Del 1127: I rondellgrisens tid

Som sagt, i grisstriden blev Carlos Latuff först. Även om konsten arbetar långsammare är tidsavståndet inte så stort. En del arbete har det onekligen kostat. Stor draghjälp av Latuff som har fått leverera griskroppen. Min är lite trindare och något mera julgris, men annars följer den så slaviskt som möjligt den brasilianska bravuren. Som det sades var ansiktet på Latuffs bild rätt likt gamle finansminister Sträng och jag har infogat ett mera egentligt där jag också bär mina efter-Uppsala glasögon. Ni kan se Latuffs teckning i en artikel i Helsingborgs Dagblad.

Latuff är som sagt inte konstnär utan karikatyrtecknare. Det är ingen värdering utan bara ett sätt att beskriva var han hör hemma. En konstnär är aktiv i konstvärlden medan en karikatyrtecknare har andra arenor. Karikatyrteckning skiljer sig från konst genom att den har en punchline, den skall säga något entydigt och slagkraftigt. Latuff är vänsterkritiker och har engagerat sig för Palestina och starkt emot Israel och USA. Förbindelsen med Jinge är sålunda glasklar.

Konsten fungerar med större mångtydighet och skall vanligtvis inte läsas ut med en given poäng som utan alltför stora svårighet kan förstås. Min respons, och därmed premiär för denna omtalade Vilks som rondellgris, proklamerar något bestämt men inget särskilt. Skulle jag mena. Men här är det betraktaren som skapar verket.

 

Vilks som rondellgris, 2010

Det här inlägget postades i debatt, Kommentarer nästan varje dag, Muhammedsaken, Teckningar. Bokmärk permalänken.

103 svar på Del 1127: I rondellgrisens tid

 1. Death to lars vilks skriver:

  U stupid idiot should draw urself like a mouse and should be at home, not there.

  u coward motha fucka

 2. viffslan skriver:

  Death to lars vilks,

  I think it is perfectly obvious who the real coward is here, namely you, who anonymously write death threats to Lars Vilks. Your mother would be ashamed of your behaviour!

 3. Krister skriver:

  Death to lars vilks,

  Jag hoppas SÄPO följer spåren bakåt från det här inlägget till källan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.