Del 386: Hunden brinner

Hur skall man respektera en religion? Ja, det är kanske inte så svårt. Man accepterar att den finns och att de som så önskar får ägna sig åt den. Om STORKRÄNKAREN själv dyker upp med en kränkande teckning ändras ingenting i den bemärkelsen. Religionen får finnas ändå och STORKRÄNKAREN är inte ute för att avskaffa den.

En kommentator var bekymrad över att jag kallade religion för ”vidskepelse”. Jodå det är sant, men det är ur ett sekulärt perspektiv. Och antagligen kan man inte kalla det för kränkande..

Statsministerns in- och framställning var som sagt lätt att förutsäga. Och riktig, en god politiker skall tänka pragmatiskt och framstå som lugnande, lyssnande och förstående. Och i grunden principfast eftersom det redan finns ett sådant kontrakt. Senare på dagen blev det en demonstration i Uppsala mot Uppsala Nya Tidning. Utmärkt att demonstrationsviljan riktar sig mot mer än en tidning.

Ser det inte ut som om vi kommit ett steg förbi hela havet stormar? Att vi återigen kan betona bilden av den sociala plastikens piruetter och blankversens fria spel i spalterna sökande efter att finna en mening bakom den tomhet som alltid är konstens vinnande kärna.

Rondellhunden Trelle i Trelleborg eldhärjades inatt. I och för sig var skadan inte så stor eftersom den enbart drabbade – så vitt jag kan se – ett smalben som dock medför risken att drabbas av rasande rondellhund. Konstverk får en högre kvalitet som eldhärjade.

Hunden Trelle spelar en avgörande roll i DEN MAGISKA GLOBALA TEATERN nämligen som lockhund. Om ej Trelle blivit till hade aldrig idén uppkommit att jag skulle ha inviterats till Tälleruds hundutställning.

Söken bättring o människa! Då så mycket klagomål inkommit angående teckningarnas kvalitet (konsten finns som bekant inte där, men i alla fall) beslöt jag att göra något åt det. Det har inte riktigt framkommit i vilken stil de skulle ha utförts för att behaga alla klaganden men jag har valt en ny stilvariant, den kubistiska hunden.

kubistisk-hund-m-prof-anslit.JPG
Den kubistiska rondellhunden med profetiskt ansikte.
VARNING: Den som tolkar mer än så kan begå en ödesdiger övertolkning!

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, Muhammedsaken. Bokmärk permalänken.

56 svar på Del 386: Hunden brinner

 1. Pingback: Carol Mcfarland » Blog Archive » TV4 på danska

 2. Pingback: Mer om TV4 | Jennifer Tait

 3. Pingback: Deb » Blog Archive » LOL ROFLMAO TV4

 4. Pedophile Mohammed skriver:

  What a bizarre sexual man this Mohammed was: A 6 year old girl he got. No wonder this religion is so screwed up.

 5. gg skriver:

  fan snackar du om din jävla svenne du får fan accptera muslimer som de accptera dig som du är och vad du tror på din (rasist)

  jag vill att du ska fan fatta skillnaden mellan oss muslimer som accpterar alla relioner och dig du som jag inte vet vad du tror på och jag bryr mig inte heller om din jävla rasist svenne.

 6. gg skriver:

  det var svaret till fröken sverige!!!!!!!!!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.