Del 1417: Karlstadskravaller

Igår var det alltså dags för besöket på Karlstads Universitet och min föreläsning som arrangerats av Utrikespolitiska Föreningen. Islamiska Kulturföreningen och Karlstads unga muslimer hade uppmanat till bojkott med motiveringen: ”Lars Vilks är en kontroversiell individ som missbrukar den yttrandefrihet vi alla uppskattar och utnyttjar den för att provocera på ett sådant sätt att den skapar anspänningar mellan grupper i samhället. Att den utrikespolitiska föreningen i Karlstad i samarbete med Karlstads Universitet bjuder in honom att tala om yttrandefrihetens gränser efter hans tidigare handlingar och provokation mot muslimer genom hans karikatyr ser vi med oro på.” Jadå, på det sättet kan man anstränga sig för att försöka begränsa yttrandefriheten.

 

Som det säkert redan är välkänt utspelades under föreläsningen ytterligare en i raden av interaktiva konsthändelser. Som vanligt iscensatt av fundamentala islamister. Deras ammunition bestod av mindre glada tillrop samt äggkastning. Livvakterna är emellertid professionella och grundregeln att skyddsobjektet inte skall komma i kontakt med det som riktas mot honom kunde upprätthållas. Den rasande hopens ansträngningar resulterade därför i något nerfläckade livvakter. Salen kunde rensas och föreläsningen återupptas. Jag tillfrågades senare om jag efter detta kunde tänka mig att fortsätta med föreläsningar. Problemet ligger nog snarare hos arrangörerna som säkert kan känna sig tveksamma inför möjliga nya upplopp.

 

Karlstad blev genom tisdagens händelse ytterligare en markant del av konstprojektet. Inledningen till hela saken skedde i Tällerud som ligger några kilometer utanför Karlstad. Jag hann också med att göra ett besök på platsen.

 

Artikel i NWT

Webb-tv i VF

 

Några rader upp i fotot kan man se hur kvällens performanceartister har formerat sig inför sin föreställning

Mirakulöst nog överlevde ett av de kastade äggen sin resa från publik till podium. Det är märkt med min teckning av ett typiskt islamistansikte.

 

 

Det här inlägget postades i Föreläsningar, Muhammedsaken, Projekt. Bokmärk permalänken.

112 svar på Del 1417: Karlstadskravaller

 1. CeDe skriver:

  Muhammed är död och Allah existerar inte (tills motsatsen är bevisad), så vad är ni så rädda för egentligen? – Er själva antagligen.

 2. Humanist skriver:

  Det är skandal att inte NWT i sin artikel nämner ett ord om vilken grupp som stod för överfallet, nämligen rätttrogna muslimer. När Hells Angel’s eller AIK’s fotbollshuliganer är inblandade i våldsbrott eller annan kriminalitet tvekar tidningarna inte att offentligöra vilken grupp det rör sig om.

  Pedagogiken tycks vara att alla svenskar ska lära sig att islam är fredens religion och förstå att det kostar mer än det smakar att kritisera islam i någon form. Eftersom inte islam kan reformeras får alla andra anpassa sig till islam?!

 3. frihetenärhär skriver:

  RES ER FÖR SVERIGE! RES ER FÖR LARS VILKS!

  http://www.youtube.com/watch?v=8bh-raHrMJQ

 4. Student (KAU) skriver:

  Hej herr Villks,

  Jag tycker inte om din stil eller det du håller på med. Jag tycker rent ut sagt att det är för jävligt att de pengar jag sliter ihop med avsikt att dra mitt strå till stacken i vår ”välfärdsstat” går åt till att livvakter ska ta emot de ägg lättprovocerade idioter kastar efter dig. Ditt projekt ger jag inget stöd alls, men yttrandefriheten gäller även dig.

  Till bråkmakarna,

  Men vi har en yttrandefrihet och yttrandefriheten är det heligaste i hela det sekulariserade Sverige. Så vad dessa människor som beter sig illa gör är inte att bryta mot lagen bara, de vanhelgar vårt altare. Kommer jag att jaga efter er med ägg eller sno Villks yxa och planera att dräpa er?

  Nej, även om ni vanhelgat min religion kommer jag inte bli våldsam. Vore det möjligt skulle jag föredra ett rationellt samtal där båda parter får möjlighet att uttrycka sin åsikt.

  Vidare så försvarar man inte sin religion med våld, man försvagar den. Yttrandefrihet kan lika lite som den öppenhjärtade tron på Muhammed försvaras genom våld, enbart genom att sprida sin tro så den överlever. För många är religionen en djup kärlek. Hur kan ni sprida kärlek med våld? Ni är inte religiösa, ni är D-supportrar som är för imbecilla för att hitta till en fotbollsarena.

  För varje våldsamhet blir muslimer alltmer misstänkliggjorda och stigmatiserade som en hel grupp, framför allt genom de negativa konnotationer som förs samman med religionen och de diskurser som skapas.

  Ni spelar Sverigedemokraterna och andra högerpopulister rakt i händerna så de kan rättfärdiga sin vidriga människosyn. Jimmie Åkessons leende blir allt vidare och han kammar frenetiskt sin vattenkammade lugg i glädjerus för varje misstag ni begår.

  Och om ni trots allt inte bryr er om er själva eller era medmänniskor, respektera Sveriges statsreligion: Yttrandefriheten!

 5. Lennart S. skriver:

  Gruppen störande och äggkastande element skrek islamiska slagord och kan på den grunden antagas vara muslimer.
  Vad säger du om att inte media nämnde något om detta högst relevanta i denna konsthändelse?

 6. Lars Vilks skriver:

  Detta trevande och utsuddande kan understundom nå komiska höjder.

 7. Oskar skriver:

  Hej, när har du föreläsning i stockholm härnäst? Jag såg ett klipp på youtube från en av dina föreläsningar då de muslimska extremisterna befann sig i uppläsningstillstånd.
  Jag tror på en yttrandefrihet och jag ifrågasätter deras moral. Varför flydde dem inledningsvis till Sverige?
  Att dem är gäster i vårt land är fel att säga iom att antagligen fått uppehållstillstånd eller dylikt. Det är en fri värld och folk borde få röra sig fritt med vissa begränsningar för ekonomi och välstånd.
  Missförstå mig rätt, jag deltar gärna på en av dina föreläsningar med anledning av att se dessa individer bete sig på detta vis och åtminstone försöka få dem att förstå att deras beteende är oacceptabelt.
  Tack på förhand.

 8. Pingback: Lars Vilks ger igen « Avpixlat

 9. Gustavsson skriver:

  Jihadisterna måste utvisas. Vem tusan kom på iden att betala farliga flyktingar som kommer hit? Nu får det misslyckade experimentet ta slut.

  Attacken mot Vilks:.
  http://www.youtube.com/watch?v=7VCKQ96LmVw

 10. Hedander skriver:

  Tack Lars Vilks för att du vågar att stå upp för både den konstnärliga friheten och yttrandefriheten! Du är utan tvekan Sveriges viktigaste konstnär just nu.

 11. Tobias Pettersson skriver:

  Det är otroligt starkt att du står upp som du gör för yttrandefriheten Lars, otroligt starkt.
  Jag vet att du har betalat ett högt pris för det men hoppas att det ska medföra att vår yttrandefrihet bevaras, helst bli ännu starkare. Finns det någon möjlighet att få köpa/lägga vantarna på ditt nytecknade ägg?
  Starkt jobbat Lars Vilks! Med vänliga hälsningar Tobias

 12. Eric Larson skriver:

  Min eloge till Dig, Lars Vilks, för att du står upp mot den form av islamiseringshysteri som vunnit oförtjänt fotfäste i Sverige.

  Som svensk känner jag mig både sviken och bedrövad. Jag har förmånen och förutsättningar, som gjort det möjligt för mig att lämna mitt hemland, som jag anser förrått och grovt sviket av de politiker som härskar.

  Jag följer utvecklingen och debatten via internet. Och vill ta tillfället i akt att uttrycka mitt stöd och beundran för din hållning och ditt agerande.

  Heders.

 13. John Doe skriver:

  Hej Lars,

  Vill bara säga att jag tycker att du är en modig kämpe för yttrandefriheten.

  PS. Se videon där de galna islamisterna gastar och kastar ägg på avpixlat.info

 14. Namrats skriver:

  Det fria ordet gäller bara så länge orden är som alla andras.

  ”I Turkiet sitter nästan hundra journalister fängslade för att de försökt sprida kunskap om vad som händer i landet.”

  Det är vad som kallas Journalistik, att när man vet risken för att berätta om verkligheten och ändå gör det.

  Heder åt dig Lars Vilks som yttrar dig. Sorgligt nog utan att man från media vågar berätta om verkligheten på ett värdefullt vis.

  Ett bra exempel på Svensk artikelskrivare:

  ”-Muhammed var ingen pedofil eftersom det var ett legitimt äktenskap. Pedofili är på en annan nivå, till exempel när man köper sex av barn.”

  Hur en muslim får uttala sig i Aftonbladet utan att man ifrågasätter det. Här skulle en riktigt journalist hänvisat till lagtexter och ifrågasatt hur man kan säga så, men på Aftonbladet håller man indirekt med och Pedofil är man tydligen bara om man betalar för sex med barn…

  Källa: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10581153.ab

  Tack Lars Vilks och ifrågasätt mer för media i Sverige accepterar allt som sägs av muslimer.

 15. Zelotai skriver:

  Ilsknade till när jag såg det senaste spektaklet och skrev till myt(o)mannen Erik i Storstan och ställde några frågor.

 16. Eva Persson skriver:

  Vilks – du är vår tids frihetshjälte – Tack! Det du gör med fara för ditt eget liv är imponerande. Tack vare att det finns folk som vågar stå på barrikaderna och uttrycka det vi känner finns det hopp.

 17. Benge skriver:

  Yttrandefrihet är ingen ”statsreligion”. Yttrandefrihet är fundamentet för ett öppet, demokratiskt, tolerant sekulärt samhälle.

  Lars Vilks gör ett oerhört väsentligt (och heroiskt med tanke på de risker han tar) arbete för att visa på det växande intoleranta hot mot demokratin som invandrat till vårt land. Lars Vilks borde adlas!

 18. Micke J skriver:

  Hej Lars!

  Vill bara säga att du är en fantastisk människa. Tack

 19. Anders Andersson skriver:

  Du är en hjälte Lars! Och den svenska kultureliten är en skam för mänskligheten (tycker pulbiken borde spöat upp Islamist dräggen).

 20. Börje skriver:

  Tack Lars Vilks för att du står upp för demokratiska värden….Tyvärr såg man tafatta poliser som inte bådar gott . Spara inspelningarna frå mötet !!

 21. Patrik skriver:

  Tack för att du orkar fortsätta Vilks. Du är viktigare än någonsin och kommer förbli så tills vi kan få en total acceptans för yttrandefriheten. Vi är många som alltid kommer vara vid din sida.

 22. Björn skriver:

  Grattis Lars till ytterligare en rättvisande karikatyr av drägget muhammed. Nu har jag några förslag till vad kan använda ägget till:

  1. Låt det ruttna, som en parallell till hur genomruttet islam är

  2. Hugg av det till påskfirandet

  3. Anrätta det i stekpanna, naturligtvis med tillhörande bacon

 23. Bäste herr Vilks:

  Hatten av för ditt utmärkta försvar av yttrandefriheten trots alla(h) hot mot dig som person. DU har miljonoer tysta Svenskar bakom dig, och några udda ”konstnärer” framför dig.

  Äggkonsten har nu fått ett ansikte. Tack för allt gott du gör.

 24. Pingback: Vilks håner overfaldsmænd « Snaphanen

 25. CeDe skriver:

  Förutom det direkt uppenbara så försämras också Vilks
  möjligheter till inkomster.
  Farlig arbetsmiljö skrivs
  det mycket om idag och man får hoppas att Lars får ersättning för eventuellt förlorade jobb. Själv har han ju ingen del i detta då han bara följer gängse lagar.

 26. Sven Olsen skriver:

  Hej, Vilks!

  Bara stå på dig – det är strongt av dig att inte backa för dessa av de politiskt korrekta så omhuldade och överskyddade avskyvärda och intoleranta människor.

  Flatheten hos Universitet och Polis är skrämmande – att du är tvingat ha livvakter i Sverige 2012 är rättshavari – inget mindre.

  Kommer du till djupa södern (Kristianstad) kommer jag och lyssnar på dig – och jag garanterar att du kommer att få vara i frid från sådana lymlar. Härnere gör vi kort process med ligister.

 27. birger skriver:

  när dessa islamister börjar gapa och skrika som tokstollar som dom är borde det väl finnas tillräckligt många normala människor som kan tysta ner idioterna

 28. Fjabbe skriver:

  Gör en jättestor kopia av ägget, ställ det i en rondell och vips så har vi ett rondellägg 🙂

 29. Olsson skriver:

  Oskar,

  De har inte flytt. De är ockupanter. Läs på om Islam snarast.

 30. Pentri skriver:

  Visst är det galet när PK.iterna sporrar den islamiska intoleransen som berövar muslimbarnen på religionsfrihet, kärleksfrihet, utryckandefrihet o.s.v. Tjejerna ligger värst i kläm. De blir både islams som männens slavinnor.

  Människor som berövas på friheten blir enkelt fanatismens försvarare. Frihet som de själva inte fick blir deras fiende, för andra mer för andra mindre. Islam har också skapat för muslimer en vidrig människosyn där andra betraktas som mindre värda och kallas för kuffar och med innehåll som förhgärligar övergrepp mot andra.

  Islam islamiserar med lögner, hot och våld. Dess makt är att den rättfärdigar dessa saker också för att hålla sina egna på mattan- att vara med o kuva andra. Frihet är ju islams fiende. Eftersom frihet ger bl.a. möjlighet till religionsfrihet. Det är en fanatisk verklighet som Svenska folket förts bakom ljuset om.
  Det finns många muslimer som också önskade att våra demokrtier var ärliga om islam så att de fick stöd mot den islamiska intoleransen som tillåter dem inte ex kritisera islam och all förtryck och hat som pågår i dess spår.

 31. Stefan A skriver:

  Skitsnack…kort och gott….

 32. Annareh skriver:

  Lars Vilks!
  Jag beundrar ditt mod att stå för dina åsikter, och du är ett föredöme för alla demokratiförespråkare!

 33. roberth skriver:

  Fega äckliga muslimer

 34. Student (KAU) skriver:

  Benge:
  Yttrandefrihet är ingen ”statsreligion”. Yttrandefrihet är fundamentet för ett öppet, demokratiskt, tolerant sekulärt samhälle.

  Lars Vilks gör ett oerhört väsentligt (och heroiskt med tanke på de risker han tar) arbete för att visa på det växande intoleranta hot mot demokratin som invandrat till vårt land. Lars Vilks borde adlas!

  Han vill bara visa upp sin ”konst”, han har möjlighet att göra det eftersom att Sverige är ett demokratiskt land vilket inbegriper yttrandefrihet.

  Yttrandefriheten är det som man i Sverige på goda grunder ”dyrkar” om man tillämpar ett Durkheimanskt synsätt på religion så handlar det om gemenskap, i Sverige är i sådana fall det ”dyrkade” möjligheten att göra sin åsikt hörd i gemenskapen.

  Jag undrar vad Vilks själv tycker om att det handlar allt mindre om hans ”konst” och snarare mer om att invandring är ”hot” mot demokratin, baserat på att det även bland muslimer finns lättprovocerade idioter.

  Fast perspektivet förändras ju beroende på vad man har för värderingar, du kanske inte tycker om invandrare och speciellt inte muslimer och därför söker bekräftelse från alla håll för att kunna betrakta dessa stora grupper som ett hot?

 35. Humanist skriver:

  Profeten Muhammed som ägg:-) Underbart! Varför inte sända en kopia av bilden till Karlstads unga muslimer samt islamska kulturföreningen? Det skulle möjligen få dem att förstå att våld och intolerans är kontraproduktivt eftersom det endast bidrar till att öka splittringen i samhället med ännu mer hädelse av den stora profeten.

 36. Student (KAU) skriver:

  Sven Olsen,

  Jaha, har ni inget rättsväsende ”där nere” utan ni menar att man ska ta lagen i egna händer?

  Trots allt ser jag dig som ett enskilt rötägg, jag tror inte att alla från Kristianstad uppvisar samma brist på respekt för den svenska demokratin som du och de lättprovocerade idioterna i Aula Magna tydligt uppvisar.

 37. Student (KAU) skriver:

  Anders Andersson:
  Du är en hjälte Lars! Och den svenska kultureliten är en skam för mänskligheten (tycker pulbiken borde spöat upp Islamist dräggen).

  Än en gång totalt underbart!

  Du menar alltså att man ska lära dem ”veta hut” och visa vad det svenska demokratiska samhället står för genom att ta lagen i egna händer?

  Tappade din mamma dig med huvudet före i golvet?
  Jag undrar verkligen, hur är du funtad människa 🙂

 38. Student (KAU) skriver:

  Humanist:
  Profeten Muhammed som ägg:-) Underbart! Varför inte sända en kopia av bilden till Karlstads unga muslimer samt islamska kulturföreningen? Det skulle möjligen få dem att förstå att våld och intolerans är kontraproduktivt eftersom det endast bidrar till att öka splittringen i samhället med ännu mer hädelse av den stora profeten.

  Det är också intressant. Enligt många muslimer bör man inte, och får inte, avbilda profeten. Är det troende muslimer som själva avbildar sin profet på ett ägg som sedan ska kastas på en konstnär?

 39. Pentri skriver:

  Muslimerna skulle behöva mycket stöd mot deras Vi och Dom indoktrinering som pågår främst utifrån islam. Och om ALLA människors lika värde.

  Att medvetet vara såkallad demokrat och tjäna framgång för ett 600 tals väsen som aldrig tillåter sig reformeras av sin egen natur, så om inte på demokratins mark muslimerna får stöd mot sin tvångsideologi, så finns det ingen hopp för muslimerna någonsin att bli kvitt sin satanistiska följe som islam är. Mångkultur visst bara det fungerar väl, men det finns väl knappast någon som ärligt tror att det islamiska väsen kommer låta sig vara lika som andra inför lag o ordning. Nix! Denna buse är en riktigt speciell en är den.

  Och hur mycket lag o ordning har våra politiker själva verkat för?
  Så kände bl.a. jag redan på tidiga 80 tal att detta naiva svammel från såkallade professionella tyckare för förebyggande åtgärder kommer bara förvärra och få brottslighgeten att eskalera till bara än värre. Självklart det blev så också.
  Och medan det gjort det så har vi sådana värdelösa figurer bland oss som politiskt de facto står på brottslingarnas sida med sitt löja att svamla bort allas eget ansvar. I Sverige gäller att Krkriminella får fort sin Kriminella Revansch I Samhället= KKRIS: Kriminellas Kriminella Revansch I Samhället.

 40. Humanist skriver:

  Student (KAU)

  Du hänger inte med riktigt i händelseutvecklingen. Det var Lars Vilks som målade Muhammed på ägget, inte islamisterna som kastade det. Och nu får de ta konsekvenserna av sitt handlande.

 41. Pentri skriver:

  Inte ens när förorterna är levande segregerade vittnen och med islam främst, som de facto älskar läget då segregationen gjorde bästa förutsättning för indoktrinering av sina egna barn bäst att ägas för islam, så vill man vara ärlig om allvaret. Vilket allvar kanske någon frågar? Allvaret som är att detta fortsätter sprida sig. Allvaret som redan råder idag, d.v.s. om man inser vilken egentlig tragedi för varenda individ det är att berövas på mänskliga rättigheter. Och som gör en mest fanatiskt Vi och Dom tänk.

  Sverige som ärlig och stark fosterland för Svenskarna själva är det adioss med på detta vis som det fortsätter. Jag frågade min systers dotter för några år sedan. Hur går det för den Arabiska tjejen som var hennes kompis på 80- talet, som fick ofta stryk av sin pappa? ”Vah” reagerade hon med. ”Jag hade många Arabiska tjejkompisar. Alla fick dom stryk” sa hon.

  Det är ju som så att då var förorterna mindre segregerade så papporna fick oroa sig mycket mer för döttrarna som de behöver kontrollera så det blev hårda tag. Alltså deras rädsla för andra- för oss som kan inspirera deras döttrar till friheter mot fädernas, familjens heder och islams naturligtvis. Faktum som var då och som naturligtvis inte gott heller myndigheter förbi torde ha fungerat som signaler att börja förebygga för framtiden för en demokrati som värnar om sina principer med att vara ärlig och stark för familjerna, framförallt för fäderna. Att sporra dem mot deras heder och även mot islam själv som de är ägda av, och som är deras egen egentliga fiende som inte låter dem respektera mänskliga rättigheter, för var och ens rätt att få forma sina egna liv, med religionsfrihet, kärleksfrihet, utryckandefrihet o.s.v.

  Så ligger just muslimdöttrarna mest i ångestfulla situationer där varken mamma eller pappa försvarar dessa mot bortgifte till männens som islams slavinnor. Tjejer i samma situation som redan blivit bortgifta stöttar varandra, och så får man höra om att man är bättre flickor. Människor som berövas på friheten blir mot sin vilja frihetens fiender. Andra mer fanatiska än andra.

  Det torde vara klart för alla att ingen människa vill födas till fångenskap. Islam är väldigt satanistiskt just av den anledningen. Ett mäktigt svärd mot andra folk också för kuvande. Som om det inte är nog att muslimerna själva är utsatta för sin tvångsideologi så utsättes Svenska folket också för denna mäktiga intolerans som redan fått våra mjukisar och falska att ge vika av skäl- där dom mest fräcka och intoleranta muslimer gjorde sig kränkta för deras stora svårigheter att kunna respektera detta lands lagar, resgler och traditioner. Då lät våra mjukisar och falska att gå över alla våra egna barn och kommande generationer och Sveriges framtid också som en Kristen nation. Och ör att bana bara än mer väg väg för denna intoleransens ideologi=islam. Och varhän en moské byggs betraktas då också av muslimerna som islamisk mark till tidens ände. Fanatism som många inte förstår om vilket allvar är i fråga.

  Att just muslimer är överrepresenterade i våldtäkter och annan brottslighet i alla Europeiska länder är inte konstigt. Det är både islamisk fanatism och västfientlighet som främst gör denna Vi och Dem tänk. De är inte uppväxta i demokratier som heller tillåtit dem kritisera sina egna förtryckare. Men det ser ju inte så ljust ut för Svenska folket heller utifrån den själen som äger politik och media för detta omstörtande. Naturligtvis gör västländer som Östländer som är icke-islamiska orsak till muslimsk vrede av dessas/våras oljeberoende och för strategiska poster att igenom ligga bra till mot varandra både för krig och för att bevaka sina oljeintressen som andra fyndigheter.

  Men för mig står det klart att islam är muslimernas största fiende. Och som en muslimsk ledare sade ”västländers politik har gagnat islams sak- islams erövringssinne” ungefär så sades.. Och lika så muslimledare är inte noga med vad deras folk utsätts för i deras islamiska erövringssinnen för de vet sin islam. Det uppstod en historisk möjloighet för islamisk framgång i världen och det är lätt att förstå att de ser Allah- som genom detta sättet gjort kuffarna/vi till ett folk att kunna börja kuva med lögner, hot och våld. Redan att vakna människor som insett vad som är i fraåga och oroar sig är glädje för den islamiska sanningen.

  En Asiatisk ickemuslimsk ledare sade: ”ingen folkgrupp är så svårintegrerad som muslimerna”. Inte konstigt då islam står tungt i vägen i deras sinnen att kunna integrera sig, och dem som vill- gör ändå inget hot mot islam eftersom det islamiska svärdet hotar sina till tystnad och till flykt om någon försöker respresentera muslimer för mänskliga rättigheter. Och det fungerar naturligtvis avskräckande för andra muslmer också. Och ju större folkgrupp muslimerna blir desto svårare blir det för muslimer att integrera sig, och målet är Sharia-lagar överallt där islam suttit sin satanistiska ande.

  Muslimernas svårighet att bryta med tvångsideologin islam är också tackvare föräldrar och förfäder som burit samma öde. Så det är svår tvångsskärlek att bryta med. I England vill dom flesta muslimerna ha Sharia-lagar före demokrati, och siffran kan vara mycket högre även, då av taktiska skäl man ljuger vad man innerst anser. Så som står skrivet i den islamiska lagen att det är rätt att ljuga för att främja islams framväxt i världen.

  Hur förebygger man hatbrottslighet? Det hat som talats i.a.f. litet om varit när Judar tvingats fly Malmö. Och Svenska antisemiter m.fl kan glädjas i deras oheliga sinnen när intoleranta hatiska muslimer-antisemiter förtrycker Judarna i antisemitismens tjänst. Men det har aldrig talats om när Svenskar i massor flytt städers förorter och från staden Malmö också, om varför många gjorde det. Det är ju inte som så att dessa orter någonsin kommer kunna bli vänliga för Svenskar själva också i sitt eget land att kunna flytta till. Man kan säga att de är förlorade orter och städer som inte kan verka för demokrati och frihet där tolerans råder. Islams fiende är frihet.

  Varför flytta till förorterna och Malmö överhuvudtaget, inte minst om man har barn och man vet att dessa kommer att bli utsatta. I alla skolor och orter där det blivit främst många muslimer så är det Svenska och andra ljusa barn som sättes i respekt. Att Svenska folket i stora hela har så dålig kunskap om verkligheten är ju för att man mörkat det för folket. Och många som vet om detta är ju media och politikindoktrinerade att tycka att det är fel att tala ärligt och allvar om detta trots det fortsätter sprida sig över större och större delen av Sverige. Inga människor och folkgrupper får hjälp att integrera sig med detta svek som råder.

  Man talar gärna om religionsfrihet, rätten att få utöva sin religion, medan man talar aldrig allvar om att just islam tillåter inte religionsfrihet och vilket är vida känt.

 42. Humanist skriver:

  Student (KAU)

  Hade jag suttit på en intressant akademisk föreläsning på ett högre läroverk skulle jag personligen kastat ut dem saboterade föreläsningen. Det är inte att ta lagen i egna händer utan att upprätthålla vissa givna regler.

 43. Student (KAU) skriver:

  Pentri:
  Muslimerna skulle behöva mycket stöd mot deras Vi och Dom indoktrinering som pågår främst utifrån islam. Och om ALLA människors lika värde.

  Att medvetet vara såkallad demokrat och tjäna framgång för ett 600 tals väsen som aldrig tillåter sig reformeras av sin egen natur, så om inte på demokratins mark muslimerna får stöd mot sin tvångsideologi, så finns det ingen hopp för muslimerna någonsin att bli kvitt sin satanistiska följe som islam är. Mångkultur visst bara det fungerar väl, men det finns väl knappast någon som ärligt tror att det islamiska väsen kommer låta sig vara lika som andra inför lag o ordning. Nix! Denna buse är en riktigt speciell en är den.

  Och hur mycket lag o ordning har våra politiker själva verkat för?
  Så kände bl.a. jag redan på tidiga 80 tal att detta naiva svammel från såkallade professionella tyckare för förebyggande åtgärder kommer bara förvärra och få brottslighgeten att eskalera till bara än värre. Självklart det blev så också.
  Och medan det gjort det så har vi sådana värdelösa figurer bland oss som politiskt de facto står på brottslingarnas sida med sitt löja att svamla bort allas eget ansvar. I Sverige gäller att Krkriminella får fort sin Kriminella Revansch I Samhället= KKRIS: Kriminellas Kriminella Revansch I Samhället.

  Så Islam är en enda inriktning menar du, helt utan skillnader (som mellan t ex livets ord och svenska kyrkan)?

  Vidare talar du om ”av sin natur”, ”det islamiska väsen”, ”tvångsideologi” och blandar friskt och förvirrat begrepp med dålig grammatik för att driva någon sorts argument om att Islam och muslimer överhuvudtaget är ett enda aber som aldrig kommer platsa i ett demokratiskt samhälle.

  Det finns stora variationer i inriktning mellan olika grupperingar inom världsreligionerna. Tydligen är just faktorn religion den som enligt många förklarar allt om människorna och världen. Själv tycker jag att det är ett inskränkt synsätt.

  De som attackerade Vilks kommer att bli dömda i en demokratisk domstol istället för att (som vissa ”demokrater” förespråkar) bli lynchade offentligt.

  I diktaturer har ideologi alltid använts för att upprätthålla makten, det handlar inte om vad folket vill eller anser utan enbart om att folket ska lyda makten. Religionen är ett verktyg i detta. Den propaganda som förs med religionen som verktyg är inte jämförbar med den religiösa tron i demokratiska länder.

  I demokratiska samhällen finns det variationer, vissa som är radikalt troende och till och med våldsamma (jmfr radikalt kristna i USA) som gör allt för sin tro emedan andra inte är odemokratiska.

  Det finns inom Värmland flera tusen muslimer som inte betedde sig i Aula Magna, ändå ska det tjoget som var där anses vara representativa för alla muslimer, inte bara i Värmland utan även i alla demokratiska länder.

  Vissa måste dock förenkla världen in absurdum för att med sin begränsade tankeförmåga få ett grepp om den. Var så god, gör det. Räkna bara inte med att inte få kritik för den dynga ni sprider.

 44. Humanist skriver:

  Student (KAU)

  Att du själv inte är beredd att gripa in när någon blir överfallen säger dessvärre något om din egen människosyn.

 45. Student (KAU) skriver:

  Humanist:
  Student (KAU)

  Du hänger inte med riktigt i händelseutvecklingen. Det var Lars Vilks som målade Muhammed på ägget, inte islamisterna som kastade det. Och nu får de ta konsekvenserna av sitt handlande.

  Ah, en kvick pik. Skulle gjort likadant.

 46. CeDe skriver:

  Denna ägglossning befruktad av hat ger knappast upphov
  till något livsdugligt.

 47. roberth skriver:

  Ni som inte gillar hur muslimerna beter sig gå med i SDL. Swedish defence leauge som arbetar för att stärka yttrandefriheten och demokratin!

 48. Pentri skriver:

  Student: Skillnaden med islam och Kristendom är som dag och natt. Kristendomen genom Jesus låter syndare som felar mot sin Gud stå till doms inför sin Herre medan inom islam så är det lagligt rätt att straffa å det grövsta dem som felar mot islam. Till och med tjejer som blir våldtagna riskerar att stenas eller piskas offentligt ifall inte finns fyra manliga vittnen. Och det sker också gör det. Och varenda skamhedersmord avsrkäcker också andra flickor att våga bryta mot fmailjens heder. Det pågår inom Arabiska Kristna också, men islam är överlägsen värsting i det också.

  Tyvärr grabben. Islam är inte det lättaste försvara. Den som försrarar islam är helt enkelt ute på rackartyger. Falska människor så att säga. Hellre går dessa falska på den mjuka Kristendomen. Och så vill dessa falska inte veta om heller att Kristendomen utnyttjas av poliutiker också till att göra falskheter, medan islam själv tillåter göra falskheter. dEt är skillnad som dag och natt det också.

  Det finns ingenstans som Kristna heller förföljs om de konverterar, medan över hela världen där islam finns så är muslimerna muslimernas värsta fiender om de ex. konverterar eller tjejen går ihop ex. med en Sven. Du är okunnig och naiv och troigtvis falsk också.

  Islam måste helt enkelt kritiseras ordentligt. Man måste vara ärlig om den. Det är ju dags att reformera islam lixom, så den inte berövar människor på religionsfrihet o.s.v.. Så att muslimer kan fungera också som fria själar i demokrati och slippa Vi mot Dem indoktrinering.

 49. Rex skriver:

  Lars Vilks är kung !

 50. Pentri skriver:

  PK.iter blundar gärna för sanningen om islam som kommer verka med lögner hot och våld till tidens ände. En mycket farlig fanatisk verklighet.

  Den där terroristkramarvänstern, har inte dom bruka tidigare värna om djurens rättigheter. Har för mig det. Men terroristkramandet är viktigare än djuren eftersom vänstern är ju också en tragisk antisemitisk och fanatisk kapitalisthatande själ som gillar samarbeta med islamister, extremister och terrorister. För att de hatar också den västerländska modellen av kapitalism o demokrati, eftersom de är kuffarnas påhitt.

  Över ett år sedan så hade Kristna invandrare runt om i Sverige e massdemonstrtion till Krisna och demokratiska värderingars försvar. Kristna invandrare vet om vilket förtryck islam utgör mot Kristna i Kristna länder också. När det fungerat bättre med islam och Kristendomen sida vid sida för länge sedan så har ändå alla Kristna haft sitt dhimmistatus som mindre värda med mindre rättigheter än muslimer.

  Det har skett fruktansvärda övergrepp mot Kristna de senaste decennierna i muslimvärlden men vilket inte intresserat PK-media att vara ärlig om. De äger ju inte oljan heller, plus antisemiter gillar ju inte heller Kristna lika lite som de inte gillar J.ar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.