3349: Ännu en hälsning från Warszawa

Utställningen i Warszawa recenseras i ETC. En modern recension med bilder och korta bildtexter. I inledningen ställs en fråga som vid närmare eftertanke är intressantare än vad recensionens ideologiska renhetsiver kommer fram till: ”Det är svårt att förstå varför en konservativ kulturminister vill ha en black face-dansk som strippar och heilar på ett museum, säger Jakub Woroncow, expert på polsk högerextremism.” Svaret är inte så svårt. Det kan ju vara att om man vill visa politisk konst utan rekommenderad pekpinne är registret omfattande.

Den här är också en liten höjdare: ”Dagens ETC reser till Warszawa och utställningshallar fyllda av n-bollar, nazihälsningar och nakna män med black face.” Sanningen att säga var det högst obetydligt av den varan. Nogsamt undvek ETC att t ex nämna det omfattande inslag av konst som behandlade kvinnoförtrycket i mellanöstern. Inget intresse visade heller för den fängslade regimkritikern Alesh Pushkin. Men det är lätt att förstå: ETC ville ha vår tids mest sexiga inslag. Kittlande.

Det här inlägget postades i om utställningar m m. Bokmärk permalänken.

6 svar på 3349: Ännu en hälsning från Warszawa

 1. bjarne skriver:

  Puh. Det var en omfattande text. Jag fastnade för ett nyckelord mitt i den långa drapan. När hr. Röstlund Jonsson äntligen kommer ut i friska luften igen och får vila sin hjärna från alla jobbiga uttryck och intryck: ”Öststatskliché”.

 2. minnesdagen skriver:

  Väntar på fler.
  Vem vill inte åka till Warszawa för att se en sådan utställning ?

  Recensenten från ETC plockar visserligen några upprörande russin i kakan, men är han inte en gammal fan av Dan Parks konst ?

 3. minnesdagen skriver:

  Polsk recension som försöker vara balanserad, översatt i google chrome:

  ” ’Political Art’ is a pluralistic worldview, which cannot be said about most contemporary art exhibitions. It shows various faces of ideological clarity. Yes, what is striking is what Dan Park and Uwe Max Jensen prepared (it is possible that mainly because of the aura that surrounds them). However, there is also a left-wing point of view.

  Therefore, if there is something that justifies the presence of Park and Jensen’s works at the Ujazdowski Castle, it is the pluralism of the exhibition. Catholics may be offended by Moran’s work, who equates pedophilia and catechesis. Yet Gazeta Wyborcza does not defend them.”

  Såklart. Tidningen Gazeta Wyborcza försvarar inte kristendomen, det gör inga msm tidningar.

  https://tygodnik.tvp.pl/55778992/oblicza-politycznej-niepoprawnosci

 4. muhammed skriver:

  etc och de andra som recencerat kunde ha intervjuat någon av de som ställer ut och frågat dem vad han som bjudit in dem sagt var anledning till varför han bjudit in dem. de har ju inte kommit för egen maskin och av en slump till Polen.

  På tal om att ha låg intelligens. Malmö är ett sådant skithål. En poliskommissarie i Malmö tog emot en drös med falska anmölningar av en fransk som är gift med en fd japansk prostituerad. Poliskommissarien såg att det var falska anmälningar och personligen ansåg han att den franske analfabeten var psyksjuk. Istället för att säga som det var så säger poliskommissarien att när det finns en beskattningsbar inkomst så kommer ärendena att återaktiveras vilket innebär att man egentligen uppmuntrat till att den franske analfabeten och hans bidragsfuskande fd prostituerade kan fortsätta med falska anmälningar. Istället för att säga att han gått igenom materialet och allt är falska anmälningar. är man smart eller bara inavlad när man sysslar med detta och hur har man fått sitt jobb om man har mer gemensamt med kriminella (ljuger och stjäl)?

  Den franske analfabeten hade en manlig polis som snackade sig varm för den franske analfabetens sak. Men där gjorde poliskommissarien som så att han gav den vite svenske polismannen dåliga vitsord och med det kommer han att få en stagnerande lönesättning. Men den ”vinken” fattade inte polismannen utan fortsätter med solodribblingar. På polisen ”anställer” m,an allt möjligt garbage, de med allra lägst intelligens. Det är därför de själva anser sig vara smarta men när de stöter på någon som är smartare än dem så blir de helt tysta. Intelligensen räcker inte ens till för generell allmänbildning. Det är därför ingen vill ha med dem att göra, vem vill snacka med de som ljuger och stjäl och har mer gemensamt med kriminella (mycket låg intelligens) än med vanligt folk.

  Den där udden i Malmö där kriminella muslimer samlades i horder med sina lyxbilar har minskat till en handfull lyxbilar nu och det vassaste man klarar av som muslimsk knarkhandlare och bidragsfuskare är att skjuta fyrverkerier i riktning mot färjan när den positionerar sig för att lämna kajen i Malmö. i Malmö anser ma nsig vara smart och jömför sig alltid med andra, så när man stöter på någon som verkligen är smartare än en sjölv som kriminell så blir man provocerad. alla är inte inavlade analfabeter som till och med deras egna anser är sådana som ingen vill ha med att göra.

 5. minnesdagen skriver:

  wyborcza.pl i sin tur har några artiklar

  Rajkowska: An exhibition at the Center for Contemporary Art? We might as well hang a brown flag over the building

  It’s hard to get over the ”Political Art” exhibition at the Center for Contemporary Art. You have to sound the alarm [REVIEW]

  I did not think that the Center for Contemporary Art would change its face. Another protest over the exhibition ”Political Art”

  Dan Park visar armen;
  https://wyborcza.pl/7,112588,27512162,nad-wystawa-sztuka-polityczna-w-csw-trudno-przejsc-do-porzadku.html

 6. mohammad skriver:

  Det påstådda tatuerade ”lägernummer” som Dan Park visar fram inför fotografen synes mig vara inget annat än en anteckning om dagens datum…?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.