2107: Fri Debat i Köpenhamn

I torsdags deltog jag i ett möte med Fri Debat i Köpenhamn. Ett sådant debattforum torde vara en omöjlighet i Sverige. En ung kvinna från Iran var med på mötet. Hennes far sitter sedan ett antal år i fängelse för att ha bloggat regimkritiska texter. Genom internationella påtryckningar har han hittills undgått att avrättas. Han blir dömd till några års fängelse och när de åren har gått får han en ny dom. Han vet om att detta aldrig kommer att ta slut. Kvinnan hade varit i Stockholm för att skapa opinion men hon mötte ingen förståelse från journalister och andra. Hon fick beskedet att sådana saker kan skapa främlingsfientlighet. Detta har vi hört många gånger men bör inte glömmas bort. Den unga kvinnan har dock fått större gehör i Danmark.

Det här inlägget postades i yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

111 svar på 2107: Fri Debat i Köpenhamn

 1. Från Graven skriver:

  Det är denna uppgift – att stävja individens frihet i antirasismens namn – som Pöbeln, Ludvig och Adam har här på Vilks.net.

 2. Tallskog skriver:

  Sannerligen visdomens ord från Graven!

 3. Molly skriver:

  Vad tjänar det till att tjafsa med dem som strävar efter att stävja individens frihet, eller avvisanden med skäl att främlingsfientligheten kan skapas av en opinion och ”inte glömma bort”. Att stoppa kunskapen under kudden, skriva något på en blogg och sedan tro att man gjort något viktigt! Det är självbedrägeri! Att sprida den iranska kvinnans kunskap, att använda pennan, penseln, sången för kommunikationen är gammalt och beprövat och för oss arma medmänniskor som inte klarar av det måste vi stödja de personer som orkar och vågar ropa högt. Annars är vi bara en liten lort.

 4. minnesdagen skriver:

  ”En ung kvinna från Iran var med på mötet. Hennes far sitter sedan ett antal år i fängelse för att ha bloggat regimkritiska texter.”

  På webbsidan för ’Fri Debat’ står det om en bloggare fängslad i Saudiarabien.
  Det vore intressant, att veta några exempel vad denne man från Iran har skrivit, som är så känsligt regimkritiskt att han hamnat i fängelse.

  När det gäller fallet Dan Park så fängslas bloggare även i Sverige. Nu senast är en bild om Ikea-händelsen upplagd på hans blogg. Den bilden är i samma anda som Dan Park tidigare åtalats och dömts till fängelse för.

 5. Doktorn skriver:

  Store Mäster Lars;
  för att blåsa lite liv Vilks.nets augustidepresson efter alltför kvickt förlidna semestrar – vad bidrog Mäster Själv med till danskarnas debatt?

 6. Lars Vilks skriver:

  Inget speciellt. Jag var där för att bekanta mig med forumet och lära känna en del för mig nya namn. Jag fick i alla fall veta att man skall ordna en ”hate speech konferens”, presentatören råkade vid presentationen benämna denna som ”hate speech konkurranse” vilket onekligen öppnade nya möjligheter.

 7. Ludvig K skriver:

  Snicksnack från Von Graven, men jag tackar för att jag får räknas in i den eminenta skara som inte sväljer allt skitprat här med hull och hår. På bästa propagandamanér skapar Von Graven nyheter, liksom svennemedia i stort, och etiketterar folk som tycker annorlunda med allsköns bullshit. Har jag (eller mina gelikar) ett enda tillfälle uttryckt mig milt angående iranska regimen på detta forum? Nä just det. Som mohammad brukar säga till dig Von Graven – tänk först, posta sen.

 8. Från Graven skriver:

  Det har jag.

  Det jag påstår är att bl.a. du utgör en del av den förfelade indignationen över att kritik av islam skulle utgöra någon sorts främlingsfientlighet.

  Det var ju så din karriär började här på Vilks.net

  Ni väljer ju vad som stör er.

 9. Inge skriver:

  Jeg leste et sted at Lars Vilks livvakter har fått gullmedaljer. All ære til dem.

 10. Från Graven skriver:

  Guldmedalj skall de ha!

 11. Från Graven skriver:

  Ludvig

  Läs den här artikeln:

  http://www.dn.se/ledare/signerat/erik-helmerson-vill-se-motstand-mots-av-forakt/

  Man väljer sida.

  Antingen behandlar man problematiken (IS övergrepp) eller så försvarar man vänstern i allmänhet och Fi i synnerhet när frågan ställs varför de är så ljumma i sin inställning till kvinnors situation i den islamska världen.

  Det är uppenbart att du, Pöbeln och Adam tillhör den senare kategorin.

  Ni verkar upprörda över fascismen. Men efter detta upphör er indignation.

  Och med rasistanklagelser bidrager ni med den tystnad som Vilks beskriver i sitt blogginlägg 2107 ovan.

  Jag står för vad jag skrivit om er, Ludvig.

 12. Pöbeln skriver:

  Nej då, graven, du är nog inte rasist. Även om du uppbär en något enfaldig och essentialistisk värdssyn. Om det inte vore för bloggosfärens logik tror jag aldrig att jag kallat dig för rasist om vi satt öga mot öga.

  Men kom ihåg graven att det är vi som kastat oss in i vargens gryt här. Vad skulle du vara utan oss?

 13. Från Graven skriver:

  Nu är det ju inte era bekräftelser på att jag inte är rasist jag är ute efter – det visste jag redan att jag inte var – men att beskriva era metoder som bidrager till den tystnad inför det teokratiska totalitära som beskrivs av dess offer enligt ovan.

  Det vore klädsamt om ni gjorde gemensam sak med oss som bekymrar oss om sakernas tillstånd i den islamska världen och lånar en smula av den indignation (som ni visar inför fascismen) även till denna sak!

 14. Pöbeln skriver:

  Haha.

  Läs mina inlägg. Speciellt de om fascism och islamo-fascism. Det råder knappt någon tvekan om att IS är fascister med en romantisk ide om den rena (vålds)staten.

  Du måste ha flera tankar i huvudet samtidigt graven. Du är enfaldig.

 15. Från Graven skriver:

  Nja, nu är det ju som sagt just den äkta indignationen som saknas, den som ni visar att ni besitter men endast i samband med er fascist-jakt.

  Ni lurar ingen med de rudimentära läpparnas bekännelse som man måste tvinga ur er.

 16. Pöbeln skriver:

  Vaknade du på fel sida idag,graven?

  Här är lite uppiggande läsning till dig från mig.

  http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/vem-har-ratt-att-tolka-andras-liv/

 17. Från Graven skriver:

  Det vore intressant att veta exakt vad det är i texten du länkar till som är relevant som kommentar till ert motstånd mot att problematisera det totalitära islam.

  Annat än som ren ämnesflykt, vill säga.

 18. mitra pourshajari skriver:

  Dear Lars Vilks,
  I’m so glad after I met you on that meeting, I’m proud of you because you support my father’s activity in prison in Iran.
  I’d like you such amazing man in the world.Also I’m so happy because I think your sympathy and kindness for my father and me in fact is so valuable for us.
  I hope to see you in the future.
  Mitra

 19. Adam skriver:

  Graven: det finns ingen större tanke bakom dina slutsatser om mig, Ludwig och pöbeln. Dina kategorier som du menar vi tillhör är inte heller annat än saker du hittat på för att du känner att det är så. Jag skulle, t.ex., kunna påstå att du skriver som du gör för att din mamma är en hora som skaffade barn med en utvecklingsstörd babian. Så är det naturligtvis inte, men jag skulle kunna påstå det, bara för att jag tror det är så. På samma vis som du tror en massa saker om mig.

  Du skriver att det är uppenbart att jag tillhör Fi och vänstern(kunde du inte bara skrivit vänstern – varför var du tvungen att exemplifiera med Fi?). Jag varken tillhör dem eller röstar på dem. Varifrån detta härrör vet jag inte. Kanske låg din mamma med en utvecklingsstörd babian ändå. Det vore i alla fall lika sant som att jag tillhör vänstern (och Fi – som du tyckte det var viktigt att exemplifiera med).

  Du har dock alldeles rätt i att Sverige behöver ta krafttag mot den otäcka islamismen. Fast du skriver du att jag försöker tysta ner det teokratiska totalitära med mina metoder. Och då är jag ändå emot teokratisk totalitarism! Men du säger att jag inte är det? Hum… Varför tror du det? Jag tror att du tror så om mig, för att din mamma är en hora och din pappa är en utvecklingsstörd babian. Rätta mig gärna om jag har fel!

 20. Från Graven skriver:

  Att ni är vänster alla tre är ju inget ni har stuckit under stol med.

  Fi nämndes därför att även de är vänster och att de om några borde förfasa sig över vad som pågår enligt islamsk doktrin – men det gör de inte. Samma gäller vänstern i allmänhet.

  Jag kan inte se att vare sig du, Pöbeln eller Ludvig är särskilt bekymrade heller, annat än om man verkligen pressar er.

  Det är tydligt att ni bekymrar er mer över att det finns folk som försöker problematisera islam.

  Vad som saknas från er är ert uttalade stöd för Vilks rätt att måla rondellhundar samt en mer övertygande indignation över att den rätten är hotad.

  Kan ni åstadkomma detta är jag villig att revidera mitt påstående.

 21. Från Graven skriver:

  Ingen av er fördömer 4:34

  Tydligare än så blir det inte, Pöbeln, Ludvig, Adam.

 22. Adam skriver:

  Att ni är vänster alla tre är ju inget ni har stuckit under stol med.

  FEL. JAG HAR FLERA GÅNGER KALLAT MIG LIBERAL. FÖR ALLA SOM VET NÅGOT OM IDEOLOGIER ÄR DET SKILLNAD PÅ LIBERAL OCH VÄNSTER.
  Fi nämndes därför att även de är vänster och att de om några borde förfasa sig över vad som pågår enligt islamsk doktrin – men det gör de inte. Samma gäller vänstern i allmänhet.

  JA, DERAS FEMINISM INNEHÅLLER SJÄLVMOTSÄGELSER
  (ETT BRA EX: http://www.svd.se/var-ar-feministerna-nar-is-skapar-kalifat)
  Jag kan inte se att vare sig du, Pöbeln eller Ludvig är särskilt bekymrade heller, annat än om man verkligen pressar er.

  DITT PUCKO. DETTA ÄR EN BLOGG. EN EXTREMT LITEN DEL AV ALLA ENS ÅSIKTER KOMMER FRAM HÄR INNE. HADE DET VARIT ETT FORUM HADE JAG SKRIVIT OFTARE. MEN DEN HÄR BLOGGEN HANDLAR INTE ENS OM MIG, UTAN OM LARS VILKS.
  Det är tydligt att ni bekymrar er mer över att det finns folk som försöker problematisera islam.

  DU ÄR FULL AV SKIT.
  MOHAMMED KALLADE MIG RASIST FÖR VAD JAG SKREV OM ISLAM.
  Vad som saknas från er är ert uttalade stöd för Vilks rätt att måla rondellhundar samt en mer övertygande indignation över att den rätten är hotad.

  FEL IGEN. DU ÄR SÅ FULL AV SKIT ATT ETT LAVEMANG TAGIT LIVET AV DIG. JAG HAR FLERA GÅNGER UTTRYCKT SYMPATI FÖR VILKS RÄTT.
  Kan ni åstadkomma detta är jag villig att revidera mitt påstående.

  JAG HAR INGET BEHOV AV ATT ÅSTADKOMMA ETT JÄVLA DUGG INFÖR DIG. EFTERSOM DU ÄR EN IDIOT (SOM I DINA PÅHOPP NÄRMAST LJUGER) SKITER JAG I VAD DU TYCKER OM MIG.

 23. Från Graven skriver:

  Vad skrev du om islam?

  Det har jag missat; intresserad!

 24. Från Graven skriver:

  Välkommen i klubben förresten!

 25. Adam skriver:

  Graven: vilken klubb – flumhögern? Det Ludwig skriver ovan är ju rätt. Du skriver precis som en sekteristisk vänsterman.

  Jag har sagt det förr och säger det igen. Klaga så mycket ni kan på flumvänstern. Men att ersätta flumvänstern med flumhögern är ingen utveckling, utan ännu mer av samma ohederliga intellektuella skräp, fast med annan politisk färg

  Folk är tröga i Sverige. Allt ska vara höger eller vänster. Annat begriper folk inte i vårt land. Säger man – som jag – att man är liberal blir folk ställda. Oftast får man då frågan:

  Men… Höger- eller vänsterliberal?

  Lyckligtvis finns andra länder. Gillar särskilt nordamerikaner. De vet, till skillnad från svenskar, vad liberalism är…

 26. Från Graven skriver:

  Håller med

  Klubben för dom som kallas rasister för att de har något att säga om islam.

 27. Pöbeln skriver:

  Angående liberalism och hotet från SD. Bra skrivet av Ola Larsmo. Och något för graven att fundera över…

  http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/liberalers-okenvandring-hogerut/

 28. Från Graven skriver:

  Tja, det är bara för vänstern, liberaler, och högern att våga ta problematiseringen av islam med dess syn på kvinnan som underställd mannen (med våld om så behövs [koranen 4:34]) så slipper man konkurrera om riksdagsmandaten med SD.

  Vad är problemet?

  Nä just det. Man vill inte fördöma islamsk doktrin. Precis som Pöbeln & Ludvig.

 29. Från Graven skriver:

  Adam lär ju ha gett sig i kast med islam någonstans här i trådarna.

  Jag har visserligen missat det – men letar.

  Den som söker skall finna.

 30. Per skriver:

  Den som inre ser de tydliga fascistiska dragen i islam generellt har antingen bristfällig intelligens eller har en reaktionär, odemokratisk etc värdegrund. Thats it. Hur svårt kan det vara? Ja ganska svårt tydligen eftersom även Vilks i viss mån inte har fattat.

 31. Från Graven skriver:

  Per

  Vänstern har ju en annan definition på demokrati – nämligen den som tar sikte på omfördelning av privat ägande till gemensamt.

  De skulle m.a.o inte hålla med om att benämnas odemokratiska. Det hjälper inte att kalla dem odemokratiska – de skulle helt enkelt inte förstå vad du menade och istället bli upprörda.

  Intelligens tror jag heller inte är det centrala problemet. De flesta är tillräckligt intelligenta för att inse när det uppstår principkonflikt i det de säger.

  Detta löser de genom att dra sig ur debatten.

  Det är klart, detta kan ju bero på intellektuell kortslutning, men strategin att vägra svara på konsekvensanalytiska frågor är förvisso ohederlig, men inte nödvändigtvis ett tecken på brist på intelligens.

  Min gissning är att det är attraktionskraften i individens ovillkorliga underkastelse kollektivet som spökar.

  Detta delar både islam och vänstern.

  Bortom detta vill de helt enkelt inte analysera islam – för då rasar hela korthuset.

 32. Från Graven skriver:

  Det är te.x. därför Gudrun Schyman är helt tyst om kvinnans situation i den islamska världen.

  Och bristfällig intelligens… det lider sannerligen inte Gudrun Schyman av.

 33. CeDe skriver:

  You are outstanding, Från Graven!

 34. Från Graven skriver:

  Äsch…

  så där säger du säkert till alla som talar från underjorden.

 35. CeDe skriver:

  Övriga tycks mer ha fastnat i diverse slukhål.

 36. Per skriver:

  Men partiellt bristfällig intelligens då? Dvs inte ALLA hästar hemma.
  Som försvårar en realistisk POLITISK analys

  Fast en troligare förklaring till oförmågan att inse islams karaktär, förutom de du själv nämner, är oå att det är en följd en kulturrelativistisk kortslutning, utifrån ett postkolonialt känslo-/tankesystem. Som i sin tur leder till en operationell värderelativism. Egentligen en slags rasism i slutändan osv

 37. Från Graven skriver:

  Ja, rasism köper jag.

  Om du läser t.ex. Ludvigs och Pöbelns kommentarer när de är i affekt så ondgör de sig över ”svennar”.

  Personligen håller jag mig strikt till att diskutera doktrin.

  Ludvig och Pöbeln blandar in etnicitet som en negativ aspekt; så visst: rasism.

  Fast så kommer de själva inte att betrakta sina negativa etnicitetsanmärkningar som rasism då de betraktar sin kritik av ”svennar” som att sparka uppåt.

  Men att göra skillnad på etnicitet och etnicitet är det lika fullt.

  Med deras egna utvidgade rasism-begrepp så klockar de själva in!!!

  Men dubbla måttstockar är vänsterns paradgren.

 38. Per skriver:

  Graven
  Man käju oå tänka deras projekt som en mörkläggning, för att gynna en islamisering av Europa.

 39. Från Graven skriver:

  Tror jag inte.

  Islamisering per se är nog inte vad de är ute efter.

 40. Från Graven skriver:

  De tolkar nämligen allt i ”klass”

  Islamfascismen (som de kallar det) är till syvende och sist en klassfråga i deras ögon.

 41. pöbeln skriver:

  Rasism handlar alltid om maktordning graven. Har du inte fattat det. Sen förmodar jag efter din senaste rant att du anser John M Keynes vara abtidemokrat från o m nu. Han är ju skälva grunden för värdefärdelningen jag förespråkar.

  Per:
  Kulturmarxism? Spara mig. Din IQ kan inte vara hög eller så är du jävligt illa påläst. Eller läser du Exponerat o avpixlat?

 42. Från Graven skriver:

  De tolkar nämligen allt i ”klass”.

  Islamister är alltså islamister pga av kolonialism och norr-syd snedfördelning i deras förklaringsmodeller.

 43. Från Graven skriver:

  Sitter fast i slussen, pöbeln.

  Men där står vad jag menar

 44. Per skriver:

  Okey kanske inte för dessa att mörkläggning gäller, men för många andra inom dagens infantila vänster gäller det nog.

  Och beträffande Gudruns intelligens så känns den lite fyrkantig i dessa frågor, då hon t.ex. talat om ”samma talibaner här som där” syftande på att svenska mäns kvinnoförtryck skulle utgöra en försumbar skillnad med talibanernas, i princip. Men hon håller på att få rätt på ett sätt som hon inte avsett, då idag alltfler ”svenska” män sympatiserar med islamisternas ideologi.

 45. Inge skriver:

  pöbeln: ”Rasism handlar alltid om maktordning graven.”

  Sør-Afrika et rasistisk land. Hvite mennesker blir nektet skolegang og å delta i offentlige anbud fordi de er hvite.

  En gang det var motsatt: når svarte mennesker ble undertrykket, var antirasistene aktive. Nå tier de.

  Den samme logikken gjør seg gjeldende angående Islam. Muslimene er undertrykte ofre, i følge antirasistene. Men når muslimene blir i flertall tier antirasistene.

  Konklusjonen må bli at antirasistene er rasister og kulturrelativister.

 46. CeDe skriver:

  Tror inte heller att islam är drömmen för vänstern.
  Det råkade bara bli islam som utmanar det ”vita” etablissemanget och det räcker för Pöbeln med följe.

 47. pöbeln skriver:

  Inge
  Nån större insikt i sydafrika verkar du inte ha. Tillgångar är snedfördelade framför allt pga historiska anledningar. Den gamla rasismen väl utbredd. Såren oläkta. Tro inget annat.

  Jag har sagt flera gånger att jag tycker att man kan prata im en islamofascistisk rörelse. Framför allt ang IS. Iden om en homogen mytisk ickeexisterande stat är fascismens fingeravtryck. Samma ideer kan man skönja hos björn söder jobbik eller fronten. Jag gör ingen skillnad på oro inför fascism. Det är vänsterns fingeravtryck.

 48. pöbeln skriver:

  Man kan likso motarbeta SD och IS på samma gång.

 49. CeDe skriver:

  Det låter intressant Pöbeln. Förklara gärna hur ”man” motarbetar SD och IS på samma gång – varandras motpoler. Det ena fenomenet ett demokratiskt valt riksdagspart. Det andra en terrororganisation som vill döda allt som inte följer islamsk doktrin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.