vad du egentligen menar?

    Klädde sig handelsminister Ann Linde, samt övriga svenska kvinnliga representanter i hijab, eller inte? Inför statsminister Stefan Löfven?

    Och bugade de inför den statsledning som just nu upprätthåller döds-fatwan mot Rushdie, eller gjorde de inte det?

  24. Från Graven skriver:

    Det är ju du som svänger dig med begrepp som ”fake news” och ”alternative facts”, mohammad. Menar du att dessa händelser inte ägt rum?

  25. sl skriver:

    Slöjparaden var underhållande, hattpartiet höjde insatsen, bluffpoker, nu försöker mohammad svamla bort saken. Regeringen gör sig löjlig, det är inte första gången.

  26. mohammad skriver:

    Slöjparaden kan omöjligen göras gällande som ”Regeringen” – Fake News SL…

  27. Per skriver:

    Jag tycker man måste ställa frågan huruvida flera av våra mainstream- partier är genuint demokratiska i sin politiska praktik och ideologi idag. Alltså tar dessa värden på djupaste allvar.
    Med paroller som ”Alla ska med”, ”Vi gillar olika” osv. så blir politiken en ”formfråga” utan preciserat innehåll, med avseende på grundläggande demokratiska värderingar. När en socialdemokratisk finansminister kan skämta bort den muslimska teokratiska/islamistiska diktaturens slöjtvång för kvinnor genom att sätta på sig en damhatt så visar man sin nonchalanta inställning till det fundamentala kvinnoförtrycket inom den islamska världen. Och när höga representanter för ett s.k. socialdemokratiskt parti samarbetar med en islamistisk organisation som det Muslimska Brödraskapet så samarbetar man med vad man kan kalla islamfascister, och vidare har personer som de facto tillhör en sådan organisation som medlemmar i partiet, nyligen ända uppe i partistyrelsen osv., så kan man ifrågasätta detta partis värdegrund som varande demokratisk. Detsamma gäller förstås även vänsterpartiet och Miljöpartiet. Dessa partier befinner sig på ett sluttande plan när det gäller trovärdigheten huruvida de står upp för grundläggande demokratiska värderingar.

  28. Från Graven skriver:

    Statsbesöket till Iran, med handelsminister Ann Linde iklädd hijab har då alltså inte hänt enligt dig, mohammad? Inför Statsminister Stefan Löfven?

    Kan du tala klarspråk?

  29. minnesdagen skriver:

    Inte fake news, antar jag, men vissa damer får akta sig för att gå ute med sina barn.

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-4245344/Race-hate-attacker-SPAT-nine-month-old-BABY-S-face.html

  30. Från Graven skriver:

    Öppet brev från iransk kvinnorättsförkämpe till Sveriges finansminister Magdalena Andersson:

    https://www.facebook.com/StealthyFreedom/photos/pcb.1687672871246800/1687665551247532/

  31. CeDe skriver:

    Margot Wallström tog under sitt besök i Ryssland upp lagen som tillåter misshandel av kvinnor i familjens hägn. Var det någon regeringsmedlem som tog upp misshandeln av kvinnor inom islam under besöket i Iran. Ok, man var där för att kränga lastbilar, men i alla fall. Goda relationer var man väl ändå ute efter i båda fallen.

  32. mohammad skriver:

    Bäste von Graven

    Fake News i den givna kontexten avser Lars Vilks skrivning i ingressen till det aktuella inlägget att göra handelsministern till ”ministrarna” – typ Trump.

    Alternative Facts avser din sökta bortförklaring av Vilks skrivning – typ Kellyanne Conway.

    Mot bakgrund av din krystade kommentarstennis synes du vara den ende härinne som inte förstått frågeställningen…

  33. mohammad skriver:

    Du menar ”från det ena till det andra” CeDe…?

  34. CeDe skriver:

    Ja, det kan man säga moham, regeringsmedlemmar som besöker två länder med accepterad kvinnomisshandel men tar bara upp problemet i det ena landet.

  35. Från Graven skriver:

    Det är bra, mohammad, att du bestämt dig för att stå fast vid ditt ursprungliga påstående om ”fake news”.

    Definitionen på ”Fake News” enligt Wikipedia: ”Fake news has been defined as news which is ”completely made up and designed to deceive readers to maximize traffic and profit”.

    Så jag frågar dig igen: Ann Linde har alltså inte klätt sig i hijab och inför Stefan Löfven bugat inför Iranska statledning? Deaa händelser är ”fake News”?

    Precis som du tidigare skrivit att 11:e September-dådet var ”fake” och lastbilsattacken mot julmarknaden i Berlin också var ”fake”?

  36. Krister skriver:

    Det är lönlöst att argumentera med den maniske ping pong pojeken. För honom är det en sport att tjafsa och han gör allt för att vinna. Fuskar, ljuger och förvränger. Han lägger fram något som du aldrig påstått som han sen kan argumenterar emot. Påhejad av sin sidekick.

  37. Från Graven skriver:

    LOL!

    Mohammad, Krister och Ulf!!!

  38. Från Graven skriver:

    CeDe hade rätt! Krister har bekänt färg!

  39. mohammad skriver:

    Mohammad + Krister = sant

    Von Graven + CeDe = fake

    Hoho…

  40. Från Graven skriver:

    Ja, tusan! Nu har du faktiskt rätt, mohammad!

    Mohammad + Krister = sant

  41. Från Graven skriver:

    Och glöm inte Ulf!!!

  42. pöbeln skriver:

    Hur kommer Europa att se ut när ni tömt det på muslimer och andra-generationens invandrare. Jag undrar verkligen vad Graven har för inre bild efter det att planen har gått i lås. Vad ser CeDe och Per och Lars Vilks för värld när deporteringarna är över? Kommer vi bo i en lyckligare värld? För ni vet att det är mot den horisonten ni pläderar.

  43. Per skriver:

    =de tre fascistkollaboratörerna

  44. pöbeln skriver:

    Graven verkar ha missat att vi lever i en värld av nationalstater. Och faktum är att varje delegation som åkt till Iran har haft samma policy, dvs att man tar med kvinnliga representanter OCH att de följer lagen, även om man inte gillar den. Alternativet är bojkott vilket inte skulle vara helt orimligt, men det är inte på bordet just nu. Du är politiskt naiv!

  45. Från Graven skriver:

    Pöbeln

    Nonsens! Jag kritiserar doktrinen inte människorna.

    Det är därför t.ex Aftonbladet (Kristers främsta urkund) måste förvanska t.ex SD-Åkessons uttalande om ”Islam” som ett hot, till ”muslimer” som ett hot.

    Varför?

    Jo, för om ni inte gör den förvanskningen så tvingas ni diskutera vad som faktiskt står i koran & hadither! Ni måste alltså dra rasistkortet för att komma undan diskussionen om en explicit ojämlik värdegrund.

    Precis såsom du gör nu.

  46. Lars Vilks skriver:

    Jag förstår inte varför du frågar mig. Jag har aldrig talat om några deporteringar. Och några sådana kommer det inte heller att bli förutom att en del avvisade asylanter skickas tillbaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.