2314: I väntan på det oväntade

Jag läste på Facebook att en skribent framkastade den inte alltför originella prognosen om Den Extrema Högervågen: ”Det kommer att dra en enorm extremhögervåg över världen de närmaste åren. Detta är bara början”
Någon närmare definition av vad som avses med ”extremhögern” brukar inte ges men man får utgå ifrån att det är allt som befinner sig till höger om extremvänstern. Jag antar att det enbart rör sig om en from förhoppning eftersom vänstern behöver sin extremhöger. Visserligen kan man peka på Trump som en politisk kuf men jag har svårt att tro att han kan åstadkomma mycket mer än Obama. Och Trump är en önskedröm för konstvärlden. I motsats till Obama som först gav upphov till ett glädjerus i konsten men som sedan blev en besvikelse som inte riktigt gick att kritisera. Om Trump vinner, och det är inte omöjligt eftersom han har fått en utpräglat tråkig motkandidat, kommer han att ge upphov till otaliga konstprojekt och konstverk (det är redan i full gång). En intressant slogan är onekligen: ”För samtidskonstens skull – rösta Trump.”

Det här inlägget postades i politik, Samtidskonst. Bokmärk permalänken.

126 svar på 2314: I väntan på det oväntade

 1. Ulf skriver:

  Per har uppenbarligen missat att i Sverige så är Sverigedemokraterna inte bara det partiet som är mest negativt till islam utan också det svenska parti som är mest negativt mot kvinnors rätt till abort och hbtq-personers rättigheter.

  Intolerans mot religösa minoriteter går hand i hand med en negativ inställning till kvinnor rättigheter och sexuella minoriteter.
  Sverigedemokraternas krav på en ändrad lagstiftning i syfte att försvåra för svenska kvinnor att göra abort och önskan att fortsätta med tvångssteriliseringar av transsexuella så sent som 2013 är två tydliga exempel på denna intolerans.

  Donald Trumps budskap om stoppa invandring från länder med muslimsk folkmajoritet är en del av ett program även riktat mot samkönade äktenskap och kvinnors rätt till abort.

  Nej du Per, islamister och Sverigedemokrater kommer nog att få det lika svårt att värva svenska kvinnor och hbtq-personer och skälen är både intoleransen, böghatet och föraktet för kvinnor som genomsyrar både islamister och de främlingsfientliga partierna i Sverige och världen.

 2. Från Graven skriver:

  mohammad tycker jag synd om ibland. Däremot har jag aldrig tyckt synd om Ulf. Ulf är psykopat och om han är en f.d. mao-stalinist (och numera islamist) så skulle detta förklara mycket.

  Vi har tre aktivister på Vilks.net: mohammad, Ludvig och Ulf (som ersatt Pöbeln).

  Deras metod är enkel – skuldbeläggning via kontinuerliga anklagelsekampanjer.

  Att Ulf är psykopat är uppenbart. Kolla i tidigare trådar hur han använder sig av en variation av ingångar till att nå fram till målet. Det som funkar funkar. Funkar det inte byter han taktik. Men alla vägar bär till Rom i Ulfs fall. Hans senaste försök med krokodiltårarna om antisemitismen ger jag inte fem öre för. Dels är det endast ett fordon för att i slutändan byta offer-subjekt från judar till muslimer. Hade Ulf verkligen brytt sig om antisemitism som samhällsproblem så hade han i huvudsak problematiserat islam. Den inhemska antisemitismen existerar förvisso men är en marginell företeelse jämfört med vad islamisterna i Sverige utsätter svenskar med judisk bör för.

  Men, som sagt, istället för att analysera den islam-baserade antisemitismen så är Ulfs öppningsgambit att antisemitism är förfärligt (där får han med de flesta på tåget) men sedan gör han ett uttryckligt uttalande om antisemitism och islamofobi som ekvivalenter(!) varefter han byter ut offren till muslimer (och sedan börjar anklagelsekampanjen, lågmält men systematiskt). Strategin är effektiv, för alla som som har synpunkter på islam blir ju ”antisemiter” i Ulfs diskurs. Läs här t.ex. Ulfs ”Varför vill du fördriva alla judar, CeDe?” som ett tydligt exempel.

  När nu Ulf är exponerad släpper all hans återhållsamhet och han går all in med allt han har av ihopljugna anklagelseakter med argument som är helt obundna av vad han nyss sagt. Psykopat, helt enkelt.

  Glöm aldrig hans uttalanden om hur han sätter djurskyddet efter islam.

  Och glöm aldrig att det inte är Kosher som är ”smaskens” för Ulf (trots att hans murbräcka är antisemitismen). Som Ulf själv skriver: ”Till sist halalkött är smaskens!

 3. CeDe skriver:

  Från Graven, det är synd om Ulf. En så förvirrad individ måste ha ett rent helvete.

 4. Ulf skriver:

  Så mycket besvär du gör dig ”Från Graven”. Inlägg efter inlägg där du upprepar dig och hänvisar till en film som inte rör svenska slaktmetoder vilket bildtexten faktiskt förklarar men som du ”Från Graven” inte oväntat missat.

  Varför gör sig signaturen ”Från Graven” allt detta futila besvär?
  Anledningen är att han försöker ta fokus från det faktum att han i ett tidigt inlägg anklagar den Bonnierägda Dagens Nyheter och därmed även tidningens chefredaktör för att undanhålla allmänheten viktiga fakta runt terrordådet i München i syfte att mörka islamistisk terrorism.

  Sådant går ju hem hos kommentatorer som ”CeDe” som varken gillar muslimer eller judar men ”Från Graven” inser att sådana spekulationer i längden skadar hans sak. Därav alla dessa nonsensinlägg publicerade av ”Från Graven” i syfte att blanda bort korten och byta ämne.

  Denna typ av argumentation där judar och muslimer i samförstånd påstås samarbeta i syfte att störta den kristna civilisationen i Väst är ganska vanlig bland anhängare av den konspirationsteori som brukar förkortas ZOG.

  Den som läst på lite om denna rörelse förstår fuller väl varför ”Från Graven” inte vill förknippas med den.
  Det är därför nu ”Från Graven” tjatar om djurskydd istället för att svara på raka frågor om vad signaturen anser om det lagförslag Sverigedemokraternas presenterade för riksdagen 2011 med syfte att förhindra importen av kosherkött!

 5. CeDe skriver:

  En justering av Ulfs anklagelser: Jag har judar i nära släkt och många muslimska vänner.
  Ulfs förvirring är total.

 6. Per skriver:

  Ulf

  SDs förslag om att begränsa rätten till bort marginellt, betyder inte att dom är emot generellt, men ett ljöjligt självmål är detta förslag.
  Ledande personer inon hbtq-rörelsen i Frankrike uppmanar till röstning på Nationella Fronten. Varför tror du? Var finns det reela böghatet?
  SDs socialkonservatism kan betraktas som extrem socialliberalism jämfört med mena, islam, muslimsk kultur,
  ändå bör den konfronteras av seriösa menainvandrings- och islam-kritiker.
  Aktiva troende musliner o islam är snart ingen religiös minoritet i det sekulära Västeuropa. Kyrkor byggs (snart) om till moskéer!
  Ulf du blandar bort korten. Du är en falskspelare, alternativt en politisk idiot.

 7. Ulf skriver:

  Det är faktiskt du ”CeDe”som publicerade ett inlägg i denna tråd där du påstod att judar inte skiljer på mord och slakt. När judiska slaktmetoder diskuteras så skriver du så här om judarnas syn på slakt, citat ”Samma känslokyla vid slakt vare sig det gäller djur eller människor”.
  När det gäller omskärelse av nyfödda pojkar så påstod du i ett inlägg publicerat 2016 22 juli kl. 12:08 att det inte var civiliserat men tog sedan tillbaka uttalandet något med brasklappen ”att det inte hör hemma här”. En mer än 200-årig svensk tradition av omskärelse hör alltså enligt ”CeDE” inte hemma i vårt land!

  ”CeDe” visar uppenbarligen med sina egna ord att signaturen anser judar som ociviliserade, känslokalla och rent ut sagt mycket grymma.

 8. Molly skriver:

  Tack Benke Bus för ditt senaste svar. Fantastiskt! Visar hur människor i alla tider, alla samhällen och alla religioner har skaffat syndabockar för samtidens problem och i stort har haft samma problemlösningar. Jag respekterar dem (gycklare eller häxor) som utsatt sig för livsfara genom att i någon form avslöja verkliga samhällsproblem. Inte ens i vårt land undgår dessa sanningssägare samhällets bestraffningar.

 9. Från Graven skriver:

  Titta på Ulfs första reaktion på youtube-klippet. Det är inte i förfäran över hur djuren har det. Ulf reagerar över hur han riskerar att framstå i tråden!

  Allt därefter är damage-limitation. Men CeDe satte fingret på problemet när hon uttryckte att Ulf var kallhjärtad inför de fruktansvärda bilderna.

  Ulf är psykopat. Psykopater funderar främst över sig själva och egna behov. Helt i avsaknad av empati för andra – eller djur.

  Det Ulf skriver är nu välbekant, så jag behöver inte upprepa det så ofta hädanefter, men det är värt att notera:

  …så erkänner jag öppet och frimodigt att jag personligen är emot det du benämner ”djurskyddet” när det fungerar som ett alibi för religös intolerans!

  ”…halalkött är smaskens!”

  Ulf är psykopat. Det låter spektakulärt och fantastiskt men psykopater är faktiskt inte en särskilt ovanlig företeelse. Och lång ifrån alla psykopater blir ju ”film-monster”. Många fungerar någorlunda väl i samhället.

  Nyckel ligger i Ulfs totala avsaknad av empati för djuren i Youtube-klippet.

 10. Ulf skriver:

  Menar du ”Från Graven” att alla som håller på med slakt eller sysslar med jakt är psykopater. 🙂

 11. Ludvig K skriver:

  Från Graven, vad är det med dig egentligen? Du verkar ju ha fått totalt solsting.

  Ner i underjorden igen där du hör hemma, och lyckas kläcka ur dig ett och annat vettigt!!

 12. LH skriver:

  Från Graven har väl bara fått ett av sina vanliga spel. När argumenten tryter brukar han ju svara med allt grövre tillmälen och personangrepp. Sen, när han fått skälla av sig lite och själv fått på tafsen, drabbas han av ruelse och börjar anbefalla gruppkramar och intygar snyftande hur mycket han tycker om (nästan) alla här i kommentarsfältet. Ett lika beklämmande som förutsägbart skådespel. En kvick herre – jag tror det var Axel Liffner – hade ett namn för den där sortens sentimentala busar: hudlösa råskinn.

 13. Från Graven skriver:

  Ulf

  Det var en jägare som tipsade om halal-klippet. Lika förfärad som jag. Jakt är en ganska basal instinkt; som jag i.o.f.s. förstår, men inte heller har särskilt stort fördragande med.

  Ludvig

  Det är spekulationer naturligtvis – ingenting mer; men det är ju uppenbart att Ulf inte fungerar normalt. Han är inte bunden av det han nyss sade, samt denna totala avsaknad av intresse i djurskyddet. Djurskyddet är någonting som han sätter efter sina egna behov att få äta ”smaskigt” halalkött. Troll eller psykopat, spelar det egentligen någon roll?

  LH vet jag inte ens vem det är. Har missat hen komplett genom trådarna, måste jag erkänna.

 14. Per skriver:

  Senaste tre inläggen, från Ulf, Ludvig K o ch LH saknar helt debattinnehåll.
  Självsäkerheten i skitsnacket är häpnadsväckande i relation till debattörernas generella kvalitetsnivå!
  Ett lågintensivt krig pågår bland ursprungsbefolkningen i Sverige o övriga Västeuropa om hur man ska förhålla sig till islamiseringen. Det kommer över tid att bli ännu värre. Sanna mina ord!

 15. Från Graven skriver:

  +1

 16. Ulf skriver:

  Till Per.

  Böghat finns i alla miljöer men när det gäller intolerans mot sexuella minoriteter så intar Sverigedemokraterna en särställning bland riksdagspartierna.
  Så sent som2013 ville de fortsätta med tvångssteriliseringar av transpersoner. Företrädare för SDU har stört aktiviter under Stockholm Pride. Till det har vi alla negativa uttalanden från Sverigedemokrater gentemot homosexuella men också mot judar.
  Högerextremister som står utanför Sverigedemokraterna står också bakom en stor mängd mord och överfall på homosexuella i Sverige.

  Faktum är att islamister, sverigedemokrater och extremhögern är de som är mest fientligt inställda till hbtq-personer och judar.

  Inte så konstigt då att personer från dessa två grupper oftast väljer att rösta på något annat parti än Sverigedemokraterna.

 17. Ulf skriver:

  Jag äter mitt halalkött med god aptit även efter att ha sett din film ”Från Graven” och anledningen är att det som visas inte har med svensk halalslakt att göra.

  Du borde umgås mer med slaktare ”Från Graven”. En person med det yrket hade kunnat informera dig om att det som visas på filmen är förbjudet i Sverige.

 18. Från Graven skriver:

  Ulf

  Förslaget att förbjuda import av kosher- & halalslaktat kött som inte uppfyller svensk djurskyddsstandard diskvalificeras inte automatiskt som en dålig idé endast på grundval av att den föreslagits av SD. Förslaget hade kunnat läggas fram av vilket parti som helst, förutom att de övriga partierna lider av beröringsskräck inför frågor som rör i synnerhet islam.

  Kom nu ihåg att du helt felaktigt påstod att SD ville förbjuda import av kosher/halal rakt av – vilket är fel.

  Du vägrade i din enfald att acceptera argumentet att kosher/halalslakt är tillåtet i Sverige om den uppfyller djurskyddet.

  Nu är du den som högljuddast åberopar det argument som du nyss själv förkastade som relevant – men inte för djurens skull – utan för att slingra dig ur det faktum att du exponerat dig som den kallhamrade egotistiska individ du är.

  Och tvinga mig inte att upprepa din totalt känslostörda uppfattning om djurskyddet visavi religion, och vad du tycker är ”smaskigt”! För jag kommer inte att tveka att nöta vidare med den upprepningen varje gång du vågar sticka upp skallen när vanliga människor försöker problematisera den våldsförhärligande ojämlika värdegrund som islam till stora delar är.

 19. Ulf skriver:

  ”Från Graven”.
  Bara Sverigedemokraterna som är ett parti med rötter i det öppet antisemitiska Bevara Sverige Svenskt skulle kunna lägga fram ett förslag om att inte tillåta import av kosherkött i riksdagen.
  Antisemitism finns i alla partier men Sverigedemokraterna är framvuxna ur ett parti som hade antisemitism som huvudideologi. Så sent som 2012 fick Sverigedemokraterna kritik av Danska Folkeparti för sitt samarbete med antisemitiska partier i Europaparlamentet.
  Aron Verständig ordförande i Sveriges judiska centralråd hävdar i en en intervju på SKMA:s blogg att Sverigedemokraterna vill förbjuda import av kosherkött och att partiet är ett antijudiskt parti.
  Du ”Från Graven” borde kanske kontakta Aron och förklara för honom att han har fel. Men jag tror inte att du inte bör kalla honom nolla och imbecill bara för att han missförstått Sverigedemokraternas politik. Han kanske inte har mitt tålamod.

  ”Från Graven” har samma syn på psykiatri som Leonid Bresjnev, håller man inte med honom så är man tokig, störd eller pervers.
  Varför ”Från Graven” är en så devot anhängare till sovjetiska teorier om mental ohälsa är lite oklart. Kanske kan ”Från Graven” förklara sitt intresse för detta onekligen lite udda specialområde lite närmare, kanske även komma med ett eller annat lästips 🙂

  Att du tar ställning mot islamister, hatpredikanter och muslimska terrorister som hotar Lars Vilks eller andra som inte imponeras av Muhammeds budskap är lov och prisvärt.
  Undvik däremot att sprida konspirationsteorier om att Dagens Nyheter mörkar islamistisk terrorism, kom inte med fåniga påståenden om att Sverigedemokraterna inte vill stoppa importen av kosherkött och använd inte versaler och tillmälen!

 20. CeDe skriver:

  Ibland tar det väldigt lång tid att få kommentarer granskade.

 21. Från Graven skriver:

  .. förbjuda import av kosher & halalkött som slaktats med metoder som strider mot svenskt djurskydd.

  OK – vi gör det här enkelt: Ulf, tycker du att Sverige skall tillåta import av kött som slaktats på det viset som Youtube-klippet visar?

 22. Ulf skriver:

  Det klipp du visade en halalslakt, diskussionen gäller kosher.

 23. Från Graven skriver:

  Ha ha, så förutsägbart!

  OK, Ulf, då tar vi en kosher-film!

  Varning för mycket starka bilder!
  https://www.youtube.com/watch?v=OzaeHfh65hs&t=0s

  Vi gör det här ännu enklare: Ulf, tycker du att Sverige skall tillåta import av kött som kosher-slaktats på det viset som Youtube-klippet visar?

 24. Ulf skriver:

  Självklart skall vi tillåta import av kosherslaktat kött från USA om slaktmetoderna följer de lagar landets myndigheter stipulerar.

 25. Från Graven skriver:

  Ha ha ha – lol! Undviker frågan igen!!!

  Vilken retoriker! Vilken debattör! Jag förstår att Ludvig och mohammad (och LH, vem det nu är), är grymt impade av dig!

  Fan, frugan undrar varför jag garvar så högt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.