2262: Drevkraft

Kaplans fall ger onekligen anledning till att studera mediedrevets mekanismer. Medierna är inte obenägna att fälla en sådan tolvtaggare som en minister utgör. Kaplan visade sig vara ett villigt byte eftersom han inte följde reglerna. Man skall inte säga emot. Kaplan var stursk och vägrade envetet att tillstå att han hade gjort något större fel. Det är medierna som avgör vad som är större fel. Han hade haft vissa möjligheter om han omedelbart hade krupit till korset (ursäkta skämtet) och gett sig själv skarp kritik. Att han hade varit obetänksam och att han inte varit klar över vilka konsekvenser ett olämpligt sällskap kan ha för en man i hans position. Men Kaplan valde att ta strid och försöka övertyga medierna om att han i stort sett hade handlat rätt. Därmed dansade han på avgrundens rand och det behövdes inte mycket mer än ett par svarta rubriker om något han hade haft för sig för tämligen länge sedan. Man får också komma ihåg att han vid den här tidpunkten var utpekad och mediesolkad på ett sådant sätt att han inte längre kunde komma till tals i någon bostadspolitik. Omgivningen, alla så när som hans heroiska partikamrater och en del andra på den kanten, drog sig undan och bekräftade kritiken. Om Kaplan får man också tillägga att han har presterat en rad märkliga påståenden som han sedan försökt att förklara bort. En minister med en så hög felsägningsprocent får räkna med att få sin trovärdighet kantstött. Och en ökad misstanke om att han kn sitta inne med en dold agenda.

Det är möjligt att Kaplan överskattade sin maktposition. Att han var oantastlig enär den som ger sig på honom omedelbart skulle stämplas som islamofob och rasist. Men man sitter inte lika säkert som tidigare bakom den bastionen. Den alltmer galopperande inflationseffekten i tillropet ”islamofob” gör att det snart är dags för en valörskiftning, ett nyspråksord. Snart nog kommer islamofob att kunna betyda en sådan som ständigt åberopar islamofobi.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

70 svar på 2262: Drevkraft

 1. sl skriver:

  “Jag vet vem jag är”.

  Mmmm..

  Vi också.

 2. Från Graven skriver:

  SVT försöker kapa åt sig äran!

  “SVT har under en längre tid kartlagt Mehmet Kaplans kontakter och spåren leder oss rakt till toppskiktet i Turkiet”

  Trots att alla vet att det är Chang Fricks “Nyheter idag” som nystade vidare i en flashback-tråd(!)

  Nu är cirkeln sluten!

  SVT/SR som anlitar researchgruppen för att sätta dit flashbackmedlemmar STJÄL flashbackmedlemmarnas grävande om Mehmet Kaplan och låtsas som att det är SVT/SR som “under längre tid kartlagt”!!!!!

  Det finns en åttonde nivå i Dantes inferno.

  Gissa vilka den är vikt för!

 3. Krister skriver:

  Martin Aagårds artikel är ett bra exempel på hur känslor tar över rationaliteten i det moraliska tänkandet.

  http://www.aftonbladet.se/kultur/article22655414.ab

  “Det kan till och med finnas goda skäl för en politiker att träffa extremister. Jag skulle vilja säga att politiker bör träffa extremister, av samma skäl som journalister bör göra det.” , säger Aagård när det gäller Kaplan.

  “Han har i egenskap av politiker umgåtts med en medlem i Waffen-SS, Frans Schönhuber”……”Efter Kaplans avgång är det verkligen läge att agera mot denna spya på den svenska demokratin.”, säger Åagård när det gäller Björn Söder.

  Många här på bloggen skulle nog säga tvärt om.
  Man håller på det lag man tillhör. Om domaren dömer straff så var det korrekt eller felaktigt beroende på om det var med- eller motståndarlaget som fick den. Känslorna slår ut det objektiva tänkandet.

 4. minnesdagen skriver:

  “om något han hade haft för sig för tämligen länge sedan.”
  – Tiden läker inga sådana sår.

  Något att begrunda:
  1958.
  10 år efter mordet på fredmäklaren Folke Bernadotte, gjorde FN:s generalsekreterare Dag Hammarskjöld ett besök hos Israels premiärminister Ben-Gurion på kibbutzen Ein Avdat. Mannen som sköt Bernadotte, Yehoshua Cohen, fanns då vid Ben-Gurions sida. Yehoshua Cohen var sedan 1956 Ben-Gurions inofficiella livvakt och nära vän.

  Dagen efter visiten fick Dag Hammarskjöld veta om Cohens bakgrund. Vittnen berättar att han blev mycket berörd. ”Vilka lymlar”, sade han. ”Vilka lymlar – hit kommer jag aldrig mer igen.” *

  * http://www.popularhistoria.se/artiklar/mordet-pa-folke-bernadotte/

 5. Beppe Grillos Vänner skriver:

  Kaplan har tidigare skyddats av media. Visserligen har egenartade grodor publicerats men så som skyddsklassad i den journalistiska vänsterliberala berättelsen har han klarat sig och gått på i ullstrumporna med sin muselmanska agenda.
  Det tog tvärt slut i och med att modet skiftat en aning bland de vänsterliberala. En viktig delorsak är de fria mediernas inflytande.

  Nu hoppas vi på att mupparna utser en kurd som ny minister. Därefter kommer diasporaturkarna att ruva på hämnd, gräva fram bilder där den nya poserar med en PKK:are med mera. Identitetspolitiken kommer därefter att framstå som en J Pollock. En vacker komposition att betrakta men inget märkvärdigt som så småningom tynar bort för den tänkande eftervärlden.

 6. Från Graven skriver:

  Det är viktigt att ingen missförstår vad jag säger.

  Det är alltså inte så att jag låter påskina att researchgruppen stulit flashbackmedlemmarnas grävande om Kaplan. Alls inte.

  Men SVT/SR har anlitat researchgruppen för att kartlägga flashbackmedlemmar.

  SVT/SR har sedan använt sig av Chang Fricks efterforskningar baserade på en särskild flashback-tråd och påstår att SVT/SR “länge kartlagt” det som de läste på Chang Fricks nyhets-sajt endast häromdagen.

  Chang Frick har alltså fått information från flashback – vilket han är öppen med.

  SVT/SR STJÄL alltså informationen från Chang Frick (information som Chang Frick creddar flashback för) och använder som sin egen samtidigt som SVT/SR försöker sätta dit flashbackmedlemmar.

  IRONIN!!!!

 7. CeDe skriver:

  Patetiskt – jag gillar inte ordet patetiskt men finner inget annat för att beskriva Peter Erikssons försvarstal i SVT för Mehmet Kaplan. Ministern som lämnar regeringen men inte sina sunnimuslimska värderingar.

 8. Från Graven skriver:

  Men såg du inte Peter Eriksson i “polemik” (jo tjena) med Nigel Farage i Europaparlamentet häromdagen.

  Säckiga kläder. Orakad. Oklippt. Släpig röst. Peter Eriksson såg ut som en gammal alkoholiserad söder-journalist.

  Farage satte Peter Eriksson snärtigt på plats. Och Peter Eriksson satt trött och trumpet och såg uppgivet sur ut.

 9. CeDe skriver:

  Han var sig lik även idag – ett lik!

 10. benke bus skriver:

  Till Från Graven!

  Du verkar stöta på många lik!
  Kanske får vi en Mullvad som ny bostadsminister. Drevkraftens verkningar, och inre liv, är ju inte lätt att spörja om.

 11. sl skriver:

  Att just Per Bolund (tillfälligt ?) fick ministerposten är inte så bra. Bostadsbristen beror i grunden på den våldsamma överbeskattningen på själva bostadsproduktionen, sedan länge skickas konsumenterna till banken för att låna till det pris som överbeskattning leder till. Hyresrättens död beror på att ingen betalar vad det kostar. Per Bolund är någon med ingenting att komma med, eller mer hittepå-skatt med hittepå-skäl.

 12. sl skriver:

  Konnotationerna för “begärt avsked” har just förändrats.

 13. Per skriver:

  Att islamism, dvs i grunden islam, skulle vara problemet med Kaplan, är superkänsligt för hela vänstern. Därför fokus på gråa vargar. Risken för S är att analysen och debatten utvecklas till ett undergrävande av det multikulturella politiska projektet, dvs islamiseringen av Sverige och Europa.

 14. CeDe skriver:

  Dramats komiska poäng är att Kaplan bla fick gå för att han antas ha umgåtts med islamister. Ungefär som att ge en socialdemokrat kicken för att hen umgås med socialdemokrater.

 15. sl skriver:

  Jag tror att relativiseringen av judeutrotningen var droppen. Förmodligen finns i sossarnas led, som är åldrade och försedda med en korrekt världskrigshistoria, många som inte jublar över karriäristernas palestinapolitik. Att hävda att Israel sysslar med industriell utrotning av palestinier går över en faktisk anständighetsgräns där de vissa yngre saknar insikt om ords valör, men de äldre faktiskt vet skillnaden mellan sant och falskt. Det pågår ingen industriell utrotning av palestinier, de är inte utsatta för folkmord, 99% av all mark i mellanöstern kontrolleras av muslimer. För skapandet av muslimska paradis i mellanöstern finns inget fysiskt hinder; det är gott om folk och pengar. Men vart leder läran? Till Syrien.

 16. Napoli skriver:

  Betr sign minnesdagen: Göran Burén har skrivit en bok “Mordet på Folke Bernadotte” som beskriver det illdåd som zionisternas hjältar utförde den 17 september 1948, ca ett halvår efter det att samma hjältar inledde kampen mot den inhemska befolkningen i Palestina. Mycket läsvärd.

  Mehmet Kaplan föll därför att han öppnade en möjlighet för sina fiender att spela ut AS-kortet, detta osvikliga trumfkort, så användbart, när zionismen ska försvaras.

 17. minnesdagen skriver:

  Jag har läst flera böcker både om och av Folke Bernadotte, och jag håller med om att Göran Buréns bok är väldigt bra. Den beskriver händelseförloppet väldigt detaljerat.

  Så här skriver Golda Meir i sin biografi “My Life” sida 243:
  “Det andra vapenstilleståndet inleddes den 19 juli, vilket signalerade en början på en lång smärtsam förhandlingsrunda över Negev, som greve Folke Bernadotte, den svenska medlaren, rekommenderade skulle överlämnas till araberna. Med tanke på att han var en medlare, var hans neutralitet otroligt bristfällig. Och han blev extremt impopulär – speciellt när han lagt sten på bördan genom att förespråka att Jerusalem skulle ryckas bort från den judiska staten och att FN skulle övervaka Israels flygplatser och hamnar. Gud vet att dessa rekommendationer var oacceptabla och att de visade att Bernadotte egentligen aldrig förstått vad staten Israel handlade om. Men det är sannerligen inget brott att vara dum och trög, och jag blev förskräckt när, den 17 september, bara två veckor efter att jag kom till Moskva, fick veta att Bernadotte hade skjutits till döds på en lugn gata i Jerusalem. Trots att hans angripare aldrig identifierats, visste vi att det skulle antas att de var judar.”

 18. sl skriver:

  Och där kom “sionist-kortet”,bara en tidsfråga, allt är judarnas fel, i förlängningen kommer det att heta bland muslimerna att Kaplan föll pga “sionisterna”.

  Kaplan föll inte pga “sionisterna”; Kaplan föll till slut därför att han jämförde Israels behandling av palestinierna med nazisternas behandling av judarna. Det är ojämförbara storheter, kan inte jämföras på annat sätt än att man påvisar den astronomiska skillnaden. Men judehatarna jämför dem, just därför, för att eliminera den astronomiska skillnaden.

  Det finns ingen fred med islam, inte för någon, inte ens för islams ömsesidigt stridande fraktioner. Det är en lära om arabernas rätt att erövra andra i sin guds och profets namn. Komplicerat av att turkarna övertog översteprästernas hatt och krigshjälmen från araberna med ottomanerna. En ytterligare komplikation, från vilken vi kan anta att wahabismen stammar.

 19. Från Graven skriver:

  sl

  Nazi-jämförelsen var ett svepskäl.

  Socialdemokratin har sådana fundamentala problem att dra brandgator gentemot diverse totalitära ideologier att de ter sig yrvakna när de inser att de släppt djävulen över bron.

  Att medge detta ligger inte i linje med den socialdemokratiska självbilden, varför man dammar av det man igår hade fördragande med men idag förfäras över.

 20. Molly skriver:

  Kaplan betedde sig helt korrekt med tanke på hur han blivit tränad/uppfostrad i sitt hemland. Där erkänner en man aldrig att han gjort fel, att han misstagit sig och vill be om ursäkt. Pudla gör ingen man i maktposition. Man har runt sig personer som spelar syndabockar och där orsaken till att fel uppstått ligger hos dessa personer.Den som kommit tillräckligt högt i status och makt är felfri. Kaplan lämnar scenen med stolt buret huvud, som man gör i många länder.

 21. Per L skriver:

  Snart dags att utfärda “arnstadvarning” åt Aftonbladets Martin Aagård. Björn Söder har pratat med någon som stridit i Waffen-SS under Andra Världskriget, Jaha vad är problemet med det, kriget tog ju slut för mer än 70 år sedan? Tysklands förre förbundskansler Helmut Schmidt deltog under större delen av kriget som artilleriofficer i Wehrmacht. Kanske läge för ett Arnstad/Aagårdavslöjande att Olof Palme på sin tid deltog i möten med Naziofficerare? Aagård måste tyvärr betecknas som en intellektuell lättviktare, minns när han formligen jublade i sin spalt i AB när en viss gatukonstnär dömdes till ovillkorligt fängelse för klippande och klistrande ur dagstidningar.

 22. Krister skriver:

  Som sagt man håller på det lag man tillhör och känslorna fördunklar förnuftet. Hur skulle man döma om man inte tillhörde något lag? Kaplan, Söder, Birro,…Vilks,?
  Om man tog på sig en veil of ignorance .

  Man kan tycka med rätta att miljöpartiet saknar regeringsduglighet, att deras åsikter är skadliga för Sverige och att deras språkrör saknar kompetens och
  omdöme. Men hatet och förföljelsen mot Åsa Romson saknar all proportion och börjar bli otäckt.

  (Tack Molly för tänkvärda inlägg).

 23. mohammad skriver:

  Bäste Lars Vilks

  Med tanke på dina genom tiderna närmare kontakter med diverse suspekta högerextrema element kastar du väl nu ändå sten i glashus.

  Vem har glömt din iver att få frottera sig med SION folket….

 24. mohammad skriver:

  SL

  Om du inte är på det klara med Israel som en sioniststat är du diskvalificerad att yttra dig i frågan…..

 25. Från Graven skriver:

  mohammad

  Om du inte tar avstånd från 4:34 är du diskvalificerad att uttala dig om någonting alls.

 26. sl skriver:

  Det har varit tyst länge från mohammed…

  Israel är en sionistisk stat, men det är islam som är aggressorn. De stackars “palestinierna” är våldtagna och tvångskonverterade judar, samma dna, plus ett “stänk” arab, förstås.

 27. mohammad skriver:

  sl

  Må så vara men är inte relevant, invändningen kan ju ställas gentemot de flesta folk.

  Att nödvändigtvis blanda ihop judar med sionister är dock ett oförlåtligt diskursbrott….

 28. Napoli skriver:

  @ minnesdagen: Göran Buréns bok identifierar Folke Bernadottes mördare: Yitzhak Yesernitzky (Shamir), LEHI-chefen i Jerusalem Yehoshua Zetler och Yehoshua Cohen (som höll i vapnet), senare en nära vän till Ben-Gurion. Citatet från Golda Meir är därför knappast av intresse, men kanske skrev Meir sin text innan mördarnas identitet var klarlagd.

  Vad gäller Mehmet Kaplans jämförelse mellan Israels framfart i Gaza 2009 och Nazitysklands dödsfabriker under Andra världskriget bör man kanske fråga den palestinska befolkningen i Gaza hur de ser på saken.

 29. sl skriver:

  A Hitler; “Där den tyske soldaten satt ner sin stövel, där förblir den”.
  Muhammed; Där islam slagit ner sina bopålar utrotas de andra med tiden.
  Det är den relevanta jämförelsen att göra ur judisk synpunkt. Förstås.

  Vad gäller vår islamistiska miljöpartist kommer hans vänner att skylla på sionisterna, men hans problem i en svensk kontext är att alla vet att det inte finns någon israelisk utrotningspolitik, men däremot en nazistisk, och möjligen en muslimsk. Den islamistiska ordvrängarkonsten tar ett varv till.

  Molly har också helt rätt i att han tilläts avgå med högburet huvud, trots att innebörden i utsparkningen är att han är ovärdig (och oduglig) som minister. Genant, och ganska Löfvenskt. Sveriges sämsta regering i mannaminne.

 30. sl skriver:

  Yasri Khan till rakstugan. “Jag upplever att vi är öppna med normer inom partiet och att människor kan hantera att man hälsar på olika sätt”. Normfrihet? En slags könsskiljande förbud beskrivs som en form av frihet. Ska vi kalla det nyfeminism, mångkulturell feminism eller muslimsk feminism?

  Yasri Khan är samtidigt generalsekreterare för “Svenska muslimer för fred och rättvisa”. Man undrar hur den freden och rättvisan gestaltar sig i praktiken? Är det något annat än den världsberömda syriska freden som hägrar?

 31. minnesdagen skriver:

  Napoli: jag tror du missförstår varför jag skrev citatet från Golda Meir. Hennes självbiografi är skriven ca 1970.

  Hennes citat är närmast komiskt, för hon försöker insinuera att det kan ha varit någon annan än hennes egen sida som begick mordet samtidigt som hon beskriver deras syn på FN-medlaren: ‘extremt impopulär’.

  När det gäller Ben-Gurions cyniska vidrighet mot Dag Hammarskjöld så kan man undra om Dag Hammarskjöld också ansågs ‘impopulär’.

 32. mohammad skriver:

  sl

  Skärpning! Lägg inte fram på bordet vad helst som stiger upp ur ditt grunda medvetande, din trovärdighet riskerar att gå förlorad.

  Palestina konflikten är inte en fråga om Islam, utan om stulen mark, ockupation, deportation och krigsbrott…

 33. Från Graven skriver:

  Tja,
  om inte islam hade gjort gemensam sak med Nazismen och via muslimska waffen-SS-förband sökt att utrota varenda jude så kanske inte staten Israel hade behövts att grundas till skydd för den judiska delen av mänskligheten.

  https://en.wikipedia.org/wiki/13th_Waffen_Mountain_Division_of_the_SS_Handschar_(1st_Croatian)#/media/File:Bundesarchiv_Bild_101III-Mielke-036-23,_Waffen-SS,_13._Gebirgs-Div._%22Handschar%22.jpg

 34. CeDe skriver:

  Från Graven, du är underbar!

 35. Från Graven skriver:

  HAHAHAHA!!!!!!

  Kolla på det här:

  http://nyheteridag.se/har-kan-inte-khan-ge-rakt-svar-pa-fraga-om-dodsstraff-kandiderade-till-miljopartiets-partistyrelse/

  Låter precis som allas vår MOHAMMAD låter om koranen 4:34 ( det vill säga att kvinnor skall slås om de inte lyder).

  Inga avståndstagande här inte!

  Eller hur, mohammad? 😉

 36. sl skriver:

  @ Mohammed

  Islams expansion över bla de urkristna länderna (Anatolien, Syrien), perserna (Iran), Romarriket och Byzans är grundvalen till regionens alla krig i 1400 år. Islam är arabisk imperialism. Israels oerhörda brott är att ha stulit tillbaka ett frimärke av sand och sten. “Palestinierna” är ättlingar till de judar som erövrats och tvångskonverterats. Islam är grund till krig i Thailand, Filippinerna, Kina, Ryssland, Mellanöstern, Nigeria och Nordafrika. Islam är brott mot mänskligheten. Islam är en bigott underkastelsereligion som tvingar fram krig.

 37. CeDe skriver:

  Islam är i krig mot allt och alla, även sig själva. Ett jävla skit som har tagit sig ända hit.

 38. CeDe skriver:

  Ut ur landet med en jävla fart, vi har inget ansvar för deras religionsproblem.
  Nu släpper jag ut alla mina känslor och säger som Kaplan att jag står för den jag är.
  Jag ger tiggarna gärna min sista slant för de vill mig inget illa.

 39. Krister skriver:

  “Eftersom ingen har tid att bilda sig en åsikt om komplicerade saker längre hugger folk på bagateller de begriper”.

  http://www.dn.se/ledare/signerat/erik-helmerson-khan-mp-avgick-av-fel-skal/

 40. Från Graven skriver:

  Har ni sett???

  Chang Frick har redan skalp nummer två i bältet och är på jakt efter nummer tre:

  http://nyheteridag.se/bilden-visar-s-politikern-hasan-dolek-med-gra-vargarna-deltar-inte-i-sadana-moten/

  Vad är det med socialdemokratin och totalitära ideologier???

 41. Från Graven skriver:

  Glöm inte att det är inte länge sedan socialdemokratin hade tvångssteriliseringar och tattar-lagstiftning som sin grej (70-talet).

 42. sl skriver:

  Folkhemmet, där staten under det allvetande och moraliskt överlägsna partiet till folkets fromma ökar takten i den oundvikliga kapitalkoncentrationen, kräver just ett folk som vet sitt bästa, och under röda fanor tågar mot en bättre framtid. I avsikt att förbättra folket kan nitiska statstjänstemän tvångssterilisera oönskade och improduktiva varianter. När det inte längre finns ett folk, utan mångkultur, kan inte finnas ett folkhem, utan allas kamp mot alla i klanens skydd. Tvångssterilisering implicerar ett folk att förbättra. Utan ett folk finns inget att förbättra.

  Folkhemmets socialdemokrater är pensionerade, Göran Persson försökte med det gröna folkhemmet, men det är inte miljön som är problemet, utan folket. Ju mer monokulturellt, desto stabilare samhälle och grandiosare politiska projekt. Ju mer mångkulturellt, desto mer förhandling mellan grupper. Rätt många har inte tänkt igenom immigrationspolitikens konsekvenser, eller är de bara för upptagna med sina karriärer?

  Svensk politik tar sig själv på oerhört allvar och en egenskap för självklar; politiker vet bättre än allmänheten, och har ett ansvar. Mycket pekar på att svenska politiker är precis som allmänheten, och att enda ansvaret de tar är för sin egen lön. Om svenska politiker inte har någon lösning att erbjuda, finns inget skäl att de ska ha så stort inflytande, tvärtom. Alla ägg i samma korg är en dålig idé om det inte finns någon poäng med korgen. “Miljön” och “feminism” är senaste hypoteserna om korgens nödvändighet, som en förlängning av “lika möjligheter” och “solidaritet”. “Feminism” och mångkultur har just kolliderat, på samma sätt som “miljön” och fördelningspolitikens grundvalar. För många är det överraskningar, och passar inte med deras karta.

  Tänk om mp trillar ur riksdagen? Vad skönt det skulle vara, inte bara för vänsterpartiet.

 43. mohammad skriver:

  Greven

  Intressant att höra Khan utveckla frågan om dödsstraffet tycker jag, jag förstår dock att sådant görande inte uppskattas av ditt ja-eller-nej intellekt, och eftersom du i din iver tydligen missade det kan jag upplysa dig om att Khan tog ett bestämt avstånd från dödsstraff.

  Vad gäller staten Israels grundande togs beslut om detta på den första sionistiska kongressen 1897, baserat på Theodor Herzl bok Judestaten och mot bakgrund av den vid tiden utbredda antisemitismen i Centraleuropa och Ryssland, således långt tidigare än den nazistiska judeutrotningen och din överskattning av de muslimska SS-förbandens uppställning.

  För övrigt, varför klistrar du Koran verser just på mig – kan Greven vänligen svara på det…?

 44. mohammad skriver:

  sl

  Inte bara har du fått Islam på hjärnan, du är i sanning också en framträdande historierevisionist.

  Att så lättsamt bortse från den västliga imperialismens utveckling i mellanöstern under och efter första världskriget och vidare, och senare efter Sovjetunionens upplösning, låter sig dock inte göras.

  Sl och Greven spelar uppenbart i samma liga, en så där 1400 år efter oss andra….

 45. Från Graven skriver:

  mohammad

  Som du vet så motsvarar den arabiska handeln med slavar mer eller mindre den transatlantiska i volym. Mellan år 650 (notera årtalet där – ca islams födelse) och 1960 så uppskattas antalet slavar från 10 till 18 miljoner.

  Det armeniska folkmordet – det första i modern tid – utfördes med explicita islamistiska förtecken.

  Båda händelserna utspelar sig långt innan västerländsk imperialism i området.

  mohammad, det är du som är historierevisionisten

 46. Från Graven skriver:

  När det gäller mänskliga rättigheter finns det endast ja eller nej. Antingen följer man dem eller också tillämpar man islamsk doktrin på sin befolkning.

  De två är ömsesidigt uteslutande.

  Jag förstår att de som förespråkar islamsk doktrin måste glida på grundläggande mänskliga rättigheter, relativisera och regelrätt fabulera för att få det att gå ihop.

 47. sl skriver:

  @mohammed

  brittiska och franska imperierna korta gästspel i mellanöstern förändrade inte islams erövrarmentalitet eller amoralitet, islams medeltida karaktär kvarstår, i synnerhet majoritetsvarianten sunni skapar ständigt problem för alla. Herr Mohammed har likt de islamistiska imperialisterna fått den israeliska lilleputtstaten på hjärnan. Den islamistiska historierevisionismen firar inga triumfer, utan har just eliminerat smutsfläckar ur den svenska regeringen.

 48. CeDe skriver:

  Att vägra ta i hand är väl inget problem inom Mp. Om jag inte missminner mig så vägrade Åsa Romson att ta Jimmie Åkesson i hand i riksdagen.

 49. Napoli skriver:

  @minnesdagen kl 18:19. Tack för klargörandet. Jag har inte läst Meirs memoarer och tänker nog inte göra det heller.
  Angående Folke Bernadotte kan man notera att INGEN medlem av Sveriges kungahus har satt sin fot i Israel. Det tycker jag är en bra markering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.