Del 1418: Debatter och annat

Idag har jag varit tämligen flitig. Jag har skrivit en artikel för SvT debatt om Elisabeth Olson Wallins bild av Reinfeldt med blöja. Frågan var om den skall betraktas som provocerande och om den kan jämföras med det Wallin vill närma sig, 1960-talets politiska konst. Jag har också skrivit en artikel i Newsmill men den har ännu inte publicerats.

För den som vill lyssna på ett lite speciellt radioprogram som främst handlar om moral, eller i det här fallet min moral, kan göra det på denna länk. Intervjun följs sedan upp av programmets ”husfilosof” som betygsätter mina svar. Husfilosofen dyker upp i rutan när intervjun är slut.

Det här inlägget postades i debatt, konstteori. Bokmärk permalänken.

19 svar på Del 1418: Debatter och annat

 1. N skriver:

  Haha bra artikel, gillar dig!

  Låt ingen trycka ner dig!
  Kram från 20årig tjej!

 2. Alexander skriver:

  Varför ens skriva till Svt? Deras debatter är knappast seriösa.
  Newsmill är mer blandat.

  Varför skickar du inte in en debatt i avpixlat.info? Där kommer den säkert publiceras och även synas. Avpixlat ligger nu på plats 48 i på Alexa dit den klättrat sedan förra hösten 94:e plats…där finns nog utrymme.

  Rent konstnärligt undrar jag om du kan samla alla offer för socialism eller Islam eller kristendom…ja de största ideologierna/religionerna och göra ett adekvat berg av lik som motsvarar historiens mördande. Gärna flera berg av dessa religioners/ideologiers bredvid varandra och sedan skriva ut hur många miljoner som mördats och hur många liter blod som spillts…gärna med källor angivna för varje ism.

  Just nu verkar du få svårt att kunna visa vad du menar…därför är bilder mer effektiva. Jag skulle gärna köpa en t-shirt med en bild av dessa berg och visa folk vilka dumheter som de står bakom…varför ens säga ett ord?

 3. *.morr skriver:

  Husfilosofer som vittjar med äpplen! Man får en känsla av finjusterad frikyrklighet. Misstänker att jag inte hade farit så väl på husfilosofens problemframställning. Senaste påsen med äpplen jag hade i min hand, kom faktiskt till på så vis, att jag stal från den alkoholiserade grannen på gatan. En man vars hus stått tomt en längre tid. Detta sedan han fallit illa under en hemresa nyttjande, cykeln. Den hastiga hemresan hade sin orsak i en avvisning från en närliggande festlokal/lägenhet. Det var hursom, riktigt goda äpplen.

 4. Humanist skriver:

  Lars: Jag är djupt besviken över att du endast fick 4+ av husfilosofen i radioprogrammet. Detta är inte hållbart för en man av din dignitet!

 5. mohammad skriver:

  Äppel skall man tydligen lämna tillbaka enligt den Vilkska moralfilosofin men träd går tydligen bra att ta med sig hem.

  Undrar varför husfilosofen inte ställde den adekvata frågan?

 6. Lars Vilks skriver:

  Mohammad. Det är en skillnad. Att stjäla äpplen från en butik är en otvetydig handling. Mera osäkert om den moraliska rätten att hantera rester av kalhyggen eller övergivna kommersiella planteringar.

 7. CeDe skriver:

  Du är en trist typ moham!

  Till Lars, hoppas att kunna få förära dig ett äppelträd
  vid lämpligt(Nyhams) läge.

 8. *.morr skriver:

  Såg just SVT-debatt och Elisabeth Olsson-Wallin vs Dick Erixon. Ett tragiskt möte, där varenda påbörjat argument från DE attackeras av en slags klimakterial munhuggning. Fruktansvärt tröttsamt, det är mer hyfs i Jerry Springer än SVT-debatt. För att få det nuvarande formatet på programmet till full funktion bör man sätta debattörerna i varsitt ljudisolerat bås.

 9. *.morr skriver:

  Gällande din artikel i Newsmill, Lars. Det är sannerligen en tråkig utkomst för din föreläsningsverksamhet. Förståeligt, men otroligt tråkigt. Jag vill mig minnas att det efter Uppsalaincidenten genererades föreläsningar utanför riket. Hur ser möjligheten ut för sådant, idag? Å andra sidan ser vi fullständiga brister på hemmaplan gällande det fria ordet. Och ngn vilja till förändring har inte presenterats. Jag hoppas att det växer fram nya möjligheter inom en snar framtid, på detta vis kan det inte fortsätta.

 10. Krister skriver:

  Jag blev mer chockerad av att se Vilks i slips än Reinfelt i blöja.

 11. CeDe skriver:

  Vad är det för fel på Lars i slips, den sitter ju ledigt
  med kragknappen uppknäppt. Reinfeldt i blöja, kanske en verklighet, vem vet?

 12. CeDe skriver:

  Säkert skulle en smoking sitta som handsken på Lars.

 13. CeDe skriver:

  Lisa Ekenberg. Ravini.

  Även de offentliga bidragen till kulturen borde avvisas,
  då de finansieras till stor del av skattemedel från just
  den typ av företag som man vill bannlysa.

 14. CeDe skriver:

  …även en Armanikostym.

 15. CeDe skriver:

  ….skulle sitta bra på Lars.

 16. Willy Lorens skriver:

  Bra artikel. Ohlson Wallins bilder får mig alltid att tänka på vad Stig Ahlgren sa om kåsören Kar de Mumma: han går aldrig mot en opinion utan att veta med sig att han har en ännu starkare i ryggen.

 17. mohammad skriver:

  CeDe: Du är en trist typ moham!

  ”En provokation är, om den skall förtjäna namnet, förenad med att de som reagerar talar om ”smaklöshet”.”

  hehe…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.