Del 1417: Karlstadskravaller

Igår var det alltså dags för besöket på Karlstads Universitet och min föreläsning som arrangerats av Utrikespolitiska Föreningen. Islamiska Kulturföreningen och Karlstads unga muslimer hade uppmanat till bojkott med motiveringen: ”Lars Vilks är en kontroversiell individ som missbrukar den yttrandefrihet vi alla uppskattar och utnyttjar den för att provocera på ett sådant sätt att den skapar anspänningar mellan grupper i samhället. Att den utrikespolitiska föreningen i Karlstad i samarbete med Karlstads Universitet bjuder in honom att tala om yttrandefrihetens gränser efter hans tidigare handlingar och provokation mot muslimer genom hans karikatyr ser vi med oro på.” Jadå, på det sättet kan man anstränga sig för att försöka begränsa yttrandefriheten.

 

Som det säkert redan är välkänt utspelades under föreläsningen ytterligare en i raden av interaktiva konsthändelser. Som vanligt iscensatt av fundamentala islamister. Deras ammunition bestod av mindre glada tillrop samt äggkastning. Livvakterna är emellertid professionella och grundregeln att skyddsobjektet inte skall komma i kontakt med det som riktas mot honom kunde upprätthållas. Den rasande hopens ansträngningar resulterade därför i något nerfläckade livvakter. Salen kunde rensas och föreläsningen återupptas. Jag tillfrågades senare om jag efter detta kunde tänka mig att fortsätta med föreläsningar. Problemet ligger nog snarare hos arrangörerna som säkert kan känna sig tveksamma inför möjliga nya upplopp.

 

Karlstad blev genom tisdagens händelse ytterligare en markant del av konstprojektet. Inledningen till hela saken skedde i Tällerud som ligger några kilometer utanför Karlstad. Jag hann också med att göra ett besök på platsen.

 

Artikel i NWT

Webb-tv i VF

 

Några rader upp i fotot kan man se hur kvällens performanceartister har formerat sig inför sin föreställning

Mirakulöst nog överlevde ett av de kastade äggen sin resa från publik till podium. Det är märkt med min teckning av ett typiskt islamistansikte.

 

 

Det här inlägget postades i Föreläsningar, Muhammedsaken, Projekt. Bokmärk permalänken.

112 svar på Del 1417: Karlstadskravaller

 1. Victor skriver:

  Har lika svårt att förstå upprördheten över detta. Vi har personer som väljer att visa sina känslor öppet och även vidtar vissa konkreta åtgärder såsom att tex kasta ägg och vi har Lars Vilks som väljer att att föreläsa och testa konstnärliga gränser via framförallt provokationsaspekten.

  De person som väljer att demonstrativt visa handlingskraft mot en en annan person som demonstrativt gör det samma utöver egentligen samma form av rättighet. Dom har rätt att göra detta dock naturligtvis med reservation att dom tar det straff som i ett senare skede kan bli aktuellt.

  Båda parter bidrar med ett visst mått av konstnärligt perspektiv där debatt och nyanser belyses ofta via extrema motpoler där likheterna är mer slående än olikheterna.

  Har all respekt för Lars Vilks för att han vågar utmana och åskådliggöra mänsklighetens inneboende spänningar men faktum är att respekten även till viss del finns för de som på samma sätt bidrar till detta levande konstverk.

  Konst är som bäst när den får ett eget liv.

 2. Pentri skriver:

  roberth,

  Nja. Dom högst ansvariga är våra politiker och media.

 3. Evelina skriver:

  I medierna visas gång efter annan muslimerna som kastas ut av polisen efter sitt äggkasningsbrott. Men de två äldre männen som skrev jävla svartskallar och också blev uttagna av polisen nämns ingenstans.
  Märkligt.

  Tycker föreläsningen var väldigt intressant och klargjorde att det du, Herr Vilks, tycker är heligt är inte något slags krig mot islam utan just yttrandefriheten.
  Tack för att du fortsätter vara principfast och att du själv verkar tycka att det har varit värt det.

 4. Pentri skriver:

  Det typiska PK-sveket var att när denna massdemonstration med Kristna invandrare hade skett så var media nästintill knäpptyst om det i media.

  Att man sviker demokratiska som kristna principer är tackvare elitavtal som ligger bakom att Reinfeldt i spetsen går den islamiska intoleransens ärenden.
  Nu är det också elitkapitalisterna själva som tagit rödingarnas godis= islam att ommöblera Sverige tillsammans med.

 5. Hans M skriver:

  I påsk ska familjen måla profetägg, ska bli skoj att knacka hål på profetens lilla äggskalle.
  Lysande gjort LV.
  Läste din bok om Nimis & Arx.
  Kan bara buga för ditt storstilade arbete.

 6. Pentri skriver:

  Flyktingarna som kommer till sverige från sina hemländer får fortfarande ha sina fosterländer som äkta fosterländer för sig samtdigt som de islamiserar Sverige. Kristna grupper islamiserar inte vilket är betydligt bättre.

  Den dagen funger islam som en tolerant och fredlig ideologi när den inte berövar längre muslimerna på religionsfrihet, kärleksfrihet och utryckandefrihet.
  Då finns det inte längre kvar en mäktig fanatism som sysslar med Vi och Dom tänk heller. Men den dagen kommer knappast så som våra politiker och media går intoleransens till mötes.

  Det enda rätta vore att politik, media och skola är i samarbete för att sporra föräldrarna mot deras svårighreter att respekteraq mänskliga rättigheter. Mänskliga rättigheter som är också extremisters och teoristers värsta fiende. Eftersom de skulle förlora ofantligt mycket om Sverige ansträngde sig för att ställa upp ärligt och rätt. Då skulle inte Sverige längre vara populära landet för intoleranta att flytta till.

  Hade varit annan sak om toleranta muslimer fick representera muslimerna som ledare för dem om deras rättigheterr mot tvångsideologin islam och hedersultur, men det är alltid de färdiginoktinerade lögnhalsarna som får representera muslimerna eftersom toleranta tystas genom hot och våld.

  Det är precis vad författaren Salam Karam ville vittna om för våra ansvariga, men muslimerna får ingen stöd mot intoleransen från deras hårdföra bröder och systrar som ljuger för islamiska framgångar.

 7. Humanist skriver:

  Jag fick just reda på att polisen i Karlstad hade piskat upp två av de värsta bråkmakarna i isolerade rum:-) De vet precis hur våldsbenägna islamister ska tas:-)

 8. Poow skriver:

  Hej Lars, tack för att du gör något som är väldigt viktigt och bra i vårt slutna land. Det behövs fler som dig och om man ska kontra mot dem som gnäller över att säkerhetspådragen kostar skattemedel så är jag iaf. glad att en del av mina skattepengar går till något som jag tycker är viktigt.

 9. Pingback: Lars Vilks besvarar muslimangreppet med en Ägg-Mohammed | Realisten

 10. CeDe skriver:

  Man blir aldrig besviken på dig Lars Vilks. Du lever
  mångfalt upp till förväntningarna och tycks sällan tveka, utan du vet. Din vision syns vara att följa dig
  själv, vart det än bär, i gott eller ont tar du alla
  konsekvenser, med jämt mod. Din styrka har säkert sporrat och genererat hopp, och du finns i mångas våra
  hjärtan för lång tid framöver.

 11. Mats Olsson skriver:

  Lars Vilks föreläsning över ämnet ”Yttrandefriheten och dess gränser” arrangerat av Utrikespolitiska föreningen, på Karlstads universitet tisdagen 21 februari, har väckt en del uppmärksamhet.
  Ett 15-tal, företrädesvis manliga åhörare av utländsk härkomst med islam som religion, hade gått dit endast med syftet att hindra Vilks från att utöva hans grundlagsskyddade rätt att framföra sin föreläsning.
  Läser man torsdagens NWT så har detta sabotageförsök fått ett ganska stort utrymme. Man intervjuar en Rauf Ahmadi, ordförande resp v ordf för två muslimska föreningar i Karlstad. Han upplyser om att man från muslimernas sida uppmanat alla studenter att inte gå på föreläsningen, Lars Vilks var enl honom inte värd uppmärksamheten, utan bara en misslyckad konstnär som bara ville provocera.
  Denna uppmaning tycktes inte ha någon effekt, det var en hel del människor där som ville ta del av ”Yttrandefriheten och dess gränser”. Och besökarna fick en alldeles lysande illustration av var yttrandefrihetens gränser går. Ca 20 min in i föredraget när det visades en bild, föregivandes föreställa profeten Muhammed (vilken ingen nu levande torde ha sett) började 15-talet herrar, tillhörande ”fredens religion” islam, som inte hörsammat ordförandens uppmaning till bojkott, börja skrika ”Alluah akhbar, Alluah akhbar (Gud är stor) och kasta råa ägg och isbitar på Lars Vilks. Livvakterna kastade sig fram och skyddade Vilks med sina kroppar, samt förde honom ut ur lokalen och i säkerhet.
  Kvar var den skränande hopen som lyckats visa var yttrandefrihetens gränser går, på ett universitet i Sverige år 2012!!!
  Polisen lyckades till slut få ut pöbeln och Vilks kunde fortsätta föreläsningen.
  Universitetets rektor, Åsa Bergenheim, har med all rätt beskrivit detta som ett ”Beklagligt angrepp på det fria ordet”.
  De muslimska män som attackerade Lars Vilks och det fria ordet brukar uppge att de känner sig ”kränkta” av att behöva lyssna på hur profeten profaneras och att det visas bilder med skägg…
  Mitt råd till dessa lättkränkta män är kort och gott: Gå inte på nån föreläsning av Lars Vilks i fortsättningen.
  Undertecknad har lyssnat på inspelade föredrag från moskéer i Sverige och utomlands och vissa av budskapen som framförs där, t ex synen på kvinnor skulle kunna få feministerna att tugga fradga, föranleda en hel del anmälningar för hets mot folkgrupp, homosexuella och konvertiter från islam skall dödas osv.
  I jämförelse med detta torde en föreläsning av Lars Vilks vara ganska harmlös.
  Mats i Lövnäs

  Sänt från FirstClass med min iPad

 12. Pingback: LARS VILKS DRAWS FACE OF MUSLIM ON EGG THROWN AT HIM…….. |

 13. Pingback: LARS VILKS DRAWS FACE OF MUSLIM ON THE EGG THROWN AT HIM | Vlad Tepes

 14. Ellinor skriver:

  Jag studerar konstvetenskap och tycker du är en stor inspirationskälla så…. Kom till Uppsala Universitet och föreläs!!

 15. Mikael skriver:

  Hej, Lars!

  Oerhört modigt av dig att våga göra det du gör. Jag skäms för att jag själv inte har modet, utan är anonym. Jag är anonym därför att jag är rädd om mitt ombonade Svensson-liv, mitt jobb, min familj och mina barn.

  Och det är det som är så skrämmande: Att i Sverige idag så riskerar du din säkerhet, ditt liv, din familj och kanske ditt jobb om du offentligt kritiserar islam. Det betyder att radikal islam redan har makten i det offentliga rummet. Och lagstiftningen går gradvis mot att hjälpa huliganerna att straffa den som skändar profeten. Tack och lov har det inte gått så långt att du kan straffas, ännu. Du visar bilder och det kommer de inte åt. Om du sagt något om muslimer och profeten hade du kanske åtalats.

  Jag är en vanlig högutbildad tjänsteman, ingen radikal. Och jag ser att islam redan har makten därför att ingen vågar kritisera den, utom du, Lars. Och du får plikta med din säkerhet och ge upp din frihet och ditt liv som vi känner det.

  Tack, Lars! För att du gör det jag inte vågar.

 16. Fröken Sverige skriver:

  Lars är en riktigt hjälte som aldrig böjer dig! Du är en av de få riktiga vikingarna.

  Var rädd om dig, min vän! Du har mailen om du ha lust att slänga i väg en rad någon dag.

  Dagens blogg: ”Efter gårdagens attack på Lars Vilks, då den kreativa performancegruppen, The Religion Of Peace, villigt deltog i hans nu flera år gamla konstprojekt, så var det visst ett ägg som klarade sig…

  Hmm…man har ju hört att ägg håller sig i tre veckor, men 1400 år?

  Läs mer på Vilks.net”

  http://imittsverige.blogspot.com/2012/02/paskagg-har-man-ju-hort-talas-om-men.html

  I frihet..
  /FS

 17. CeDe skriver:

  Gästerna gör festen;

  Ni muslimer som klagar över att Lars Vilks bara söker
  publicitet. Det är ju ni som ger honom publicitet genom
  er hysteri. Utan den hade han i alla fall för mig
  förblivit okänd. Så tack för det.

 18. henrik skriver:

  Eller… Hypotesen ”mohammed existerar” till utsagan har falsifierats.

 19. CeDe skriver:

  Lars har bjudit in till dans, och ni har dansat.
  Gnäll inte på honom!

 20. Alexander skriver:

  Finns för många i Sverige som inte bryr sig om att folk tystnar under totalitära former. Enligt Gunnar Sandelin i yttrandefrihetssällskapet så vågar inte ens en manlig moderat berätta sanningen för risken för totalitäriteten. I Sverige är rättssäkerheten urusel vilket FN och Amnesty vittnar om. Många är väldigt rättslösa mot både gärningpersoner såsom svenska staten.

  Sverige är fantastiskt…

  Att folk baserat på sina åsikter eller politisk tillhörighet kan bli uteslutna/utfrysta/hotade och misshandlade, knivhuggna skjuta (främst då med tanke på Issa Issa) på grund av sina åsikter. Poängen är inte att detta sker utan att mängden vanliga civila inte reagerar. Det är helt sjukt.

  En del är rädda och vill vara anonyma – bra – verka i det tysta med understöd av de som framträder. Samla kraft och mod och sedan när ni har en bra ståndpunkt eller bra position eller villkor kan ni bli offentliga. Jag kan bara hoppas på att det blir ketchupeffekt när vansinnet i Sverige inte längre är tabu…ju fortare alla tabun i Sverige bryts desto mindre blir effekten och skadorna…ju längre man väntar desto större blir smällen. Det är aldrig fel att säga det som är sant…det är lögnare som har ansvaret och bör straffas. Eller rita en bild eller säga vad man tycker så länge man kan stå för det.

 21. Alexander skriver:

  Lars Vilks – du borde måla en måla en bild av en muslim som läser ur koranen om dig och mig:
  …värsta av djur…
  …värsta av varelser…
  och sedan påpeka att muslimen säger att västvärlden inte heller har mänskliga rättigheter för djur.

  …judar är apor…’…judar är grisar…
  Kan man få detta på en t-shirt tack!

  Enligt bibeln så hamnar jag i helvetet när jag dör: det kan jag leva med.
  Men enligt koranen ska muslimer döda mig för att jag inte är en människa. Så vilka är rasister?

  Självklart ska källor anges.
  Saken denna att jag inte kan måla men jag har en del bilder jag skulle vilja ha…flera olika sorters motiv och ämnen men nu håller jag mig till muslimer och Islam.

 22. Stig Nordlander skriver:

  Lars, du borde göra signerade kopior av ditt festliga ägg. Delad glädje blir dubbel glädje, om Avpixlat får sköta försäljningen och ni delar på vinsten. Priset kunde nog i så fall sättas till en tusenlapp.

 23. mohammad skriver:

  Mot bakgrund av antal kommentarer och retoriska motsammansättning kan jag ånyo konstatera:

  – LARS VILKS SKRIVER KOMMENTARERNA SJÄLV!

  Om ingen kommenterar då skall kommentarsfältet lämnas tomt.

 24. Lars Vilks skriver:

  Mohammad, skulle jag skriva kommentarerna själv? Jag vet inte var du får det ifrån.

 25. Peter skriver:

  Tack Lars Vilks! Önskar att det fanns fler som var lika kompromisslösa när det gäller att försvara yttrandefriheten.

 26. Pentri skriver:

  Hej på dig bäste Lars Vilks som är en frisk fläkt för Sverige. Du är hjälte i mina ögon som i många andras. Det var en mycket betydelsefull bedrift du gjorde genom att blåsa upp saken för att bevisa vad vi har att göra med och vilken dubbelmoral och falskhet som präglar våra värdelösa politiska represententnter och media.

  Värdelösa, falska och ansvarslösa politiker kommer och (som fegar och vill inte förlora sin bekväma plats inom politiken, och andra som medvetet sporrar intolerans, rasism och ondska för att göra motsättningar- Vi och Dom motsättningar) men sådana som Du herr Vilks växer inte på träd. Du är en stor pärla.

  Det är mycket tragiskt med falska människor, egoister och rasister- antisemiter som utnyttjar muslimernas tvångsöde som är igenom islam för sin egen agenda. Islamofober är de också som inte vågar kritisera islam som mycket borde kritiseras. Men sådana är falska människor, egoister och rasister att de bryr sig inte…

  De anser inte att muslimerna är värda att försvaras för mänskliga rättigheter. Genom att sporra tvångsideologin islams frammarsch i Sverige så blir det desto omöjligare för muslimer som vill bättre att kunna konvertera, och för flickor kunna få forma sina egna liv och få ha religionsfrihet och kärleksfrihet o.s.v. Överhuvudtget så blir det både för pojkar och flickor en indoktrinering som berövar dem på bl.a. religionsfrihet.

  Det borde vara helt självklart för demokrater om man påstår att man är demokrater att värna om demokrati för alla, för allas rätt att få forma sina egna liv. Och vilket garanterat är fanatikers,
  fundamentalisters, extremisters och terroristers värsta tanke, att väst började hjälpa muslimerna mot intoleransen som pågår igenom islam.

  Om inte demokratier sporrar så är det kört för möjligheten att kunna reformera islam. Det är 100% faktum också med den strategiska och farliga islamiska fanatismen som genom hårda tvångsbud hålla musloimerna för islam i erövringssyfte för att islamisera våra länder.

  Men jag kan förstå att PK.iter har islamofobi, för det är också obekvämt och farligt att kritisera islam öppet. Men desto viktigare då för politiker och andra att börja göra slag i saken för att kunna förebygga det tragiska tvångsöde som berövar människor rätten till självständigt liv. Friheten som är världens viktigaste gåva görs genom islam till fiende och det är då inte konstigt med mest omfattande rasistisk Vi och Dom tänk från den muslimska gruppen.

  Muslimerna skulle definitivt behöva mycket hjälp mot sitt tvångsöde.

  Stå på dig Vilks, fortsätt visa vilka falska politiker och media vi har som inte heller erkänner varför de gör detta, varför de fegar, och varför de är falska och varför de är demokratins och Sveriges och Svenska folkets förrädare.

  Tvärtom om man gör Svenska folket stolta över sitt Sverige och folk så gör man Svenskarna starkare att kunna hanteras med intoleransen istället för att förnedra Svenskarna och t.o.m förstöra folsterlandstryggheten från oss. Man kan säga att det är en riktig djävulsk satanism som gottar sig av att göra Svenskarna som grupp till den mest utsatta grupp, och som förlorar sitt Sverige för all frmtid för all världens andra intressen.

 27. Pentri skriver:

  Pentri,

  Rättar i mitt senaste: ”Värdelösa, falska och ansvarslösa politiker kommer (som fegar och vill inte förlora sin bekväma plats inom politiken, och andra som medvetet sporrar intolerans, rasism och ondska för att göra motsättningar- Vi och Dom motsättningar) KOMMER OCH GÅR men sådana som Du herr Vilks växer inte på träd. Du är en stor pärla.

 28. Pentri skriver:

  Men allt detta på grund av elitkapitalisternas planer för ny ordning. Det är något som Reinfeldt aldrig kommer bli ärlig om varför han gör detta. Svenska folket är också förda bakom ljuset om den bruna- nazistiska verkligheten som är starkare än folk vet om. Det är ocså frågan om deras tredje slag,”det tredje slaget” som det heter för dem, ”i tysthet” heter det också”

  Det fantastiskt ironiska är också att alla rödingar som har islam som vapen mot den västerländska modellen av demokrati och katpitalism tvärtom hele vägen spelar i händerna på dom mest cyniska kapitalisterna i mänsklighetens historia och som sysslar med agenda för ny världsordning.

  Det är inte konstigt att just Sverige visar världsmästartakter i samarbete med tanke på den bruna ådra som är strk just för elitkapitalisterna också. De bruna var tvungna att bli i samarbete med elitkapitalisterna på grund av penningens och oljans makt, men elitkapitalismen står inte i vägen för den bruna agendan annars för Sverige.

  Vad som hände efter andra världskrigets dagar i Sverige och framåt skulle vara oerhört mycket uppgifter för Svenska folket att få kunskaper om. Tyvärr farliga saker att tala om.

 29. Gurun Gudrun skriver:

  Vilks och hans värld är förutsägbar; redan den 11:e skrev jag:
  ”Rutiga skjortor blir knutna om ruttnande stammar;
  glöms bort
  men finns

  för fåglarna.”

  Förvånansvärt var det ingen som tolkade denna profetia rätt, angående vår ständigt flanellklädda och utelåsta skogshuggare. Då hade i alla fall äggen kläckts på ett mer givande och närande sätt.
  Hur som helst skrev ju Vilks själv sedan en inbjudan till gökungarna här den 15:e, så det stod ju skrivet i stjärnorna.

  Första delen av min moderiktiga spådom väntar på uppfyllelse tills vår närmaste stjärna behagar värma upp den kalla nord, med dess intellektuellt plattskallade dvärgbefolkning.
  (I mars är det alltid dags för vårstädning i makrogarderoben.)

 30. Cecilia skriver:

  CeDe,

  Tror du fått det lite om bakfoten? ”De” tänker inte som du; dvs argument som du tycker skulle bita på dig, funkar inte riktigt. Men det är ändå ett rätt gullig tanke…

 31. Cecilia skriver:

  Gustavsson:
  Jihadisterna måste utvisas. Vem tusan kom på iden att betala farliga flyktingar som kommer hit? Nu får det misslyckade experimentet ta slut.

  Attacken mot Vilks:.
  http://www.youtube.com/watch?v=7VCKQ96LmVw

  Gäller ju bara att hitta dem – inte helt lätt kanske?

 32. Cecilia skriver:

  Benge:
  Yttrandefrihet är ingen ”statsreligion”. Yttrandefrihet är fundamentet för ett öppet, demokratiskt, tolerant sekulärt samhälle.

  Lars Vilks gör ett oerhört väsentligt (och heroiskt med tanke på de risker han tar) arbete för att visa på det växande intoleranta hot mot demokratin som invandrat till vårt land. Lars Vilks borde adlas!

  Absolut!
  Läser faktiskt precis en intressant bok – Svenska adelns historia.

  För de som tror att det är ett frossande i klassamhällets stora orättvisor, så kan jag berätta att det är en otroligt spännande skildring, om hur vårt samhälle utvecklats.
  Den börjar med stormännen i Uppåkra – långt innan adeln ”kom till”. Och de som tror att det är bara mossig historia, har nog inte klart för sig att samma regler nog gäller i mångt och mycket än. Konstigt vore det väl annars egentligen…?

  T ex så kan man väl se Idol, som en nutida form av tornering?
  Och titel ärvs väl i t ex både såväl Stenbäcks- som Wallenbergssfären? Dvs pengar ärvs, och då även ”titel” för det av en eller annan i familjen.

  Sen är ju alla förtecken anpassade till nuet, och många skulle säkert bli besvikna av att se att tiden/den egentliga utvecklingen inte gått så fort som det verkar… (speciellt de med nya kök)
  Men jag tycker att man ska vara mycket glad för det – trögheten är samhällets bästa skydd.
  I de fall då man bara har rakat iväg, som t ex Hitlers 30-tal, Sovjets alla faser efter 1918, diverse afrikanska stater bara de sista åren (intressant varför!) – talar väl för att långsamheten/acceptansen är en beprövad och kanske oundviklig framgångsväg?

  Som bara de mest otåliga, kan ge nya nödvändiga förändringar av.
  Eller är kanske det förloppet, något överspelat nu? Det tror jag inte. Men kan ha helt fel förstås. (kanske glad)

 33. Cecilia skriver:

  Gurun Gudrun:

  glöms bort
  men finns

  för fåglarna.”

  (I mars är det alltid dags för vårstädning i makrogarderoben.)

  Hej Gudrun
  Förlåt att jag klipper, men vissa saker talade mer till mig.

  Matar t ex fåglarna, vare sig de behöver det eller ej. Jag har lite kluvna känslor inför detta. Vet jag gör dem en björntjänst – men det finns inte bara en glädje i att se deras pickande, utan också ett slags tvång när jag ser att det jag gör, inte alltid är det bästa för dem. De är alltså numera rätt dumma fåglar, som inte har koll på hur de överlever.
  Tror ändå att fåglarna klarar ut det rätt fort, om jag skulle flytta eller avlida. Även om fåglarna har mycket kortare generationer än människan, så är min inblandning… rätt kort. Tror jag.

  Städa i makrogarderoben – behöver jag det?
  Har inte riktigt koll på vad det är?

 34. Krister skriver:

  Cecilia: Vet jag gör dem en björntjänst – men det finns inte bara en glädje i att se deras pickande, utan också ett slags tvång när jag ser att det jag gör, inte alltid är det bästa för dem

  Den missriktade svenska välviljan?
  Altruismen som förklädd egoism?
  När den bästa hjälpen är att inte hjälpa?
  Den paralyserande hjälpen till bidragsberoende?

 35. Cecilia skriver:

  Lars Vilks:
  Mohammad, skulle jag skriva kommentarerna själv? Jag vet inte var du får det ifrån.

  Har nog missar något?
  Aha, mohammad – du tror att Lars skriver kommentarerna? Förstår jag dig rätt?
  Hur kan du tänka så…? Möjligtvis är du en otålig en. Och du är ju inte den enda!
  Tack för klargörandet förresten..

 36. Cecilia skriver:

  Krister: Den missriktade svenska välviljan?
  Altruismen som förklädd egoism?
  När den bästa hjälpen är att inte hjälpa?
  Den paralyserande hjälpen till bidragsberoende?

  Oj, oj. Jovisst tänkte jag paralleller – de kommer ju per automatik närhelst man ”filosoferar”.
  Tänkte nog egentligen lite mer långsiktigt. Och enkelt.
  Missriktad välvilja, altruism, ”paralyserande hjälpen” (dvs hjälp utifrån ens egen definition av behov), är kanske ett mode- förhållningssätt – inne idag för att vinna sociala lagrar?
  Inte vet jag.

 37. Cecilia skriver:

  Pentri:

  Muslimerna skulle definitivt behöva mycket hjälp mot sitt tvångsöde.

  Det håller jag absolut med om.
  Man kan ju också undra över den i vårt samhälles synsätts degenerativa utveckling som har skett i mellanöstern, under de senaste århundradena.
  Jag undrar mycket över hur det kunde utvecklas så? Det kan ju inte bara ha varit brist på mat/den gängse viktiga faktorn i ”väst”.
  Är det månne ett samhälle där det mentala behovet, har prio nr 1? Om än socialt lite… efterblivet?
  I så fall, så har ju vi alla att lära av varandra. 🙂

 38. Cecilia skriver:

  Krister:
  Altruismen som förklädd egoism.

  Ja jisses – så enkelt det egentligen är…

 39. Cecilia skriver:

  Humanist:
  Student (KAU)

  Hade jag suttit på en intressant akademisk föreläsning på ett högre läroverk skulle jag personligen kastat ut dem saboterade föreläsningen. Det är inte att ta lagen i egna händer utan att upprätthålla vissa givna regler.

  Dem? Amen Humanist – även du min Brutus 😉

 40. Cecilia skriver:

  PS. De, är ett underskattat ord. Alltid gångbart, dessutom. Å andra sidan, vem vill vara vanlig?
  Men är man osäker, så kan man alltid skriva de. Och skörda lagrar för annat än grammatik.

 41. Ben skriver:

  Victor,

  Håller inte alls med du skriver, en väldigt naiv världsbild. Dem som stör föreläsningen är våldsamma islamister, facister, som inte bryr sig ett dugg om yttrandefrihet. Lars Vilks är en person, en konstnär som utövar sin demokratiska rättighet, mot en hel värld av fundamentalister som inte vill att någon ska få kritisera deras religion och skulle hellre se Lars död än levande. Det finns inget demokratiskt i detta och man ska bli riktigt upprörd över hur Vilks behandlas om man är för demokrati. Det som också oroar mig är att ingen i publiken, förutom polisen, ställer sig upp och ber de lämna föreläsningssalen. Skulle alla som varit där gjort det, skulle det visat att vanligt folk kan mobilisera sig mot de intoleranta krafterna som vill tysta ner alla.

 42. Willy Lorens skriver:

  Mohammad bekräftar vad jag alltid har misstänkt: det är Lars Vilks som skriver Mohammads kommentarer.

 43. Lars Vilks skriver:

  Willy Lorens. En vacker vändning. Men vem skriver då Willy Lorens kommentarer?

 44. Willy Lorens skriver:

  Någon annan förmodligen. Alltid någon annan.

 45. mohammad skriver:

  Lars Vilks: Men vem skriver då Willy Lorens kommentarer?

  Läsaren bör meditera över sannolikheten av detta sena samtal mellan den plötsligt uppdykande Willy Lorenz och Vilks – under en tidsrymd av 14 minuter – en på miljonen?

  Nä – Lars Vilks och Willy Lorenz är givetvis samma person – som alla andra som han låtsas kommenterar här.

  Vet webbmaster om detta…?

 46. Humanist skriver:

  Ärligt talat är jag själv trött på att ständigt skriva Lars Vilks kommentarer. Kan vi inte ha en rotationsordning där vi byter med varandra en gång i veckan?

  Under förutsättning att jag slipper skriva Cecilias och mohammads kommentarer förstås eftersom jag inte klarar av att efterhärma deras diffusa och luddiga språkbruk:-)

 47. Kenneth Karlsson skriver:

  Humanist,

  Ja man undrar ju vem som skriver MoSKINKA:s kommentarer. Troligtvis ett geni.

 48. mohammad skriver:

  Humanist: Ärligt talat är jag själv trött på att ständigt skriva Lars Vilks kommentarer.

  Nä nä Lars – försök inte!

 49. Humanist skriver:

  mohammad: Nä nä Lars – försök inte!

  Hur känns det egentligen att vara så marginaliserad i sakfrågan att man blir tvungen att ständigt försöka misstänkliggöra debattmotståndaren för etiska missgrepp?

  Jag bara undrar eftersom jag aldrig har varit i den situationen själv. Eller är det bara så enkelt att man känner andra genom sig själv med tanke på din egen suspekta koppling till signaturerna Gurun Gudrun och Anden Anders?!

 50. Humanist skriver:

  Med tanke på ovanstående frågeställning ber jag samtidigt webmaster att kolla upp om mohammad har samma ip-adress som signaturerna Gurun Gudrun och Anden Anders så vi får klarhet i den saken eftersom det tycks vara så viktigt att veta vem som skriver vad på den här bloggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.