1928. Om det liksom religiösa

Heta ämnen, heta känslor. Det torde vara så att det sekulära aldrig kan skiljas från det religiösa. Det sekulära skapar, med ideologins och övertygelsens kraft ett inslag av tro som lever sitt eget liv. Detta är naturligtvis väsentligt inom identitetspolitiken. Ett av de häftigaste ämnena är tveklöst invandringspolitiken. Ordval i denna genre är ytterst känslig och ”volym” har blivit en het potatis. Ett annat exempel är det redan slitna ”normalisering av invandringskritiken”. Man bör också nämna det lika slitna men icke desto mindre populära ”brun”. ”Kampen mot de bruna”, ”Det bruna Europa” osv. Petter Larsson är djupt bekymrad över detta (Aftonbladet). Man får dock säga att den debatt man hittills fört har varit ytterst hårt vinklad med ständiga religiösa övertoner. Att ett område är så känsligt att det inte tillåts att föra en diskussion utan insinuanta moralismer är givetvis extremt. Sådant förekommer ändå tämligen ofta. Kanske är det så att det alltid finns något sådant tillhands. Förr handlade det mest om sex men den debatten normaliserades utan att det ledde till det djupa förfall som de mest förtvivlade tänkte sig. ”Invandringsdebatt” är i sig en provokation och en provokation har sin tid. De konservativa moralisterna vill naturligtvis inte vara med på normalskutan men det brukar inte gå att göra särskilt mycket när bäst före datum har passerat. Starkt knutet till detta ämne är uppdelningen i rasister och antirasister. Den förefaller nu ha blivit meningslös på annat sätt än att markera identitet; vilka (enligt dem som definitionsrätten haver) som är de onda och vilka som är de goda.

arth
Det här är min målning Antirasist till häst (olja 2014)

Det här inlägget postades i debatt. Bokmärk permalänken.

71 svar på 1928. Om det liksom religiösa

 1. Doktorn skriver:

  Hjältar – von Graben och andra likaså meriterade!

  Det går utmärkt väl att kamouflera sig i obegriplig men ändå högst begriplig ’förvirrade poetisk’ gestalt.

  Nog känns det lite väl stor skada att I – när jag just börjat lära känna er bestämt er att ’dra vidare’ utav säkerhetsskäl.

  Herr Kamrat Vilks blogg kunde trots FRA bli en poesins högborg, ett rim- och gåtfulla metaforers lexikon för kommande tiders genier.

  Ikväll är ju Domedagsafton!

  Herr bloggaren kamrat Vilks har själv föregått med lämplig ton denna stund:

  ”Allah är stor ni fucking bögar” &c. med en imponerande lång redogörelse.

  Såsom galen poet kan jag blott instämma och samtidigt påminna om att semitiska kusinens ortodoxa tro är än värre!! – vilket är en jättestor hemlighet, liksom det mesta kring Guds utvalda folk. Stillsammast kan jag därför MYCKET starkt rekommendera inköp av ’Judaism’s Strange Gods’ av Michael Hoffman på Amazon.com – $18 exclusive frakt.

  Ack ve mig syndiga nidversdiktare!!!
  Måtte kittelen i Helvetet kännas min eländia lekamen oförtjänt ljum och behaglig – men en liten instoppad luden glädjeflicka till luciferisk musa? O Ve – poetens sökanhde efter all slags njutnig!! Ve oss poeter, Ve – ack Ve!! och Ve!!

  ***

  Nästa söndag Advent – och då vänder vi blad.

 2. mohammad skriver:

  Bäste Lars Vilks

  Dina samlade muslimska uttryck har ju tidigare varit uppmärsammade i kommentarsfältet där bla syftet med publiceringen har ifrågasatts.

  Vad jag vänder mig mot är generaliseringen, att du nu konkretiserar dig är utomordentligt med tanke på den majoritet av muslimer som inte känner igen sig i uttrycken.

  Det är givetvis oacceptabelt att bli utsatt för dylik smutskastning…

 3. mohammad skriver:

  von Graven

  Ta väl vara på dig kompis, du får väl komma tillbaks under ett annat artistnamn, som du brukar.

  Jag saknar dig redan… 😉

 4. Heidegger skriver:

  @m. Hur skulle det någonsin kunna vara tal om smutskastning när manifrågasätter en ideologi? Koranen måste väl likt Das kapital, mein kampf och bibeln få nagelfaras? De absolut påbjudande föreskrifterna i haditherna gällande hur homosexuella skall bemötas måste man ju kunna ifrågasätta t.ex.

 5. Doktorn skriver:

  Domsöndagens sol uppstigen
  Grått och dystert

  För fullständighetens skull
  borde herrarna avhandla samtliga
  heliga skrifter om den ende gudens förekommande varianter, Toran, Gamla Testamentet, Nya Testamentet, Talmud och al-Qouran.

  Sist på plan var Profeten, som bestämde sig skapa en ny religion efter judiskt mönster – så att även hans semitiska bröder kunde omfattas av frälsningen – man vände sig t.o.m. mo Jerusalem i föreskrivna bönestunder – men företaget gick inte så bra eftersom judarna ju var det utvalda folket, vilket betyder att alla andra folk är betydligt sämre – och sålunda fick Jerusalem strykas ur protokollet och Mecka bli till nytt muslimskt nav.

  Judarnas diaspora är lika gammal som deras härkomst från ökenrövarband och utvalda som de är har de naturligtvis massor av hemligheter. Få ’otrogna’ har lyckats komma över sanna autentiska utgåvor av Talmud. De skriftlärde rabbinerna är förfärligt heliga män vilka debatterar med Gud och får till och med Gud att ändra beslut.

  Toran och Gamla Testamentet ansågs vara läsning ’endast för kvinnor’. Folket dignade under allehanda snåriga umgängesregler, sabbatsregler, osv.

  Detta kunde inte fortgå och därför tillkom Nya Testamentet. Klassifikationen judar kontra gentile försvann, alla regler ersattes med ’älska Din nästa såsom Dig själv’ samt förkunnades Gud vara alla folks Fader i Himmelen. Resten känner vi.

  Men de skriftlärde hade inte glömt. Därför tillkom i sen tid även det Kommunistiska Manifestet, vilket ödelade Ryssland, därpå antitesen Mein Kampf, vilket ödelade Tyskland, men även de besynnerliga Sions Vises Protokoll. Dessa tre ter sig som Tao med Yin och Yang – Yin kunde vara Manifestet, Yang Mein Kampf – och det hela tycks omslutas av Tao, eller Protokollen. Tes, Antites, Syntes.

  Jag önskaralla debattörer lycka till
  med ytterligare uttydnad av järtecknen i
  denna Domedags grådask!

  P.S. Islam var först våldsam, sedan god, bevarade antikens kultur och från omkr. 1700-talet utsatt för Brittiska Väldets världshärskarambitioner, vilket innebar tillskapande av nyttiga heretiska grupperingar, på vilka dagens terrorism med hjälp av västerländska underrättelseorgan (CIA, MI6, Mossad…) ständigt och ’artificiellt’ tycks uppkomma – såsom ur tomma intet.

 6. Tallskog skriver:

  Doktorn! Du är den kunnigaste och smartaste på Vilksnet!

 7. Doktorn skriver:

  Doktorn tackar och bockar!

  ***

  En gång var jag i Amerika.
  Där lärde jag mig sitta i elden,
  alltså inte som en österländsk munk trött på livet,
  utan hantera horder av vilda meningsmotståndare i stor grupp. Det hela kallades ’Grupp Process’ och var mycket populärt. Varför?

  Alla väntade på uppstånden konflikts förlösning. Då blev det som om en ängel skridit genom rummet. Alla blev stilla, helt stilla och tysta samt oerhört lyckliga.

  Nu sitter vi och postar från våra vitt utspridda lyor – men jag hoppas även tvära möten i det digitala rummet kan uppnå samma effekt. Jag skulle nästan kunna tro det.

  Diskussionsgrupper polariseras nästan automatiskt, två läger bildas och återhållsammare personer bildar bakgrund – men speglar det kombattenterna själva icke vågar säga! Det är mycket intressant att observera. Slutligen kommer ’från ingenstans’ något ur varat snarare än alla häftiga tankar – och DÅ händer det!

  Alla tystnar och ängeln skrider genom rummet.

 8. Tallskog skriver:

  ”Ängeln skrider genom rummet” –
  så vackert!
  Passar idag på Solens Dag.

 9. Ludvig K skriver:

  Jag satt igår i publiken på en paneldiskussion där temat var antirasistiska strategier. En namnkunnig trio inledde samtalet med att hålla var sitt brandtal för antirasismen och de utmaningar som denna rörelse kan komma att möta i framtiden. Då jag själv har deltagit i den nya antirasistiska rörelsen var det intressant att lyssna på vad dessa personer hade att säga. Tyvärr blev jag snabbt besviken då den ene av dem på bästa propagandamanér i rödaste rappet avfärdade Dan Park som en ”nyliberal konstnär” och betonade vikten av att diskutera ”Lilla Hjärtat”, då den är en ”del av något större”.

  I den antirasistiska grupp jag ingick i, anklagades vi av vissa för att ha dåliga demokratiska reflexer. Det var något jag skrattade åt då, men igår när jag hörde denna kända antirasist sitta och hetsa mot folk som inte tycker precis samma sak som en själv, förstod jag begreppet ”dåliga demokratiska reflexer” och dess sanna innebörd, och jag fick en klump i magen. Man har sedan länge bestämt sig för vilka som är goda och vilka som är onda, och har på något sätt slutat lyssna på vad den andre har att säga. Denna oförmåga att lyssna präglar också den här texten i Aftonbladet så vitt jag kan förstå. Syrebristen i den antirasistiska rörelsen blir alltmer påtaglig, vilket är synd.

 10. Ludvig K skriver:

  Ursäkta, Parken kallades för rasistisk konstnär och inget annat. Nyliberalerna var media och de debattörer som inte var öppet kritiska mot exempelvis ”Lilla hjärtat” och liknande populärkulturella fenomen.

 11. Heidegger skriver:

  @ Ludvig K.

  Problemet är att fanatismen inte längre är begränsad till extrema grupper. Konstnärer fängslas och censureras och nyhetsförmedlingen är inte längre neutral/oberoende/saklig. För det senare se t.ex:

  om DN

  http://www.tino.us/2014/06/p1-medier-granskar-dn-dn-star-bakom-halv-miljard-i-vinst-i-sandviken-och-kallar-metodkritik-for-asikter/

  http://www.tino.us/2014/11/invandring-fran-utanfor-europa-inte-ens-lonsam-i-storbrittanien/

  om SVT

  http://www.tino.us/2013/12/vad-som-undersokningen-egentligen-visar-om-invandringsopinion/

 12. Doktorn skriver:

  Bäst strategi vore att ge blanka fan i allt vad PK heter och återgå till sitt normala jag.

  Det är en myt att svensken skulle vara så depraverat rasistisk, misogyn och homofob – ytterst stammande från Frankfurterskolans pseudovetenskapliga vänstersociologi – vilket inte påverkat världen på något hälsosamt vis och skapat en massa nyttiga åsiktstyranner i de lägre echelonnerna – varenda skolunge är indokrinerad om den förskräckliga rasismen – vilken antages farligare ju minde den märks (sic)!!

  Det är helt OK att vara trött på sliskiga homoparader och slå bromsarna till i vansinnesinvandringsfrågan.

  Visa lite mod!

  Låt inte PK giftet verka.

  Hela folket, inkl. nysvenskar kommer att må bättre.

 13. Tallskog skriver:

  Bra förslag, doktorn!

 14. Ateisten skriver:

  HIPP HIPP HURRA!

  Idag fick jag ett glädjande besked: Utvecklingscentrum Malmö har bifallit mitt överklagande av åklagarens i Karlstad beslut att inte åtala Omar Omeirat för hatbrott. Han skrev på Facebook: ”……våra syskon i Palestina blir slaktade av judesvinen…”

  Man skriver bl.a. ”…skribenten själv sagt att det skulle betraktas som ett inslag i debatten om kriget i Gaza. Det uttalande som har gjorts utgör emellertid inte led i en saklig och vederhäftig diskussion om det kriget. I stället är öknamnet och beskyllningen omotiverat kränkande och får anses nedsättande för den judiska gruppens anseende.”

  Det glädjande är att inte bara romer, muslimer och afrikaner (OBS! Gäller även offentliga personer) kan kränkas, även judar tillhör numera denna utvalda skara. Men om det hjälper Dan är väl tveksamt.

 15. minnesdagen skriver:

  hip hip hurra, för vadå ?

 16. frihetenärhär skriver:

  Alice Teodorescu – Rex Politica Svea

  https://www.youtube.com/watch?v=oW5f0ucP1wo

 17. mohammad skriver:

  Omar Omeirat klarade väl sig undan åtal genom att hävda sin konstnärsstatus, vid sidan om den som opinionsbildare, och hänvisa till den konstnärliga friheten; jfr Vilks och hans Judesugga.

  För övrigt har man att överpröva åklagares beslut, inte överklaga….

 18. Lars Vilks skriver:

  Vilken konstnärsstatus har Omar Omeirat?

 19. mohammad skriver:

  Den egna självutnämnda kan jag anta… 😉

 20. Lars Vilks skriver:

  Ja, och det duger inte, bekräftelse från trovärdigt håll är förutsättningen.

 21. *.morr skriver:

  Vi har intellektuellt, ej farkommit från året 1995/6: https://www.youtube.com/watch?v=RXZumpbHOVA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.