2313: Sommarprataren

Vem vill vara sommarpratare? Jovars, jag kan tänka mig att jag borde axla den bördan. Strängt taget krävs det rätt lite kvalifikationer för att nomineras. Men jag förstår att jag är en besvärlig talang och står därför på tillväxt, antagligen ett gott stycke tid framöver. Skadar emellertid inte att öva sig i branschen. Denna möjlighet yppade sig då ”the dark side” ställde upp sina egna sommarpratare och då jag glatt gick med i detta projekt. Ett stycke livshistoria varvat med musik. Eller som man brukar säga, den som lyssnar kan höra. HÄR.

Det här inlägget postades i Projekt. Bokmärk permalänken.

35 svar på 2313: Sommarprataren

 1. Adam skriver:

  Lars

  Bra sommarprat.
  Ang detta med att du vill sätta upp en musikal eller opera baserad på RH. Detta må låta som ett skämt, eller en alldeles för galen idé, men Björn Ulvaeus (ABBA-Björn) är sedan 2005 medlem i Humanisterna och har skrivit flera islamkritiska artiklar. Vet inte om han har uttrycker stöd för dig personligen, men har svårt att se att han inte skulle göra det. Kanske ett tokigt förslag, men det skadar inte att höra av sig till honom.

 2. Per skriver:

  Jag skulle vilja byta plats för vilka epiteten den mörka respektive den ljusa sidan är tillämpliga. T.ex. Wolodarski på DN o Anders Lindberg på AB representerar för mig den mörka sidan, vilka i praktiken arbetar för en förstörelse av Europa o för en mörkläggning av de mörka krafternas härjningar. Ljusets fiender som någon namngav sin bok.
  De krafter som Lars kallar the dark side framstår alltmer som den ljusa sidan.

 3. Ludvig K skriver:

  Synd att ljudet var så kackigt. Du förtjänar att få berätta om ditt märkliga liv i statsradion! Istället för att behöva delta i det där b-projektet.

 4. sl skriver:

  ”good, good…”

 5. sl skriver:

  Intressant program. Felet med ljudet var väl det felaktigt dämpade lilla rummet, men det störde inte mig nämnvärt. Lustig blandning av opera och skräppop, idén med klassisk röst mot vanlig trumtakt genomförs lyckligtvis sällan. Ibland kan summan bli mindre än summan av de ingående delarna. Det skadar ändå inte att höra ett försök.

  Du skulle passa utmärkt i ”sommar”, programmet vars bästa del är dess signaturmelodi, så den tar de säkert bort med tiden, ersatt med syntskrap ur Logic eller Protools.

  Såvitt jag kan se har du mer att säga än många av dem som sitter där och läser innantill i manuset om sitt liv. De läser bra ibland, men är deras uppväxt och utveckling en riksangelägenhet? Du är säkert kontroversiell på fel sätt, man ska vara iransk manshatare som spelar maskinell queerdisco, då är allt bra. Rätt saker ska ifrågasättas, fel sopas under mattan.

 6. Hans Annellsson skriver:

  Lars,
  Du kunde gott spelat någon av låtarna som tar upp dina konstprojekt. 🙂

 7. Lars Vilks skriver:

  Det här programmet hade vissa begränsningar bland annat genom att helt frångå STIM. Jag ville därför inte använda mig av det som bekanta har producerat. Men det skall nog bli fler möjligheter.

 8. Lars Vilks skriver:

  Självfallet hänvisar ”the dark side” till den generella uppfattning som råder…

 9. sl skriver:

  soundcloud betalar inte stim-avgifter?

  Inte så konstigt iofs, soundcloud är en plattform för dem som inte får ge ut sin musik på CD eller Spotify, eftersom den inte säljer, det finns ingen intäkt som i sig kan graveras med pålaga. Ej vinstdrivande verksamhet, utan offentlig finansiering. Inga pengar in, inga pengar ut.

 10. Från Graven skriver:

  sl

  Ha ha, ja sr (& svt) i ett nötskal. Jag lyssnar nästan helt uteslutande på nyheter & samhällsprogram på någon av våra grannländers radiokanaler när jag kör bil. Åsiktskorridoren är mycket bredare (om den finns där alls) och nyheter filtreras inte såsom de görs av sr/svt. När jag någon gång ställer in frekvensen på de svenska kanalerna så brukar det omedelbart stå klart att allt är pk-business as usual på sr.

 11. Ludvig K skriver:

  Det är verkligen storartat att läsa hur en person har lyckats hitta till DR och YLE under sina körningar. Det är när jag läser sådant som jag verkligen inser vidden av att leva i en fantastisk tid av demokrati och frihet, där vem som helst kan välja media helt efter eget skön. Och därefter informera andra om denna otroliga möjlighet på valfritt internetforum. Toppat med den traditionsenliga hutningen åt vårt stolta, svenska och öppna medielandskap, omintetgör denna information varje tvivel på att det verkligen är en äkta svensk som står för meddelandet.

 12. Från Graven skriver:

  Ludvig

  Det där hade ju varit ett klockrent legitimt raljerande om det inte hade varit för följande faktorer: 1) jag förstår grannlandets språk, vilket långt ifrån alla svenskar gör, 2) medielandskapet må vara öppet, men public service är det inte.

 13. Per skriver:

  Från Graven
  Wow du förstod vad Ludvig skrev! Efter fem läsningar så kanske jag fattar …

  Konstigt att inte sr, svt utsatts för kvalificerad granskning vad gäller kravet på opartiskhet i avtalet som ska styra verksamheten. Alla kulturprogram och samhällsdito är renodlad vänsterpropaganda i det stora hela. Men journalister o forskare som skulle gjort det jobbet har väl samma politiska inriktning förstås …

 14. mohammad skriver:

  Jag har under tid kommit att uppskatta och dela Ludwigs finkänsliga kommentarer här på bloggen.

  Den senare skrivningen är i sanning en av hans oslagbara höjdare.

  Otvetydigt är det så, som Ludwig tidigare påpekar, att Vilks förtjänar seriösa forum att briljera i bortom de obskyra islamofoba och högerextrema sammanhang han nu hänvisas…

 15. sl skriver:

  ”jag trivs bäst i öppna landskap…” tralalala.

  Vem är det som hänvisat Vilks till obskyra ”islamofoba” och ”högerextrema” sammanhang, när nu vare sig Vilks verk eller blogg har det innehållet?

 16. sl skriver:

  Ja men ja visst ja; vänstern och islams företrädare förestår visst hetsjakten. Så förargligt. Då står det ju också klart vem som i en handvändning kan lösa problemet. Det är bara att sluta skrika ”rasism!” så fort man diskuterar islams egenheter. En hund med turban är en hund med turban och ingen ska behöva fundera på bildförbud från främmande religioner, de saknar applikaton.

 17. mohammad skriver:

  Som den svenska samtidens konstnärliga och intellektuelle gigant förtjänar Vilks ett vida bättre öde, även bland hans mest hårdnackade kritiker råder det väl samstämmighet här; din alltför lättsinniga analys talar dock i egen sak.

  När det kommer till deltagandet i diverse ”obskyra” sammanhang är det som ostridigt trots allt Vilks själv som har avgörandet…

 18. Från Graven skriver:

  mohammad ute och fiskar vänner

 19. sl skriver:

  1) min analys ej lättsinnig, utan som alltid; exakt på målet.

  2) vänsterns ”antimperialistiska” islamkramare/medlöpare placerar Vilks var de vill efter sin ringa förmåga. Sion av underordnad betydelse. Aftonbladets skräpskribenter har ännu tolkningsföreträde i sin egen värld, men hur länge till? Den tjattrande klassen har inte hittat till https://www.vilks.net. Ännu. De tror fortfarande att islams hat mot väst beror på väst. Det gör det inte, islams hat mot judar och väst lever sitt eget liv, i själva kärnan av islam. Det hjälper inte att avstå från ”provocerande” bilder. Vår existens är själva provokationen, vår utrotning är deras lösning.

  3) islam och sveriges vänster-ruin utgör det obskyra sammanhanget, våra kryptonazister är där och njuter stanken av judehat. Feministiskt-Islamistiskt Initiativ lindar ännu Jämtin et al runt sitt finger. Hur länge till?

 20. CeDe skriver:

  Korkat sagt, mohammad(as usual) – utbudet har väl inte precis varit så att Lars har kunnat välja och vraka.

 21. Från Graven skriver:

  Fast i slussen med följande:

  Ludvig & mohammad är ju delaktiga – via sina fördömanden av Lars Vilks – i att begränsa hans alternativ! De utgör en del av en fientligt inställd kritisk massa av svensk opinion.

 22. mohammad skriver:

  Avgörandet att avstå, som självklart, smarta CeDe….;))

 23. Från Graven skriver:

  Men med fler inbjudningar hade han kunnat välja och vraka

  Du har ju bidragit till opinionen emot honom, mohammad!

 24. Från Graven skriver:

  falskheten!

 25. sl skriver:

  Den vanliga taktiken. Feministiskt Islamistiskt Initiativ anklagar offret.

 26. CeDe skriver:

  I den isolering som jag antar att Lars lever i så får han nog ta det onda med det goda. Kajsa Warg är återigen användbar: man får ta det som står till buds – eller bli helt utan.
  En situation som den arrogante mohamad har lite svårt att leva sig in i. Dimman ligger tät och skymmer sikten.= :((

 27. Från Graven skriver:

  ”arrogante” vet jag inte. Snarare lågt självförtroende. Han hoppar fram och tillbaka mellan aversion och vädjanden. Häromdagen., i en annan tråd, talar han om sig själv i tredje person.

 28. CeDe skriver:

  Du är närmre sanningen, mellan aversionerna finns det och då och då en vädjan och en viss värme och kontaktbehov, som sen snabbt slår över till rena elakheter.
  Vad jag gärna skulle vilja träffa er alla och se vilka typer ni är.

 29. Från Graven skriver:

  OK – kanske vid ett vernissage/framträdande av LV?

  Jag kommer att ha en stor orange gerbera i knapphålet!

  Men inget hanky panky – jag är gift.

 30. CeDe skriver:

  Vem kan ordna ett vernissage till Lars?

 31. Beppe Grillos Vänner skriver:

  Det här programmet borde skickas till höga höns på SR, DN, Aftonbladet osv med frågor som: Varför detta skamliga fegande, avståndstagande mot Lars Vilks?
  Ni har ju alla bräkt je suis om allsköns jihadism? Vad förutom er egen prestige gör att ni inte lägger ut, rekommenderar programmet? Västerländsk konst vs IS borde väl vara värt en upplysningsmässa?

 32. Från Graven skriver:

  Minst 19 döda i en knivattack mot ett centrum för handikappade i Japan.

  10 minuter sedan

 33. Från Graven skriver:

  minst 45 skadade

  Herrejösses – fruktansvärt!

 34. Hej Lars,

  Lyssnade till ditt sommarprat i natt. Det var en trevlig stund.

  Jag önskar dig allt gott.

  Hälsningar,

  Fredrik

 35. gunnar skriver:

  Lars
  vad är det för återkommande galenpannor som tillträder din blogg? Måste ingå i ngt apart konstprojekt. Man förundras. Gunnar Lundin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.