3350: Bygg- & skjutbranschen

Johan Ehrenberg kunde idag i ett meddelande om tidningen ETC:s förträfflighet att det inte enbart stannar vid ideologiskt revolutionära löften. Även den pågående cementkrisen kan tidskriften hantera:

”Går det att bygga utan cement?

Klart det går!

Vi på ETC gör det!”

Generellt sett är det korrekt. Jag har t ex byggt Nimis utan cement. Men närmar man lämnar trähanteringen blir det svårare. Det finns ju ler och långhalm men det är svårt att se det som en lösning. För att nå den förborgade hemligheten är man nog tvungen att teckna en prenumeration.

”Låt oss lustiga vara”, så var det väl en gång men nu tvingas man tillägga ”med måtta och varsamt hänsynstagande”. Skjutarvisan i TV4 blev för mycket för den strama korrektheten. Å andra sidan blir det genom det bittra protestallvaret ännu lustigare: Nyheter 24.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

14 svar på 3350: Bygg- & skjutbranschen

 1. Le Bob skriver:

  Det finns nog ingen gräns för klimatfascismens åtaganden på andras bekostnad. De kan tänka sig att lägga ner allt, och samtidigt importera hur många muslimer som helst. Två sidor av samma mynt.

 2. CeDe skriver:

  Man får ha förståelse för att så många muslimer flyr muslimska länder.

 3. Le Bob skriver:

  Eftersom den svenska skogen årligen binder 83% av den koldioxid som släpps ut i Sverige finns ingen anledning att undvika cement av så kallade ”klimatskäl”. Sverige är nästan klimatneutralt redan idag. Ett intensifierat skogsbruk ökar skogens kolbindningskapacitet, det är när träden växer som de binder mest kol. Att fälla fullvuxen skog och genast nyplantera ger mest effekt, men man bör hålla i minnet att vi redan är klimatneutrala och står för 0,2% av de globala co2-utsläppen, och de är redan klimatkompenserade. Vi är alltså fullständigt betydelselösa.

  ETC är ett institutionaliserat ljugorgan, skattebedragare och fifflare som återfinns på vänsterfascismens sida i alla politiska frågor.

 4. SSAB skriver:

  Ur Expressens ledare idag med anledning av 11/9

  Även konstnären Lars Vilks lever med personskydd dygnet runt, 14 år efter att han ritade Mohammed som rondellhund. Han får inte fira jul med sin flickvän, och har nekats att gå på en väns begravning. För dyrt att ordna säkerheten, tyckte polisen.

  Sverige har svikit dem som varnade oss för islamisterna. De borde få en ursäkt och allt stöd. Att skydda dem som använt sin yttrandefrihet för att kritisera demokratins dödgrävare är ett lackmustest för vårt samhälle. Det måste få kosta vad det vill.

 5. CeDe skriver:

  Läste precis på Samnytt om en manlig präst med rödlackerade fingernaglar som vill omvandla gamla svenska kyrkor till moskéer. Han tycker att det skulle vara fantastiskt.

  Ur led är tiden!!

 6. Jor-El skriver:

  Återstår att se vad som föreslås ersätta cement i de gigantiska betongplattformarna för alla vindkraftverk som av många av samtidens klimataktivister anses utgöra framtiden för energiförsörjningen i landet.

 7. Neuman skriver:

  Claes Malmberg borde ha tagit på fittmössan när han ändå sket i det blå skåpet. För att påminna om vars eländet kom från.

 8. ND skriver:

  @Le Bob: Sverige är en av de största koldioxidbovarna i världen när man justerar för import: https://ourworldindata.org/consumption-based-co2

  Vi renar alltså vårt samvete genom att lägga ned industri här och importera produkter från Kina.

  @CeDe: prelle med nagellack? Perfekt. Ju knasigare statskyrka, desto snabbare dess förfall.

 9. Le Bob skriver:

  Sverige är ett mycket litet land med en totalbefolkning i paritet med en tredjedels storstad. Endast med falsk vänstermatematik kan man få oss till en av de största koldioxidbovarna, importjustering är just ett sånt trick som miljöfascister tar till när det visar sig att de är ute i ogjort väder. Vi är redan nästan klimatneutrala, svensk skog drar i sig 83% av våra utsläpp, vi producerar 0,2% av de globala koldioxidutsläppen, eventuella åtgärder är oftast skott i egen fot. Det är ju meningen, man måste förstå att manhatarpartiet miljöfascisterna är emot allt som fungerar, och för allt som inte fungerar. De förstör landets energiproduktion och importerar islamister som lärt sig hata oss på lågstadiet. En bra miljöpartist är en död miljöpartist.

  ”Vi” har inte dåligt samvete för att våra industrier konkurrerats ut, klimatfascister som låtsas tala för alla klistrar det på oss. Svenska kyrkan klimatkompenserar och står i, den är vänsterockuperad sen decennier.

 10. ND skriver:

  @Le Bob: Var är din telefon tillverkad? Din TV? Din dator? Dina kläder? Din bil? Vilka processer är behäftade med denna tillverkning? Exempelvis brytning av jordartsmetaller för komponenter? Reningsprocesser?

  Det vill säga, vad är ditt personliga bidrag till co2-utsläpp, och vad är svenskarnas kollektiva, per capita? Du kan inte skylla på Foxconn att du har en ilur.

 11. CeDe skriver:

  Men Ann Linde tycker det är fantastiskt att vi lyckats ta HEM 1100 individer från Afghanistan som vi inte har en aning om vilka de är.

  Men vad vi gläds med henne!

 12. Neuman skriver:

  Det senaste från Lennart Bengtson:

  ”Att jordens temperatur stigit med 0.7 -0.9 °C under de senaste 42 åren ( den lägre siffran för den globala medeltemperaturen i troposfären och den högre för temperaturen strax över jordytan) stöds av tillförlitliga mätningar. Dessa är för denna tidsperiod av allt att döma tillräckligt bra. En rimlig och väl bestyrkt hypotes är att denna uppvärmning domineras av ökande växthusgaser i atmosfären.

  Den globala uppvärmningen från industrialismens början till slutet på 1970-talet var högst en tredjedel härav och dominerades av naturliga variationer från några år till några decennier.

  För att bättre kunna bedöma hur jordens temperatur kommer att ändra under de kommande 50- 100 åren är det emellertid nödvändigt att också förstå orsaken till den lilla istiden, 1350-1850 . Här saknas det fortfarande en trovärdig hypotes. En möjlighet kan vara naturliga variationer i klimatsystemet eller obekanta externa effekter. En sådan forskning existerar knappast och borde därför på alla sätt uppmuntras och förhoppningsvis kunna attrahera nya kreativa forskare som förutsättningslöst kunde studera frågan.

  Vad den aktuella situationen beträffar är en fortsatt monitoring av klimatsystemet absolut nödvändigt. Ingen vet med säkerhet hur stabilt utbyter kol mellan havet och atmosfären är inte heller huruvida oväntade långvariga anomalier kan uppstå i den allmänna cirkulationen i atmosfären och i världshavet.

  Däremot är oron för en katastrof avsmältning av landisarna obefogad och därmed en ohanterlig havshöjning. Här har media spekulationerna hamnat på samma nivå som science fiction filmerna”

 13. ND skriver:

  Herr Bengtsson borde studera milankoviccyklerna närmare. De är nämligen orsaken till långsam avkylning från medeltiden och framåt, ursprungligen i asymptotisk riktning mot en ny nedisning om tjugo tusen år. Industrialismen räddade oss ur den knipan, men ger oss istället ett annat, mindre problem. Visserligen tar det tusentals år för isarna att smälta, men det kommer ändå att skvalpa ordentligt kring kusterna, och det är inte läge att köpa strandnära.

 14. Jor-El skriver:

  …vilket många av företrädarna för samtidens katastrofscenarier ändå parodiskt nog gör, köper strandnära alltså. Och flyger privatplan jorden runt för att berätta för gemene man att vi borde se över våra konsumtionsmönster.
  Det vore uppfriskande om Klimat-Greta bad Obama, Al Gore, Arnold Schwarzenegger, Leonardo di Carprio och andra posers att dra dit pepparn växer med sina ’engagemang’.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.