2286: Må min glädje vara

I en ledare berättar Karin Pettersson för oss vilsna själar att Sveriges ekonomi är mycket god, att framtidsutsikterna är gynnsamma, arbetslösheten sjunker liksom statsskulden. Flyktingvågen kommer dessutom, enligt en prognos att gynna ekonomin. Det var ju tiden vi fick besked eftersom det finns många rykten som säger tvärtom. Emellertid har Tino Sanandaji kommenterat rapporten på FB och tillbakavisar samtliga påståenden. Att Sverige har lägst arbetslöshet i Europa beror, skriver han, på att Sverige mäter på annat sätt och räknar in lite av varje i sin siffra. Sanandaji säger, i motsats till Pettersson, att statskulden ökar osv.

Det är inte lätt för den enkle medborgaren att reda ut dessa motsättningar. Inte skulle väl någon av dessa hedervärda auktoriteter föra någon bakom ljuset?

En artikel som man inte skall missa är Niklas Orrenius artikel (som är ett utdrag ur hans kommande bok) om den radikala islamismen i Sverige (DN).

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

74 svar på 2286: Må min glädje vara

 1. Beppe Grillos Vänner skriver:

  Orrenius glömde fråga islamisterna, is krigarna och jihadisterna i Vivalla om deras förhållningssätt till modern svensk/europeisk kultur.
  Antagligen hade de svarat: Vi är inte rabiata vi äter pizza.

  Orrenius har slickat så mycket uppåt och sparkat så mycket neråt att det krävs ett gäng Canossavandringar för att någon form av trovärdighet skall kunna etablerats.

  Nätet glömmer aldrig…

 2. Från Graven skriver:

  Ha! Till och med DN(!) skriver om den radikala islamismen i Sverige – efter att i flera år kallat idén för ”hjärnspöken” och ”slag mot väderkvarnar”.

  Det är inte konstigt att Ludvig inte hänger med i svängarna.

  Ludvig! Har du missat Charlie Hebdo? Jyllandsposten? Krudttønden? Bataclan? Attacken på det fria ordet i allmänhet, och konstnärer, journalister och författare i synnerhet? Att judar lämnar Europa? Att det inte går att gå i kippa på ett antal ställen i olika svenska städer!?

  Gosse – du är ju som de tre aporna!

 3. CeDe skriver:

  Spelar ingen roll, Från Graven. För Ludvig K, mohammad och andra illusionister är det alltid någon annans fel.

 4. Från Graven skriver:

  Annans fel eller inte – hotet (må det vara självvållat eller en combo av vad vet jag) – finns ju där!

  Ludvig måste vara blind, ha en agenda, eller se ett ännu större hot.

  Min gissning är det tredje: nyfascismen.

  Och, visst, Polen, Ungern, LePen är förvisso utvecklingar som inte är det motmedelö jag vill se mot radikal – och vardaglig – islamism. Men vore det inte bättre att som liberal mota islamist-olle i grind än att se avarter av nationalism växa!?

  Ludvig!?

 5. Ludvig K skriver:

  När era argument försvinner går ni till personangrepp.

  Jag har hittat en ny vän hos Slavoj Zizek. Han är skeptisk till att hela Mellanöstern ska invandra till Europa, men har ett mer, vad ska jag säga, intellektuellt sätt att se på saken.

  Det är barbariskt att diskutera så som ni gör. Vilken vettig människa som helst förstår väl att det finns problem med både det ena och det andra (t ex Koranen) men för den sakens skull kan man ju inte kasta sig huvudstupa ut i konspirationsteorier (á la islamisering av Europa) eller andra domedagsscenarion.

  T ex broder Vilks är rätt sansad i sin kritik. Och tur är väl det. Det finns väl en förklaring till varför ni gömmer er bakom pseudonymer och skriker på andra på nätet. Energin för att skriva sakliga debattinlägg tycks inte finnas.

 6. Ludvig K skriver:

  Anledningen till att jag reagerade på ditt ryggdunkande med Per, Från Graven, var faktiskt för att jag förväntade mig mer från dig, givet vad du har skrivit i dina ljusaste ögonblick.

 7. Från Graven skriver:

  Broder Ludvig: man tackar; och och även om förväntningarna är högt ställda så är de ömsesidiga.

 8. CeDe skriver:

  Är Lars Vilks ute på vift? Har suttit i nätet sedan i morse!

 9. Per skriver:

  Jag förutspår ett smärtsamt gradvist uppvaknande de närmaste åren för dig Ludvig K.
  Uppvaknande alltså under förutsättning att du inte har en dold agenda och egentligen redan är medveten om vad som pågår (islamisering av bl.a Europa) och bejakar den processen.
  Bondförnuftiga talesätt som är tillämpliga på sådana som dig: Stoppa huvudet i sanden som strutsen; Blanda bort korten; Lägga ut dimridåer; Gjuta olja på vågorna; Vända bort huvudet/blicken och hoppas på det bästa. Osv.
  För att se och förstå de empiriska faktumen som finns rakt framför näsan så måste man ha ett minimum av politisk samhällsvetenskaplig intelligens/talang. Och för att förstå vart utvecklingen leder till på lite sikt så måste man kunna ”se runt hörnet”. Våra lite profetisk alltså.

 10. Ludvig K skriver:

  Det hade låtit bättre om du kunde ställa upp 5 starka argument som talar för din tes istället för att du kör på den lätta vägen, den som går ut på att du ska ödsla energi på att beskriva vem jag är.

  Kom igen nu Per. Fram med de konkreta argumenten som ger struktur till dina fluffiga populismer. Det är inte jag som använder mig av stora penseldrag, det är du. Ge oss lite konturer nu.

 11. Ludvig K skriver:

  Medan vi väntar på Per kan vi inspireras av Slavoj Zizek:

  https://www.youtube.com/watch?v=LVa4ERqz97o

 12. Molly skriver:

  Jag har alltid undrat på begreppet pietà = medlidande. Vem är det man hyser medlidande med? Offret, det döda barnet, soldaten, eller Jesus? Eller är det modern som håller sitt döda barn i sina armar? Jag har sällan tänkt på vems orsaken är till att medlidandet uppstår. Vems fel är det att barn dör vid förlossningen i dag? Modern sörjer lika djupt i dag som på Marias tid.
  Sorgen upphör sällan om man får en orsak till döden. Sjukdom, olyckshändelse eller drunkningsdöd i Medelhavet. Vi söker orsaken överallt och ställer frågan: Varför har detta hänt? Men jag tror också att vi föds med ett medlidande med dem som lider. Där skiljer vi oss inte från andra levande väsen på vår jord.

 13. CeDe skriver:

  Per ödslar inte krut på döda höns!

 14. Per skriver:

  Ludvig K.
  Jag skrev slarvigt ”talesätt som är tillämpliga på dig” men menade dina skriverier.
  Personangrepp försöker jag undvika i en debatt.
  Att du efterlyser argument som styrker tesen om att det pågår en islamisering av Europa kan jag tolka positivt som att du vill ha en seriös samhällsvetenskaplig diskussion om detta eventuellt verkliga/empiriska fenomen. Det finns förstås många tänkbara variabler att studera – andel (troende) muslimer av befolkningen i Västeuropa, antalet byggda moskéer, ökade krav på tillämpning av sharialagstiftning osv. Utrymmet finns inte här för att redaut detta närmare och jag är inte expert på något sätt i detta.
  Jag tar en genväg här och hänvisar till en ny artikel i Fria Tider om Dalai lama som nu slår larm om att Europa hotas av att alltmer inslag av arabisk kultur. Han tycker enligt denna artikel att Tyskland skall förbli tyskt! Osv. Påven bekräftar också processen men tycker tydligen att det är okej.

 15. Per skriver:

  Ja CD det känns lite onödigt att ödsla krut på frågställningen HURUVIDA det pågår en islamisering av gamla Svedala och andra länder i västeuropa. Inressantare är att diskutera hur omfattande den är, hur snabbt den fortkrider och hur den tar sig ut om 5-10 år och framåt, om den muslimska invationen tillåts fortsätta.
  Vi borde enbart fokusera på POLITISKA flyktingar från dessa länder, kvinnorättaktivister t.ex. som lever under dödshot osv

 16. Ludvig K skriver:

  Vad Dalai Lama har att säga om Europa och dess utbud, och det dessutom skildrat i en så pass vinklad tidning som Fria Tider, ger jag inte mycket för.

  Men fine, om du tycker att en buddhistisk ledare som aldrig har bott i vare sig Europa eller Mellanöstern är att betrakta som en tillförlitlig källa när det kommer till Europas tillstånd, kan det stå för dig.

  Problemet är att du är så uppfylld av din egen tankekrafts förträfflighet att du för länge sedan har glömt att kolla efter vad du egentligen läser. Fria Tider är och förblir ett propagandablad för personer som har slutat att tänka och enbart ”känner på sig” diverse saker som exempelvis islamisering.

 17. Från Graven skriver:

  5 Starka argument

  1. Våldet mot journalister, författare & konstnärer
  2. Självcensuren p.g.a. 1) (gott om exempel på självförklarade dylika)
  3. Sharia-domstolar inom det brittiska rättsväsendet (snälla ifrågasätt denna [på egen risk])
  4. Värdegrundsförskjutningen i samhället m.a.p. kvinnans ställning visavi mannens (burqa, månggifte, barnbrudar, arrangerade äktenskap [snälla ifrågasätt denna också – oohh… empirin!]
  5. Terrorn mot civilsamhället (Frankrikes aviserade undantagstillstånd/gränsstängning)

  En till (fler finns)

  6. Judarnas flykt från Europa.

  Ludvig. Du är de tre aporna. Ser inget illa, hör inget illa, säger inget illa om islam.

 18. Lars Vilks skriver:

  För ordningens skull. Dalai Lamas uttalande kommer från en intervju i Frankfurter Allgemeine.
  http://www.faz.net/aktuell/politik/dalai-lama-tenzin-gyatso-im-interview-zur-fluechtlingskrise-14260431.html

 19. Adam skriver:

  Graven: Jag misstror inte punkt nr tre (sharialagar i brittiskt rättsväsende) utan hör gärna mer om det. Du har säkert skrivit om det tidigare men är inte inne här varje dag och kollar.

 20. Från Graven skriver:

  Adam

  Det var (är) en stor debatt i Storbritannien som aldrig täcktes av svensk media. Den mest framstående förespråkaren för ”Muslim Arbitration Tribunals” var ärkebiskop i den engelska kyrkan (Archbishop of Canterbury) Rowan Williams, som blev plakatnamn för sharia kompatibelt med det ordinarie rättssystemet.

  Resultatet blev ”Muslim Arbitrational Tribunals” vilket är islamska förlikningsdomstolar som erkänns av den brittiska rättsstaten. Tanken är att de skall hålla sina förlikningar inom brittisk lag. Föga förvånande så visar genomgångar att det med jämna mellanrum råder en ”diskrepans” mellan de islamska förlikningsdomstolarnas utslag och brittisk lag. Särskilt när det gäller skilsmässoärenden och arvstvister.

  De kvinnor som förfördelas av förlikningsdomstolarna sitter därmed just i den rävsax som koranen stipulerat åt dem. Man har börjat problematisera detta mycket försiktigt men ämnet är ju ett naturligtvis ett minfält.

 21. Per skriver:

  Ludvig K.: ”Men fine, om du (Per) tycker att en buddhistisk ledare som aldrig har bott i vare sig Europa eller Mellanöstern är att betrakta som en tillförlitlig källa när det kommer till Europas tillstånd, kan det stå för dig. Problemet är att du är så uppfylld av din egen tankekrafts förträfflighet att du för länge sedan har glömt att kolla efter vad du egentligen läser.”

  1. En utomstående betraktare kan ofta ge en klargörande bild av förhållandena då denne inte är drabbad av den gradvisa avtrubbning av seendet som de direkt berörda ofta är. Jmfr hur kan kokar en groda, med en sakta höjning av värmen så vederbörande inte upptäcker faran innan det är försent och inte orkar hoppa ur kastrullen.
  2. Jag har inte uppfattningen att min tankekraft är förträfflig. Däremot tycker jag mig kunna påstå att de dominerande samhälls”debattörerna”, speciellt i Sverige, håller en anmärkningsvärt låg nivå i dessa frågor. Det är som om samhällsvetenskapen/-forskningen har lagts ned helt och hållet, och ersatts av löst tyckande, känslor och åsikter, agendajournalistik, vänsterpolitisersad samtids”konst” etc.
  Postmodernsmens värderelativism och misstron mot emipiriska fakta och en faktiskt existerande verklighet, genomsyrar det offentliga. Den borgerliga offentlighetens förfall talade väl Habermas om redan på ca 70-talet. Anmärkningsvärt är att det t.ex. inte förekommer seriösa offentliga debatter i dessa ämnen, utan endast monologer. En typisk person i dagens monologmegafonmedia som Anders Lindberg t.ex. har ju aldrig behövt möta en motståndare i en offentlig debatt. Tvåminuterskäbbel i tv-program typ Agenda
  klassar jag inte som seriös offentlig debatt.

 22. CeDe skriver:

  En normalbegåvad person som jag kan uppfatta att det pågår en islamisering i Europa. Jag antar att det inte kan gå Ludvig K. förbi heller.
  En del ser det som ett problem, andra inte. Ungefär som nazisternas upptåg i Tyskland.
  Det tog ju lite tid innan omvärlden fattade vad som pågick.

 23. Per skriver:

  Ja Ludvig K. förnekar det alla kan se (islamiseringen) och kallar det en konspirationsteori! Som man dessutom har hamnat huvudstupa i utan närmare eftertanke. Troligen förledd av ”vinklade media”
  Finns han öht själv kan man då fråga sig, eller är han endast en postmodernistisk demon/illusionist?
  Nivån är ungefär som om man skulle påstå att det kanske finns en möjlighet att jorden ändå är platt.
  Men jag tror som du CD att även Ludvig måste kunna se detta. Men den intressanta frågan är varför det inte är ett problem enligt hans samhällssyn. Vad har han för grundläggande samhällsvärderingar. Vilken värdegrund har han.
  Det verkar vara av modellen: anything goes det gäller bara att lite avslappnat gilla läget. Multikulturparadigmet, dess oppurtunistiska kulturrelativism, baseras på en värderelativism. Detta är de facto en reaktionär antimodernistisk politik. Vänstern är idag i ett globalt konfliktperspektiv reaktionär. För mig som tidigare långvarigt aktiv inom vänstern, i och för sig den antistalinistiska och antimaoistiska delen, så har nu hela vänstern blivit min motståndare. Om man samarbetar med, alternativt blundar för islamfascismen, så bäddar man för dess frammarsch.

 24. CeDe skriver:

  Å andra sidan så har det ju genom historien uppstått blomstrande epoker efter krig och katastrofer. Kanske är det så Ludvig K. resonerar. Nu har vi en olycka på gång, låt den blomma ut och vi får sen ett utgångsläge att göra något mycket bättre än tidigare.
  Men det tar generationer och de flesta kämpar för det goda under sin egen livstid.

  Med lite filosofi: Aldrig växer det så bra på en plats som efter att den har härjats av en skogsbrand.

 25. Ludvig K skriver:

  Från Graven:

  Jag tackar för att du tog min förfrågan på allvar, till skillnad från Per. Om dessa punkter är bevis på islamiseringen av Europa för dig, då håller jag med dig om att den är bedrövlig. Hur ska man få bukt med dessa problem? Jag tycker att det är mer nyanserat att gå till botten med problem på det här sättet än att prata svepande som kan skapa missförstånd.

  Per:

  vänsterns oförmåga att fördöma fascistisk islam är djupt olycklig. Sent ska syndaren emellertid vakna. Jag har själv varit naiv. Men jag har svårt att förlika mig med ett svepande begrepp som ”islamisering av Europa” som för mig stjälper mer än hjälper. Det är en retorik som hör hemma i den alltmer polariserade värld vi har, börjar likna andra världskriget nästan.

 26. Ludvig K skriver:

  CeDe

  jag förstår hur du tänker, men det blir rätt fel om man ser det som du gör. Med tanke på hur många som har dött på Medelhavet och i hemländerna på sistone, blir det svårt att härleda det till att det pågår ett folkmord på européer mitt i Europa, utan att någon vet om det.

  Den mörka fascistiska falangen av islam är som jag ser det en direkt reaktion på de skoningslösa sanktioner som moderna stormakter anlägger på mindre utvecklade samhällen. Det visade sig vara omöjligt att bygga upp ett eget samhälle bortom modern kapitalism (lex Saddam Hussein eller Muammar Ghadaffi), så därför blir ett motstånd á la IS till slut det enda alternativet till att bli någon form av lydstat till USA.

 27. Krister skriver:

  Jag kan rekommendera Michel Houellebecqs bok ”Underkastelse” som handlar om en snar framtid där muslimska brödrasällskapet kommit till makten i Frankrike och ett nytt muslimskt rike börjar växa fram på demokratisk väg över Europa och integreras med arabvärlden.

  Bl.a. möjliggörs det med stöd av extremhögern och den identitariska rörelsen som delar muslimernas värdegrund i allt väsentligt. I fråga om förkastandet av ateismen och humanismen, om kvinnans nödtvugna underkastelse och patriarkatets återkomst.

 28. minnesdagen skriver:

  Ludvig K,
  Det pågår ett folkmord på européer. Man skulle kunna kalla det psykologisk krigföring, och det finns inga tvivel att det pågår ett sådant. Förintelsepropagandan främst av allt. Trots att många tvivlar så är det nästan ingen som vågar kritisera Förintelsepropagandan.

 29. Per skriver:

  Citat från Ludvig K: ”Den mörka fascistiska falangen av islam är som jag ser det en direkt reaktion på de skoningslösa sanktioner som moderna stormakter anlägger på mindre utvecklade samhällen. Det visade sig vara omöjligt att bygga upp ett eget samhälle bortom modern kapitalism (lex Saddam Hussein eller Muammar Ghadaffi), så därför blir ett motstånd á la IS till slut det enda alternativet till att bli någon form av lydstat till USA.”

  Finn fem fel (eller flera) i denna text!
  Kunde varit skriven av en IS-medlem/sympatisör!

 30. CeDe skriver:

  Tack Per – jag fann texten förvirrande men lyckades inte bena ut ett svar.

 31. Från Graven skriver:

  Men… studera doktrinen!

  USA existerade inte när mohammad på sexhundratalet förmedlade budskapet att kvinnan skall slås om hon inte lyder.

 32. Adam skriver:

  Per: Du råkade citera fel text i ditt inlägg ovan. Tillåt mig att korrigera ditt inlägg.

  ”Det pågår ett folkmord på européer. Man skulle kunna kalla det psykologisk krigföring, och det finns inga tvivel att det pågår ett sådant. Förintelsepropagandan främst av allt. Trots att många tvivlar så är det nästan ingen som vågar kritisera Förintelsepropagandan.”

  Finn fem fel (eller flera) i denna text!
  Kunde varit skriven av en IS-medlem/sympatisör!

 33. Ludvig K skriver:

  Hehe, ja det blev lite mycket där, det får jag erkänna. Säga vad man vill om Khadaffi, men det kom mindre flyktingar till Europa när han var vid makten iaf.

  Med lite god vilja kanske ändå andemeningen gick fram… Tycker iaf Krister var det hela på spåren.

 34. minnesdagen skriver:

  Adam,
  Finn 5 rätt menar du ?
  När vi blir i minoritet blir förintelsepropagandan ett argument för att utrota oss. Otroligt att folk i allmänhet inte inser detta.
  Förintelsepropagandan var främsta psy-op vapnet i den så kallade denazifieringen, men det stannade aldrig vid detta.

 35. Ulf skriver:

  Jag skulle vara tacksam om signaturen minnesdagen närmare ville förklara begreppet ”förintelsepropaganda” .
  Vilken förintelse avses och vem ligger bakom denna propaganda?

 36. Adam skriver:

  Minnesdagen: Du har hittat rätt forum att uttrycka dina på. Försök bara att inte sympatisera med vänstern, så ska du nog klara dig och få en långlivad karriär här.

 37. Adam skriver:

  *dina åsikter

 38. Per skriver:

  Graven
  Tänkte själv ta upp 7:e århundradet som den korta versionen av svaret till Ludvigs ”försvar” ”förklaring” till IS existens. Sedan blev det krångliga inlägg
  som stökade till tankebanorna.

 39. Per skriver:

  Tillbaka till citatet av Ludvig K.
  ”Den fascistiska falangen av islam” skriver han.
  Som jag fattat det är islam fascistiskt rakt igenom. Det gäller alla religioner i viss mån, den store ledaren, en massrörelse, hierarkier, antiintellektualism, indoktrinering av barnen i den rätta läran osv – men här är islam outstanding, där övertygelse/underkastelse genom (hot om) våld är centralt. IS är ingen ”avvikande” falang utan representerar rörelsens kärnvärden, centrala essens, är toppen på ett isberg, där Muslimska Brödraskapet och Hizb ut-Tahir m.fl. ligger strax under, i bakgrunden, och dessa som bara använder våld i en uppnådd maktposition (ulvar i ultrakonservativa fårakläder) är mycket farligare för mänskligheten.

  Att dagens aktiva islamkrigare skulle vara skapade av, vara en reaktion på
  ”de skoningslösa sanktioner som moderna stormakter anlägger på mindre utvecklade samhällen” är fel. Detta våld mot ickemuslimer, otrogna, och muslimer som tvekar om den rätta läran, har pågått sedan islams tillkomst på 600-talet. Dessutom förekommer inga skoningslösa sanktioner som skulle vara orsaken till menaländers bristande utveckling (den är självförvållad, klankultur, oförmågan att bygga moderna nationer med egalitär stat och fria individer osv, islams hämmande kraft på utvecklingen osv)

  Islam och klansamhällen som styrs av denna patrialkala fascistiska härskarideologi är till sin grund IMPERIALISTISKT, imperiebyggande, kalifatet. Det är det i grunden politiska islam som är angriparen som har förslavat sin omgivning och har varit så sedan 600-talet, tex Egyptens kultur krossades osv (jag är inte inläst på historien)
  Västvärlden, Europa har inhuvudsak fört försvarskrig mot denna imperialistiska maktambition.

  Formuleringen ”lydstat under USA” är också felaktig. USA besitter inget världsherravälde. Det är den globala kapitalismen som styr, och som i huvudsak haft en moderniserande utvecklande funktion för mänskligheten och rivit ned alla ålderdomliga hämmande strukturer, bl.a. religionen, klanvälden osv (Marx).
  Men den globala kapitlismen har ännu inte slutfört sin konstruktiva destruktion i menaländerna, därför lider folken fortfarande under denna reaktionära patrialkala klanstruktur och religiöst färgade fascism, som nu också hotar sprida sig in i Europa, och hotar uppnådda moderna kulturella/samhälleliga landvinningar.

  Det här börjar bli en hafsig halvkunnig uppsats så jag slutar här.

 40. CeDe skriver:

  Reinfeldt tror inte på någon flyktingpaus.

  Själv sover han i kostymen?

  http://www.dn.se/nyheter/reinfeldt-tror-inte-pa-nagon-flyktingpaus/

 41. minnesdagen skriver:

  Adam,
  Jag är och har alltid varit vänster, demokratisk vänster. Jag är uppfödd med detta, i en arbetarfamilj.
  Den marxistiska vänstern däremot, är vidrig, och den kommer jag aldrig att sympatisera med.
  Eftersom den demokratiska vänstern var så löftes- och framgångsrik redan under 1800-talet, behövde man infiltrera den med en inre fiende. För att förgifta den och motarbeta den inifrån. För att söndra och härska. Denna inre fiende är marxismen. George Orwell beskrev marxisterna som grisar i sin bok Djurfarmen.

 42. Krister skriver:

  Minnesdagen, har du också alltid varit antisemit?

 43. minnesdagen skriver:

  Det stämmer inte att jag är antisemit.
  Jag har folk i släkten som har judiskt påbrå, och en av mina kompisar sen gammalt, och en f.d. flickvän som jag minns med värme för hennes stora charm. Gemensamt för dom alla är att dom har svenskt utseende och svenska namn, och jag bryr mig inte vad dom har för bakgrund.
  Förintelsen är en propagandalögn, framtagen av Sovjetunionen, USA och England för att kunna gå riktigt hårt åt tyskarna. Men den har fått ett eget liv och blivit ett Frankensteins monster.

 44. Från Graven skriver:

  Minnesdagen

  Jag är intresserad av vilket perspektiv som är överordnat i din syn på förintelsen. Är det påståendet om förintelsen per se eller det att de allierade gick riktigt hårt åt tyskarna?

 45. Ludvig K skriver:

  Med ”minnesdagen” är det ingen idé att diskutera. Strategin som har använts hittills är att fälla en kommentar dränkt i bitterhet, och så fort det kommer mothugg, avvika. Ett äkta nättroll.

 46. Ludvig K skriver:

  Vad gäller Muslimska brödraskapet så håller jag med dig Per. Jag har läst på lite de senaste dagarna och mycket tyder på att de faktiskt vill islamisera Europa. I vilken utsträckning de har lyckats med det hittills kan jag inte redogöra för. Jag är och förblir en naiv person, men jag är också instinktivt allergisk mot svepande beskrivningar som inte problematiserar särskilt mycket, men det låter som att du har koll på vad du snackar om. Tyvärr är det inte många som verkar göra det.

 47. CeDe skriver:

  Tror inte Europa har så stort behov av islam och arabiska traditioner. Det är nog snarare tvärtom.

 48. minnesdagen skriver:

  Från Graven,
  förintelsen per se, såklart.

 49. minnesdagen skriver:

  Och främst av denna anledning,
  När vi blir i minoritet blir förintelsepropagandan ett argument för att utrota oss.

 50. Adam skriver:

  Minnesdagen

  För att sitta på så mycket information som du gör om hur framtiden kommer att bli är det märkligt att det du skriver inte ges ut på stora förlag och säljer i miljonupplagor, att de bevis du har för förintelselögnen inte diskuteras på de bästa universitetens historiska fakulteter. Jag tror framtiden ligger för dina fötter och ditt namn kan hamna där uppe med Newtons och Darwins, bara du lyckas bevisa att allt det du hävdar faktiskt är sant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.