2407: Från sidan

Vi på konstsidan kan inte annat än att betrakta dagens debattengagemang med avundsjuka. Tänk om det hade varit möjligt med motsvarande konstdebatter? Sådana har dock förekommit men de tycks för närvarande ha dött ut.

Janouchdebatten torde gå mot sitt slut (i vår tid går det undan, det är tid att spana efter nästa utbrott) men en av pärlorna är Peter Fällmar Anderssons bidrag (hd). När han drabbas av djup indignation kan han lyfta sina texter till parnassens höjder. Han lyckas med att skapa ett intressant persongalleri när han låter Furstinnan av the dark side, Ingrid Carlqvist, slå följe med SvD:s Ivar Arpi.

Det har kommit ett nytt nummer av tidskriften Bright. Man håller sig med ett populärt tema: Islam. Det skulle ha kunnat föranleda en storm av mothugg men Bright får inte så stor uppmärksamhet. I det här numret finns bland mycket annat en rad intervjuer som Anna Johansson har genomfört med ett antal asylsökande. De berättar om sina motiv och sina flyktvägar. Deprimerande, men intressanta historier om kostsamma falska pass och skrupelfria smugglare. Det förefaller som om de flesta blir förda bakom ljuset av smugglarna. De får betala mycket dyrt, utlovas bra båtar som visar sig vara färdiga för upphuggning och behandlas hårdhänt.

Medverkar gör även Eddie Mohammed Omar. En gång var han rättfärdighetens representant som utan mothugg kunde kalla sig för Sveriges nationalskald. Han var inte nådig mot rondellhunden. Plötsligt radikaliserades han och han tog avstånd från hela den krets av de anständiga som hade sett upp till honom. Hans fall blev djupt. Men lika plötsligt steg han upp ur detta mörker för att inta en kontroversiell position som islamkritiker. En sammansatt personlighet och det är naturligtvis frågan om hans trovärdighet som är avgörande. I Bright skriver han kritiskt om det som brukar kallas för ”islams storhetstid”.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

12 svar på 2407: Från sidan

 1. sl skriver:

  Omar är ett intressant fall, han har köttslig bindning till shia, minoritetslinjen som hänvisar till muhammeds släkting Ali som rättmätig innehavare av kalif-titeln, besegrade i blodbad nästan genast, men Iran och Hizbollah hör till denna gren. De är rädda för sunni.

  Det är nog inte så svårt att bli välkomnad hem till folkhemmet om man avsvärjt sig sunniextremismen, han har nog aldrig bekänt sig till den, utan klampade fel i palestinaträsket. Man kan ju leka med tanken; om någon Sverigedemokrat skulle anpassa sitt åsiktsregister till den godkända filen och säga att invandringspolitiken inte är tillräckligt generös och islam är problemfritt, hur lång tid skulle vederbörande ha i karantän?

  Det är skillnad på brott och brott.

 2. Kenneth Karlsson skriver:

  Minns med nostalgi dina fina videos med Mohamad Omar och Andreas Malm. Tiderna förändras trots allt en smula. 🙂

 3. sl skriver:

  Jag tror att Omar har mycket roligare med sin nya, mer naturliga svenska linje, att det är skönt att slippa ”vännerna” han fick i palestinaträsket, och att han blivit mer produktiv på kuppen. ”Kulturmulla” 🙂

  En förskräcklig tid måste det ha varit att krypa på torget mellan Uppsala Domkyrka och Gustavianum med en sinnessjukt pladdrande get från radio islam i hasorna. Fy satan, vilken afträdes-sits!

  Livet leker?
  https://nyailconvito.wordpress.com/2017/01/16/kulturmullor-utfardar-fatwa-mot-katerina-janouch/

 4. CeDe skriver:

  Ni får samma desinformation om Donald Trump som om invandringskonsekvenserna när ni förlitar er på MSM.

 5. Per skriver:

  Omar skriver med flyt och en avslappnad humor.
  Intelligenta iakttagelser av hur tidigare majoriteter/moden
  kan bli minoriteter/omoderna och hur en tidigare auktoritativ röst
  plötsligt kan uppfattas som efterbliven/ointressant.
  Han är en stor tillgång i ett nytt medielandskap.

 6. sl skriver:

  Han heter Eddie tror jag, men ”Omar” för ju tankarna till den urgamle seriefiguren Mandrake och hans jätte, på den tiden då fantomen hette Dragos. Han är bevandrad i allt möjligt, det är kanske avsikten?

 7. sl skriver:

  En varningsklocka ringde stilla; Mandrakes vän heter Lothar, jag tänkte på Herr Omar i Ture Sventon. Det var kanske det som var meningen?

 8. Från Graven skriver:

  sl

  Man tackar!!! Läser med stort nöje!

 9. CeDe skriver:

  Bara dem som tror på sig själva kan segra. Donald Trump är ett gott exempel men får ju f´n för det från självförnekarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.