2245: Gammalt och nytt

Ibland dyker det upp skuggor ur det förflutna. Bukowskis auktionerar ut en gammal Vilks. Det är i alla fall glädjande att detta låter sig göras. Jag kan inte säga att jag minns den men den borde ingå i den serie av målningar som jag gjorde kring 1986 för en utställning som jag hade på Krognoshuset i Lund.

För tiden är måleriverksamheten intensiv och intresse saknas inte. Jag har under snart oöverskådlig tid arbetat med diverse beställningar. Många objekt rör sig om svårutställda målningar med RH. Sådana accepteras inte heller av auktionshusen. Som t ex nedanstående, ett beställningsarbete som jag klarade av med en månads intensivt arbete.
01 lorr marsKORR

Det blir några dagars uppehåll i bloggskrivandet p g a en mindre resa.

Det här inlägget postades i om utställningar m m. Bokmärk permalänken.

55 svar på 2245: Gammalt och nytt

 1. Krister skriver:

  Att Ferdinand och Isabella slängde ut babyn med badvattnet, dvs. judarna, blev en av anledningarna till det spanska imperiets fall.
  Man gjorde sig av med de bästa administratörerna.

 2. CeDe skriver:

  Det där med allas lika värde är ju bara ett stort skämt. Nu har andremannen i IS dödats i en flygraid.
  Men inte hör man någon sorg och klagan över det i media. Och varför inte – jo för den mannen har inte samma värde som den gravida svenska kvinnan som blev svårt skadad i Bryssel och omtalas i ömkande ordalag.

 3. Från Graven skriver:

  Tyvärr har ”allas lika värde” drabbats av samma inflatoriska sjukdom som alla andra begrepp som de politiskt korrekta slagit sina klor i.

  Istället för det universella okränkbara värde som stipuleras av FN’s deklaration om de Mänskliga Rättigheterna så har ”allas lika värde” kommit att definieras som ”rätten att migrera till Sverige”.

  Det vill säga en av PK-isterna helt godtyckligt påhittad ”rättighet” som aldrig varit en del av definitionen av det okränkbara människovärdet och som därmed – i kombination med ett ovarsamt överanvändande – kommit att urholka den ursprungliga rätten.

  Först urholkade man ”rasist”-begreppet och nu ger man sig inte förrän man även urholkat ”allas lika värde”.

  Det sorgliga är att många svenskar faktiskt tror att de använder begreppet korrekt!

  Man tar sig för pannan!!!

 4. minnesdagen skriver:

  Efter att Ferdinand och Isabella slängt ut ockupanterna, blev Spanien otroligt framgångrikt under flera århundraden, men det berodde mest på upptäckten av Amerika.

  Enligt teorin ’om de bästa administratörerna’ borde då det mottagande landet fått ett ordentligt uppsving. Vilket detta land… nu skulle vara ?

 5. sl skriver:

  Aztekerna och Maya mfl. En tid då kristna bar sig åt som muslimer. Men så hade Iberiska halvön också erövrats av muslimer, för att sen befrias. Kristna som utsätts för islam blir förvandlade. Den som tar sig en närmre titt på mellanösternkyrkorna kommer att upptäcka att de inte är så värst lika vår f.d. statskyrka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.