Del 1417: Karlstadskravaller

Igår var det alltså dags för besöket på Karlstads Universitet och min föreläsning som arrangerats av Utrikespolitiska Föreningen. Islamiska Kulturföreningen och Karlstads unga muslimer hade uppmanat till bojkott med motiveringen: ”Lars Vilks är en kontroversiell individ som missbrukar den yttrandefrihet vi alla uppskattar och utnyttjar den för att provocera på ett sådant sätt att den skapar anspänningar mellan grupper i samhället. Att den utrikespolitiska föreningen i Karlstad i samarbete med Karlstads Universitet bjuder in honom att tala om yttrandefrihetens gränser efter hans tidigare handlingar och provokation mot muslimer genom hans karikatyr ser vi med oro på.” Jadå, på det sättet kan man anstränga sig för att försöka begränsa yttrandefriheten.

 

Som det säkert redan är välkänt utspelades under föreläsningen ytterligare en i raden av interaktiva konsthändelser. Som vanligt iscensatt av fundamentala islamister. Deras ammunition bestod av mindre glada tillrop samt äggkastning. Livvakterna är emellertid professionella och grundregeln att skyddsobjektet inte skall komma i kontakt med det som riktas mot honom kunde upprätthållas. Den rasande hopens ansträngningar resulterade därför i något nerfläckade livvakter. Salen kunde rensas och föreläsningen återupptas. Jag tillfrågades senare om jag efter detta kunde tänka mig att fortsätta med föreläsningar. Problemet ligger nog snarare hos arrangörerna som säkert kan känna sig tveksamma inför möjliga nya upplopp.

 

Karlstad blev genom tisdagens händelse ytterligare en markant del av konstprojektet. Inledningen till hela saken skedde i Tällerud som ligger några kilometer utanför Karlstad. Jag hann också med att göra ett besök på platsen.

 

Artikel i NWT

Webb-tv i VF

 

Några rader upp i fotot kan man se hur kvällens performanceartister har formerat sig inför sin föreställning

Mirakulöst nog överlevde ett av de kastade äggen sin resa från publik till podium. Det är märkt med min teckning av ett typiskt islamistansikte.

 

 

Det här inlägget postades i Föreläsningar, Muhammedsaken, Projekt. Bokmärk permalänken.

112 svar på Del 1417: Karlstadskravaller

 1. Pingback: https://www.vilks.net/2012/02/22/del-1417-karlstadskravaller/ « Resilienta reflexioner

 2. Hemkär. skriver:

  Muslimer är synnerligen ömhudade. Är det för att dem försvarar en tokig religion? Självplågare och fördömmande till avvikelser. Av religioner har de ett trist signum av intolerans. Mohammad i denna chat bär ett namn som förpliktigar till vad då? Att tänka fritt?

 3. mohammad skriver:

  Humanist: kolla upp om mohammad har samma ip-adress som signaturerna Gurun Gudrun och Anden Anders

  Så lätt är det inte, Lars kan ju ha manipulerat ip-adresserna…

 4. Lars Vilks skriver:

  Mohammad. Menar du att ”Mohammad” är en rollfigur skapad av mig? Liksom alla de andra. Och att denna kommentar är ännu en i raden av repliker i ett fiktivt bloggdrama? Kan det också vara så att även alla andra röster och gestalter i samhället inte är annat än manipulationer av mig? Ja, sannerligen säger jag dig att Alla är En och att hens namn är Allen.

 5. Sveristan 2015 skriver:

  1) Muslimsk konst har i århundraden avbildad Muhammed
  2) Yttrandefrihet inkluderar rätten att kränka
  3) Varför ska vi bry oss om ni känner er kränkta?
  4) Ingen har rätt att ”inte kränkas”
  5) Om du vill prata om kränkande… Ska vi snacka lite om koranens texter om kristna och judar? Fast det är väl såklart inte kränkande för det? är ju inte om er.

 6. CeDe skriver:

  Gud skapade människan, men Lars Vilks skapade mig.

 7. Krister skriver:

  Allen Akbar

 8. CeDe skriver:

  Gud skapade människan, men Allah skapade muslimer.

 9. Buskis skriver:

  Cecilia,

  ’Dem’ är det enda rätta här, men det fattas ett ’som’.

 10. Pentri skriver:

  Bäste Lars! DKan du vara vänlig och ta bort mitt förra inlägg då jag bearbetat den till en bättre version. Här kommer den: Tyvärr längre.

  I Expressen finns artikel om SD:are. Bl.a. står: ”De måste lära sig att tala om kulturell identitet och samtidigt ta avstånd från främlingsfientlighet och demonisering av minoriteter.”

  Det som extremistpressen och 7-klövern behöver göra är att inte blunda till den islamiska intoleransen för att sporra den, och vara mycket mer kritiska mot de slappa tagen mot brottslighet som har översvämmat många delar av Sverige. Polisen klarar endast att lösa bråkdelen av brotten. Mörkertalet av brott är desto högre också, då folk anmäler mindre… (Det lönar sig ju inte att anmäla) Polismakten är handlingsförlamad. Gatorna, promenadslingorna m.m. har blivit så otrygga för många människor numera att man vänjer siv vid ett mer hemmaisolerat liv utan att ta friska promenader längre.

  Flumpartier som media behöver även lära sig att Kriminella är det inte synd om. Kriminella skall inte så fort behöva få möjlighet till en ny Kriminell Revansch i samhället= KKRIS= Kriminellas Kriminella Revansch I Samhället.

  Naturligtvis är det tragiskt att Expressen tjänar övergrepp mot Svenskar genom att inte upplysa om den omfattande systematiken som är verklighet med utländska hatare och rasister som kör över Svenskar på löpande band bara för att man är Svenskar. Expressen vill inte upplysa om verkligheten vilket gör Expressen till en obekväm media tillsammas med övrig PK-media som inte heller vill upplysa om verkligheten.

  Oärlighet har förebyggt NOLL. Det gjorde bara än värre förtryck mot Svenskar, och då skall inte förrädarna tala om Svenska rasister då de själva skapar sådana. Men det som alla förrädare har gemensamt att de även kallat oss kritiker för rasister och främlingsfientliga istället för att förebygga sig själva till ansvarsfulla representanter och upplysare för folket. Medan andra är naiva och okunniga om verkligheten eller bryr sig inte. Varför bry sig om man själv inte är utsatt och lever på tryggare område.

  Politik och media har varit ägda för en agenda att som besatta skapa segregerade områden genom sitt hålla om ryggen förtrycket mot Svenskar, där dom Svenskar som är kvar så gott som omöjligt längre vill stanna kvar om man har möjlighet att flytta därifrån/härifrån. Och inte flyttar man dit/hit heller. Denna förort-del jag bor i och som är en av många delar av en stor förort i nordöstra GBG börjde bli ordentligt förstörd redan på 90 talet… bl.a. 6 nordiska gamlingar blev rånade inom loppet av 2 månader en sommar, och en 9 årig Finändsk flicka blev våldtagen av två svarta, utöver alla rånen och annat av brott som redan hade skett.

  Bl.a. en vän blev rånad två gånger förra året plus andra som jag inte känner inte lika bra… och misshandlade. En Kristen Kvinna för ca ett år sedan som utsattes för rånförsök i ödsligt område här i närheten ropade högt HERRE JESUS. De 3 muslimungdomar blev rädda och sprang iväg.

  Sedan började det på 90 talet att fyllas på med än fler flyktingar hit allt eftersom ljusa började flytt(dde)ade, och ännu mer förtryck mot ljusa. Både fattiga och mer välbärgade flyttade veck. Man vill ju flytta till tryggare områden. Därefter lades också alla Svenskägda butiker ned, en efter en. Naturligtvis är det butiker ägda av Svenskar och andra ljusa västlänningar som prioriteras främst att rånas. Därefter ger sig grupper på andra gruppers butiker.

  Förorterna är förlorade orter för alla som hellre hade sätt ett tolerant och tryggare Sverige råda i förorterna. Därefter blir städerna förlorade också, Malmö är redan så gott som helt förlorad för mest islamisk intolerans- som förtrycker sina egna och andra- som löper olika grader av ammoniak över först och främst Svenskar och andra ljusa västerlänningar i barnens som vuxnas värld… Det är frågan om omfattande odemokratisk indoktrinering… som får även goda troende muslimer att vara intoleransens försvarare, genom att vara röst för islamiska framgångar över kuffarna. Inte menat att alla gillar övergreppen mot Svenskar men de är för islamisering vilket är mycket illa det för Sverige, för Svenska folket och demokratin öveuvudtaget. De kan sin islam som är Muhammeds verk i Allahs tjänst, så de islamiska sanningarna kan de inte förneka.

  Se också på Taxiservicen hur det är svårt för många muslimer främst att vara anständiga mot Svenska tjejer. De vill att kvinnorna skall vara på plats som mindre värda och de skall ha slöja på sig och vara muslimer överhuvudtaget för att slippa oanständigt beteende från många muslim-män. Det är verklighet. Samma sak i varenda Europeisk land att värdfolket utsätts. Sedan hur mycket de kan tvinga sina fruar, och ofta unga flickor till sex är sin sorgliga verklighet också eftersom kvinnorna/flickorna får inte säga nej när mannen vill ha ett nyp. Alla muslimmän är nog inte så cyniska men många kan vara det då islam har suttit djupa spår (vilket Svenska PK-feminister gärna blundar till för de har ju islamisk intolerans och förtryck som kamrat av egoistiska skäl- för politisk agernda), och konverteringsförbud för muslimerna är ju också katastrof.

  Det tragiska resultat av förtrycket gjorde att kvinnorna mot sitt innersta vilja blev männens och islams tvångssoldater i islamiseringens tjänst så även kvinnorna fungerar då erövringsstrategiskt tillsammans med männen. Att svika Svenskarna hjälpte inte precis heller för integrerande av flyktingar där de nu lever i segregation. Men vilket naturligtvis passade just bäst alla intoleranta som ser västerlänningar som hot mot deras barn att få tankar om rättigheter. Så går det som det går. Och den Svensken som skulle vilja flytta till en sådan här förort med barn kan endast vara en vänsterextremist i.s.f. som söker vänskap bland islamiska antisemiter, och västhatare, eller kanske någon PK-nisse som vill experimentera och tro att ens barn får ha demokratisk vänskap i förort. Är man Svensk så är det inte Svenska värderingar och traditioner som respekteras utan det är Svensken som får intgrera sig för deras värderingar om saker o ting. Alltså om man inte gillar utsatthet så vill man inte flytta som Svensk till förort.

  Men förorter är inget paradis för invandrare och flyktingar heller såvida man inte tillhör de intoleranta som älskar läget som gjort det bäst att äga barnen för islam, och döttrarna för både islam och bortgifte till islams som männens slavinnor. Och jag och många fler anser nog också att det bästa för mest muslimernas möjlighet att anpassa sig, integrera sig och börja respektera demokrati och frihet för allas rätt att få forma sina egna liv hade varit genom att inte placera många muslimer i samma område.

  Men också att vara starka och ärliga för muslimbarnen och föräldrarna om barnens rättigheter att slippa indoktrinering som berövar dem mänskliga rättigheter. Det borde ha varit vara mest naturliga sak för varenda demokrat att värna om, men som det är så är Svenska folket PK-indoktrinerade att tjäna underminerande av demokratin genom. Demokrati och frihet respekteras aldrig av den islamiska intoleransen. Den tvärtom utnyttjas till dess egen undergång. Det är elak fanatisk och erövringsstrategisk verklighet det..
  Skulle man varit ärliga så skulle Sverige varit stöd för muslimerna mot sina intoleranta bröder och stöd för intoleranta själva mot sin intolerans och skam, och hedersproblem som är deras självdestruktiva öde, och som drabbar deras egna barn och kommande generationer, och andra folk. Sist: Muslimerna skulle definitivt behöva mycket hjälp mot sitt tvångsöde.

 11. Pingback: Lars Vilks attacked again at a lecture « Cavatus's Blog

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.