1966: Here we go – again

Så är det dags igen. Jag förklarar mig samtidigt nöjd eftersom jag redan i intentionerna rörande rondellhunden (det var alltså 2007, åren går i projektet, märkligt nog är den minst lika ömmande idag som då) intresserade mig för konstvärldens postmoderna öppenhet (det finns inte längre några gränser-stuket). I jämn ström flyter materialet in och det kartlägger entydigt konstvärldens konvention. Dt råder konsensus; även i dessa sofistikerade kretsar föredrar man att dra till med samma gamla visa som är vida spridd. Den norske konstkritikern Kjetil Røed har skrivit sin och konstvärldens uppfattning om Charlie Hebdo och karikatyrer i Aftenposten. Røed är annars en utmärkt kritiker och jag känner honom dessutom personligen. Men när det gäller SAKEN blir det som det blir. Han ser Der Stürmer i Charlie Hebdo och slår fast att bakom försvaret av CH döljer sig främlingsfientligheten. Och så hela versen med ”normaliserandet” av kränkningar som obefogat drabbar oskyldiga svaga grupper. Och han fortsätter som den värsta politiker: ”Hvor er den kritiske kraften i dem som er så viktig å forsvare? Hvorfor er vår latter viktigere enn den andres ydmykelse? ” Och han uttrycker hur fruktansvärt det är ”Mens vi i Norge kan humre av Muhammed med bombe i turbanen, kan en muslim føle at hans innerste identitet er under angrep. Vi ser det samme bildet, men opplevelsene er så ulike at de knapt lar seg sammenligne”.

Det tycks inte för ett ögonblick gå upp för honom att denna innersta identitet bär på en konkret ideologi som han i sitt vänsterperspektiv inte skulle kunna gå med på.

Røed avslutar med en mening som först kan verka alldeles för självklar: ”Mobbing er ikke greit på arbeidsplassen og i skolegården, og bør ikke være det i en større offentlighet heller”.

Han kan dock inte mena detta. Man får ju gärna mobba dem som inte tillhör de rättänkande. Överallt.
Yttrandefriheten kommer jag att tala om i två kommande arrangemang. Det verkar i alla fall som om det blir av Linköping den 11 februari på Utrikespolitiska föreningen. Och så Lars Vilks-kommittén. Den senare har lagts upp på Thomas Nydahls blogg Occident.

Det här inlägget postades i yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

172 svar på 1966: Here we go – again

 1. Från Graven skriver:

  Ja LV;

  men nu vänder det:

  http://www.dn.se/ledare/kolumner/lena-andersson-fruktan-har-goda-skal/

  Och jag hoppas å den förnuftsbaserade sekulära upplysta demokratins vägnar, och å dina egna uppoffringars vägnar (tack); att fler ser det riktiga ljuset.

  Och att vissa ser det riktiga i att böja sina huvuden i skam, sluta med dessa nonsensförföljelser av de på denna blogg som vill ha en bättre, jämlik, värld i trygghet, och hjälpa dig i att stå upp emot det totalitära.

  Gratulerar till Lenas uppslutning på Din sida!

 2. Doktorn skriver:

  Parallellt klipp från Ph. D. Henry Makows blogg 23.01.15 (henrymakow.com):

  Don’t kid yourself. Illuminati Jews and Masons were also behind Communism. Under Communism, people who don’t conform, even privately, are deprived of their livelihood.

  While the West rose in defense of ”free speech” , a local teacher lost his job for criticizing Canada’s aboriginals, whose upkeep costs the Canadian taxpayer about $10 billion annually.

  I don’t want to defend Badiuk’s views, only his right to express them. On his FB page, he wrote:

  ”Oh Goddd how long are aboriginal people going to use what happened as a crutch to suck more money out of Canadians? They have contributed NOTHING to the development of Canada. Just standing with their hand out. Get to work, tear the treaties and shut the FK up already. Why am I on the hook for their cultural support?”

  Agree or not, this is a legitimate political position. But Communists brand ideas they dislike as ”hateful” and unfit for polite company while only their (own) beliefs are kosher.

 3. Doktorn skriver:

  Mer ur samma blogg. Doktor Henry Makow bor i Winnipeg.

  Meanwhile the Illuminati media has waded in, condemning Winnipeg as ”the most racist city in Canada” based mostly on anecdotal evidence. They put a native woman who says she is being taunted on the cover.

  The magazine neglects to mention that (she) was beaten and assaulted by two aboriginal men. It neglects to mention that she went with them to a dark and secluded place at night. This is what Canadians find so frustrating. Thanks to the mindless pandering of the ruling Masonic cult, Aboriginals are not held accountable for their own behavior.

  Most murders of natives are committed by natives yet the article implies Whites are persecuting them.

  Har man hört den förut?

  Media har naturligtvis anpassade skribenter. Andra göre sig icke besvär.

 4. Heidegger skriver:

  @LV. Har du nIgon särskild åsikt om Ferraris ”Manifest för en ny realism”?

 5. Heidegger skriver:

  @Från Graven. Man får gnugga sig i ögonen.. läste jag just detta i DN..

 6. minnesdagen skriver:

  Muslimer behöver inte känna sig kränkta av karikatyrer. En karikatyr är inte en avbildning av mohammed. En karikatyr är en karikatyr.

  Om tre dagar är det ’den stora skammens’ minnesdag. Vi har ju den i vår almanacka, så jag undrar hur man lämpligast hälsar den dagen. Som vid ’God jul’ eller ’Glad påsk’?

  Vilket passar bäst?
  – Glad minnesdag! eller – God minnesdag!

 7. CeDe skriver:

  Visst är det en samhällsnytta med provokationer av ideologier. Först då får vi se deras rätta ansikten och kunna anpassa våra samhällen utifrån de insikterna.

 8. Från Graven skriver:

  Usch, nej.

  Få inte hit Pöbeln och Ludvig igen. De är någonting som de Mänskliga Rättigheterna skrapar av skosulan mot trottoarkanten.

  De är inte goda människor.

 9. Pöbeln skriver:

  @Heidegger
  Jag tror att du, eller dina meningsfränder, har länkat till den videon ett flertal gånger. Någonting blir ju inte sant för att man upprepar det. Om det inte är någon subtil förändring i det senaste klippet som jag missat?

 10. Pöbeln skriver:

  @Graven
  Heidegger har saknat mig. Förstår du väl?

 11. Pöbeln skriver:

  När samtalet smalnar in på att skämta om Malenas ”silikontuttar” (Von Graven), då är det som att jag inte ser så stort hopp i samtalet.

 12. Heidegger skriver:

  @Pöbeln -det är riktigt, vi behöver dig för kontrastverkan.. Men jag rekommenderar dig verkligen att läsa ”manifest för en ny realism” av Ferrari. Tänkte på det här med kulturvänstern: det verkar finnas åtminstone två skolor dels de renodlade postmodernisterna, där inte ens maktanalys är möjlig (eftersom den kräver någon form av realism) och kulturmarxisterna (som har en tydlig ontologi: allt är maktrelationer). Vilken skola du tillhör är inte helt uppenbart, tycker jag..

 13. Ludvig K skriver:

  Kjetil Röed är förstås någonting på spåren, precis som mäster Vilks är. Sanningen ligger som vanligt någonstans mitt emellan alla starka åsikter och skvalpar. Jag både är och inte är Charlie. Alla borde bara kliva ner från sina sinsemellan olika höga hästar och lyssna mer till vad den andre har att säga.

 14. Ludvig K skriver:

  Vad beträffar parallellerna mellan kristendomens reformation och islams dito, tycker jag Vilks analys är haltande. Hur väl man än menar, så kom inte reformationen i Europa av att någon på en annan kontinent satt och tryckte på och gjorde karikatyrer/konstverk. Den kom inifrån. Martin Luther såg inifrån vad som behövde göras. Det är en annan sak än att folk i Väst ska diktera för folk utanför vad som behöver göras.

 15. Ludvig K skriver:

  Så länge vi i Väst inte gör rent på vår egen bakgård tror jag inte att de som inte tillhör Väst kommer ha till mycket till övers för våra åsikter om deras eventuella reformationer. Västvärlden står helt enkelt inte i position att tala om för andra hur de ska göra. Vi har skapat på tok för mycket skit helt enkelt för att kunna tas på allvar…

 16. Från Graven skriver:

  Mänskliga Rättigheter – ”höga hästar”?

  Se där – Ludvig K’s syn på individens skydd mot övergrepp och ideologi.

 17. Från Graven skriver:

  Pöbeln

  Silikontuttar som sjunger Wagner ena året och skyller andra för att göra samma sak året efter.

  Allt är ju falskt – tuttar liksom moral!

 18. Heidegger skriver:

  @Ludvig K

  Du blandar ihop skuldfrågan med frågan om vad som behöver göras!

  USA HAR begått stora övergrepp mot mänskligheten: allt från tortyr och övervakning, svinerier i Sydamerika till olagliga stridsmedel i Irak. Detta skall naturligtvis kritiseras!

  Oavsett vems felet är till kaoset i mellanöstern (invasionen i Irak och stödet till diverse islamister är grava misstag av USA), så måste (stats-)islamismen i mellanöstern kritiseras (och inte uppmanas i väst).

 19. Från Graven skriver:

  Pöbeln

  Det som tyvärr gör Heideggers video både aktuell och relevant är ju att (särskilt du) stämmer väl överens med hur vänstern framför sina ”argument” i videon.

  Tål att upprepas.

 20. Från Graven skriver:

  De som vill använda USA som förklaringsmodell för mycket elände kan ju helt legitimt göra detta.

  MEN – som förklaring på islams offensiva, expansiva och totalitära inslag är ju modellen full av hål.

  Pöbeln och Ludvig K duckar fortfarande på ämnet Islams roll i det Armeniska folkmordet!

  Lång innan USA blev en faktor i den delen av världen.

 21. Heidegger skriver:

  ..sen har ju USA gjort massa bra saker också som att sprida kapitalism, frihandel och frihetliga idéer.

 22. Från Graven skriver:

  ”Here we go – again”

  är namnet LV valt på tråden.

  Det enda vi kommer att landa vid är att Pöbeln och Ludvig K gör ett nytt försök – för att sedan ducka (och temporärt försvinna) för de frågor som de måste svara på för att vara trovärdiga.

  Väst som förklaringsmodell?

  Jaså!?

  Armeniska folkmordet då?

 23. Heidegger skriver:

  @Pöbeln, och Ludvig K. är besatta av RÄTTVISA, det är därför de inte tänker klart..

 24. Från Graven skriver:

  Dens stora skillanden mellan Birgit Nilssons brott och Malena Ernmans är att Birgit Nisslon sjöng Wagner på 50-talet medan Malena Ernman sjöng Wagner på 2000-talet

  Vem har mest att förklara?

 25. Doktorn skriver:

  Ludvig K

  Din analys är knappast Din, utan tillrättalagd av PK. Västvärlden är alldeles förträfflig – den högsta kultur denna planet någonsin skådat – det vi behöver rensa ut ligger emellertid inte bara på bakgården – utan i själva fasaden – en olycklig import från Levanten

  enligt:

  I know the slander of them which say they are Jews, and are not, but are the synagogue of Satan (Revelation 2:9).

  By this it is evident who are the children of God, and who are the children of the devil: whoever does not practice righteousness is not of God, nor is the one who does not love his brother (John 3:10).

  https://www.youtube.com/watch?v=PPgrDrdQKlg

  Härförleden postade jag Dr Makows 10 tecken på att vår kultur (sedan 1600-talet) efterhand kapats av luciferianer.

 26. Ludvig K skriver:

  Rättvisa går före det mesta, om inte allt.

 27. Från Graven skriver:

  Heidegger

  Vad tror du oddsen är på att Pöbeln och Ludvig K sitter och knappar in sina våta drömmar om en nära framstående marxistisk världshegemoni medelst Intel-processorer?

 28. Från Graven skriver:

  Ludvig K

  Hur rättvis är Koranens Sura an Nisa?

 29. Heidegger skriver:

  @Ludvig K

  Om du studerar frågan lite djupare kommer du inse att:

  1.Absolut rättvisa inte är möjlig.
  2.Även om absolut rättvisa var möjlig skulle den inte vara önskvärd (i sig).

 30. Från Graven skriver:

  Lägg också märke till hur bröderna Marx har målat in sig i hörnet där de helt enkelt tvingas ducka för det Armeniska folkmordet.

  Varför?

  Jo, för med det exemplet rasar deras förklaringsmodell.

 31. Ludvig K skriver:

  FG: frågan är felaktigt formulerad. Däremot är det ingen rättvis bild av islam du serverar. Du har inte en enda gång tagit fram något positivt med Koranen, och således faller dina andra argument om dess beskaffenhet som ett korthus. Du läser den som Fan läser Bibeln. Du kan sluta kalla mig allt detta som jag inte är bara för att jag inte håller med dig i allt du säger.

 32. Från Graven skriver:

  Ludvig K

  Tankevurpa på dig!

  Kvinnans roll är definierad systematiskt och genomgripande i Koranen och övriga urkunder.

 33. Ludvig K skriver:

  Och det har väl framgått att du, Doktorn, hämtar det mesta av ditt tankegods från någon mossig antisemit på andra sidan Atlanten. Med såna vänner behöver du inga fiender.

 34. Från Graven skriver:

  Sura an Nisa:

  Kvinnan är underordnad mannen.

  Om kvinnan inte gör som mannen säger, skall mannen
  1)tillrättavisa henne, 2) förvisa henne från hennes säng 3) slå henne

 35. Heidegger skriver:

  @Ludvig K.

  Det där låter ungefär som ”but what about all the good things Hitler did” ?

 36. Ludvig K skriver:

  Jo det är naturligtvis problematiskt, FG. Jag går fortfarande inte i god för dessa passager som uppmanar till förtryck. Men på vilket sätt ifrågasätter man sådana passager genom att mobba människor?

 37. Från Graven skriver:

  Ha ha – Bra Heidegger!

 38. CeDe skriver:

  Ludvig K,
  Säkert besitter även Breivik någon positiv egenskap.

  Heidegger hann före.

 39. Heidegger skriver:

  ..Hitler lät t.ex. införa stränga djurskyddslagar och anlade autobahn..

 40. Från Graven skriver:

  Dubbelpost:

  Ludvig K

  Och med sådana här vänner behöver du inga fiender.

  https://www.youtube.com/watch?v=HKBmHWUSJI4

 41. Från Graven skriver:

  Vilken käpp är vackrast Ludvig?

  Du är ju relativisten, så du borde kunna svara.

 42. minnesdagen skriver:

  Om man skall reda ut begreppen,
  Alla förtjänar människorespekt. Men folks sätt att tänka, (religion och kultur), förtjänar inte automatiskt och ovillkorligt respekt.

  De som inte tål någonting, som bara vill ha utan att ge, de som ljuger, skall deras sätt att tänka och ’bete sig’ respekteras ?

  Nicolai Strøm-Olsen svarar Kjetil Røed i Aftenposten:
  ”Att tåla karikatyr är civilisation”
  http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/Nicolai-Strom-Olsen-svarer-Kjetil-Roed-om-kunst-og-karikaturer-A-bli-krenket-er-dannende-7872332.html

  CeDe 09:59
  ”Visst är det en samhällsnytta med provokationer av ideologier. Först då får vi se deras rätta ansikten”

  Provokation i lagom dos är nyttigt för alla ideologier, inklusive islam. Men det gäller såklart även förintelsen. Om förintelse-storyn inte tål ifrågasättande, vad är det då man döljer ? Jag har aldrig träffat någon som helt tror på det där, bortsett från barn. Däremot är alla rädda att säga något kritiskt.

 43. CeDe skriver:

  minnesdagen,

  Vem bestämmer när provokationsdosen är lagom?

  ”Förintelse-storyn”. Ett vulgärt uttryck tycker jag för tusentals människors död.
  Du kanske inte har träffat någon som tror på ”det där”.
  Jag har träffat såna där som överlevde ”det där”.
  Då tror man inte längre, då vet man.

 44. Doktorn skriver:

  Faktum kvarstår att den tyska påstått systematiska utrotningen pga. bristande tekniska bevis helt enkelt icke får ifrågasättas enligt lag. Detta är ej historisk vetenskap. Ergo – ifrågasätt!

  Tips – studera Talmud (genuin, icke tillrättalagd antologi) samt kahalsystemet ox-ok.

 45. Från Graven skriver:

  Doktorn

  Förintelsen är ju noggrant redogjord för m.a.p. var och med vilka metoder massmorden ägde rum.

  Om jag minns rätt så är ju de stora arkebuseringskampanjerna i öst – Baltikum, Ukraina – ansvariga för ungefär lika många mord som förintelselägren är.

  Det är en mycket vansklig väg du går om du väljer att ifrågasätta förintelsen.

 46. Från Graven skriver:

  Jag är obekväm med all folkmordsförnekelse på Vilks.net

 47. CeDe skriver:

  Tallskog,

  Och….?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.