Husattentatet

Sedan polisen gjort sin förundersökning och under en tid avspärrat platsen som brottsplats kunde ett ytterligare fynd göras: En lätt böjd, ganska vacker kniv som låg nedanför det fönstret som hade slagits in. Mer kniv fanns eftersom ytterligare en kniv har återfunnits i vägkanten. Frågan är varför attentatsfigurerna slänger eller eventuellt placerar ut sina dolkar.

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, Muhammedsaken. Bokmärk permalänken.

191 svar på Husattentatet

 1. Gustav skriver:

  Enligt undersökningar är mer än 50% av Muslimer i Europa ”extremister” och även om dom lever i demokratier skall inte dessas lagar stå över koranen

  2 bröder från Landskrona har fått erfara att Vilks och yttrandefriheten står över Koranen och det är dessa signaler som är viktiga att sända till dessa extremister

  Så Jakob, Vi behöver VILKS!

 2. Gustav skriver:

  Jag bygger mitt ovanstående påstående på fakta där

  En komplex och certifierad undersökning bland 1000 muslimer i europa!.

  Där 50% accepterar död för brott mot koranen, samt är inte villiga att anpassa koranen till gängse demokratiska lagar.

 3. Gustav skriver:

  Jakob

  ”Så alla kränkningar är godkända?””

  Man kan kränka en människa inte en relion eller illusion!

  Om så vore fallet är Koranen en stor kränkande källa i sig själv

 4. Joacim Persson skriver:

  ”Frågan är varför attentatsfigurerna slänger eller eventuellt placerar ut sina dolkar.”

  Frågan är väl först om det är rimligt att anta att de agerar särskilt rationellt överhuvudtaget. De förefaller mest ha närapå eldat upp sig själva av bara farten.

  Jag ser för mitt inre öga hur horder av kränkta terrorister springer runt som levande facklor på grusvägarna, åkrarna och klipphällarna i den pittoreska Kullabygden, vilt kastandes brandbomber på varandra medan potatisbönderna sitter storögda vid köksborden med kaffekopparna och undrar vad som står på.

 5. Håkan W skriver:

  @Jakob
  ”Vilks utnyttjar en rätt (yttrandefrihet) för att kränka en annan rätt (religionsfrihet). Han är mobbaren som ger sig på mig med hänvisning till att han kan och att har rätt att göra det. Svagt. Hade en svensk muslim ritat en våldtagen drottning hade hela Sverige yrkat på hans förvisning. Då skulle det inte handla om yttrandefrihet längre.”
  Hur kränker Vilks religionsfriheten? Det är en frihet som ger var och en rätt att tro på vad man vill, det är inte en rätt att ens tro inte ska ifrågasättas eller ”kränkas” (vad nu det är). Jag är övertygad om att om en muslim hade ritat en våldtagen drottning så hade han hyllats av konstvärlden och absolut inte riskerat förvisning!!

 6. svensk skriver:

  Kan du utveckla våldtagen drottning mot en rodell hund var i ligger liknelsen?

 7. Håkan W skriver:

  @svensk
  Jag antar att du ställede frågan till Jakob.

 8. svensk skriver:

  Sorry missadade det, svar ja

 9. Gustav skriver:

  Inte en dag för tidigt,,så här hanterar man saker i en demokrati

  Lars Vilks och förnuft

  Den senaste veckan har det rapporterats om två händelser mot Lars Vilks, den man som avbildat profeten Mohammed dels som rondellhund, dels i en provokativ återspegling av en film med sexuellt tema där skådespelarna bär masker som skall föreställa profeten.

  Vi muslimer älskar vår profet och sätter honom högt i vår vardag och i våra hjärtan. Vi ska inte acceptera det sätt Vilks försöker förnedra honom och islam men vi måste ta avstånd från allt våld, oavsett om det riktas mot Lars Vilks eller andra som omdömeslöst eller av rasistiska orsaker förnedrar islam och muslimer.

  Vi får aldrig ta lagen i egna händer, vi är och måste vara laglydiga och låta lagupprätthållande myndigheter hålla ordning i Sverige. Vi lever i ett modernt land där majoriteten välkomnar muslimer. Vi har en frihet och rättigheter som saknas i många andra länder, får bygga moskéer och skolor samt visas stor respekt.

  Därför, och i sann anda som medborgare, måste vi ta vårt ansvar och inse att ett ogenomtänkt agerande från en individ kan medföra svårigheter för alla muslimer i Sverige.

  Vi måste därför i våra moskéer, församlingar och organisationer diskutera hur man ska agera kring personer som Lars Vilks. Våld och hot, alla icke fredliga aktioner är förbjudna och vi ska inte ta till dem hur kränkta och arga vi än känner oss.

  Vi bör ta upp detta i våra fredagspredikningar och upplysa om att Lars Vilks och människor med hans inställning är ute efter att provocera och skapa klyftor i samhället. Vi måste sträva efter ett harmoniskt samhälle och att förstärka broarna mellan religionerna.

  Vi måste förvalta vårt ansvar. Det kommer alltid att finnas lycksökare personer som Lars Vilks, men Islamiska Förbundet i Sveriges ståndpunkt är att bemöta dessa på ett lagligt och konstruktivt sätt och vi hoppas att alla muslimer ska följa vår linje och agera med förnuft och värdighet.

  http://islamiskaforbundet.se/sv/component/content/article/6/327-lars-vilks-och-fornuft.html

 10. Jakob skriver:

  Det här börjar bli lite irriterande. Kan ni eller någon försöka besvara de frågor jag ställer istället för att kritisera lite allt möjligt som jag skrivit. I så fall kan vi kanske komma någon vart. Jag är villig att ändra min position (ibland tycker jag att Vilks gjorde rätt), men det gäller att någon försöker övertyga genom att besvara istället för att kritisera utryckta meningar från mina inlägg.

  Annars lämnar jag det här stället och Vilks.net blir ett näste för Sverigedemokrater. Men det kanske ni vill.

  Men jag återkommer snart. Ni kan ju läsa det här så länge:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/article7147985.ab

  MVH

  Jakob

 11. markus skriver:

  Jakob,
  det beror ju på vad du menar med ”godkända” kränkningar. I fallet med Vilks rondellhund menar sig vissa muslimer vara ”kränkta” (dessutom har uppenbarligen en bunt kulturskribenter kränkts). Frågan blir då varför kränkningar av islam inte skulle vara ”godkänt”. Vem avgör det i så fall? Domstolar? Shariadomstolar? Irans Högste Ledare? Sunnimuslimer? Radikala islamister? Svenska kulturskribenter med vänstervridning? Och: är det bara islam som inte får kränkas?

  Vari består argumentet för att det är ej ”godkänt” att driva med en kvinnoförtryckande, homofob och våldsinriktad patriark som varit död i över 1000 år? Och i vars namn kvinnor kränks dagligen, och i vars namn bögar hängs från lyftkranar? Den moraliska kritiken kanske borde börja där nånstans?

 12. Håkan W skriver:

  @Jakob
  Jag förstår inte din irritation. Jag tar upp några citat från ditt inlägg och ber om en förklaring. Du borde i stället känna dig smickrad över att någon bryr sig om vad du skriver!
  MVH
  Håkan W

 13. Gustav skriver:

  @Jacob

  Du har tydligen inte fattat ett skit

  Detta handlar inte bara om yttrandefrihet utan även om demokrati

  Åter igen !! Vilks har visat att vissa inte respekterar demokratin!!

  Dessutom vet jag inte vart du vill komma i ditt resonemang

  INGEN Sverigedemokrat!!

 14. Gustav skriver:

  @jakob

  vänligen kommentera några utdrag från undersökningen och inställningen av så stort antal muslimer

  Q.6 The following is a list of laws that are defined in most scholarly interpretations of Sharia law. Please say if you personally agree or
  disagree with each law mentioned?

  ”That Muslim conversion to another religion is forbidden and punishable by death”

  Agree 308 st 31%

  Disagree 576 st 57%

  Refuse 16 st 2%

  Don´t know 103 st 10%

  Är det inte ganska olustigt att veta att av 1000 muslimer är där 308 st som är beredda till extrema åtgärder för en så elimentär rätt att tro vad man vill??

  Jacob,,svara på detta!!

 15. Gustav skriver:

  @jacob

  Detta är vad vi talar om!!

  OBS! Denna sida innehåller oerhört magstarka/obehagliga bilder. Känsliga läsare rekommenderas inte att klicka på länken! OBS!
  http://klartexten.wordpress.com/2009/09/11/muslimer-diskriminerar-kristna/

 16. Christine skriver:

  @Gustav
  Du borde varna för den där länken, inte alla vill se resultatet av grovt våld.

 17. Christine skriver:

  Just avskurna halsar har jag sett i alla konflikter mellan islam och väst.
  Var det inte så muhammed gjorde?

 18. Jakob skriver:

  Gustav: Om det är demokrati du vill skydda (vilket du bör göra) så får du nog tänka om. Odemokratiska brott begås av vänster- och högerextremister i Sverige – inte av folk som är kopplade till en specifik religion. Framförallt begås de av arga, vita män i tjugoårsåldern. Är det då inte olustigt att det är dina egna ”medmänniskor” som sprider anti-demokrati i vårt land? Anti-demokratiska krafter kommer inte utifrån Sverige – utan innanför. Stå emot dom istället. Där är hotet.

  Lite statistik (från Sverige – vilket land berörde din statistik kan man undra?):

  ”I siffror handlar det sammanlagt om 1 409 personer som dömts eller misstänkts för politiskt motiverade brott under en tioårsperiod. Av de 9 329 brott de misstänkts för bedöms 2 432 vara politiskt motiverade, varav hälften kan knytas till vit makt-rörelsen och hälften till de autonoma grupperingarna. En stor del av det våld som begås är riktat mot politiska meningsmotståndare. Den autonoma miljön angriper vit makt-anhängare, företrädare för myndigheter och förtroendevalda. De ägnar sig också åt skadegörelse. Vit makt-miljön angriper anhängare till de autonoma grupperingarna men också personer som man vill skrämma eller skada på grund av hudfärg, sexuell läggning och etnicitet, samt journalister.” Källa: http://www.bra.se/extra/pod/?action=pod_show&id=981&module_instance=12

  Direkt aktion gentemot Sveriges demokrati från religiösa grupperingar har inte förekommit till någon nämnvärd grad. Om du är rädd så är din fiende vänster- och högerextremism – inte religionsextremism.

 19. Christine skriver:

  Enligt min mening så slåss den extrema vänstern och vitmakt rörelsen till stor del med varandra. Man anmäler säkert även varandra ganska frekvent. Däremot har jag inte sett någon av de grupperna försöka stoppa en föreläsning på Uppsala universitet.
  Religionsextremism av den graden, är hotet enligt mig.

 20. Christine skriver:

  ”I siffror handlar det sammanlagt om 1 409 personer som dömts eller misstänkts för politiskt motiverade brott under en tioårsperiod.”

  Skandalöst att man inte separerar dömd och misstänkt, det är ju stor skillnad.

 21. Christine skriver:

  Snart är vi nere på samma antal personer som attackerade Vilks. 🙂

 22. Gustav skriver:

  @Jakob

  Jag är emot alla extrema grupperingar, jag trodde du förstod detta

  Vad vi diskuterade om Vilks gjorde rätt eller fel,i fallet islam

  Christine

  Förlåt! absolut skulle jag varna för dessa bilder och kanske ADMIN kan rätta till detta

 23. Gustav skriver:

  @jakob

  ””Lite statistik (från Sverige – vilket land berörde din statistik kan man undra?):””

  Här är rapporten:

  http://www.populus.co.uk/policy-exchange-poll-of-muslims-living-apart-together-131206.html

 24. Gustav skriver:

  @ADMIN

  Gällande inlägg länk ”2010, 22 maj kl 15:36”

  Vänligen sätt in en varning på den länken eller ta bort den helt enkelt

  Vänligen
  Gustav

 25. markus skriver:

  Jakob;
  ”ramförallt begås de av arga, vita män i tjugoårsåldern.”

  Hoppsan, rasist…Vad har färgen på huden med brott att göra, plötsligt. Och det är inte det som diskuteras öht.

  ”Anti-demokratiska krafter kommer inte utifrån Sverige – utan innanför.”

  Nej Jakob, antidemokratiska krafter är starkare utanför Sverige än innanför. BEtydligt starkare. I den mån de finns innanför Sveriges gränser bör de motarbetas.

 26. Chgod skriver:

  @ gustav & admin

  likdelar är en tämligen vanlig företeelse inom konsten, vare sig det gäller djur el människor har det visats i en el annan form tidigare. Jag ser ingen som helst anledning till att köra in varningar a’la socialstyrelsen i denna blogg el på internet i övrigt. man får det man klickar på, ngt de flesta användare vet.

 27. Chgod skriver:

  inget roligt med självmord i konsten : http://konsten.net/?p=3250

 28. Gustav skriver:

  @Jacob

  Den statistik du la in, vad har den med detta att göra???

  Låt mig påminna dig igen vad som hänt

  Vilks har utmanat/tecknat en religion, illusion en figur och klart påvisat att han klart passerat dödsdommens gränser i denna illusion, allt i enlighet med den statistik jag visade dig

  Anser du att alla mäniskor har rätten att tro på vad dom vill???

  Well..mer än 1/3 av muslimerna och islam gör inte det

  Hur kan vi acceptera detta i ett demokratiskt samhälle??

  Nu kan du säga, ja detta är ju ”bara” statistik och dra upp all världens annan brotts statistik,vad jag la in var inte statistik om brott och kriminella!!

  Det var statistik på islams rätt att döda för sin tro(läs gärna tillvägagångsättet på den)

  Vilks har klart visat att dödsgränsen är nådd!! alltså passerade han gränsen för yttrandefrihet i islams värld.

  En sista fråga jakob:

  Hur kan man ens kränka, håna en tro som själv i skrift anser rätten till olik tro ska dömmas till döden???

 29. Gustav skriver:

  @Chgog

  ”likdelar är en tämligen vanlig företeelse inom konsten”

  Detta var nu inte konst utan grym verklighet, Islams verklighet dvs rätten att döda ikke muslimer

 30. Hussein skriver:

  Vilks, du har dig själv och skylla, lägga ännu mera press på folk som har det värst pga media manipulerat hela västvärlden.. Försök inte få andra och bry sig om dina problem, det är du som är problemet, inte någon annan.

 31. Chgod skriver:

  @gustav

  iom att du deltar i denna blogg kan man säga att du deltar i ett konstprojekt, således även bilden du postade via länk.

 32. Gustav skriver:

  Är sanningen att Islam inte tål kritik och granskning dvs. är sanningen för pinsam!??

  Titta bara på detta:

  ””In that essay, Ali demonstrates that the prohibition against depicting Mohammed did not arise until as late as the 16th or 17th century, despite the media’s recent false claims that it has always been forbidden for Muslims to draw Mohammed””

  http://www.zombietime.com/mohammed_image_archive/islamic_mo_full/

  Det visar helt klart att Mohamed var avtecknad redan i tidig ålder av islams egna konstnärer!!

  Notera följande:

  Mohameds häst bär alltid en kvinnas huvud, Ska kvinnan känna sig förnedrad och underlägsen??

  Vidare notera bilden med undertext:

  ”Mohammed, along with Buraq and Gabriel, visit Hell, and see a demon punishing ”shameless women” who had exposed their hair to strangers. For this crime of inciting lust in men, the women are strung up by their hair and burned for eternity. Persian, 15th century.”

 33. Gustav skriver:

  Ärligt talat kan jag inte se någon skillnad på Ku klux klan och islam mer än att:

  Ku klux klan är klassifierad som en förbjuden kriminel sect

 34. Gustav skriver:

  ””Next, Mohammed sees women strung up by hooks thrust through their tongues by a green demon. Their crimes were to ”mock” their husbands and to leave their homes without permission. Persian, 15th century.””

  ””Further on, Mohammed sees a red demon that is torturing women by hanging them up by hooks through their breasts, as they are engulfed in flames. The women are being punished for giving birth to illegitimate children whom they falsely claimed were fathered by their husbands. Persian, 15th century.””

  INGET HAR ÄNDRATS!!!!!

  Q.6 The following is a list of laws that are defined in most scholarly interpretations of Sharia law. Please say if you personally agree or
  disagree with each law mentioned?

  ”That Muslim conversion to another religion is forbidden and punishable by death”

  Agree 308 st 31%

  Disagree 576 st 57%

  Refuse 16 st 2%

  Don´t know 103 st 10%

 35. markus skriver:

  Gustav,
  du har en del poänger där. Muhammed var en riktigt vidrig homofob och kvinnoförtryckare. Dagens feminister och queer-aktivister bör reagera. Att teckna honom som rondellhund är alltför lindrigt. Mer kritik av islam behövs.

 36. Gustav skriver:

  Att inte Islam redan är bannlyst i hela västvärlden måste bero på uteslutande politiska skäl

  ju mer man gräver om dess historia ju mer groteskt blir det

 37. Lars rövvilks skriver:

  Lars : ( Arabic )ya kelb ya n33al ya hmar ya ebnel zefre, ya kondaara, ya ibnel kelb, ya tharte,ya zerbe, ya gahbe, ya goaad, ya belbol, ya zip, ya tizz, qoozelqort, ya hakir, ya schenzir, ya safel, ya ta33ban, ya moti, ya 3rabanchi, ya haiwan, ya tiz el schenzir, ya Cahech. (English)

  you fucker,you assface, you cunt, you whore,you slut,you prostitute, you cockshaped face,you faggot,gay,you pussy,you bitch.

  (Svenska)Din kuksugare, din kuk, din hora, din bögiga skitunge, din fucking fegis horunge, har du din egen bögklubb jävla gamling, jävla hagga, jävla skitunge, jävla horunge, jävla ärselhåla, din jävla toffla, jag kommer att kasta ägg och tofflor på dig när du kommer hit till linköping din gamla skitunge, knulla dig din fucking fegis.

  Som alla säger ”Yttrandefrihet kommer först” Jag vill tala om min yttrandefrihet, Om jag dödar lars vilks, tar in en kniv i hans håriga TIZZ kan jag då säga ”NÄMEN AA DE E YTTRANDEFRIHET JAG FÅR DÖDA NÄR JAG VILL” Din fucking hora

 38. emma skriver:

  DITT STRAFF ÄR DÖDEN..lars vilks ….
  Du är en liten ful råtta,hund,kossa och APA …
  DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ

 39. Site Admin skriver:

  Vad härligt med ”intelligenta” kommentarer.
  Vi kan ju ta och lära dig vad yttrande frihet är: Det handlar om att uttrycka sig fritt. Inte om att döda människor.

  Och du är inte från ”linköping”. Du är från motala, du vet väl om att alla dessa saker polisanmäls? Du skapar ju baraproblem för dig själv. Och att du sen skriver på 3 olika språk, vad exakt innebär det när alla 3 språk innehåller samma sak? Försöker du visa att du kan 3 språk? Grattis, nu kan du ju bli tolk.

 40. Wolfenstein skriver:

  Apropå hot så måste jag göra en jämförelse med ayatollah Khomeini och en maffiaboss. Det finns folk som försvarar Khomeini genom att säga att han bara yttrade sig när sa att Salman Rushdie skulle dödas och att det föll under yttrandefriheten. Det är som att säga att en maffiaboss bara yttrar sig när han beordrar sina torpeder att döda folk.

  Ett annat exempel är en rånare som går in i en bank med en oladdad pistol och går ut med en säck pengar. Allt han gjorde på bankan var ju att prata. Det är väll inget olagligt med det?

  Nej, hot om våld skyddas inte av yttrandefriheten.

 41. Jakob skriver:

  Hej igen.

  Riktigt tråkigt att det gjordes intrång i siten. Inte bra.

  En fråga bara: vad hände med de senaste inläggen? Det verkar vara en del som är borta.

  MVH

  Jakob

 42. Hank skriver:

  I’m sorry for writing in English, I hope you understand it. I just wanted to thank you for you’re doing, and I wish I lived in Sweden so I could support you. You are fighting for the principles that have made modern society great — and these animals want to kill you for it. Please stay strong, because for every brave person like you, there are a hundred people scared of threats and violence that would rather silence themselves than stand up for what they believe. I admire you.

 43. svensk skriver:

  Åter igen så ser vad det blir med inavel….

 44. Wolfenstein skriver:

  Lars rövvilks kan inte tre språk, har översatt fel.

  Han skriver:
  ”(English)you fucker,you assface, you cunt, you whore,you slut,you prostitute, you cockshaped face,you faggot,gay,you pussy,you bitch.”

  På svenska skulle det bli:
  Din knullare, ditt rövansikte, din slida, din hora, din slampa, din prostituerade, ditt kukformade ansikte, din bög, bög, din fitta, din subba.

  Men på svenska skriver han, lägg märke till att han använder engelska ord i svenskan:
  ”(Svenska)Din kuksugare, din kuk, din hora, din bögiga skitunge, din fucking fegis horunge, har du din egen bögklubb jävla gamling, jävla hagga, jävla skitunge, jävla horunge, jävla ärselhåla, din jävla toffla, jag kommer att kasta ägg och tofflor på dig när du kommer hit till linköping din gamla skitunge, knulla dig din fucking fegis.”

  På engelska skulle det bli:
  You cucksucker, your cock, you whore, you gay brat, you fucking cowardly bastard, you have your own gay club, fucking geezer, fucking hag, fucking brat, fucking ass cave, you are fucking whipped, I will throw eggs and slippers on you when you arrive in Linköping you old brat, fuck you you fucking coward.

  Jag försökte rätta till den mesta av den felaktiga grammatiken när jag översatte. Jag antar att det är lika många fel i arabiskan också.

  Utöver kassa språkkunskaper så har Lars rövvilks, som säker inte är hanns rätta namn, just erkänt att han är homosexuell själv om han är en man. För att han har uttryckt ett önskemål om att ha samlag med Lars Vilks, konstnären, som också är man.

  (Till: admin: låg kommentar jag vet, men jag kunde inte låta bli för jag tyckte det var så roligt.)

 45. Gustav skriver:

  @Lars rövvilks

  Pouvez-vous traduire en France s’il vous plaît?

 46. Gustav skriver:

  Hej igen Jacob 😉

  ””Riktigt tråkigt att det gjordes intrång i siten. Inte bra.””

  Ja,, är det inte konstigt? någon gillar inte yttrandefrihet

 47. Begåvningsreserven från Motala har talat. Vi har fått in de mest fega, idioterna från hela världen.

 48. Jakob skriver:

  Hehe

  Ja, det är konstigt. Någon reagerar på ett provocerande. 🙂

  Men jag orkar nog inte tjöta mer om det.

  Vad hände exakt?

 49. Gustav skriver:

  Detta är hur världen ser på Sverige

  http://www.youtube.com/watch?v=5a1PM6YB8wg&feature=related

  islam Extremister jagar judarna

 50. Site Admin skriver:

  Vi vill passa på och be om ursäkt för att sidan har varit nere men vi blev utsatta för ännu ett hackningsförsök. Men då vi nu backar upp databasen kontinuerligt så är det mesta dom lyckas med är att få ner sidan under en tid.

  Nu har vi dock fixat så att om det blir hackat igen så är vi snabbt uppe på fötterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.