2406: Polariserad igen sa Bill. Polariserad var det sa Bull.

”Den polariserade debatten” som det heter måste ju konstant förses med nytt bränsle. Och se, då polariseras det. Och merparten låter sig villigt polariseras. Ännu pågår Katerina Janouchs äventyr (Aftonbladet). Hon har lyckats rätt väl och vann idag en icke oväsentlig delseger när bokhandeln Läslusen tog bort hennes böcker. Det är ett utslag av ”förgiftningssyndromet” och innebär att en person som kan förknippas med åsikter som inte faller ”de anständiga” i smaken skall sorteras bort liksom deras eventuella verk och tjänster. Men att plocka bort böcker på det sättet ger bara kortvariga vinster och hejarop från mobbnivån. Handlingen väcker berättigad olust som t ex Mattias Svensson ger uttryck för (Aftonbladet).

Jag känner det väl eftersom jag har levt med detta under många år. Det är en form av yrkesförbud. Jag misströstar inte för det eftersom det blir en intressant del av mitt projekt. Bättre att vara belägrad än obelägrad.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

132 svar på 2406: Polariserad igen sa Bill. Polariserad var det sa Bull.

 1. CeDe skriver:

  Visst Ulf, och tur att man tvingar kvinnorna till heltäckande så att inte blåmärkena syns.
  Då är ju allt i sin ordning.
  Ja, Trump är ju inte längre kandidat utan President så han får väl inte så mycket tid över för sex nu. Annars är sex helt ok, tycker jag.
  Jag vet inte om Trump är dömd för sexövergrepp men det kanske du har bättre koll på som verkar ha koll det mesta för det mesta.

 2. Från Graven skriver:

  Trump har nyligen blivit stämd av en av de kvinnor som påstår att han förgripit sig på henne. Hennes juridiska ombud säger: ” Det här är ett sätt att kräva att Donald Trump tar ansvar för sina handlingar. – Vi stämmer mäktigaste människan i världen. Men det är skönheten i vårt rättssystem: Ingen står över lagen.

  I länder som tillämpar sharia så är det lagen att kvinnor skall misshandlas när de inte lyder. Koranen (4:34) säger inte att män är ursäktade om de i vredesmod råkar spöa upp sin kvinna; koranen säger att mannen skall slå kvinnan om hon inte lyder och andra ansträngning ej hjälpt.

  Ulf hävdar att koranen kan tolkas olika; men i fallet med 4:34 – att kvinnan skall slås om hon inte lyder – är koranen glasklar!

  Det Ulf ägnar sig åt när han tar upp Trump är alltså ämnesflykt från hans egna påstående (koranen kan tolkas olika) och dessutom inte ens ett legitimt argument när olika juridiska system skall jämföras (sharia visavi amerikansk rätt).

  I USA kan Trump lagföras för sina övergrepp mot kvinnor – i sharia så är det mannens rätt att slå kvinnan!

 3. Ulf skriver:

  ”CeDe” verkar inte se någon skillnad på ett sexuellt övergrepp och frivillig sex, onekligen en märklig världsbild.

 4. CeDe skriver:

  I andra fall är det väldigt viktigt att är någon inte dömd för brott så ska hen inte hängas ut.
  Men med Trump är det tydligen annorlunda. Sen kan man väl också tillägga att No one is perfekt.

 5. Ulf skriver:

  Naturligtvis är det viktigt för väljarna att de informeras om att en av presidentkandidaterna tycker att sexuella övergrepp är okey.

 6. Från Graven skriver:

  Javisst.

  I det här fallet har Ulf rätt. Självklart skall väljarna visas den film där han skryter med hur han behandlar kvinnor, på samma sätt som vilks.nets läsare kan påminnas om hur Ulf diskuterar Kim Kardashians ”röv” och CeDe’s ”intellektuella kn*llkompis

 7. CeDe skriver:

  Ok, Ulf – jag gillar Trump och du gillar Islam. Vem begår de värsta övergreppen?

 8. Adam skriver:

  Det enda vi ska syssla med är tydligen att förnedra varandra! Det är alt-högerns politiska utopi, och Donald Trump är dess profet.

 9. Adam skriver:

  CeDe

  Din fråga till Ulf är meningslös.

  Vad gäller Donald Trump är han en kristen fundamentalist. Sådana är tydligen okej, eftersom vi svenskar är lutheraner; m.a.o. företräder Trump ”rätt” fundamentalism.

 10. CeDe skriver:

  Jakob Wallenberg bekymrar sig över, som han säger, att Trump inte är en politiker.
  Wallenberg borde kanske framhålla vad Löfven har för meriter för att inneha statsministerposten. Att ha åstadkommit ett mångmiljardimperium måste väl ändå trumfa en kurs i svetsning och fackengagemang.

 11. Adam skriver:

  CeDe

  Två saker. Jag förstår fortfarande inte hur a) tekniskt utbildade människor, som om några är bekanta med vetenskapliga lagar, kan vara så handfallna, och i uteslutande grad syssla med cherrypicking så fort de går över från fysik/ teknologi till humaniora. Vad gäller Donald Trump och hans anhängare är det märkligt hur de b) talar om den västerländska kulturen osv. Är det något som utmärker den västerländska kulturen, säg från antikens Grekland och Rom fram till idag, så är det kunskapssökande! Vi, alltså vi västerlänningar, har varit närmast perverst intresserade av att ställa frågan varför(?) om precis allting. Detta ifrågasättande och ständiga undersökande är mer västerländskt än Bibeln vill jag påstå, och kan tänka mig utveckla resonemanget, om ni undrar vad jag menar. Att då utse en notorisk lögnare, uppenbar fulretoriker och clown som Donald Trump, som ledare för den fria världen, är enligt ovanstående resonemang, inte särskilt västerländskt, i en kulturell mening.

  Sedan är Donald Trump och Stefan Löfven två ytterligheter på spektrat över hur en politiker kan vara; rätthaverist respektive lydig partifunktionär. Ointelligent vilket som.

 12. CeDe skriver:

  Med tiden lär man sig att förstå och bli en människokännare, Adam. I det ingår både förnuft, känslor, erfarenheter, intelligens, fantasi och humor. Med ett brett spektrum kommer förmågan till urskillning och intuitiva ställningstagande.

  Du har läst och trott på svensk media alltför länge. Lögnare, fulretoriker och clown är standardepitet när fakta saknas.

  Vad har du för mandat att tro dig stå över 47,5% av det amerikanska folkets val av president.

 13. CeDe skriver:

  Jag kunde tidigt läsa av LV genom att lyssna och se diskussioner med honom som deltagare. Ganska snabbt tog jag ställning. Inte minst efter att ha träffat honom och sett hans relationer till både främmande och bekanta vid Nimis,. Det var han som individ som jag sen försvarade inte minst här på bloggen vilket genererade många påhopp på mig från andra kommentatorer.
  Det tog tid, men nu försvarar de flesta Lars Vilks som person tillika hans gärningar.

 14. Adam skriver:

  CeDe

  Att jag läser och tror på svensk media är en fantasi du har. Tvärtom läser jag knappt någon svensk tidning alls. Din ”fråga” sen, vänd på den: tror du dig stå över den majoritet av amerikanska väljarkåren som röstade på Hillary Clinton(?), så förstår du att det inte är en fråga med substans i.

 15. sl skriver:

  Trump har en fjärdedel av den amerikanska väljarkåren bakom sig. Hälften röstar inte, han har hälften av den hälft som röstar.

 16. CeDe skriver:

  Hillary Clinton fick 47.6% och Donald Trump 47,5 % av de röstberättigandes röster.
  Det var förhållandet dem emellan som var min avsikt att påvisa.

 17. CeDe skriver:

  Adam, epiteten du radade upp gick att läsa i dagspressen så helt främmande är väl inte den pressen för dig.

 18. sl skriver:

  Bägge hade alltså en kvarts väljarkår bakom sig, och var jämnsvaga.

 19. CeDe skriver:

  Ja, det gäller att se allting från the dark side!

 20. Adam skriver:

  CeDe:

  Behöver jag gå igenom för dig hur epiteten stämmer överrens med verkligheten? Sist jag radade upp hans lögner och motsägelser så menade du jag inte såg den större bilden, oklart redovisat vilken den större bilden var.

 21. Från Graven skriver:

  Begravningsstämning på SVT.

  En del våld mot Trump-anhängare redovisas i olika media. Jag hoppades på Hillary men måste säga att våldet som kommer ifrån hennes supporters är en stor besvikelse.

  Bittra frågor från närvarande svenska SVT-journalister. ”Why would he take care of your life?” ”Have you got social security” ”Now he will take away Obamacare, what do you think of that?”.

  Jag SKÄMDES över den SVT-journalist som avslutade sin ”fråge”-stund nu för någon minut sedan! Dom som intervjuades måste tro att vi inte är riktigt kloka i Sverige!

  NOT MY SVT!”!!!

 22. CeDe skriver:

  Jag antar, Adam att du tittat och lyssnat på Donald Trumps invigningstal som just sänts live i SVT och då har du nog haft svårt att finna några lögner och motsägelser i hans text.
  Men om du inte har brytt dig om att informera dig och lyssna till vad som verkligheten sägs utan dömer efter fantasifulla utsagor så får du ju skylla dig själv och leva i din förvanskade tillvaro. Vem bryr sig!

 23. Adam skriver:

  CeDe

  Inlägg på inlägg från din sida med babbel. Varför ska jag se TRumps invigningstal på SvT? Graven har rätt ovan. Mest kul att läsa dina patetiska svar för en omvittnat grandios lögnhals.

 24. CeDe skriver:

  Vi tar hand om våra barn våra gamla våra hundar och katter vi tar hand om våra bostäder och våra bilar, trädgårdar och sommarhus. När sen någon kommer och tycker att det är dags att ta hand om en hel nation då blir det ett jävla liv. Populistiskt nationalistiskt anti-globalistiskt och rasistiskt. You name it! Det USA har fått är precis vad USA behöver.
  Kan det inte få räcka med det!

 25. Från Graven skriver:

  Fler än jag har tydligen reagerat. SVT’s reportern heter tydligen Peter Rawet(?).

  Kolla in det här (varning, ha en skämskudde beredd): https://www.youtube.com/watch?v=wz-NPyJZ_kQ&feature=youtu.be

 26. mohammad skriver:

  Who Likes A Bad Loser…?

 27. Krister skriver:

  Trump vill att USA drar sig tillbaka som världspolis, minska inblandningen och inflytandet över andra länder i världen, motverka globaliserade marknadskrafter, skydda inhemska arbetare, skapa goda relationer med Ryssland…. – är inte det vad vänstern här har längtat efter i flera decennier?

 28. Från Graven skriver:

  Ja, jag fattar det inte heller.

 29. Från Graven skriver:

  lol

  Nu har Chang Frick hakat på Peter Rawet-haveriet.

  Arnstad, Pascalidou, Rawet! Men kom igen, vad i helvete är det med svensk media!?

 30. Adam skriver:

  FG:

  Sekteristiskt tänkande. Det är ”våra” demonstranter som krossar fönster i Washington D.C., och deras frustration är berättigad, eftersom det också är våran[sic] frustration.

  CeDe/Krister:

  Har inte några större problem med ideologin (paleokonservatism) som Donald Trump företräder, eller – det fack han rättast placeras in i. Är en intressant ideologi. Det är det här med Donald Trumps regeringsduglighet: konkurser där han stod på ruinens brant, Trump University, Casinon som har fått slå igen. Egentligen bara hans fastighetsaffärer på Manhattan som är den riktiga solskenshistorien. Och man kan fråga sig hur svårt det är att syssla med om ens far gett en miljonstartbelopp som inkörtport i den branchen… Men det går inte att ta ifrån gonom, eller The Apprentice var en framgångsrik tv-show.

  Vad gäller karlns lögner och självmotsägelser borde inte de ha undgått någon. Men har ni mot all förmodan missat dessa kan jag rada upp ett väl valt pärlband, och endast hålla mig till allt dumt Trump sagt om Republikanska Partiet och Fox News…

 31. Från Graven skriver:

  Trumps miljö-policy är den riktigt stora nettoförlusten vad helst annars han gör som folk hoppas på.

  Godnatt jord.

 32. CeDe skriver:

  Nu har vi kommit in i fas 2. Den fas när folk inte riktigt vet vilken fot de ska stå på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.