1626: Ett mindre lyckat mordförsök

Dagens mordförsök på Lars Hedegaard var det sämsta som kunde inträffa för det rättänkande sällskap som har ett så stort inflytande i medielandskapet. Samtidigt som de måste ta avstånd från handlingen kan man i uppfostrande syfte balansera denna medkänsla med att påtala Hedegaards starkt kritiska inställning till Islam. Niklas Orrenius (Expressen) menar ”Kanske var det ett försök att mörda honom.” Ja, vem vet, kanske var det en kul grej. I samma artikel utnämner han mig till Hedegaards kompis. Jag känner Hedegaard och jag har varit inbjuden till ett av danska Tryckfrihetssällskapet arrangemang. För några år sedan, efter det att sällskapet hade tryckt upp min teckning, gjorde vi en liten föreläsningsturné i Nordamerika. Men antagligen vill Orrenius insinuera att vi skulle vara nära åsiktsfränder.* Men det är vi inte, jag håller mig till min egen linje något som naturligtvis inte går för sig i en värld där det bara finns å ena sidan de rättänkande och å den andra de extremistiska rasisterna. Hedegaards epitet i nyhetsartiklarna är intressant läsning. Den mildare beteckningen är ”islamkritisk” och den mera kraftfulla är ”muslimfientlig” eller ”antimuslimsk”. TT:s kompletterade telegram (SDS) innehåll den här lustiga passagen: ”Författaren Hedegaard är en av de få danskar som ett tag hade papper på att han var rasist, sedan han för några år sedan av hovrätten dömdes till böter för att i en bloggintervju bland annat ha sagt att muslimska fäder våldtar sina barn. Han frikändes senare i högsta domstolen.” Då kunde man ha tillagt att han även är en av de få danskar som har papper på att han inte är rasist.

 

Det var dock något oväntat att Hedegaard skulle vara intressanta för (vilket inte är bekräftat men den rimligaste förklaringen) terroristiska aktioner. När vi deltog i Michael Coren Show i Kanada fick vi båda frågan om vi hade mottagit dödshot. Jag har ju skäppan full men Hedegaard nämnde att han bara hade fått ett. Tiderna har tydligen förändrats och måhända har han fått en starkare medieprofil, något som är nödvändigt för att kandidera för en mordhotspost. Förresten skall ett av mina mordhot upp till behandling i Södertörns tingsrätt den här veckan. Kallelsen till rätten innehåller inga detaljer om saken och jag måste ärligt säga att jag inte minns vad det var för hot. Det har liksom varit en flod av sådana och för pro forma skall de anmälas utan att jag närmare lägger saken på minnet.

 

Man kan ändå tycka att i den förestående situationen är Hedegaards yttrandefrihet något som oreserverat borde försvaras. Men så är det inte bland mera uttalade vänsteranhängare. Litteraturvetaren, kritikern och Aftonbladsskribenten Anders Johansson har utförligt förklarat bakgrunden i sin bok Nonfiction från 2008. I kapitlet ”Yttrandefriheten” argumenterar han för att yttrandefriheten ofta kan vara något som ”bidrar till döljandet av de frågor som borde ställas”. I fallet Hedegaard har vi alltså ett (som det verkar) mordförsök på yttrandefriheten. Därmed verkar det självklart att yttrandefriheten måste försvaras men precis detta försvar innebär, med Johanssons logik, att man döljer de frågor som borde ställas. Det är också därför praktiskt taget all medierapportering tillhandahåller grovt förenklade framställningar om vad Hedegaard har sagt och gjort. Så att inte tidens centrala hypotes skall glömmas bort: rasismen, här t o m från rasistiska Danmark som går i Dansk Folkepartis ledband.

 

I varje fall verkar den islamistiska terrorn i Danmark och Sverige vara amatörernas marknad. Återigen klantade man till det. Men amatörterrorismen kan inte nonchaleras, den har sin starka sida i överraskningsmomentet och den här gången verkar det ha varit nära ögat att det gick hem. Nu förefaller det som om brottslingen och hans kumpan fick nöja sig med att fly till flodhästarna på Zoo.

 

* På Facebook förklarar Orrenius att eftersom Tryckfrihetssällskapet har ”hjälpt Vilks och sålt hans tavlor”, då är man kompisar. Men han förnekar att ”kompis” skulle betyda ”sympatisör”. Det är inte lätt att reda ut alla irrgångar i denna terräng.

 

 

Det här inlägget postades i debatt, yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

103 svar på 1626: Ett mindre lyckat mordförsök

  1. Pingback: Hedegaard forsøgt skudt af ‘arabisk udseende mand’ « Snaphanen

  2. CeDe skriver:

    Helt fel hade inte Hedegaard när han påstod att muslimer våldtar sina döttrar.

    Här ett exempel på sådant i Saudi;

    Vik inte undan blicken utan läs och begrunda.

    http://www.avpixlat.info/newsdesk/5aring-valdtagen-och-ihjaltorterad-av-sin-far-som-far-boter

  3. CeDe skriver:

    Är man rasist för att man vänder sig emot allt helvete som sanktioneras av Islam, ja, då svär jag under ed att jag är rasist.

  4. Johan den 1:e skriver:

    Bravo Lars. All heder åt dig. 🙂 Kunde inte ha sagt det bättre själv.

    Lycka till till veckan då. Jag håller tummarna. 🙂

    ”mordförsök på yttrandefriheten” Bra sagt.

    ”Fly till flodhästarna på Zoo” ha ha… Ibland kan du vara riktigt rolig Lars, mitt uppe i allvaret. 🙂

    Frihetsinskränkarna måste bekämpas, annars blir det katastrof, här i väst.

    Cede. Det är detta fruktansvärt vidriga synsätt, som alltmer genomsyrar vårt land med sin stank. Det se man bara, på den hemska våldtäcktsstatistiken här i vårt land främst, men också övriga väst. Brant ras uppför.

    Bravo CeDe, i din andra kommentar. Go for it. Håller med dig till fullo. Jag bara älskar dig min vän. 😉
    Hellre rasist, än våldtäcktsislamistterroristsympatisör. Men islam är nu ingen ras, utan en sjuklig irrlära.

    Här är ett exempel på sant förtryck alla´h islam, och dess vidrigt kvävande konsekvenser för livsglädjen:

    http://avpixlat.info/2013/02/05/fatwa-utfardat-mot-tjejband/

  5. Johan den 1:e skriver:

    Du är världens bästa tjej CeDe. 🙂 *Kram*

  6. Johan den 1:e skriver:

    Och du är världens bästa man Lars. 🙂

  7. John Rawls skriver:

    Äckligt hur Expressen skriver om detta där man först misskrediterar offret och först sedan gärningsmannen.

    Tänk motsvarande om en centerpartist – ja visst är det ok att äcklas av centerpartister men man bör ju kanske inte döda dem.
    Varför ens nämna vilka åsikter offret hade? Det är ju aldrig ok att döda någon enbart för deras åsikters skull oavsett vilka åsikterna är. Eller är det en förmildrande omständighet om man inte delar åsikterna?

  8. Thomas Nydahl skriver:

    Ja Lars, idag har vi väl sett en upptrappning som medialt å ena sidan tagits allvarligt, å andra sidan bagatelliserats utifrån att Lars H. är ”muslimfientlig”. Lustigt är det att se hur olika Expressen och Aftonbladet väljer att hantera saken. Förstnämnda skickar ut Orrenius – han ses väl efter Sydsvenskanåren som ”experten” – medan Åsa Linderborg, som efter sina egen hotaffär och allt medialt den orsakade, borde ha intagit en principiell position. Men ack nej, inte ett ord (hittills).

    Den utveckling vi se nu borde framställas som just den kontinuitet den representerar. Du ingår själv i den kedjan, och om man inte vid varje nytt hot, mordförsök eller mord, påpekar detta samband kommer vi fortsätta leva i tron på ”enskildheter”. Det som utmärker islamismen idag är just raka motsatsen. Varje dåd hänger ihop med de övriga.

    Lars Hedegaard dödades inte idag. Men bra nära var det. Slutsatserna vi drar av det avgör framtiden. Jag antar att han nu får ett PET-skydd som motsvarar det skydd du själv har. Det är ingen garanti, men det är ett minimum av vad ett civiliserat samhälle kan och måste göra.

  9. mohammad skriver:

    Thomas Nydahl,

    I en första anblick så framstår misstanke om att hela historien var ett dramaturgiskt påhitt, jag menar, hur ofta klickar egentligen vapen två gånger.

    Men som du säger, nu kan Vilks och Hedegaard (de gamla kålsuparna) åtminstone träffas under mer ordnade förhållanden utifrån de polisiära säkerhetsaspekterna vill säga.

    High Five sa Bull – High Five sa Bill….

  10. Pingback: Mordförsök på Lars Hedegaard « Avpixlat

  11. Johan den 1:e skriver:

    Taqiyya härmed avslöjad.

  12. Johan den 1:e skriver:

    PK-taqiyya, John Rawls och Thomas Nydahl.

    Bra skrivet föresten båda två. Jag håller med till fullo.

  13. Niklas Orrenius skriver:

    Hej Lars. Jag vill inte ”insinuera” att ni är nära åsiktsfränder. Jag känner inte dina åsikter. Däremot var ni hjärtliga mot varandra på ett kompisartat sätt, och du sa till mig ”jag känner ju de här danska gossarna”. Nåväl. Är ni inte kompisar så är ni väl inte det, och jag ska i så fall ändra i nätupplagans text.

    Min poäng med att ha med dig i texten var att visa på det absurda i den stora polisnärvaron. Så här lyder det stycke där du är med:

    ”Men även om jag blev arg på Hedegaard blev jag också väldigt illa berörd av alla poliser den där kvällen i Malmö. Det kändes helt sjukt – så många poliser bara för att några människor ska lyssna på föredrag.
    När Lars Hedegaards kompis Lars Vilks dök upp med sina säpovakter blev känslan av hot ännu större.”

    Att jag skrev ”kanske var det ett försök att mörda honom” beror på att texten skrevs bara någon timme efter att attentatet blivit känt, och att mycket fortfarande var osäkert. Dumt att fläska på och skriva som om man visste exakt vad som hänt, tänkte jag.

    Mvh Niklas Orrenius

  14. Lars Vilks skriver:

    Tack Niklas för att du tog dig besvär att förtydliga din text.

  15. Martni Linderoth skriver:

    Bra inlägg Vilks. Stå på dig, vi är många som håller på dig.

  16. Pingback: Attempted Assassination Of Free Speech Campaigner Lars Hedegaard :: Liberties Alliance

  17. Thomas Nydahl skriver:

    mohammad,

    Det var det dummaste jag hört. Du skulle skämmas.

  18. CeDe skriver:

    Aftonbladet visar bilder på en 7-klöver kvinnor som likt Lars Vilks och Hedegaard mordhotas. Ingenstans i texten står att läsa att dessa kvinnor får skylla sig själva.

  19. CeDe skriver:

    Thomas Nydahl:
    mohammad,

    Det var det dummaste jag hört. Du skulle skämmas.

    Islam – en religion där man både hatar och älskar svin.

  20. Lennart Jonasson skriver:

    Niklas Orrenius, pk-medias egen Uriha Heep. Skillnaden mot Dickens förlaga är att han gått i land med att allt som oftast sparka nedåt samtidigt som han för detta av de sina klappats på huvudet som en av de goda.
    Exemplen på denna ömklighet äro många, nöjer mid med ett.
    Sätter man titeln ”jag är ingen raist för jag äter pizza” som titel på en bok och generaliserar å det grövsta genom att leta rätt på uttalanden av små och svaga invivider som kan befräjma ens karriär bland etablisemanget då är man inte snäll.

    Det som bekymmrar mig i mer övergripande mening är att ”brackorna” är åter i de positioner de hade för hundra år sedan. Men!
    Var är alla hungraiga unga journalister eller konstnärer som har hur mycket som helst att gå till storms mot när det gäller hyckleri, falskhet, intellektuell som andlig förflackning i de rysliga tider vi nu genomlever??

    Har undantaget Lars ngn teori eller tanke om detta?

  21. Pingback: JYLLANDS-POSTEN BLOGGER NOTICES DANISH PAPERS’ SUPPORT FOR LARS HEDEGAARD’S FREE SPEECH RIGHTS, BUT DO OTHER NORDIC PAPERS……? |

  22. Inge Sandén skriver:

    Tack till alla intelektuella,som har mod att försvara yttrandefriheten med att klart och tydligt säga,vi är islamkritiska och det är läran islam vi vänder oss emot.
    Inte kritiska mot, alla dessa människor som tvingats att leva under denna hatlära.

    Sedan läser man Orrenius svar till Lars Vilks.
    Därefter sammanfattar jag vad han skrivit om oss,som lägger vår röst på den växande folkrörelsen Sverigedemokraterna.
    Därefter frågar jag mig,läser inte den mannen om vad islamisterna ställer till med ute i den övriga världen.
    Flickan från Pakistan,som den värsta avarten av islamläran,talibanernas framfart som med våld vill tysta en flicka som kämpar för flickors rätt att gå i skola.
    Islamisterna i Mali och det Muslimska Brödraskapet i Egypten,där nu folket likt vi folket i Sverige vänder sig mot en elit som vill tysta all kritik av denna lära med våld och i Sverige skall vi fråntagas rätten att säga vår mening på sajter som tillåter det och det kallar mediaeliten för näthat.

    Orrenius med vänner har inte förstått,varför Sverigedemokraterna ökar för var dag som går,vi skall tystas för att vi har modet att säga att läran islam står för allt det vi lärt oss att så skall det inte vara,när det gäller vår kvinnosyn och vårt försvar mot att yttrandefriheten skall de stoppas med våld och de som med pennans makt som han Hedergard mördas.
    Då skriver den intelektuella media eliten lite som han Reinfeldt,han får väl skylla sig själv,som har mod att kritisera denna våldslära.

    Använder mig av den ännu så länge inte helt stoppade yttrandefrihet att skriva några rader,för att på så vis förlänga livet med några år och får vara med när SD 2014 chockar hela den falska och självgoda folkuppfostrande vänstermediamaxistiskaeliten

  23. Eric skriver:

    mohammad,

    Hur ofta klickar ett vaper 2ggr??
    Inte ofta, men är det skött av en person, tekniskt helt obegåvad, t ex en vanlig muslim, så är det inte troligt..
    Islamvärlden har ju inte tillfört omvärlden något tekniskt banbrytande på över tusen år.
    Säjs ju att siffran noll kom från ”araberna”, men det finns indikationer på att även den uppfinningen var stulen från annat håll..

  24. markus skriver:

    mohammad:
    Thomas Nydahl,

    I en första anblick så framstår misstanke om att hela historien var ett dramaturgiskt påhitt, jag menar, hur ofta klickar egentligen vapen två gånger.

    Men som du säger, nu kan Vilks och Hedegaard (de gamla kålsuparna) åtminstone träffas under mer ordnade förhållanden utifrån de polisiära säkerhetsaspekterna vill säga.

    High Five sa Bull – High Five sa Bill….

    Osmakligt inlägg som avslöjar hur ”anti-rasister” är bakom masken av humanism. ”Islamofobi” är största synden medan mordförsök bagatelliseras.
    FYI: Terroristens vapen fungerade, polisen har hittat hylsor från skotten som brann av men missade Hedegaard. Skott som grannarna hörde.

    Islam kostar väldigt mycket nuförtiden.

  25. Niklas Orrenius skriver:

    Inge Sandén,

    Inge Sandén,

    Hej Inge. Jag vill inte tysta dig eller någon annan. Jag har skrivit en del om varför SD ökar:

    1. för att partiet vill minska invandringen, och inget annat svenskt parti driver den frågan. I en undersökning från Demoskop säger 22 % att de i stort håller med SD i partiets syn på invandring.
    2. För att S och M lägger sig nära varandra och håller sams. Då uppfattas SD av somliga som det enda oppositionspartiet. Skrivit mer om det i Expressen, klicka på mitt namn för länk till SD-analys.

  26. Johan den 1:e skriver:

    Det är ingen s k antirasist. Det är värre än så. Det är taqiyya avslöjad.

  27. nika skriver:

    Niklas Orrenius,

    Niklas Orrenius,ursäkta mig men du är en hycklare.

    Du försvarar Khemiris fantasifigur, Halims judefientliga, rasistiska och sexistiska uttalande men SAMTIDIGT fördömer du Vilks fantasifigur Rondellhunden.

    Du säger att ordet ”neger” är rasistiskt, kanske det är så, men din skyddsling Khemiris fantasifigur (Halim i romanen Ett öga rött) kallar svenska kvinnor ”negerfruar” och författaren har belönats för sin roman och fått en säck dukater som pris och du försvarar detta bara för att Khemiris ”fantasifigur” Halim får säga allt vad som inte är tillåtet för andra människor att säga.

    Vilks Rondellhund ÄR också en fantasifigur men inför den börjar hycklarna stampa i golvet, skrika ”rasist”, hota Vilks till livet mm.

    Om Halim är en sagofigur då är även rondellhunden en sagofigur, båda framsprungna ur sin respektive skapares fantasi.

    Ska inte alla människor behandlas på samma sätt i Sverige? Om J.H. Khemiri fått pris för Halims rasistiska uttalande, då borde även Vilks åtminstone vara med i diskussionerna om att bli tilldelad ett pris.

    Att inte betrakta det så kan bara tolkas som att det är acceptabelt med gascistiska,rasistiska och sexistiska uttalanden men förkastligt med islamkritiska.

  28. Johan den 1:e skriver:

    Om nån borde få ett pris är det Lars, för Rondellhunden, och för allt bra och gott han gör, och försöker göra för oss människor på denna jord.

  29. Det är endast 6 dagar sedan, förra onsdag, jag träffade Lars Hedegaard i Malmö. Han var inviterat med till Tryckfrihetssällskapets styrelsemöte i sin egenskap av representant och styrelseordförande i The International Free Press Society.

    På mötet diskuterade vi erfarenheter från det danska Tryckfrihetssällskapet och jämförda med de mycket negative upplevelser vi i Sverige var med om i samband med Geert Wilders besök 27 oktober där polisinsatsen var en totalmisär och de så kallade antirasister fick lov att spoliera mötet med den kände holländske politikern.

    Jag är som Lars Hedegaard dansk, skönt bosatt i Sverige de senaste 22 åren, och har därför varit medlem av det danska tryckfrihetssällskapet sedan 2008. I Danmark har vi egentlig endast goda erfarenheter med polisens insats, vi har inte haft några allvarliga incidenter riktat mot föreningen – givetvis har angreppet på hedersmedlemmen Kurt Westergaard varit mycket allvarlig och de svenska terroristernas planerade anslag på Jyllands Posten är inte heller så kul en erfarenhet. Men där Svenska Tryckfrihetssällskapet har upplevd allvarliga svårigheter med att genomföra offentliga möten – ämnet som var till diskussion förra onsdagen – har det aldrig varit ett problem i Danmark.

    Efter angreppet på Lars Hedegaard i dag, måndagen 5 februari, är den trygghetskänslan för alltid borta! Vi vet ännu inte vem som är skyldig till det tack och lov misslyckade attentat. Men vi vet att danska polisen kommer göra sitt yttersta för att hitta förövaren som endast i denna sammanhang undgick att bli mördare för att pistolen sviktade!

    Hur länga kan vi kalkylera med att mord brännare, som det var fallet då Lars Vilks hus skulle eldas upp, sätter fyr på sig själv i stället, att självmordsbombare klödder runt med dynamiten och sprängmedlen så de själva är endaste offra (Stockholm och Köpenhamn), att yxmördare bromsas av panikrum (Kurt Westergaard), att pistolens utlösare hänger sig som fallet var i dag? Det vet vi inte! Det finns ingen garanti.

    Det enda sättet att kämpa emot är att stå upp för de förorättade, att stödja dem, att förklara sig som anhängare av yttrandefrihet och konstnärlig frihet utan att vika ner en millimeter! Vi kan inte vi får inte, vi måste kämpa.

    I dag säger jag: Den som inte fattar detta, är emot friheten, emot oss och det samhälle vi byggd upp!

    I denna vecka är vi alla Lars Hedegaard!

  30. Krister skriver:

    Niklas Orrenius,

    Jag gillar när skribenter eller konstnärer m.m. som nämns i Lars blogginlägg kommer in och kommenterar direkt i bloggen.
    Det händer titt som tätt och det är starkt gjort och visar att bloggen läses av fler än den permanenta SD-svansen.

  31. CeDe skriver:

    Käre Krister.

    Du tillhör inte den mest sofistikerade på bloggen.
    Att inte kunna kreditera någon utan att samtidigt misskreditera andra vittnar bara om ett simpelt sinnelag.

  32. Krister skriver:

    Det fanns inget misskrediterande i det. SD-svansen intresserar mig inte men det är en smaksak. Tyvärr dominerar den i kommentarerna men jag tror att bloggen läses av många andra antagonister, meningsfränder, intellektuella och konstnärer – mer sofistikerade typ…. och det gläder mig.

  33. CeDe skriver:

    Så det finns inga intellektuella eller konstnärer i ”SD-Svansen” då, menar du?

  34. Cecilia skriver:

    CeDe:
    Så det finns inga intellektuella eller konstnärer i ”SD-Svansen” då, menar du?

    Amen CeDe – hur står det till med din logik..? semikolon/bindestreck/högerparentes

  35. Johan den 1:e skriver:

    Är man PK-extremist så är man, som ser svart, så fort människor inte tycker som en själv. Du lever i det förgågna du Krister. Jorden har snurrat flera varv sen sist och SD är nu ett etablerat parti. Och människor har åsikter långt vidare än ditt förstånd här på bloggen, som inte tycker så snävt och begränsat som du, som tillhör PK-extremistsvansen.

    Vi värnar friheten här på bloggen. Vilket inte du verkar göra. För då ägnar man sig inte åt dylik förtryckeri av andras rätt till uttryck och respekt.

    Det fria ordet måste värnas och inte misskrediteras. För då har man inget här att göra. Alla tycker olika. Men att dömma andra persoligt för det, är barnsligt naivt, och bara bevis på total intellektuell inkompetens, som kan utdömmas personligt gentemot dem som sig så beter.

  36. JohannadArk skriver:

    Krister,

    Vojne, jag läser inte böcker (enligt Åsa Moberg), tittar inte på På spåret (nej, det gör jag faktiskt inte) och nu säger Krister att jag tillhör en ”svans”. Ja, då är jag väl ännu ett stolt strå i denna svans som nu utgörs av mer än var tionde svensk.
    Kanske välkomnar du, Krister, islamiseringen av Europa? Jag gör det definitivt inte. Du får gärna förklara lite närmare varför intellektuella och konstnärer inte skulle passa in i denna ”svans” som inte tycker att islamisering av Europa is da shit?

  37. Johan den 1:e skriver:

    Läs det här:

    http://avpixlat.info/2013/02/06/en-hollandsk-svenskas-tankar-kring-hedegaard-och-svensk-vs-hollandsk-medias-rapportering/

    Bra analys av svensk media utifrån ett utländskt perspektiv, avseende mordförsöket på Lars Hedegaard.

  38. Johan den 1:e skriver:

    Läs H.E.J.:s kommentar om ateister här:

    http://www.newsmill.se/user/hanserlingjensen

    Verkligt bra skrivet H.E.J. Hoppas du inte misstycker. Har ju så mycket med detta alltihop att göra. Och jag tyckte det var så bra, så bra skrivet.

  39. mohammad skriver:

    Johan den 1:e,

    Så den ortodoxe har fått full blown hybris och börjat staka ut yttrandefrihetsgränserna i Lars Vilks blogg!

    Vilken dräpare du är mannen (lol) och invektiven som bara ligger så rätt i munlädret på dig.

  40. mohammad skriver:

    Cecilia: Amen CeDe – hur står det till med din logik..? semikolon/bindestreck/högerparentes

    Det har jag också (alltid) undrat, det kan inte vara för starkt att påstå att den ibland varit helt ”uppåt väggarna”.

  41. Johan den 1:e skriver:

    Vi vet sanningen Cecilia och CeDe, vad extremfundamentalister har noll koll på.

  42. CeDe skriver:

    Jag kan tala för mig. Ingen vet väl den exakta sanningen, men jag försöker i alla fall informera mig om händelseutvecklingen.
    Till skillnad från Cecilia som undviker vetandet men gärna tycker en hel del.

  43. CeDe skriver:

    mohammad: Det har jag också (alltid) undrat, det kan inte vara för starkt att påstå att den ibland varit helt ”uppåt väggarna”.

    Jag avslutade gymnasiet med bästa betyg i den högre matten på ekonomisk linje. För det fodras en god logisk förmåga. Hur era matematikbetyg utföll vet jag inte men jag har mina farhågor.

  44. CeDe skriver:

    Som ångerknapp saknas får jag tillägga att det bör stå
    ”fordras”.

  45. CeDe skriver:

    En logisk fortsättning(om Lars tillåter) om min logik, då bedömanden av denna fick mig att smått le. Det triggar också igång att fläka ut mer av mitt privata. Som yngst i en syskonskara med sex barn gavs inte mycket utrymme att kunna utröna mina anlag. Så i vuxen ålder ställde jag upp på ett vetenskapligt anlagstest där poängen för min logik hamnade högt upp på männens planhalva(de lär ju vara mer logiska än kvinnor)och jag fick min lite androgyna sida bekräftad. Men det är klart att sådana test står sig ganska slätt mot Cecilias och mohammads symbiosa föreställningar.

  46. Krister skriver:

    CeDe:
    Så det finns inga intellektuella eller konstnärer i ”SD-Svansen” då, menar du?

    De är kraftigt underrepresenterade i SD och kraftigt överrepresenterade bland vänsterfolk, medan ekonomer och företagsledare är överrepresenterade i högern. Men SD-folket är säkert överrepresenterade på nått annat – blink som Cessan skulle ha sagt.

  47. RightLibertarian skriver:

    Ja, mohammed, hur ofta klickar ett vapen två gånger. Det beror helt på vilket vapen vi pratar om. Vapnet har beskrivits som en pistol, med vilket jag förmodar att man avser en halvautomatisk pistol, till skillnad från en revoolver. I en semiautomatisk pistol är omladdningen beroende av avfyrningen av ett skott, dvs det är energin som frigörs när skottet avfyras som gör att den gamla hylsan kastas ut och en ny patron matas in i loppet. Om en pistol klickar vid avfyrningen, beror det med största sannolikhet på något fel med patronen i loppet (Alternativt ett matningsfel). Eftersom inget skott avfyras kommer inte en ny patron matas in i loppet, varför det är ytterst troligt att vapnet kommer klicka igen vid en ny avfyrning då samma defekta patron ligger lvar i loppet. Så nu förstår du förhopningsvis varför det inte alls är orimligt att en halvautomatisk pistol klickar två gånger.

    Det korrekta handhavandet vid ett klick är att göra mantelrörelse, dvs manuellt mata in en ny patron i loppet, och därefter avfyra, men som tidigare påpekats, intelligens och islamism verkar inte höra ihop (Det är väl i och för sig bara en tidsfråga innan vi får se ett lyckat attentat i Danmark eller Sverige)

  48. Johan den 1:e skriver:

    Sanningen var att det var Krister, Cecilia menade, och inte dig. Men det fattade inte extremfundamentalisten, såklart. Så så var det med min lilla pik. 🙂

  49. CeDe skriver:

    Krister.

    Jag är ekonom, företagsledare, konstnär och intellektuell men varken höger eller vänster.

    Ditt kategoriska svammel är pinsamt pinsamt.

  50. Cecilia skriver:

    CeDe: Jag avslutade gymnasiet med bästa betyg i den högre matten på ekonomisk linje. För det fodras en god logisk förmåga. Hur era matematikbetyg utföll vet jag inte men jag har mina farhågor.

    Högsta här med. Utan att plugga. (blinkis)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.