Husattentatet

Sedan polisen gjort sin förundersökning och under en tid avspärrat platsen som brottsplats kunde ett ytterligare fynd göras: En lätt böjd, ganska vacker kniv som låg nedanför det fönstret som hade slagits in. Mer kniv fanns eftersom ytterligare en kniv har återfunnits i vägkanten. Frågan är varför attentatsfigurerna slänger eller eventuellt placerar ut sina dolkar.

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, Muhammedsaken. Bokmärk permalänken.

191 svar på Husattentatet

 1. SwedishTeen skriver:

  Det känns väldigt obehagligt att en svensk medborgare ska behöva utsättas för sådana hot.
  Vi lever i ett modernt samhälle där alla har rätten till att kritisera religioner, vare sig det är Kristendom, Judendom, Islam, Scientologi eller någon gren/sekt inom nämnda religioner.

  Det är tur att du finns och provocerar; på så vis visar de här knäppgökarna sitt rätta ansikte.

 2. al mustafa ali shabaz kebab pizza skriver:

  hej lars vilks !

  tror du är nån sorts ARISTOTELES som ger föräläsningar vid uppsala universitet. jag hade likadant i min svenska skola min svenska lärare försökte berätta hur man uppför i sverige, men i slutändan så förstod att min svenska lärare va, alkis,narkoman totalt misslyckat liv. och hon hade blivit anställd att ge mig föräläsningar om livet.

  de är likadant med deg och många svenskar som är besatta att spela ARISTOTELES men i botten är ni alkisar,narkomaner . du kan leka aristoteles konstnär här i sverige, åk till europa, italien,kroatien,spanien. Dem hade skrattat åt din intelligens 63 år misslyckat svenne bannan .

 3. svensk skriver:

  kebab rullaren, alla kanske inte delar Vilks uppfattning om sättet att uttrycka konst på men i sverige så har vi rätten att diskutera öppet alla frågor. Det skiljer din och min uppväxt just öppenheten det är säkert därför du valde sverige, så det är bara att tåla detta eller lämna landet valet är ditt du får gärna vara kvar i sverige för mig men anpassa dig så går det säkert bra för dig med.

 4. Christer Eriksson skriver:

  al mustafa ali shabaz kebab pizza
  Kan du försöka uttrycka dig klart och tydligt för jag förstod inte ditt budskap?

 5. alexander lucas skriver:

  Ha ha vilken smörja hr al musstafa skriver om någon borde flytta så kanske det är bättre att du flyttar!!!!

 6. alexander lucas skriver:

  Nej slutdebaterat för idag ska grilla vildsvin och mina hundar ska få vara med på hörn.

 7. svensk skriver:

  kebaben, alla kanske inte delar Vilks uppfattning om sättet att uttrycka konst på men i sverige så har vi rätten att diskutera öppet alla frågor. Det skiljer din och min uppväxt just öppenheten det är säkert därför du valde sverige, så det är bara att tåla detta eller lämna landet valet är ditt du får gärna vara kvar i sverige för mig men anpassa dig så går det säkert bra för dig med.

 8. Onekligen märkligt med knivarna! Men stå på dig Lars; har själv nu idag och igår fått utså hot och höra att jag är rasist på min blogg och mail bara för att jag försvarar yttrandefriheten… helt sjukt att man ens måste försvara den…

 9. Romeo Patrick skriver:

  63 år och misslyckad säger kebab pizzan. Ändå så har Lars Vilks blivit ett känt namn världen över. Och muslimernas namn återigen ett fiasko. Ja du. Jag tror nog han hyllas i alla länder och definitivt av oss kristna.

 10. Boel Tammes skriver:

  Tja – muslimer har jo et særligt forhold til knive, så overraskende er det vel ikke.

 11. Norje skriver:

  Norbagga her, vi står med deg i kampen for ytringsfriheten. Desverre ser det ut til at det offentlige Sverige enda en gang svikter sine innbyggere for å ikke provosere sine nye følsomme landsmenn. Skummel utvikling.

 12. sture skriver:

  al mustafa:och jag skrattar åt din svenska…..

 13. J skriver:

  När Darwin kom med Origin of Species blev kristenheten oerhört provocerade. Var det därför fel av Darwin att släppa detta verk?

  Vakna upp och tänk för bövelen! Varför lierar sig pk-människorna med de muslimska fundamentalisterna snarare än de progressiva muslimer som är sekulära?

 14. Svar till Mustafa skriver:

  ARISTOTELES hade knappast hyllat en våldsam mobb som försöker stoppa en föreläsning vid ett lycaeum. Thst for sure. Hade han nog sett det som höjden av barbari. Så sluta gå in på Vilks blogginlägg och hota och hata honom och skaffa dig lite bildning.

 15. SJSD skriver:

  Det svenska etablissemanget fortsätter att tiga.
  Trots att vi inte längre kan tala fritt. Trots att möte om just yttrandefrihet stoppas med våldsamheter.

  Uppenbarligen är yttrandefriheten inte viktigt för dessa. Eller rättare sagt, vissa företeelser, hur mycket de än strider mot det vi alla säger oss tro på, får inte kritiseras. Varför?

  Fredde, Mona och de andra tiger som muren!

  Därför, ställ er upp för Lars Vilks och svensk yttrandefrihet.

 16. zigaurre skriver:

  My deepest respect for you, Mr. Viks, and all my gratefulness for being courageous and helping us believe in freedom of speech, the best tool against the nonsense of religious fanaticism.

  A warm hug from the Basque Country.

 17. Robin Shadowes skriver:

  Al Kebab Pizza, om du verkligen har studerat på universitets-nivå och det var det bästa som som du lyckades uttryck alla dig på svenska så tycker jag du skall flytta tillbaka dit du ursprungligen kom ifrån. Vi klarade oss nämligen alldeles utmärkt innan raketforskare som dig kom hit och ”berikade” oss.

 18. Robin Shadowes skriver:

  Al Kebab Pizza, om du verkligen har studerat på universitets-nivå och det var det bästa som som du lyckades uttrycka dig på svenska så tycker jag du skall flytta tillbaka dit du ursprungligen kom ifrån. Vi klarade oss nämligen alldeles utmärkt innan raketforskare som dig kom hit och ”berikade” oss.

  Sorry, men min dator klabbar, därför det blev fel ovan.

 19. Chgod skriver:

  verkar som att Al kebab (alias: vanlig svensk pojke, iförd bomberjacka ) försökt att ta fram provokationskniven. låt er ej luras av dåligt skriven svenska, affekten avslöjar dubiösa karaktärer.

 20. al mustafa ali shabaz kebab pizza skriver:

  japp jag gick i skolan hade svensk hora som lärare
  hon brukade ta med sig sina bilder för att visa hur hon en gång i livet va gift. ju mer jag lärde känna horan så förstod jag att hon va den vanliga svenska horan som lekte ARISTOTELES . men hon va den vanliga svenska horan,ALKIS,NARKOMAN I BOTTEN.

  Sådan är svenskar män som kvinnor, killar som tjejer
  de har i sina GENER att de tror att de är ARISTOTELES.oftast försöker dem mätta sin intelligens med folk från mellanöstern. för att de kan lätt vinna matcher.

  Ja du Lars Vilks och ni andra svenne ARISTOTLESAR komm och mätt eran intelligens med KROATER,SLOVENER,ITALIENARE.

  Kom och visa dina konstärliga bilder pÅ KROATIENS UNIVERSITET .

  Du har jättehög intelligens LARS de kan jag se, har du också haft alkohol problem, narkotika problem ?har du de fortfarande. EN GÅNG NARKOMAN ALLTID NARKOMAN.

 21. Christopher skriver:

  Har tidigare försökt publicera en kommentar här på detta inlägget, men den verkar inte ha blivit accepterad. Jag vet inte varför. Därmed försöker jag nu med annan e-postadress och annat namn (mitt riktiga namn då det förra var ett smeknamn).
  Jag vet inte om jag tidigare brutit mot kommentarsregler då jag inte hittar några sådana på bloggen. Om så skett, då accepterar jag det.
  (Jag har inte varit rasistiskt eller försökt söka uppmärksamhet i form av blogglänk. Jag har heller inte hotat någon.)

  Jag vill bara framföra min åsikt att det är obehagligt att man i Sverige kan bli såhär hotad av olika knäppgökar, för något så självklart som kritik mot religion.
  Religion ska kunna kritiseras även i fortsättning i detta land oavsett vilken religion det handlar om.
  Vilks har mitt fulla stöd.

 22. Hobbydebattör skriver:

  Lars Vilks; flykting i sitt eget land!
  Kan Migrationsverket erbjuda Vilks en trygg plats i Sverige om han söker asyl?

  Attacken mot Vilks är en attack mot Grundlagen
  Terrorattackerna mot Vilks är både planerade och organiserade och de riktar sig mot grundpelaren i vår demokrati; Rätten att yttra sig fritt. Makthavare, allmänhet och polis tycks inte förstå allvaret av detta.

  Terroristerna vill statuera exempel
  De muslimska terrorattackerna mot Vilks syftar till att markera vem som bestämmer i landet och i världen. Den som vågar utmana världens största kolonialmakt Islam får betala ett högt pris. Salman Rushdie, Teo von Gogh och Lars Vilks är bara några exempel.

  Terror lönar sig!
  Det vet pedofilens anhängare. Terror är islams vinnande koncept. Det har fungerat tidigare i historien och det fungerar även idag. De har redan lyckats skrämma makthavare och media till tystnad. I nästa steg tvingas alla till total underkastelse.

  Vem bär ansvaret för att Vilks och Sverige har hamnat i den här situationen?

 23. Robert skriver:

  Skulle man inte kunna dra igång någon demonstration för yttrandefriheten? Bestämma ett datum där vi går ut på gator och torg och demonstrerar för yttrandefriheten? Någon liten festival där vi visar kontroversiell konst, käkar varmkorv och dricker kaffe? Det vore väl något. Och så kunde man skänka överskottet till Vilks för hans viktiga insatser i yttrandefrihetens tjänst.

 24. Gustav skriver:

  admin

  vad hände,, maila mig är du snäll

 25. Johnny skriver:

  Vill bara framföra ett stort tack till dig Lars Vilks för att du har det stora modet att undersöka var yttrandefrihetens gränser går.

  Du är en svensk national hjälte och borde få en staty uppförd.

  Hoppas du tar väl hand om dig och tänker på din säkerhet.

 26. KLARTEXTEN! skriver:

  Varför har många muslimer så dumma kommentarer, primitiva och vulgära? Är ni primitiva och vulgära?

 27. Håkan W skriver:

  Vad har hänt med alla kommentarer från den 16 till den 19 maj?

 28. Har ni inget att göra så kan ni spela: http://spel.gameandgain.com/slapshot/slaget/aftonbladet/index_fb.php skriver:
 29. LeBe skriver:

  Husattentatet och knivarna.
  Kan det inte vara så att de glömde knivarna i röran? Den yngste blev ju brännskadad. Men det kan ju också vara en form av hot.

 30. VX skriver:

  Vilks, tack för allt du gjort och stå på dig.
  Du har mer stöd än du nog tror.. Inte från de fega politikerna och vår usla förljugna media..
  Men från folk i allmänhet.

 31. Sam skriver:

  ”Frågan är varför attentatsfigurerna slänger eller eventuellt placerar ut sina dolkar.” Expressen antyder ett svar på frågan i denna artikel, de hade liksom annat som krävde deras omedelbara uppmärksamhet.

  http://kvp.expressen.se/nyheter/1.1992932/broderna-alija-drevs-av-hat-mot-lars-vilks

 32. proxxy skriver:

  Känns bra att Allah hatar muslimer. Den fula, missbildade albanen har rejält med brännskador.

 33. Robin Shadowes skriver:

  Här kan ni få en artikel från en australisk sida som visar hur absolut vidrigt islam är. Ett gott råd, läs inte detta innan ni tänker gå och äta för då är risken stor att ni kommer kasta upp den igen. Ja, precis så underbar är islam som förväntat.

  http://islammonitor.org/index.php?option=com_content&view=article&id=3462:why-muslims-are-so-inclined-to-seduce-rape-and-marry-non-muslim-girls-&catid=192&Itemid=68

 34. LeBe skriver:

  Åtal för Muhammedaffisch/Tryckfrihetsbrott?

  http://kvp.expressen.se/nyheter/1.1993828/atal-for-muhammedaffisch

 35. Markus skriver:

  Finns det något sätt man kan stödja Lars Vilks på nu när muslimerna ska sätta hårt mot mjukt, som vanligt? Insamling eller liknande?

 36. Gunxel skriver:

  Godt å ha dere tilbake. Takk for innsatsen!

 37. LeBe skriver:

  Hobbydebattör skrev: Vem bär ansvaret för att Vilks och Sverige har hamnat i den här situationen?
  Våra politiker är ytterst ansvariga! Om svenska folket fick säga sitt om massinvasionen av muslimer skulle det säkerligen bli nej till fortsatt mottagande. Vi är trötta på att ta emot och försörja folk som inte vill anpassa sig och bara förstör för landet.

 38. joanna skriver:

  JK anser att Skånepartiet omtalade affisch förmedlar ett budskap som uttrycket missaktning för en folkgrupp med anspelning på trosbekännelse, nämligen personer med muslimsk tro.

  På affischen, som satts upp på flera platser i Malmö, står bland annat ”Han 53 hon 9”. ”Är det sådana bröllop vi vill se i Skåne”.

  Tillspetsat javisst, men om sådana ålderskillnader förekommer, får man då inte tala om det?

 39. Robert skriver:

  Kul att se att någon vågar stå upp för våran yttrande och tryckfrihet och visa att man ej viker sig under hot. OM dem tycker att deras religion är så helig så varför ens gå och kolla på det?
  Ta det försiktigt, vill inte läsa i tidningen om några dagar att du har blivit mördad.

 40. Okami skriver:

  I don’t understand a word you guys talking about. But we need more people like Mr.Vilks! If i can support you in any way, just let me know! I would even sponsor an exhibition for your work! The world needs to understand that we don’t take censorship for pictures of a guy that died more than a thousand years ago! I Respect your religion, whatever it may be. So you have to respect my thoughts about it! And to quote Mr.Vilks ”If you don’t want to see it, don’t look at it”

  Greetings from Germany!

 41. Samita Chatterjee skriver:

  Dear Mr Vilks,

  I hope that you will be safe and I wanted to give my best wishes to you. It’s unfortunate when a one set of people decide they have the right to dictate the lives of others. This is, I suppose, nothing new in our world- power struggle exists everywhere and in many forms; but the fact that attempts to curb freedom must be fought still remains important. And I am happy that you’re a part of that.

  best,

 42. Trött på dem skriver:

  Är grundligt trött på att höra att svenska folket är horor som en uttrycker sig här.
  Pengarna då är det horpengar ni tar emot??

  Man kan ju för fan inte hänga upp svenska flaggan utan att vara rasist

 43. Gustav skriver:

  Vad hände med hela tråden från i går!!???

 44. lucas skriver:

  Censur eller kanske det det blev för mycket för admin?
  Skulle som sagt vara bra att vet vad som hände med tråden?

 45. Site Admin skriver:

  Det har inte funnits censur på sidan och lär inte bli heller. Vi backade upp till en några dagar gammal backup och där fanns inte inlägget med då inlägget i sig skapades efter att sidan blivit hackad. Under dagen ska jag försöka få in det inlägget som fanns med.

 46. Pelle skriver:

  Glöm inte att det är Draw Muhammad Day idag !

  http://i.imgur.com/kw8tU.jpg

  Ni finner massor mer på http://www.reddit.com/

 47. Gustav skriver:

  Adm

  Verkar som dom gett dig gråa hår där!?

  håller dom fortfarande på och hackar?

 48. Site Admin skriver:

  Det pågår hackförsök ganska regelbundet, så vi avstyr det mesta vi kan och täpper igen alla luckor dom kan tänkas försöka ta sig in på.

  Men nu så börjar det mesta ordna sig.

 49. Gustav skriver:

  Adm

  Säg till om ni behöver server plats jag har ni kan få använda gratis på servage

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.