Del 321: Venetiansk sorgesång

I Venedig är det sådär 26 grader och risk för regnskurar. Ännu varmare är det i Sverige och åtminstone i den del där jag befinner mig finns det inte en tillstymmelse till regn. Stilla ligger havet och vi smäktar i värmen. Ej kan jag undanhålla en liten bild av det nordiska sommarljuset.

dsc00553korrliten.JPG
Wotans torn inklusive solnedgång den 9 juni.

Expressen har skickat en stor styrka till Venedig. Mårten Arndtzén ger en recension där han talar om politikens återkomst som sorgesång. Det är vackrast när det dör skulle man kanske kunna tillägga. Tillsammans med Magdalena Dziurlikowska, Nils Forsberg, Peter Cornell bloggas det (blogglänkarna finns på samma sida som recensionen). Arndtzén pekar också ut sin favorit, Thomas Demands (96) rekonstruktion av den nigerianska ambassaden i Rom. Ett mystiskt inbrott där spåren ledde till USA ägde rum 2001.

demand-embassy-korr.jpg
Thomas Demand Embassy foto 2007

Det här inlägget postades i Grand Tour 2007, Kommentarer nästan varje dag, om utställningar m m. Bokmärk permalänken.

2 svar på Del 321: Venetiansk sorgesång

 1. inger hansson skriver:

  Hej Lars

  Gillar bilden skarpt med Wotans torn…

  Har någon sett nykomlingen Turkiets paviljong med Hüseyin Alptekin ”Don’t complein” . Vore intressant med någon kommentar (min son Joakim som studerar ”Fri Konst”vid yrkeshögskolan i Nykarleby Finland) har varit med och byggt upp paviljongen.

  mvh
  Inger Hansson

 2. Lars skriver:

  Kära Inger, du ser kanske att jag gör vad som står i min makt angående turken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.