Del 545: A modest proposition

Idag, när jag har varit djupt försjunken i alla konstäventyr som utspelades i världen 2005, har jag tre saker att berätta.

Först att ”nu har det hänt”. Och något annat kunde man inte heller förvänta sig. En ny delseger för måleriet och marknaden. För ett par veckor sedan slog Gerhard Richter nytt auktionsrekord på Sotheby’s med sin målning av ett ljus Ljus: 10.427.248 Euro. Men han kan fira en dubbel triumf eftersom han precis har gått förbi Bruce Nauman, som dessutom blivit omgången av Paul Klee, på artfactslistan.

Följ gärna auktionsdramatiken där regeln „Köp dyrt, det lönar sig“ är omisskännlig. Och det är lätt att förstå varför konsten inte kan förnya sig när man har en så fascinerande arena att betrakta. Betrakta kan man även förloraren i denna giganternas kamp Bruce Nauman ”Fontän” visad på Venedigbiennalen 2007.

En helt annan sak som jag ägnat en del tid åt är Palestinafrågan. Intet tycks vara mera hopplöst än den konflikten. Det verkar inte heller som om det finns några som helst förslag till en framgångsrik lösning. När jag satt fördjupad i sådana tankar insåg jag vad svenskarna hade för sig. De hängav sig som samlad nation åt Melodifestivalen. Då förstod jag att det fanns ett samband. Naturligtvis skall man förlägga European Song Contest till Ghaza. Israel är ju med och Ghaza har tidigare ingått (och gör väl så än) i dess lilla imperium. En enkel lösning: Man sjunger och dansar sig ur svårigheten och hela Europa deltar. Ghaza branding, Ghaza produktplacering och ”sätta Ghaza på kartan”. Jag medger att Hamas kan vara något svårflörtade när det handlar om världslig dans och lättklädda donnor. Men jämfört med det rådande förhandlingsläget torde uppgiften vara överkomlig. Striden mellan Israel och Palestina skulle därmed också flyttas till populärmusikens sfär. När det inte går på annat sätt: Sjung, o människa, sjung!

Slutligen har vi det här med hur man blir helig. En sådan sak behöver inte vara alltför komplicerad utan kan lösas med institutionella medel. Gore Vidal visar det.

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag. Bokmärk permalänken.

66 svar på Del 545: A modest proposition

 1. Tidaholm skriver:

  Vad Palestinierna behöver är INSIKTER,
  Insikt nr 1: Att de är för många
  Insikt nr 2: Att deras kultur är obsolet!

 2. Christer Eriksson skriver:

  Tidaholm: Vad Palestinier behöver är främst frihet från Al-Qaida, Hamas och andra fundamentalister1

 3. Eric Length skriver:

  Hej Lars,

  Ville bara tipsa om våran nya blog! Kolla!
  http://thebetteryoulookthemoreyousee.org

  Tack och hej

 4. Christer Eriksson skriver:

  Lars, instämmer i det meningslösa med både sport och melodifestivaler när det finns så mycket annat intressant att gräva sig ner i, som verkligen är viktigt. Filosofi är en annan gren som är intressant men det ämnet är så brett att det nästan är omöjligt att enas om en absolut sanning, men det som förenar oss är av grundläggande betydelse eftersom vi står utanför alla dogmer och anstränger oss för att tänka själv.

 5. Lars skriver:

  Christer. Det är för enkelt att avvisa sport och melodifestivaler som meningslösa. I ett större perspektiv är allting meningslöst. Sport och melodifestivaler har mycket större genomslagskraft än t ex konst. Därför är mitt förslag i grund och botten inte ironiskt. Det skulle fungera.

 6. Tidaholm skriver:

  Den demografiska utvecklingen i Gaza; en ekologisk katastrof

  Gaza är världens tätast befolkade område. 1.4 milj människor trängs på en yta som endast är 41 kilometer lång och mellan 6-12 kilometer bred (ca 360 kvadratkilometer).
  Dessa 1.4 milj människor behöver förstås äta (mat får de utifrån. Utan utländskt bistånd skulle de svälta ihjäl) och sedan skita och någonstans att göra sig av med sina matrester och skräp! Men det finns ingen plats för det.
  Gaza håller på att översvämmas av sopor. Befolkningen i Gaza håller på att drunkna i sin egen avföring!!!

 7. stefan peterson skriver:

  Förslag till ny språklag (förmodligen ett Fp förslag)
  http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=361&a=408794

  Det politiskt korrekta blir ibland ganska dumt och ogenomtänkt

  ””Svenska tjänstemän som representerar Sverige utomlands bör tala svenska om det finns tolkar att tillgå och dokument i samband med förhandlingar med andra länder bör också skrivas på svenska.””

  Då skulle vi i skolan inte behöva läsa andra språk än Svenska då ?
  Kanske vi rent av kunde få resten av världen att lära sig detta gudomliga tungomål ?
  I EU kan vi nog ytterligare max tio år kräva att allt sägs och skrivs på Svenska, om 20 år ??
  Skulle det fungera även i FN, IOC, Världsbanken, för Diplomater i Frankrike, Enland, USA, Kina, Japan osv, knappast ?

 8. stefan peterson skriver:

  Nytt högaktuellt konstprojekt

  http://gptv.abcdn.net/abPlayer2/default.html?path=gptv.abcdn.net/Noje&playfile=18870_Slaktar_honor_som_konst_31829.pls&autostart=1&clipindex=0&volume=50

  Med tanke på att konstnären är Dansk så får man hoppas att
  inga muslimska “tuppar och hönor” blir kränkta bara,
  man kan ju lätt se vissa likheter om man vill.

  GLAD PÅSK 😉

 9. Christer Eriksson skriver:

  Lars, mitt uttalande var färgat av personliga intressen. Idrotten uppkom i det antika Grekland och orsaken var väl att man hade en önskan att mäta sina krafter mot omvärlden utan att förklara krig. Musiken fanns redan som ett självklart inslag i vardagen hos dem gamla egyptierna. Jag tror du har en poäng där även om jag kanske tycker att musiken i väst har en speciell karaktär av sexuell frigörelse med lättklädda människor och utmanande texter. Också idrotten verkar ha ett mycket lågt intresse i arabvärlden, dem är i varje fall klart underrepresenterade när man tittar på OS.

 10. David 29 Malmoe skriver:

  Hej Lars! På tal om Melodifestival och helighet, här har vi någon som verkar bli heligt förbannad: http://www.youtube.com/watch?v=-o5UsBJ1V4o

 11. Rogosjin skriver:

  Christer, vårda dina pronomen.

 12. Christer Eriksson skriver:

  Rogosjin: Tack för omtanken! Har du förresten tänkt på att din signatur är en av romanfigurerna i Dostojevskis bok “Idioten” ?

 13. Göran E skriver:

  Lars:

  “Israel är ju med och Ghaza har tidigare ingått (och gör väl så än) i dess lilla imperium.”

  Haha, ett land stort som Småland kallas imperium. Freudiansk felsägning eller detekterbar ironi? Lämnade förresten inte Ariel Sharon bort hela Gaza till Palestinierna? Ja, hur som helst, visst är det för jävligt att Israel med sina 22.000 kvadratkilometer mopsar sig mot 16 miljoner kvadratkilometer stolt arabiskt land – och inte har förstått att de inför världssamfundets blandning av skojare och diktaturstater måste böja på huvudet för terroristerna i Hamastan (så som förstås ALLA europeiska länder, Ryssland och USA skulle ha gjort efter raketbeskjutningar mot dess eget territorium, eller hur?).

  Du, var inte så pessimistisk.

  Golda Meir sade:

  “Peace will come when the Arabs will love their children more than they hate us.”

  Så vad är problemet?

 14. mellis skriver:

  “Most Palestinians favor violence over talks, poll shows”. Och med våldet är man tydligen inte så nogräknad.

  http://www.iht.com/articles/2008/03/18/mideast/18mideast.php

 15. Fresh Muhammed skriver:

  Jyllands-Posten:

  “Ny Muhammed-tegning på vej

  Offentliggjort 18.03.08 kl. 17:03

  Balladen om genoptrykningen af Kurt Westergaards tegning har ikke nået at slutte – før en ny tegning er på vej.

  Det er Foreningen Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD), der lige nu arbejder på deres egen tegning af profeten. Det oplyser RadioNyhederne.

  Fri for sagsøgeri
  Baggrunden for den nye tegning er, at Kurt Westergaard vil stævne foreningen for at have overtrådt fogedforbudet mod at bruge tegningen ved en demonstration i Aalborg i weekenden.

  “Vi er ved at lave vores egen Muhammed-tegning nu – så er vi fri for alt det her sagsøgeri,” siger formanden for SIAD, Anders Gravers.

  Han tilføjer:

  “Den bliver i hvert fald mindst lige så effektiv som hans.””

  http://jp.dk/indland/article1298898.ece

 16. Fresh Muhammed skriver:

  “Ønsker vi frihed – eller ønsker vi at ligge under for dødstrusler? Vi kan stadig nå at vælge.

  Medierne kredser i disse dage om Kurt Westergaards stævning af SIAD for som påstået at have brugt hans tegning ved demonstrationen i Aalborg. At det så ikke er hans tegning, men kun øjnene omkranset af en burka, bliver ikke nævnt.

  For at stoppe for at blive beskyldt for at misbruge Kurt Westergaards tegning, har SIAD nu besluttet at få et par kunstnere til at lave en ny muhammedtegning, så vi slipper for det vrøvl.

  Vi har ikke til hensigt at begrænse Kurt Westergaards ytringsfrihed, men vi bekymrer os særdeles meget om det danske folk og Kurt Westergaards menneskerrettigheder.

  Vi vil ikke finde os i at man som tegner i dette land kan blive udsat for dødstrusler og må leve resten af sit liv med konstant politibeskyttelse.

  Vi vil ikke finde os i nogen form for censur fra ideologien islam i vores eget land. Her må vi tegne hvad vi vil, og denne frihed skal demonstreres igen og igen som den naturligste ting i verden. Gør vi ikke det lige nu, kryber selvcensuren ind over befolkningen og folk ender med at blive bange for at sige eller skrive/tegne noget “forkert”. Denne glidebane skal vi for alt i verden ikke ud på, for den ender aldrig.

  Her i landet har vi demokrati og ytringsfrihed, disse frihedsværdier skal vi stå op for nu, ellers mister vi dem gradvist.

  STØT OP OMKRING SIAD – Vi kæmper for dine og dine børn og børnebørns rettigheder og frihed.”

  http://www.siad.dk/

 17. Profetens fødselsdag? skriver:

  Jyllands-Posten:

  “Mubarak advarer imod islam-krænkelser

  Offentliggjort 18.03.08 kl. 21:59

  Egyptens præsident, Hosni Mubarak, advarer om, at hvis muslimernes profet Muhammed fortsat bliver krænket, bliver situationen værre for alle.

  Samtidig kritiserer præsidenten ekstremister, der bruger krænkelser til at retfærdiggøre deres handlinger.

  – I forbindelse med profetens fødselsdag er krænkelser igen dukket op, skjult bag ytringsfrihed i pressen, siger præsidenten i udtalelser, der blev bragt i egyptisk tv i aften.

  Han advarer om, at det kan “føre jer og os ned i en farlig afgrund”.”

  http://jp.dk/udland/article1299243.ece

 18. Nordjyske:

  “Muhammedtegner haler SIAD i retten

  SIAD har forbrudt sig mod fogedforbud mod at misbruge Muhammed-karikatur, mener tegner.

  Foreningen Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD) bliver nu halet i retten af Morgenavisen Jyllands-Postens illustrator, Kurt Westergaard, som mener, at SIAD har forbrudt sig mod et fogedforbud mod at bruge hans Muhammed-tegning som plakat under en demonstration i Aalborg.

  Tegnerens advokat og Danmarks Journalistforbund er for øjeblikket ved at udfærdige en stævning mod SIAD, oplyser Kurt Westergaard til Ritzau.”

  http://nordjyske.dk/Nyheder/indland.aspx?ctrl=10&data=2%2c2705614%2c5%2c3

 19. Tidaholm skriver:

  En muslims allra högsta önskan är att dö martyrdöden (helst av allt bli dödad av judar) och komma till paradiset!
  Muslimer skickar sina barn i martyrdöden av kärlek (inte av brist på kärlek som någon här antydde).
  Martyrernas begravningsceremonier är rena folkfester i den arabisk-muslimska världen. Mödrarna till de döda jublar av glädje, grannar och vänner gratulerar föräldrarna till de döda och alla lovar varandra att följa samma väg till paradiset!
  Problemet är att omvärlden med FN i spetsen inte förstår den arabisk-muslimska mentaliteten. Man går ut och fördömer Israel varje gång Israels försvarsmakt ser till att uppfylla några muslimers allra högsta önskan!
  De vill ju dö martyrdöden, det är deras stora dröm.
  Vad f.. klagar ni över?!

 20. »mindst lige så effektiv som Kurt Westergaards« skriver:

  Politiken om ny Muhammed-tegning:

  “Ny Muhammedtegning er på vej

  Islamkritisk forening har bedt et par kunstnere tegne en ny profettegning, som skal være »mindst lige så forhadt« som Kurt Westergaards.

  Af Andreas Lindqvist

  Hvis der er en ting, Danmark mangler, så er det en ny Muhammedtegning.

  Det mener i hvert fald foreningen Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD), som har bedt et par kunstnere om at lave endnu en grafisk fremstilling af den muslimske profet.

  Den umiddelbare årsag er truslen om en stævning fra tegneren Kurt Westergaard, som beskylder foreningen for at overtræde et fogedforbud mod at vise hans tegning af Muhammed med en bombe i turbanen.

  »Kan du ikke lide billedet, så tag hjem«
  Nu vil foreningen i stedet have sin helt egen tegning, som kan vises uden risiko for juridiske følger, siger formand for SIAD Anders Gravers.

  Han håber dog også, at foreningens tegning kan få indflydelse på danske muslimer. Teksten på den plakat, Kurt Westergaard har stævnet foreningen for, var »kan du ikke lide billedet, så tag hjem«.”

  http://politiken.dk/indland/article485129.ece

 21. Muhammed-tegninger ved højlys dag skriver:

  Berlingske Tidende:

  “Tåbernes vagtparade

  Af Niels Krause-Kjær

  Mandag den 17. marts 2008 kl. 14:33

  Når butikstyve stjæler en pakke tyggegummie eller på anden måde tager noget, som ikke er deres, skal der naturligvis gribes ind. Således er der al mulig grund for Jyllands-Postens tegner Kurt Westergaard til at sagsøge Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD). Den lille flok fjolser, som så rigeligt har fået deres femten minutter, gennemførte en demonstration i Aalborg med Westergaards Muhammed-tegning iklædt burka. Ha, ha, Det syntes de selv var vældig morsomt, uden at symbolikken på nogen måde giver mening. Det er Kurt Westergaards tegning, og den kan naturligvis ikke stjæles af alle mulige og bruges til alt muligt idiotisk. Derfor: Fuld knald på sagsanlægget, Kurt Westergaard. Det er regulært tyveri, og selv om tyveknægtenes IQ næppe hæver sig voldsomt, så er de skyldige som bare pokker.”

  http://nielskrause.blogs.berlingske.dk/2008/03/17/tabernes-vagtparade/

 22. Tak til Muhammed-tegningerne skriver:

  Berlingske Tidende:

  “Kridtstregen

  Af Poul Høi

  Tirsdag den 18. marts 2008 kl. 15:24

  Jeg læste i går Niels Krause-Kjærs blog om “Tåbernes vagtparade” og blev så inspireret, at jeg skrev en kommentar på hans blog.

  Det må han undskylde, og tillad mig derfor her at uddybe, hvad jeg mener.

  Hele den triste affære om Muhammed-tegningerne har kun haft én positiv effekt, og den positive effekt er, at den har illustreret en politisk skillelinje, som vi måske ubevidst har kendt til, men som aldrig for alvor har været relevant.”

  http://usablog.blogs.berlingske.dk/2008/03/18/kridtstregen/

 23. Christer Eriksson (ria) skriver:

  Det verkar osannolikt att det blir fred i Palestina så länge det saknas en vilja till fred. Attitydundersökningar bland Palestinier har visat att 80 % stödjer terroristdåd och raketbeskjutning mot civila israeler, och det visar knappast på någon fredsvilja. Antisemitism och judehat är obligatorisk skolundervisning för alla arabiska barn och ungdomar, däremot får dem lära sig att hylla martyrskapet. Hur kan det då någonsin bli fred?

 24. Rogosjin skriver:

  Christer, ja dock är det inte “idioten” själv, det framgår om man läser den…

 25. RURIK (ria) skriver:

  Ett litet inlägg i “pronomendebatten” med utgångspunkt i palestinaarabernas situation.
  Skriftspråk :
  ” Fränderna har svikit dem. – De är förlorarna ! ”
  Talspråk (och modernare skriftspråk) :
  “Fränderna har svikit dom. – Dom är förlorarna ! “

 26. Christer Eriksson (ria) skriver:

  Rogosjin: Nej, “Rogosjin” var den onda karaktären i boken!

 27. Melissa skriver:

  Hej Lars!

  Intressant proposition angående Palestinafrågan. Värt att nämna i sammanhanget är den danska gruppen Superflex försök att få med Palestina i ESC.

  http://www.palestinianeurovision.ps/

  Tack för en mycket intressant blog!

  Melissa

 28. RURIK (ria) skriver:

  Tidaholm :
  Antisemitismen är en omedveten och självklar del av europeisk identitet. Européerna har varit antisemiter i mer än 1000 år.
  Därför klagar vi på judarna så fort vi får en förevändning.
  De 57 länderna i OIC använder FN som plattform för sin antisemitism och resten vill gärna köpa oljan som produceras i de muslimska länderna.
  De stämmer därför pliktskyldigast in i den antisemitiska kören.
  Man kan förstå att judarna känner sig som Guds (?) “utvalda” folk .

 29. Lars skriver:

  Tack Melissa för uppgiften om Superflex. Det är alltså fler som har förstått möjligheten med sångens vingar.

  Andra vägar är mycket svåra. Vedergällningen kommer och svaret på vedergällningen kommer osv. Vem var det som började – förlorar sig i historien. Araberna kniper åt Israel men kommer ingenvart med det eftersom USA alltid går in när det behövs. Det är vad man med allt fog kan kalla för dödläge.

  När du ej strida kan, sjung din sång i European Song Contest.

 30. Lars skriver:

  Göran. Visst kan man resonera som du. Men vad hjälper det? Har vi förståelse för det sätt man slår tillbaka på, tja, inte leder det till några förändringar. Är båda parter beredda på att visa sin uthållighet inför en hjälplös omvärld som måste tänka på sina primära intressen?

 31. Christer Eriksson (ria) skriver:

  Lars, Jag förstår inte vad, eller vem, som hindrar FN att gå in i området med bredsbevarande trupper? Kunde inte det också vara en lösning?

 32. Lars skriver:

  Christer. Det är väl för komplicerat. Självmordsbombare och raketer kan FN inte övervaka och sedan skall det vedergällas. Dessutom är det inte bara Ghaza, det är lite överallt som det rör sig.

 33. RURIK (ria) skriver:

  Lars !
  Om sunnimuslimerna vill och någon betalar kan det bli fred. Det som hindrar en uppgörelse är de palestinaraber och deras efterkommande som anser sig fördrivna i samband med striderna 1948-49 och nu befinner sig i de arabiska grannländerna.
  Många hålls som gisslan i s k “flyktingläger”av sina egna arabiska landsmän för att hatet mot Israel inte ska slockna. Dessa människor kan inte längre återvända till sina fäders ägor men deras intressen måste tillgodoses på något sätt.

 34. Rogosjin skriver:

  Christer, ändå är det inte vidare ondskefullt att värna om språket. Rinkebysvenska är inte estetiskt tilltalande

 35. Christer Eriksson (ria) skriver:

  Lars. Ja, vi har ju nyligen sänt svenska FN-soldater till Tchad, men inte till Darfur där det är som allra hetast. Det är möjligen som du säger att vissa områden är mer “heta” än andra men hoppas inte det beror på att det finns en viss undfallenhet gentemot muslimska motståndsrörelser?

 36. Christer Eriksson (ria) skriver:

  Rogosjin: Absolut inte! Ditt engagemang är hedervärt och det finns säkert bloggar där du kan finna likasinnade!

 37. Lars skriver:

  Rurik. Fördrivningar är väl dokumenterade. Här finns också skadeståndsfrågan. Och vilka gränser som skall gälla. Och vem är i stånd att representera palestinierna?

 38. RURIK (ria) skriver:

  Christer Eriksson (ria) :
  Det beror på att skandinaviska soldater inte är välkomna i Sudan p g a diverse konstverk som kränker profeten!

 39. RURIK (ria) skriver:

  Lars !
  Fördrivningen är mycket omstridd.
  Det enda som med säkerhet kan sägas är att fördrivning har förekommit.
  Omfattningen var sannolikt relativt begränsad.

 40. Christer Eriksson (ria) skriver:

  Lars: RURIK: Om jag har förstått saken rätt så fick ca: 700.000 palestinier lämna sina hem till följd av arabernas angrepp på Israel 1948, hur många av dem är fortfarande i livet? Eller har det funnits palestinska flyktingströmmar under senare tid?

 41. RURIK (ria) skriver:

  Lars !
  Har du någon gång ägnat våra grannar karelenfinnarna en tanke ?
  De befinner sig i samma situation som palestinaraberna och i deras fall är fördrivningen inte ens omstridd.
  Skillnaden är förstås att deras etniska landsmän inte hållit dem och deras efterkommande i “flyktingläger” sedan 1944 utan accepterat dem som fullvärdiga finska medborgare och integrerat dem i det finska samhället.

 42. RURIK (ria) skriver:

  Christer Eriksson (ria) :
  Både Jordanien och Egypten mottog flyktingar under sexdagarskriget 1967 och i Jordaniens fall rör det sig om ganska stort antal.
  Dessa bör emellertid kunna beredas plats i en palestinsk stat på västbanken.

 43. Christer Eriksson (ria) skriver:

  Det finns i varje fall en miljon araber i Israel som lever och jobbar där. Vad jag har läst så var det väl också ett antal miljoner judar som deporterades från arabländerna 1948 och dem är väl per definition också flyktingar från sina hem? Men vem vill väl flytta ifrån ett demokratiskt Israel och tillbaka till en arabisk diktatur?

 44. Cecilia skriver:

  Karelenfinnarna ja… min mamma var från Finland.

  Jag minns hennes beskrivelser om hur det var när alla flyttade – det gick på nå’n vecka har jag för mig hon sade.
  Alla fick ta underhyresgäster – det blev rätt trångt… Dessutom var ransonering hård i Finland – det fanns inte så mycket mat de kalla vintrarna under kriget.
  Men visst redde det ut sig.

 45. RURIK (ria) skriver:

  Om USA lämnar Irak åt sitt öde kommer Irans inflytande att öka enormt i regionen. Iranska kärnvapen skrämmer redan grannländerna.
  Detta är ett hot som de manipulerade folkmassorna i sunnimuslimska diktaturstater kan förstå.
  Det gör de nödvändiga eftergifterna gentemot Israel acceptabla och möjliga att genomföra rent politiskt.
  Men priset kan högt – Irak måste kanske offras!
  Därför arbetar amerikanarna tills vidare med hot och påtryckningar.
  Den framtida inriktningen avgör nästa president.

 46. Cecilia skriver:

  Väl värt att läsa. En intervju med A B Yehoshua i SDS 9 mars.

  För att ni ska bli intresserade av att läsa denna intervju – så skriver jag de citatet tidningen plockat ut.
  Omslag:
  …likt de flesta människor vill jag leva i ett samhälle med likasinnade.
  Bildtext:
  “Vi och palestinierna är som siamesiska tvillingar. Någon annan måste separarera oss.

  http://sydsvenskan.se/samtidigt/article307195.ece

 47. Like Leila Khaled skriver:

  Hvis palæstinenserne har ret til at vende tilbage til de steder i Israel, de er flygtet fra, har jøderne så den samme ret til at vende tilbage til Medina i Saudi Arabien, hvor jøderne i sin tid flygtede fra?

  Næppe.

  Araberne ønsker kun en énvejs tilbagevenden. Arabere til Israel. Men ingen jøder til for eksempel Saudi Arabien.

  Det er hykleri fra arabernes side.

 48. www.fitnathemovie.com skriver:

  Politikens klummeskribent Rune Larsen om Kurt Westergaard og SIAD:

  “Westergaards gradbøjning af ytringsfrihed og Foghs kritik af Wilders

  Skrevet af Rune Engelbreth Larsen 19. Mar 10:04

  »Argumentet« om, at kritik af Jyllands-Postens (eller andres) Muhammed-karikaturer i den propagandistiske ende af skalaen, skulle være en »gradbøjning af ytringsfriheden«, er naturligvis absurd. Vi så som bekendt også under Karikaturkrise 2 (Dansk Folkepartis Ungdoms infantile Muhammed-karikatur-konkurrence på deres sommermøde i 2006), at statsministeren og andre stod i kø for at tage afstand fra DFU’s stunt, uden at de selv mente, at deres afstandtagen havde spor med »gradbøjning« af ytringsfriheden at gøre.”

  http://blog.politiken.dk/engelbreth/2008/03/19/westergaards-gradboejning-af-ytringsfrihed-og-foghs-kritik-af-wilders/

 49. http://www.fitnathemovie.com/ skriver:

  Geert Wilders’ religionskritik

  http://www.fitnathemovie.com/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.