Del 1174: Nekrofil mångkultur

Även här på bloggen har det uppstått en diskussion om den bild jag publicerade i del 1172. Några av rösterna har varit upprörda och vill gärna ha en förklaring. Eller rättare sagt, ytterligare förklaring eftersom jag tidigare beskrev bakgrunden. I en kommentar antyds att jag skulle ha gjort det för att tillfredsställa de rasister som i sistone har dykt upp och kommenterat. Skribenten menade att nu var de nöjda eftersom de inte mer syns till. Att det inte längre finns några sådana kommentarer beror på att jag censurerar bort dem. De tidigare fick passera för att jag fann det intressant att visa fenomenet. Men jag ser ingen mening i att i en anda av tolerans skapa utrymme för en hatkampanj. Så tack och adjö till det.

Men åter till nekrofilbilden. Den dök alltså upp på min FB-sida då den taggats på mitt namn. Avsändaren var en muslim som jag någon halvtimme tidigare hade accepterat som vän. Muslimer, även unga och hatiska, är välkomna att ventilera sina ståndpunkter. Som sagt blev det starka reaktioner på bilden och jag tog därför bort den. Saken var inte utagerad med detta eftersom bilden och dess avsändare fick en rad försvarare som i mångkulturens anda menade att muslimer också skulle ha rätt till yttrandefrihet. Man jämställde den med rondellhunden och menade att muslimernas reaktioner på rondellhunden kunde direkt jämföras med de många på FB som kände sig grovt provocerade (och till dessa får då läggas dem som har reagerat här). Några menade till och med att det var en adekvat yttring, en viktig bild, som diskuterade vad som skall vara tillåtet i yttrandefrihetens namn. Det som var särskilt intressant var att det enbart var typiskt svenska röster som skapade denna fiktiva bild om hur muslimer tänker och upplever.

Nu är det synnerligen osannolikt att det existerar något intentionsdjup hos mannen som lade upp bilden, långt mindre att han seriöst ville diskutera yttrandefriheten. Som jag redan har påpekat är ett återkommande utfall från yngre ilskna muslimer: ”Jag skall knulla din döda mammas fitta”, ofta åtföljt av ”horunge” och ”bögdjävel”. Jag ser naturligtvis inte detta som ett uttryck för muslimsk kultur men däremot ett uttryck från en krets av yngre muslimer som har låg utbildningsnivå. Svårigheterna att skriva svenska och att kunna föra någon som helst seriös diskussion är påfallande. Låt oss ändå säga att det är en yttring av mångkulturen. Då blir frågan om en sådan yttring skall värderas med tolerans och respekt enär vi har påbjudits ett mångkulturellt samhälle. Här är vi ute på rena dumheter, men det hindrade alltså inte en rad skribenter från att försvara bilden vilka också menade att det var inkonsekvent av mig att ta bort den. Jag hade ju gjort en lika provocerande bild.

Mot denna bakgrund valde jag att lägga ut bilden på min blogg. Den har ett givet sammanhang. Att göra en länk med varningsskylt ligger inte för mig. Vi har fått den sortens hänsynstagande till överdrift på museer och andra platser. Och det är hur som helst nödvändigt att se bilden för att fatta vad det rör sig om. Bilden är en fake, en produkt av photoshop, men människokroppen tycks vara original.

Att finna var gränserna går för yttrandefriheten är inte svårt. Gränsfallen kan alltid försvaras även in absurdum. Exemplet med att någon i en biografsalong falskeligen skapar panik genom att ropa ”Elden är lös” (och åberopar yttrandefriheten) nämnde jag vid ett tillfälle för några yttrandefrihetsfundamentalister. En av dem menade att det kunde väl aldrig skada att biografbesökarna fick motionera lite. Lite mera mening än så skall man nog försöka få till om en yttring skall kunna försvaras. I det ovannämnda fallet var det nog bara ett smaklöst infall på det kända knulla-döda-mammas-fitta-temat.

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, Muhammedsaken. Bokmärk permalänken.

59 svar på Del 1174: Nekrofil mångkultur

 1. Lars Vilks skriver:

  Rationell. Jag har fortfarande svårt att förstå hur du försvarar att projektet på den här bloggen skall översvämmas av grovt antisemitiska spammare och att det skulle vara intressant. Jag skriver olika saker och kommentarerna kan avvika från sakfrågorna men det förblir hela tiden en avvägning. Ett fåtal personer kan ta över och dominera om de så önskar. Vad skulle de då representera i projektet? Om du tycker att antisemitismen skulle ha ett värde i projektet, vilket är detta värde? Att ett antal konspirationsanhängare har funnit en plats för att få ut sitt budskap?

 2. Lars Vilks skriver:

  Cecilia. Ny fas? Vilken då?

 3. CeDe skriver:

  Det är åldern mohammad,
  för övrigt är det livat värre ikväll.

 4. Cecilia skriver:

  mohammad:
  Cecilia…”Kanske t o m med ett behov, att erfara något ”utanför” ens eget gängse liv.
  Kanske t o m något som omedvetet är innanför ens ”gängse”liv? ”Poetiskt Cessan…nu förstår jag bättre varför du väljer att titta, du vill erfara det nekrofila sexuella övergreppet i djupet av din själ.Men om verklighetsassociationerna blir för påtagliga för vissa av oss…?

  Nu börjar du ju bli riktigt djup ju 😉
  Jag, precis som du, skriver bara utifrån mitt liv och erfarenhet frånPga det jag ”hunnit med”, så kan jag inte ta en sådan bild på så stort allvar. Förstår givetvis att andra kan gör det.
  Diskussionen är ju därmed, om hur man ska förhålla sig till dylikt… :-DDD

 5. Cecilia skriver:

  Lars Vilks:
  Cecilia. Ny fas? Vilken då?

  Inte vet jag. 🙂

 6. CeDe skriver:

  Är det nån som är nykter här?

 7. Cecilia skriver:

  Japp!

 8. Willy Lorens skriver:

  Av princip är jag aldrig nykter när jag besöker den här bloggen. Inte minst kommentarerna blir mer uthärdliga på det viset.

 9. mohammad skriver:

  Tack för tipset Willy…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.