3352: Etikens behag

“Ethics are the aesthetics of the future” – ett citat från en av Jean-Luc Godards filmer (Le Petit Soldat). Tillskrivet Lenin. Även Lenin kan lämna ett och annat bidrag som landar väl i vår tid. Och inte minst i konsten. Frågan är om denna etik innebär distans, det så kallade ”ointresserade välbehaget”. En svår avvägning som dock kan väckas till liv genom en recension på Kunstkritikk. Biennalen i det norska Moss (jag var därstädes med 2006 men då var det andra tider) har försetts med den vinnande rubriken ”postkolonialism på punschverandan”.

Ja, därhän har det gått, det postkoloniala paternosterverket vevar på som det har gjort alltför länge men kan också ses som en behaglig cocktailmusik för besökarna. Betraktaren fullföljer konstverket men i det här fallet är det inte mycket som behöver tilläggas.

Det här inlägget postades i konstteori, om utställningar m m. Bokmärk permalänken.

1 svar på 3352: Etikens behag

  1. Benke Anderszorn skriver:

    En postkolonial röra, då när vi alla har blivit ståuppare och mediala giganter.
    Läs:
    https://www.aftonbladet.se/kultur/a/lVvEpy/vi-blev-syndabockar-for-goteborgs-misslyckande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.