1928. Om det liksom religiösa

Heta ämnen, heta känslor. Det torde vara så att det sekulära aldrig kan skiljas från det religiösa. Det sekulära skapar, med ideologins och övertygelsens kraft ett inslag av tro som lever sitt eget liv. Detta är naturligtvis väsentligt inom identitetspolitiken. Ett av de häftigaste ämnena är tveklöst invandringspolitiken. Ordval i denna genre är ytterst känslig och ”volym” har blivit en het potatis. Ett annat exempel är det redan slitna ”normalisering av invandringskritiken”. Man bör också nämna det lika slitna men icke desto mindre populära ”brun”. ”Kampen mot de bruna”, ”Det bruna Europa” osv. Petter Larsson är djupt bekymrad över detta (Aftonbladet). Man får dock säga att den debatt man hittills fört har varit ytterst hårt vinklad med ständiga religiösa övertoner. Att ett område är så känsligt att det inte tillåts att föra en diskussion utan insinuanta moralismer är givetvis extremt. Sådant förekommer ändå tämligen ofta. Kanske är det så att det alltid finns något sådant tillhands. Förr handlade det mest om sex men den debatten normaliserades utan att det ledde till det djupa förfall som de mest förtvivlade tänkte sig. ”Invandringsdebatt” är i sig en provokation och en provokation har sin tid. De konservativa moralisterna vill naturligtvis inte vara med på normalskutan men det brukar inte gå att göra särskilt mycket när bäst före datum har passerat. Starkt knutet till detta ämne är uppdelningen i rasister och antirasister. Den förefaller nu ha blivit meningslös på annat sätt än att markera identitet; vilka (enligt dem som definitionsrätten haver) som är de onda och vilka som är de goda.

arth
Det här är min målning Antirasist till häst (olja 2014)

Det här inlägget postades i debatt. Bokmärk permalänken.

71 svar på 1928. Om det liksom religiösa

 1. Tallskog skriver:

  Genial sinnebild av det onämnbara!

 2. Heidegger skriver:

  Nu har det ursäkta uttrycket fan i helvetet gått för långt i polisstaten Sverige -en man misstänks för HMF sedan han burit en tröja med texten “Islam is the devil”.

 3. mohammad skriver:

  Jag har sedan tidigare noterat att Lars Vilks gillar att kontrastera från höften i analysen, nu ställs sex mot invandring som påstått relevant till (den moralistiska) kontexten.

  Men vem moraliserar då om invandringen?

  Jag väntar fortfarande med spänning på professorns utgåva av “Typiska muslimska uttryck”…

 4. mohammad skriver:

  Red Herring Heidegger….

 5. Heidegger skriver:

  @m. Just i detta fall håller jag inte med -missaktningrekvisitet (och särskilt hur det tillämpats på sistone) är djupt förankrat i den identitetspolitiska väven..

 6. Heidegger skriver:

  Förövrigt tycker jag det är intressant med likheterna mellan tankebrott (som vi nog ändå får betrakta Dan Parks “brott” som) och lutherska tankeförsyndelser (orena tankar i egen kraft kunde rendera ett evigt lidande i helvetet).

 7. Molly skriver:

  Vad gör man med dem som definierar sig som goda och begår onda handlingar? Exempel: Mobbning definieras ont! De goda mobbar alla som de definierat som onda. I den meningen är Vilks ett mobboffer. Folk förlorar jobb, anseende hängs ut, blir jagade så att de blir sjuka. Unga personer i skolorna lär sig att mobba, samtidigt som Skolverket öser miljoner på forskning om hur man ska få stopp på mobbningen.
  Feminister, de goda förespråkarna för kvinnors rättigheter. Här könsstympas småtjejer medan det goda landets representanter pratar om kulturella seder som man inte får ta ifrån dem. De har inte läst artikel 24 i *FNs Mänskliga rättigheter! Där står att gamla seder som skadar individen ska förbjudas. Vad gör svenska skolan? Ingenting. De är ju så goda, de jävlarna.

 8. Doktorn skriver:

  Politik är att vilja. Detta kostade förmodligen Olof Palme livet. Man gjorde stort nummer av PKK spåret, men underlät följa PK spåret. Före honom mördades Folke Bernadotte. Även Dag Hammarsklölds död har blivit växande debattämne.

  Nu har ju redaktionerna på Aftonbladet inte alla hästar hemma, även om nämnda avisa tycks ana att ‘något är ruttet i danska riket’ och då särskilt på Gillelejeremsan. Man är mycket rädd för ett nytt brunt Eruropa och har både politikens avgående åsna IOR R-flt och tillträdane järnmadam Batra med sig. Med alla medel skall den demokratiskt tillkomna valutgången bekämpas! Härvid målar Kamrat Vilks sin ‘Antirasist till häst, 2014’.

  Kamrat V. vittnar i sin blogg om ytterst snävt debattklimat. Detta torde betyda, om vi lämnar de fromma religiöst tonade förklarningarna därhän – en fullständigt ‘onämnbar’ och i decennier verkande alltmera stegrad ‘Mind Control’. Dessvärre saknar ‘Antirasist till häst, 2014’ både sabel och handeldvapen. Värnlös visar kamraten Vilks hans sorgliga skepnad.

  Jag brukar köpa lösnummer av Aftonblaskan av två skäl – dels för schackspalten inklusive annan förströelse i slutet – dels för att kunna följa temperaturen på utifrån applicerad ‘Mind Control’ – vartill vänsterpopulister är särskilt känsliga mätare.

 9. Från graven skriver:

  Antirasismen har blivit en fåraklädsel för islamismen.

 10. Heidegger skriver:

  Godhetsapostlarna har aldrig brytt sig om de verkligt svaga se t.ex hur vi (under största möjliga tystnad) behandlar narkomaner och hemlösa…

 11. Från graven skriver:

  Godhetsapostlarna bryr sig om hemlösa så länge de befinner sig i USA.

 12. Heidegger skriver:

  @F. G. Ja så länge de befann sig där var de spelpjäser i det imperialistiska världsspelet.

  Jag glömde gruppen prostituerade i föregående kommentar. När det framkommit att sexköpslagen ytterligare stigmatiserat sexarbetarna så anser de svenska politikerna att det är en framgång eftersom ytterligare stigmatisering “must be viewed as positive from the perspective that the purpose of the law is indeed to combat prostitution.” Sexarbetarna kan alltså utan visare offras på identitetspolitikens altare.

  http://www.salon.com/2013/08/17/the_whore_stigma_how_the_law_perpetuates_our_hatred_and_fear_of_prostitutes_partner/

  http://fullcomment.nationalpost.com/2014/03/29/calum-bennachie-the-problems-with-swedens-prostitution-law/

 13. Tallskog skriver:

  Låt oss begripa “anti-rasismen” vetenskapligt!
  Räkna ut din PP-poäng innan du debatterar:
  http://cattasbubbla.se/2014/11/21/pp-berkning/#comments

 14. Tallskog skriver:

  Tyvärr missade Catta RELIGION!

  Ateist = + 75 poäng
  Kristen = minus 100
  Muslim = + 100
  Jude = + 200
  Övriga = + 50 poäng

 15. Doktorn skriver:

  Molly!

  FN’s uppgift verkar besynnerligt nog vara prototyp för en planerad världsregering. Denna skall kontrollera all global förmögenhet – annars vore den maktlös. Den bästa kontrollen är skuld till banken och ‘divide et impera’. Man polariserar världen och säljer vapen till båda sidor, vilket garanterar stora vinster till globala bankväsen & dito corporationer, medan de polariserade sidorna uppmanas förgöra varandra och sålunda ytterligare öka vinsterna och lösa till ett inbillat befolkningsproblem samt utplåna en visserligen kär, men ‘förlegad’ värld.

  Före 1989 var Sovjet den lede kommunisten – nu har EU övertagit denna roll (EU styrs exakt likadant som gamla Sovjet med en applåderande demokratiskt vald generalförsamling och fullständigt oåtkomlig inre krets). EU är ett hån mot demokratin, precis som gamla Sovjet på sin tid.

  Istället har tsar Putin seglat upp till ‘religionens och moralens’ försvarare och polerna blivit omkastade – just likt solens magnetiska poler periodiskt kastas om varvid den kosmiska strålningen tillfälligt ökar.

  Detta gåtfulla scenario hålles likt forna tiders leksakssnurror vid liv genom ständiga rapp från PK-piskan och denna är bara ägnad åt att driva världens alla folk med minsta möjliga protester i önskad riktning. Skulle de vakna upp ur allt PK’s ‘Mind Control’ söver dem med, allehanda fanatism och ‘angelägna’ agendor – vore det slut med Kapitalisternas Härskarambitioner.

  Men OM de visar sig framgångsrikt hålla hela vägen fram – förvånen Eder då inte om besvikelse väntar. På tjugotalet utrotades hela samhällsklasser systematiskt i Ryssland. Detta KAN upprepas.

  Enskilda kvinnors och mäns lycka skiter man fullständigt i. Man har kommit ganska långt med urholkningen av svenskt skolväsende. Allt urholkas. All gammal auktoritet, dvs. allt nationellt försvar för enskild frihet avlägsnas bit för bit. Likt en fåraskock drivs våra ivrigt debatterande ‘intellekutella’ av PK’s ‘vallhundar’ mot stupet.

 16. minnesdagen skriver:

  “Vad gör man med dem som definierar sig som goda och begår onda handlingar?”
  – Att definiera sig som god har alltid varit en ursäkt att begå onda handlingar. Detta är grundläggande för alla krig och förföljelser, och kan vara ursäkt för vilka onda handlingar som helst.
  Normalt sett (nästan alltid) brukar ondskan definiera sig själv som god. Om inte ondskan kan definiera sig som god så får den skylla på omständigheterna.

  Att kalla någon för rasist är en speciell form av lömsk ondskefullhet, som kan liknas vid att förr kalla någon för häxa. I båda fallen blir den utpekade nära på fredlös.

  Apropå ondska. Ett av 1900-talets värsta folkmord känner inte många till. Det anses inte politiskt korrekt att prata om det.
  Och hur många i Sverige känner till Holodomor Remembrance Day ?

  http://www.ucc.ca/programs/committees/national-holodomor-awareness/

  Eller att den är idag ? Närmast ingen skulle jag förmoda.

 17. minnesdagen skriver:

  22 november, minnesdag.

  ” Israeli President Shimon Peres enjoined Ukrainians to “forget history.” One day before, Ukraine’s President Viktor Yanukovich called the Holodomor an “Armageddon” and asked Ukrainians not to forget it. ”

  http://www.worldaffairsjournal.org/blog/alexander-j-motyl/holodomor-history-and-other-dilemmas

  enjoin = anbefalla, ålägga.

 18. minnesdagen skriver:

  22 november, förutom Holodomor minnesdag är det årsdag på JFK-mordet. Idag 51 år sedan.

 19. Heidegger skriver:

  Frapperande att man lägger 1 miljarder på Sveriges raketforskning genusteori samtidigt som man låter 33000 svenska medborgare sova utan tak över huvudet (det skulle kosta ca 1,2 miljarder att ge dessa ett (högst) rudimentärt boende)

 20. mohammad skriver:

  Att tro att någon människan definierar sig som annat än god synes smått dumdrygt, som jag ser på det.

  Att den egna självuppfattningen inte korrelerar med det allmänna omdömet har vi väl alla att leva med.

  Mot denna bakgrund är det således lika dumdrygt att pådyvla andra sociala identiteter men ställa sig själv fri härifrån…

 21. Heidegger skriver:

  @m Jag är inte helt säker på att du har rätt, har själv möt människor inom finanssektorn som är helt medvetna om vad de gör och moraliska konsekvenser av deras handlande..

 22. mohammad skriver:

  För övrigt…

  Äntligen har Vilks tagit fram oljefärgerna, för erhållande av mästarsigillet är det dock duk och spännram som saknas.

  Är han så fattig stackaren…

 23. mohammad skriver:

  Heidegger

  Har svårt att tänka mig att dessa personer själv definierar sig som onda även om konsekvenserna av deras handlingar är moraliskt förkastliga och allmänt kan ses som onda…

 24. GG skriver:

  Kanske en självklarhet, men tål att upprepas.

  “We need more understanding of human nature, because the only real danger that exists is man himself. He is the great danger. And we are pitifully unaware of it. We know nothing of man … far too little.
  …..we are the origin of all coming evil.”

  (C.G. Jung)

 25. Heidegger skriver:

  @m Det är ju välkänt att vissa grupper är över/underrepresenterade avseende mängden spegelneuroner i hjärnan. (VD:ar jurister journalister (!) poliser liten mängd) (konstnärer vårdpersonal mm högt.) Av dem med mindre empatiskt förmåga finns det personer (enligt min erfarenhet) som inser detta och inte besväras särskilt av detta faktum. Det är möjligt att de inte ser sig som onda, snarare att de är neutrala i förhållande till sina relativa inlevelseförmågor.

 26. GG skriver:

  “Thailand visar vägen, vad som behövs är en attitydjustering”, sa Måns, ”
  “Attityd var ordet”, sa Bill. “Justering”, sa Bull.

 27. Från Graven skriver:

  Himmler var i sitt Posen-framförande explicit med att utrotningen var grym och svår för manskapet att utföra.

  De flesta närvarande reagerade med bestörtning på informationen, men ingen opponerade sig.

  Trollet ute och cyklar i vanlig ordning

 28. Från Graven skriver:

  Har svårt att tänka mig att de som av olika orsaker är tillräckligt depraverade definierar sig själva som goda.

 29. Från Graven skriver:

  Min observation är påkallad av trollets påstående att det är “dumdrygt” att tro annat än att människan definierar sig själv som goda.

  Uttalandet faller på sin egen orimlighet (i vanlig ordning, från den källan).

  Premissen var emellertid fenomenet att “definiera sig som god men göra ont”, vilket naturligtvis är väldigt vanligt.

 30. GG skriver:

  @minnesdagen
  Folkmorden är många i godhetens och framåtskridandets namn. Ett annat exempel är Kung Leopold II:s “Congo Free State”, där döda uppskattas till någonstans mellan 8 och 15 millioner människor.

 31. Heidegger skriver:

  Det är faktiskt konstigt att majoriteten så okritiskt accepterar genusteori/intersektionalitetsteori (identitetspolitikens teoretiska fundamenta). Maktanalysen är ju om man dammar av den gammal hederligt marxism (fast i förtäckt form). Marxismen har ju som bekant när den fått stå oemotsagd undantaget (?) Cuba alltid lett till barbari.

 32. mohammad skriver:

  Heidegger

  Visst är det så att människor saknar empatisk förmåga, men de du listar i avseendet verkar ju inte enbart inom ramen för sina neurologiska förutsättningar.

  I kombination med försämrad inlevelseförmåga förvisso, framstår nog regelverk och ordergivning mera ge förutsättningar och legitimitet till deras handlingar.

  Moraliskt förkastliga handlingar, även som kriminaliserade, sker för övrigt också i vård och omsorgen, som bekant.

  Härtill inom konstvärlden…

 33. Från graven skriver:

  Regelverk? Ordergivning?

  Ge mig exempel på regelverk och formella order som stipulerar utrotning på alla Europas judar.

  Jag tar fram popcorn och väntar. Det här skall bli mycket intressant.

 34. mohammad skriver:

  Definitivt von Graven

  Varje begreppsanalys bör innefatta begreppets motsats.

  Därigenom kan man i det aktuella fallet upprätta åtminstone två premisser:

  1. definiera sig som god men göra ont

  2. definiera sig som ond men göra gott

  Nu har du ju redan gjort bort dig och jag tänker inte kasta pärlor åt svinet.

  Men, i all välmening, du kan väl tänka efter innan du postar nästa gång…

 35. Från graven skriver:

  Den uppmärksamme bör nu se exakt vilken bluff mohammad är.

 36. Tallskog skriver:

  Visst är ni missnöjda vålnader från underjorden,
  mohammad och graven?
  Sat On som de gamla egyptierna (faraonerna) kallade spökena nere i underjordiska grottor.
  😉 😉

 37. mohammad skriver:

  Du har fått mohammad på hjärnan von Graven, kan du inte byta kompis, snälla…;)

 38. Från Graven skriver:

  Bluff

 39. Tallskog skriver:

  Onda andar är kroniskt aggressiva…

 40. Från Graven skriver:

  Ha ha… Tallskog och mohammad!!!

 41. Tallskog skriver:

  Det ekar kusligt från din kista där nere i graven…

 42. Från Graven skriver:

  Det här är ju bättre än att se på TV!

  Jag vet inte vad som är mest underhållande: att Tallskog inte har en aning om vad som utspelat sig här under de senaste 20 posterna – eller – det faktum att mohammad vet att det gick snett men inte riktigt HUR!!!

  Och mohammad VET INTE HUR HAN SKALL RÄKNA UT DET!!!!

  Moahahahaha!

 43. mohammad skriver:

  von Graven

  Vad jag förstår listade inte Heidegger några nazister, eller överhuvudtaget nämnde judeutrotningen.

  Du får nog poppa ett gäng majskorn till…

 44. Från Graven skriver:

  Glöm det mohammad.

  Det är över!

  It – is -OVER!!!

 45. Doktorn skriver:

  Mohammad, Heidegger & Von Graben

  Eftersom kamrat Vilks är ‘mediestar’ kan jag inte annat än tro att hans blogg är föremål för myndigheternas uppmärksamhet. Jag har redan sagt mer än nyttigt för hälsa och välstånd. Därför tänker jag i fortsättningen uppträda som ‘obegriplig poet’.

  Von Graven kunde Greve Dracula vara
  & e-posta från dystra bergen i öster
  till godtrogna levandes skara
  vilka medelst vilks.net kan höja sina röster

  Han vet mycket väl
  av historiskrivnings-skäl
  att sex mille det var
  dädan popcorn han tar
  och kattlikt spinnande väntar ditt svar
  eftersom att
  inte en katt
  någonsin lyckats
  detta
  bevisa!

  Liksom tillagad färs på fläsk och ox
  jag råder, slå i sökmotorn helig ko plus hoax
  tillsätt ägg, lök och bröd, pippar & salt
  stek i panna
  slå upp en kanna
  ät och drick och håll huvudet kallt
  det mesta är ljug och detta var allt.

 46. Lars Vilks skriver:

  Mohammad har tidigare nämnt något om sitt intresse för “Typiska muslimska uttryck”. Detta avser en bestämd kategori av muslimer, nämligen ungdomar från s k utsatta områden i Malmö, Göteborg och Stockholm. Uppenbarligen återfinns en gemensam attityd och stil i deras synpunkter på rondellhunden. Här följer ett axplock av olika skribenter. Om Mohammad finner läsningen så intressant att han vill ha mer finns det ytterligare stora tillgångar i samma stil:
  “ni kommer ruttna i helvete horungar”
  ”ok kom vi träffas i von rosen väg 58 kl 18:00 ska knulla dig läs den sen kom
  jag kommer att våldta din mamma och din syster om du har en din jävla bögjävel”
  “ett finger for ditt land ett finger for din religion och en kuk till din mun din sprakta hora”
  “Ni alla ! Allah är stor, först han kommer bränna bögar , sen läbbar sen såna som inte tror på allah ! Allah har fört oss hit de e test han vill se om vi följer reglerna i koranen, och det har gått utmärkt alla dessa åren !”
  “fuckng rasiste knulla er”
  “jaskar ja knullar din mamma din jävla horunge , och Sonja sug min kuk din jävla smuts ett ord till jag letar upp dig och bränner upp hela ditt hus jävla fittor”
  “Jävla horor ., mannen snacka shi om muslimer, innan jag skjuter daj mannen”
  “mannen rita ni era fina bilder rabil ejri, få se om ni har kvar era händer i den flammande helvete, in i”
  “din mamma e så ful så hon va med i en fulhetstävling men domarna sa tyvärr inga”
  “din fucking kuksugare jävla horunge ja undrar om dina föräldrar var gifta när du födde dig din jävla horunge”
  “din pappa var en pedofil”
  “OM HAN LÄGGER IN SIN FOT HÄR I LINDÄNGEN ALLA I MALMÖ MUSLIMERNA KOMMER SKJUTA HAN MANNEN JAG KOMMER VA DEN FÖRSTA ASSÅ LARS SNÄLLA BARA SÄG MAJ VARFÖR DU GÖR SÅNT JO FÖR DE 1. DU HAR INGET LIV 2. DU TROR DE KAN KRÄNKA OSS 3. VI MUSLIMER VILL INTE SKADA DAJ 4. JA HEMEN E DJUR NÄR DE KOMMER TILL FRUAR 5. RITA VAD NI VILL MANNEN ALLAH VET VAD HAN SKA GÖRA MED DIG ! ALLAH E STOR OCH HAN VET HUR HAN SKA BEHANDLA DIG I HELVETE DIN GRIS MANNEN VI MUSLIMER DUSCHAR VARJE DAG VI E RENA INTE SOM NI NI E SMUTSIGA GRISAR”
  ÄCKLIGAA HORUNGEEE KNULLA DIN MAMMA , FRAM O BAAK !!!!!!! DU JÄVLAS INTE MED MUSLIMER DIN FUCKING SWIDII ANNARS KOMMER VI FUCKA UPP ERAT LAND (SVERIGE) FÖRSTÅR DU DIN FUCKING FULA GAMMLING SUG DIN PAPPAS KUK !!”
  “fan nib ara snakkar svenne lol. varför ska jag åka hem????????????? jag har och får det ja vill ha här jao!! DOM SA FRI LAND DEMOKRATI!! Ändå ni hackar och förnedra profete, därför jag pissar dig i munnen miaswedn. ni tror ni så balla och kaiga bakom tangentern, men framför på gartan ni bajsar sveenneskit hahaha samtidigt som era horor gör allt för oss”
  “Bror vf bry sig vi lever gött här i Sverige. Med an dom Lever i hat emot oss muslimer. Vi blir större hela tiden nästan varje fredag kommer det svenskar för att bli muslimer. Dom kan inte göra något för att stoppa oss:”
  om ett 1 år ska du en handikapp och jag ska begrava dig levande i torget!
  Min pappa säger att din mamma var en av världens horigaste kvinna , det är darför du är en horunge som ingen känner dig , och att du liknar en apa du liknar en gris lovar dig du är en horunge ,,, min pappa känner din mamma hon hurungen som säljer sig i stan över allt !!!!
  ”din fkn rasist jävel retar du islamen rasist jävel innan hela alekajda dödar dig”
  ”din mammas fitta”
  “din jävla bööög börja med att besöka akut psyk så kommer jag börja ´med min utbildning, ditt liv är snart i slutskede som kommer hamna i helvete så min utbildning kan du strunta i fullständigt jag har gott om tid.”
  “din jävla avundsjuka snubbe, era jävla jesus. Vi tror nte som er på tomten som ni får presenter av.. , vi äter iallafall igen bajs som er era jävla sviin. Ni kan rita och fantisera mycket men inget av de är lik vår heliga profet utan det är bara ni som fantiserar och hittar på en massa skiit. Vi muslimer kan ju också rita och måla om er jävla jesus som liknade en GRIS som er och utifrån detta äter ju ni GRISKÖÖÖTT. Men vi muslimer är ju heliga och bryr inte oss om att sitta och rita. SNÄLLA VÄX UPP ERA JÄVLA RASISTER…… VARFÖR ÄR NI SVENSKAR SÅ RÄDDA FRÅN MÄNNISKOR MED UTLÄNDSK BAKGRUND, DET ÄR INTE BARA ATT SITTA OCH SKRIVA BAKOM EN SKÄRM UTAN VÅGA VISA ER FRAMFÖR MUSLIMER DÅÅ TROR JAG NOG NI HADE BAJSAT PÅ ER AV SKRÄCK. TACK VARE UTLÄNSKA MÄNNISKOR KOMMER NI LÅNGT DVS ZLATAN…………….. HEJ DÅ ERA JÄÄVLA RASISTER SOM INTE HAR ETT LIV UTAN LEVER SOM FEGISAR&TÖNTAR I ERT LAND DVS SVERIGE”
  ”du är bög knulla din mamma”

 47. Tallskog skriver:

  Slut på popkornen?
  Det är väl bara att köpa nya?

 48. Från Graven skriver:

  Doktorn. Hatten av!

  I övrigt tror jag du har rätt (med viss modifikation) så jag funderar på att dra vidare helt och hållet.

  mohammad – Du skall ha tack! Det har varit roligt att få bekanta sig med dig (du får “trösta” dig med att Tallskog lite förvirrat funderar på ifall han möjligtvis är på din sida).

  Pax

 49. Från Graven skriver:

  Nödgas ett postscriptum:

  siffrorna stämmer – väl dokumenterade.

  Wannsee och Posen räcker och blir över men det är riktigt skralt med formella direktiv. Heydrichs efterlevande brände innehållet i hans kassaskåp.

  Man hade enorma problem i Nürnberg p.g.a detta och att man använde omskrivelser.

 50. Heidegger skriver:

  @ Från Graven

  Du behövs som en ateismens förkämpe på den här bloggen skulle jag säga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.