2286: Må min glädje vara

I en ledare berättar Karin Pettersson för oss vilsna själar att Sveriges ekonomi är mycket god, att framtidsutsikterna är gynnsamma, arbetslösheten sjunker liksom statsskulden. Flyktingvågen kommer dessutom, enligt en prognos att gynna ekonomin. Det var ju tiden vi fick besked eftersom det finns många rykten som säger tvärtom. Emellertid har Tino Sanandaji kommenterat rapporten på FB och tillbakavisar samtliga påståenden. Att Sverige har lägst arbetslöshet i Europa beror, skriver han, på att Sverige mäter på annat sätt och räknar in lite av varje i sin siffra. Sanandaji säger, i motsats till Pettersson, att statskulden ökar osv.

Det är inte lätt för den enkle medborgaren att reda ut dessa motsättningar. Inte skulle väl någon av dessa hedervärda auktoriteter föra någon bakom ljuset?

En artikel som man inte skall missa är Niklas Orrenius artikel (som är ett utdrag ur hans kommande bok) om den radikala islamismen i Sverige (DN).

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

74 svar på 2286: Må min glädje vara

 1. Adam skriver:

  Minnesdagen

  Jag hoppas dock inte att dina stora bevis för hur världen verkligen fungerar inte är lika tomma som när du diskuterar vänstern. Ditt jätteförvirrade resonemang om en sann demokratisk vänster och en marxistisk vänster som är fienden tyder inte på särskilt mycket bildning, snarare rejäla felläsningar av klassiska filosofisk-politiska skrifter.

 2. minnesdagen skriver:

  Adam,
  Du låter grinig. Jag har inte lagt fram några stora bevis. Det är förintelsepajasarna som borde lägga fram några bevis, vilket dom inte har. Hade Babij Jar varit en sann
  historia så hade det funnits bevis i jorden. Det finns ingenting. Alfred Hitchcock regisserade filmsekvenser från befrielsen av Bergen-Belsen år 1945. Typ dom som visades på Nurnbergrättegången, som man påstår är autentiska. Är det inte märkligt ?

  När det gäller den demokratiska kontra marxistiska vänstern, vad är det som är förvirrat ?
  Ett exempel; Socialdemokraterna har tagit emot stöd, men aldrig velat ha med några kommunister i sina regeringar (alltså vänsterpartiet, VPK och allt vad de hetat).
  Detta är ett faktum.

 3. mohammad skriver:

  Grym stand-up Comedy med ett fett anslag av självironi från Ludvig K:

  ”Vad gäller Muslimska brödraskapet så håller jag med dig Per. Jag har läst på lite de senaste dagarna och mycket tyder på att de faktiskt vill islamisera Europa. I vilken utsträckning de har lyckats med det hittills kan jag inte redogöra för. Jag är och förblir en naiv person, men jag är också instinktivt allergisk mot svepande beskrivningar som inte problematiserar särskilt mycket, men det låter som att du har koll på vad du snackar om. Tyvärr är det inte många som verkar göra det.”

  ”Svepande beskrivningar”…lol

 4. Adam skriver:

  Minnesdagen: Marxismen föregick den demokratiska socialismen, och kom att influera den. Den kom också att influera leninism och maoism. Därför är det bättre att tala om dem. socialism kontra kommunism (leninism och maoism).

  Vad gäller förintelsen har du flera ggr påpekat lögner i historieskrivningen men allt vi nyfikna fått är youtube- klipp med musik och teatral berättarröst. Det har talats om lögnen med förintelsen men inga lögner har blivit avslöjade. Lyckas du inte med det är du inget annat än en obskyristisk demagog.

 5. Från Graven skriver:

  mohammad

  Jag tänkte att du och jag som gamla vänner tillsammans kan gå igenom de muslimska förlikningsdomstolarna i Storbritannien, vad de är, hur de fungerar och hur de är etablerade enligt 1996 Parliamentary Arbitration Act:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Muslim_Arbitration_Tribunal

  Sedan kan vi diskutera fenomenet som ett konkret exempel på den islamisering som sker i Europa.

 6. Ludvig K skriver:

  Tack mohammad, my bad…

 7. Adam skriver:

  Minnesdagen

  Jag må låta grinig, men jag låter inte som en obildad rännil. Det gör du, och kommer så göra, tills du bevisat motsatsen.

 8. CeDe skriver:

  Märkligt att alla dessa islamvurmare blir så upprörda när någon påtalar den pågående islamiseringen av Europa. Då borde väl hoppa jämfota istället.

 9. mohammad skriver:

  Ludvig – låt inte historierevisionister som ”Per Pajas” grusa din klarsyn.

  Don´t you go astray my man…;))

  /m

 10. sl skriver:

  Att det inte finns några spår efter den mycket kända och på alla sätt bevisade massakern i Babij Jar beror alltså på att nazisterna grävde upp och brände alla liken 1943. Nazistiska och muslimska myter och lögner ska inte stå oemotsagda, när detta pack nu är i farten igen. Minnesdagen är antisemit, dvs judehatare, dvs historierevisionist. I framtiden kan vi komma att möta en ny sorts antisemiter, såna som vidgår Hitlers politiks och högljutt meddelar att den var bra. Muslimer av den typen existerar redan.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Babij_Jar

 11. mohammad skriver:

  Bäste Greven

  Kan vi väl göra, men nu är det football och snuttefilt som gäller…;))

  /m

 12. minnesdagen skriver:

  Adam
  Min examen togs på teknisk högskola, har aldrig läst filosofi. Så du har har rätt i att jag inte är filosofiskt bildad.
  Till det andra, bevisen. Jag vet inte exakt vad som skall bevisas. Att motbevisa kontrafaktiska påståenden är i många fall omöjligt. Man kan dock ta fram fakta som bestrider ett påstående, och basera sin övertygelse på dessa fakta. Och låta denna övertygelse vara sin ståndpunkt.

  Karl Marx stötte ut folk med avvikande, liberala, idéer från den socialistiska rörelse han gick in i. På så sätt saboterade han dess utveckling, som borde kunnat ta en mycket mer positiv riktning, istället för den mörka, som med Lenin ledde till den sovjetiska röda terrorn.

 13. LH skriver:

  Inte bara gudarna, även Adam kämpar förgäves mot dumheten.

 14. Adam skriver:

  Minnesdagen: Vi börjar med ditt kontrafaktiska påstående. Du påstod att förintelsen var propaganda som skulle vändas mot oss och förinta oss. Otydligt som fan, vilka är vi och vilka är det som ska utrota oss? (judarna?) Det är så dumt att innan du ev skulle kunna belägga din profetia (vad nu din kristallkula sagt dig om framtiden) så måste allt du skrivit förtydligas, så att det går att beläggas. Sen måste jag säga att jag blir jävligt krokig på alla er tekniker som lärt er en mer sträng vetenskaplig metod än humanister har, men när ni hänger er åt humaniora är lika flummiga och dåliga på att förklara som det sämsta bottenskrapet inom humaniora.
  Vad gäller förintelsen råder konsensus kring huvudfrågan. Nazityskland bedrev ett folkmord där omkring sex miljoner judar mördades. Du hävdar att det är fel, och om du har rätt skulle din teori kasta om hela historievetenskapen. Så varsågod. Sätt igång!

 15. Adam skriver:

  sl: Graven postade en bra länk om detta för ett tag sen

  https://www.wzb.eu/sites/default/files/u6/koopmans_englisch_ed.pdf

  Har vi otur finner de gamla svenska antisemiterna sina åsiktsfränder bland de nya, importerade antisemiterna. Risken är de börjar gå armkrok, står enade mot förnuftet.

 16. Adam skriver:

  LH: Gods belong up in heaven and the earth is where we are;)

 17. LH skriver:

  Oh yeah 😉

 18. Från Graven skriver:

  Adam skrev: ”Vad gäller förintelsen råder konsensus kring huvudfrågan” och just i detta påstående ligger huvudargumentet mot minnesdagens ifrågasättande av Babi Yar som grund för att förkasta förintelsen i sin helhet.

  Babi Yar är ett av de massmord med minst dokumentation av brottet och nästan helt utan kriminalteknisk bevisning. Det är naturligtvis därför minnesdagen fokuserar på just Babi Yar.

  Men Babi Yar är inte helt utan dokumentation – och minnesdagen undviker därför noggrant denna. Det antalet judar som sköts i Babi Yar anges oftast till 33771. Anledninge till detta är att siffran (som så ofta) kommer ifrån tyskarna själva. Antalet redogörs nämligen i Einsatzgruppe C’s lägesrapport av den 7:e Oktober 1941.

  Utöver denna lägesrapport finnsäven ett antal vittnesmål som dokumenterats. För destrueringen av de kroppar som begravdes i Babi Yar under efterföljande år redogör återigen tyskarna för själva, i detta fall av SS-överste Paul Blobel vid den 18: juni 1947 som del av Nürnbergrättegången.

  Att som minnesdagen gör, fokusera på just Babi Yar för att ifrågasätta hela förintelsen är inte som LH beskriver det ”dumhet” men avsiktligt och potentiellt effektivt om det tillåts ryckas ur sitt sammanhang.

  Här kommer Adams påstående till sin rätt. Babi Yar är endast en begränsad del av en mycket större företeelse av vilka många delar är långt mer dokumenterade än Babi Yar. Dessa har minnesdagen hittills avböjt att diskutera.

 19. Från Graven skriver:

  Jag besökte Babi Yar 1983

 20. Från Graven skriver:

  Och Babi Yar var ju naturligtvis inte den enda massakern i området:

  https://en.wikipedia.org/wiki/1941_Bila_Tserkva_massacre

  När de vuxna skjutits var det barnens tur, vilket resulterade i en unik formell protest ifrån ett antal Wehrmacht-affilierade präster.

 21. minnesdagen skriver:

  Jag har tagit upp Babij jar som ett exempel, just för att där kan man faktiskt bevisa något. Finns det inget i jorden så är det bevisligen en lögn. Minnesmärken och skyltar bevisar ingenting.

  Däremot. När folk påstås ha gått upp i rök, så är det svårare att motbevisa.

 22. Adam skriver:

  Graven: Bra inlägg, och tack för du fyller i mina kunskapsluckor.

 23. Adam skriver:

  Minnesdagen:

  Ska det bli någon ordning på vad du skriver så presentera en ordentlig teori (vad tydlig) där du beskriver vad som är fel med historisk forskning gällande förintelsen. Jag har bett dig om det många ggr nu. Det enda jag fått av dig (länge sen nu) var ett uselt youtube- klipp som INTE innehöll någon teori, utan var otydligt och antydde massa grundlösa saker.

 24. Från Graven skriver:

  minnesdagen

  Absence of proof is not proof of absence

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.